Tool

@Κarja: Μην ασχολείσαι άλλο μαζί τους και τους δίνεις αξία! [-X

Που θα πάει, θα διαλυθούν και αυτοί κάποια στιγμή όπως αρκετά συγκροτήματα του είδους και θα ησυχάσουμε… :smiley:

Οn topic:
Group που δεν έχει έχει βρωμιά, συναίσθημα και “ούμπαλα”, δεν έχει λόγο ύπαρξης για μένα! [-X

Ξαναλέω, για μένα!!! :wink:

Φυσικά, έχει να κάνει και με τον λόγο που ο καθένας ακούει ή μπήκε στην μουσική! :wink:

Ευτυχώς που δεν υπήρχαν οι [SIZE=“1”]Tool[/SIZE] όταν ξεκίνησα να ακούω μουσική, γιατί τώρα δεν θα ήμουν hard rocker / metalhead, αλλά κάτι άλλο… :?

Για αλλη μια φορα αποδεικνυουμε οτι κανεις δεν ειναι οσο ανοικτομυαλος θελει να πιστευει (βαζω και μενα στη κατηγορια βεβαια, ολοι καποτε σφαλαμε).

Σε γενικες γραμμες ο Καργιας μιλησε οσο πιο σοβαρα μπορουσε με καποια αλφα επιχειρηματα. Διαφωνω μεν μαζι του και το γιατι θα εξηγησω το γιατι σε φαση που θα εχω λιγο παραπανω χρονο (ισως το βραδυ). Πολλοι απο αυτους που απαντησαν ειναι γνωστες και αγαπητα ατομα, αλλα πρεπει να γινω λιγο ‘‘τραχυς’’ μιας και το ολο συνολο βασιζεται στο:

Γιατι θεωρώ τους Tool χάλια ?

Ειναι προσωπική άποψη:

Η οποια ειναι (εστω και εσφαλμενα;) βασισμενη σε καποια αληθινα (:wink: δεδομενα. Δεν ειδα ιδιαιτερα πολλα & εμπεριστατωμενα ποστ επι της ουσιας. Θα απαντησω λιγο αργοτερα (ισως το βραδυ που θα ειμαι πιο ανετος) επειδη ως θεμα εχει χαβα για κουβεντα.:slight_smile:

Εν κατακλειδι, για να γινω πιο σαφης & ισως και κακος, δεν βλεπω ιδιαιτερα πολλους θιγμενους οταν προσβαλλονται τα πιο κλασσικα μεταλλικα ακουσματα. Οταν ομως πουμε κακο λογο για κατι πιο συγχρονο / προοδευτικο γινεται ενας μικρος χαμος. Μη βαφτιζετε την υποκειμενικοτητα ως αντικειμενικοτητα, πεφτετε σε χειροτερη παγιδα απο αυτη του Καργια. Ολα αυτα φιλικη γνωμη ενος τριτου παρατηρητη. Προσφορα της Αγελαδιτσα Αλφα-Εψιλον. :stuck_out_tongue:

Εδιτ: Τωρα ειδα οτι κι ο Μητσος προσεξε το ‘‘περι προσωπικης αποψης’’.

Οταν καποτε ομως ο General Aetius εξεφρασε ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΠΟΨΗ για τους Guns, ο Μητσος του απαντησε “να κοψει την πρωινη…”. :wink:

Ετσι ειναι αυτα. Αμα η προσωπικη σου αποψη ειναι μια παπαρια και μιση, εχει και συνεπειες. Και στο κατω κατω, φορουμ ειμαστε. Καθε ποστ επιδεχεται συζητηση και κριτικη θετικη η αρνητικη. Αλλιως θα ηταν μια σειρα απο “προσωπικες αποψεις” του τυπου:

“Οι Τουλ ειναι χαλια”
“Οι Τουλ ειναι θεοι”
“Οι Τουλ ειναι μαλακες”

Το νοημα ειναι να κανουμε συζητηση…

Κι επισης τα επιχειρηματα που χρησιομοποιει ο Karja μπορουν αντιστοιχα να χρησιμοποιηθουν για να απαξιωθει ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ. Οπως οταν πχ. JimmyPage και TexasFlood με αντιστοιχα επιχειρηματα εθαβαν το metal…

Παραπανω δε βλεπω κατι τετοιο, αλλα ξερω πως το εννοεις.

Το νοημα ειναι να κανουμε συζητηση…

Κι επισης τα επιχειρηματα που χρησιομοποιει ο Karja μπορουν αντιστοιχα να χρησιμοποιηθουν για να απαξιωθει ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ. Οπως οταν πχ. JimmyPage και TexasFlood με αντιστοιχα επιχειρηματα εθαβαν το metal…

Σιγουρα ρε συ. Μαλλον εννοεις τον ‘‘τυπο’’ επιχειρηματων. Παρολα αυτα, δε με επιασες. Τα συγκεκριμενα επιχειρηματα οφειλουν απαντηση που δε δωθηκε. Θα απαντησω τωρα οσο πιο συνοπτικα μπορω.

Το καθε τι το κρινουμε αναλογα με το ειδος στο οποιο ανηκει.

Όπως υπαρχει εμπνευσμενο χεβυ μεταλ και κιτς 80’ς, ετσι υπαρχει πετυχημενος συνδυασμος ιδεων και επιτηδευμενη (υπο)κουλτουρα (*). Το λεω λιγο ακομψα, αλλα πιστευω πιανετε το νοημα.

Το θεμα ειναι οτι ο Καργια θεωρει πως σε σημαντικο ποσοστο / πλειοψηφια αυτα τα ακουσματα = εντελως υποκουλτουρα. Για να το κανω πιο λιανα, η απαντηση βρισκεται στον προλογο που παρεθεσε:

Η μουσική είναι μια γλώσσα. Όπως ποτέ δεν θα διαβάζατε ένα βιβλίο χωρίς να ξέρετε το λεξιλόγιο,
διοτί κατ αυτόν τον τρόπο δεν θα κατάλαβένατε ντιπ, έτσι κατ αναλογία αν δεν έχετε ιδέα απο
νότες και έστω μια βασική μουσική παιδεία, πώς κρίνετε τους εαυτούς σας τόσο ικανούν να
αποφασίσουν τι είναι καλό και τι όχι ?

Καθε ειδος μουσικης βασιζεται σε αλλα κριτηρια, ή αν προτιμας σε μια αλλη γλωσσα. Παρομοια γκρουπ εχουν κατα καιρους παρουσιαστει ως η ‘‘μουσική εξελιξη’’ του μεταλ. Αυτο ειναι ακυρο ή μαλλον άτοπο. Παρολα αυτα, μιας και εχουμε εδω και πανω απο μια δεκαετια εισελθει σε ενα ‘‘πολεμο’’ ορολογιων, καπως πρεπει να τα παρουσιασεις και να στοχευσεις σε ενα επιθυμητο target group.

Αυτο βεβαια εχει και ανεπιθυμητες ενεργειες, όπως οτι τα κρινεις με αρκετα μεταλλικα κριτηρια, ή μαλλον γουστα.

Για να το πω πιο λιανα Δημητρη, η ‘‘τεχνη’’ σε αυτον τον ήχο ειναι ακριβως το στοιχειο που δε σου αρεσει. Υπαρχουν γκρουπ που μπορει να χωνουν πεταλια και παραμορφωσεις και γενικα φανφαρες, αλλα αν δεν υπαρχει ενα στοιχειωδες μελωδικο υποβαθρο δε φτουρανε μια (*).

Οι Tool γενικα γραφουν ομορφα κομματια που αναδιαμορφωνονται με ιδιαιτερο τρόπο, και γι αυτο τους γουσταρουμε. Για να το κανω πιο λιανα: και καποια 70’ς ψυχεδελικα γκρουπ αν παιζαν με ενα σκετο πιανακι αντι να χωνουν σύνθια θα ηταν μια μουφα και μιση. Παρολα αυτα, όπως σε καποια 70’ς γουσταρουμε το χαζεμα, σε καποια 80’ς τον τσαμπουκα και τα riff, έτσι γουσταρουμε και στους Tool (και τα συναφή ακούσματα) την τέχνη της ‘‘παραμορφωσης’’ και το πως ‘‘δενουν’’ διαφορα στοιχεια και ηχους μεταξυ τους. Δεν εχω σκοπο, ουτε γνωσεις για να μπω σε τεχνικες ορολογιες, αλλα δεν εχει εδω που τα λεμε κι ιδιατερο νοημα. Απανταω συμφωνα με οσα μου βγάζει αυτη η μουσικη και με τα κριτηρια που διεπουν το ιδιωμα. Τα λεω βεβαια λιγο χοντροκομμενα.

Και για να τελειωσω με το θεμα πιανακι, στο κατω - κατω, το αποτελεσμα παντα πεφτει στα χερια μας, και οχι το ‘‘υποβαθρο’’ που μπορει να ειναι ακομα και μια σκετη ακουστικη κιθαρα. Ειλικρινα αμφιβαλλω αν π.χ. το Hell Patrol ακουγεται τοσο σουπερ σε ακουστικη βαση. Το παραδειγμα αντικατοπτριζει το επιχειρημα σου και ειναι αρκετα ευσταθες.

Για να προλαβω μια ενδεχομενη απαντηση (σορρυ αν προτρεχω / κανω λαθος), μπορει να πεις ‘‘μεγαλε αυτό δεν είναι τέχνη, τι μου λες για πεταλιερες’’. Γιατι ομως όχι; Και οι Pantera μια φορα κι ενα καιρο βγαλαν ενα νεο ηχο όπου ακους τις κιθαρες και λες ‘‘ρε μαλακα, ετσι παιζουν ολοι σημερα… 18 χρονια μετα το Cowboys From Hell’’. Στη τεχνη τις κιθαρας συμπεριλαμβανονται και τα χαμηλά κουρδίσματα και τα κολπα με πεταλιερες. Απ κει και περα πηγαινουμε στα (*)

Γενικα ξερω τι σε χαλαει περισσοτερο. (Αλφα) Το feeling και (Βητα) η ολη κατασταση που για τα δεδομενα του ηχου πολλες φορες αγγιζει το υπερ-hyped. Για το βητα σε καποια σημεια εχω και γω παραπονα όπου εκει δε σου δινω τοσο αδικο για το ‘‘δηθεν’’ που αναφερεις. Αυτο ομως εχει περισσοτερο να κανει με θεματα management και το πως χρησιμοποιουν τον ολο χαρακτηρα της μουσικης για να δωσουν τροφη στις οποιες εντυπωσεις.

Ειπα πολλα αλλά δε γινοταν αλλιως. :stuck_out_tongue:

Eγω παντως δεν βρισκω λογο να εξηγησω για ποιον λογο δεν ειμαι κατευθυνομενο καθημεριο ανθρωπαριο που το κρατανε πνευματικα μαστουρωμενο…

@ChrisP:

Όταν ο General Aetius έλεγε

η απάντησή μου ήταν η πιο ευγενική που μπορούσα να δώσω! :lol:

Αν έγραφα και εγώ για τους [SIZE=“1”]Τοοl[/SIZE] ότι π.χ. είναι κουλοί και άτεχνοι, ότι τα εξώφυλλα τους είναι ότι πιο πρόχειρο υπάρχει και τα σχεδιάζουν 5χρονα και γενικότερα πράγματα που δεν στέκουν και ξεφεύγουν από απλή παράθεση προσωπικής άποψης, αλλά δείχνουν ότι είμαι κολλημένος για να είμαι κολλημένος, τότε θα μπορούσες να πεις, οτι δεν εχω διαφορά από αυτόν! :wink:

Πάντως, κρίμα που έχει κλειδωθεί το thread της αποχώρησής του, πολύ κρίμα… :expressionless:

Ωραια μια και μπηκαν στον"αντιλογο" ατομα τα οποια σεβομαι την αποψη τους για τον πολυ απλο λογο οτι κι αυτοι με τη σειρα τους σεβονται την γνωμη των αλλων και κυριως τους εαυτους τους και δεν καταληγουν σε γενικευσεις και αφορισμους ας πω κι εγω τη γνωμη μου λιγο πιο εμπεριστατωμενα.

Ολα καταρχην συνοψιζονται στο bold του Maiden.Αυτο το για μενα,ναι ειναι η αφετηρια μιας νηφαλιας επιχειρηματολογιας.Και ο Καργιας σε πρωτο προσωπο μιλησε,δεν ειπε κανενας το αντιθετο.ΑΛΛΑ…μετα απο αυτο αρχιζουν τα προβληματα…:wink:

Γινεται αναφορα στη μουσικη ως μια γλωσσα με κανονες.Και δω συμφωνω,αλλα διαφωνω στο οτι ειναι μια γλωσσα που χρειαζεται να τη μαθεις σε καποιο ωδειο πχ για να εκφερεις αποψη για ενα μουσικο εργο.Για μενα λοιπον η μουσικη ειναι μια παγκοσμια-οικουμενικη γλωσσα που υπαρχει σε καθε πολιτισμο και βρισκεται εν πολλοις μεσα στο dna μας,μια και στοιχεια οπως ρυθμος και μελωδια μας επηρεαζουν απο εμβρυα ακομα,οποτε δεν μπορουμε να την παραλληλισουμε με τα Σουαχιλι πχ που οντως δεν θα κατανοησει καποιος αν τα ακουσει.Ο μουσικος απλα αντιλαμβανεται τη δομη καλυτερα,το συναισθημα ειναι για ολους,δε διδασκεται.Οποτε οταν καποιος λοιπον αρχιζει μια υποκειμενικη αποψη με μια γενικευση,καπου νομιζω χτιζει σε σαθρο εδαφος.

Συνεχιζει λοιπον την επιχειρηματολογια του λεγοντας κατι που και μουσικολογικα να το παρεις ΔΕΝ ισχυει.Υπαρχουν παρα πολλα κομματια του γκρουπ που δεν ειναι 4/4 κτλ.Ο maynard λεει μετα επειδη τραγουδαει με distortion pedal συνεπαγεται οτι μπορουν να τραγουδησουν ολοι κατ’αυτον τον τροπο. Καταρχην το κακο δε βλεπω,και ο Adams στις τσιριδες εχει 10 κιλα delay αλλα δεν τον μειωνει σε κατι.Το ιδιο και πολλοι αλλοι και σε αλλα οργανα.Η τεχνολογια εχει ενσωματωθει στη μουσικη που ακουμε και το ξερουμε ολοι.Επισης ολοι μπορουν πανω κατω να παιξουν κομματια των Maiden και των Metallica ακομα κι απ τους πρωτους μηνες ενασχολησης τους με τη μουσικη και του Ντυλαν πχ απ τη πρωτη βδομαδα ξερω γω.Ε και???

Σ αυτο με το πιανο απαντησα με ενα λινκ στο youtube.Απο ενα σημειο και μετα το αν αρεσει η μελωδια ανευ της φωνης επαφυεται στο προσωπικο γουστο οποτε παλι καταληγουμε σε ατοπο.

Στη συνεχεια μιλαμε για μαστουρωμενη"πνευματικοτητα".Εδω εχουμε απειρα παραδειγματα απ την ιστορια της μουσικης που αγαπαμε απ τους καταπτυστους(για μενα) Doors μεχρι τους Hawkwind και τους Monster Magnet που πλασαραν αυτο το acid driven προφιλ.Συνεχιζω να μη βλεπω κατι"δηθεν".Για αυτο για τα μετρα προστασιας στα λαηβ,θα συμφωνησω,το βρισκω υπερβολικο,ειδικα για ενα γκρουπ που δεν βγαζει και κατι official ωστε να δικαιολογει την ολη σταση του.Φαουλ τους.

Καπου εδω τελειωνει η επιχειρηματολογια και περναμε σε εκφρασεις του τυπου"οσοι ακουν αυτα τα πραγματα εχουν IQ85,ειναι θυματα κτλ κτλ".Ε καπου εδω αρχιζει να εκτροχιαζεται η συζητηση,οπως εκτροχιαστηκε και σε αλλα τοπικ οπως για Manowar,Scorpions κλπ.Δηλαδη οταν αρχιζει το τριπακι το δικο μου γουστο ειναι καλυτερο απ το δικο σου επειδη ναουμ εγω ακουω πολλη μουσικη,ε λογικο ειναι να προσβληθει καποιος και να αρχιζουν οι βολες εκατερωθεν.Απλα για τα"προοδευτικα" γκρουπ Γιαννη πιστευω αντιδρουν διαφορετικοι γιουζερς.Και στα κλασικα μεταλ εχουν γινει επικ διαφωνιες κατα καιρους με σοβαρες και μη επιχειρηματολογιες.Απλα δυστυχως ολοι λιγο πολυ εχουμε πεσει στην παγιδα να εκφερουμε αποψεις σαν αυτες που ανεφερε ο Κρισπ παραπανω"οι ταδε τον παιρνουν".“ειναι χαλια” κτλ,χωρις παραπανω επεξηγησεις.Καποιοι οπως ο Maiden απλα αδιαφορουν και δεν μπαινουν καν στον κοπο να ποσταρουν σε καθε τοπικ με καποια μπαντα που δε γουσταρουν.Και γω λειτουργω με παρομοιο τροπο,το βρισκω εντιμο και γλιτωνω χρονο και σπαμ ποστς.Ολοι λιγο πολυ οσοι ποσταρουμε συχνα ξερουμε τα γουστα του καθενος πανω κατω.Ε δε χρειαζεται να ποσταρει ο Nihilist πχ στις alternative κυκλοφοριες για να ξερω οτι δε γουσταρει Maroon5.Οι σπανιες περιπτωσεις users που αφοριζαν συλληβδην αθωους και ενοχους αντιμετωπιζονται συνηθως απο μεγαλη μεριδα του φορουμ αρνητικα και ειτε συμμορφωθηκαν ειτε πηγαν για μπανακι.Και δεν φταιει οτι δεν τους αρεσε κατι.Αυτο ειναι ΑΠΟΛΥΤΑ θεμιτο.Το θεμα ειναι πως εκφραζεσαι και ποσο σεβεσαι και τη γνωμη του αλλου.

Οταν 90% των ποστ ειναι του στυλ γουστο μου>γουστο σου=εγω ξερω καλυτερα,ε δεν προκειται για επιχειρηματολογια αλλα για ανερυθριαστο κομπασμο.Ετσι οντως μπορει μια τετοια επιχειρηματολογια να απαξιωσει οτιδηποτε και να κολλησει σε καθε ειδος και τοπικ μια και δεν ειναι βασιμη.

Οποτε ξαναγυριζουμε στο για μενα και το προσωπικα το κλεινω καπου εδω το θεμα λεγοντας οτι αλλο δε μ αρεσει ενα γκρουπ και αλλο λεω καθυστερημενους τους οπαδους τους.Το δευτερο ειναι απλα μια προσβολη και δε στηριζεται με κανενα λογικο επιχειρημα που να βαραει κανεις τον κωλο του πανω σε δισκους των Pretty Boy Floyd.

Αυτα.

@ Maiden:

Μωρε κι εγω του την ελεγα του General για οσα ειπε για τους SOAD αλλα τουλαχιστον αυτος δεν ειπε οτι οι GNR ειναι για πνευματικα μαστουρωμενος. Ο Καργια απο την αλλη δεν υποβαθμιζει μονο τις μπαντες αλλα και το κοινο τους. Συνεπως θα παιρνει την απαντηση που του αξιζει. Κι ακομα ειμαι προσωπικα πολυ συγκρατημενος… :slight_smile:

@ hokam:

Συμφωνω απολυτα…

Εμενα παλι δε με προσεβαλλε επειδη το νοημα διαγραφεται πολυ ευκολα. Εμφανως εννοουσε το τι του βγαζει η μουσικη και το πως το βλεπει κατω από το δικο του πρισμα. Μπορει η αποψη να ειναι ακραια, ειναι ομως βασισμενη σε αληθινα δεδομενα τα οποια πιανει καθως μιλαει γενικα. Η μεριδα παρωπισμενων οπαδων σαφως και υπαρχει, αν και ο χαρακτηρισμος ειναι τραβηγμενος.

Οποτε αν δε τον διορθωσει ο αλφα Tool οπαδος (στη περιπτωση μας εσυ Κρις), τοτε ποιος θα το κανει;

Εδιτ: Τωρα ειδα το ποστ του Χοκαμ και ειναι σωστος (λεμε αρκετα παρομοια πραγματα σε ορισμενα σημεια). Αυτο παντως για τα ‘‘προοδευτικα’’ γκρουπ που λες, δε ξερω κατα ποσο συμφωνω. Σιγουρα τα ‘‘κακοβουλα’’ στοιχεια απομονωνονται, δεν υπαρχει αμφιβολια περι αυτου.

Δεν αναφερομαι σε προθεσεις, αλλα σε οπτικη γωνια. Δεν εχω αλλα να θεσω περι αυτου, δεν εχει και νοημα εξ αλλου.

Δεν μπορω να τον διορθωσω γιατι:

1.Τα επιχειρηματα του οπως ειπα ειναι εντελως αυθαιρετα και μπορουν αντιστοιχα να χρησιμοποιηθουν για να απαξιωσουν οποιαδηποτε μπαντα, ρευμα, ειδος…

1. Κανει το συγκεκριμενο ποστ χωρις λογο (ανοιγει ολοκληρο θρεντ μαλιστα) για να αποδειξει οτι αυτος ακουει ανωτερη μουσικη…

Αν εσυ τον ξερεις προσωπικα και καταλαβαινεις καλυτερα τι εννοει, αυτο δεν σημαινει οτι ολοι μπορουν να τον καταλαβαινουν. Ως χρηστης ειναι προκλητικος χωρις κανεναν απολυτως λογο…

Θα εμπαινα κι εγω στην κουβεντα αλλα:

α) δε μου αρεσουν οι Tool
β) δε θα μπορουσα να πω αντικειμενικη αποψη γιατι θελω να εχω απο κοντα τον Καργια για να εχω εκπτωση σε μελλοντικες αγορες μου!

Ισως παιζει ρολο. Δε μπορω να σου πω με σιγουρια. Παντως στο συγκεκριμενο θεμα (περαν του οτι εκανε νεο θρεντ διχως λογο) δε πιστευω πως ηταν τοοοσο προκλητικος.

Συμφωνώ με τα λεγόμενα του Χόκαμ, και τη μόνη μου αντίρηση στα λεγόμενα του karja την έχω πει. Αλλά εγώ δεν καταλαβαίνω κάτι. Σε ένα ποστ του ¶νγκμαρ λέει για γκρουπ που παρουσιάζονται ως “μουσική εξέλιξη” του μέταλ. Γιατί να ασολούμαστε με τέτοια θέματα, αντί να ακούσουμε μουσική? Δηλαδή, γιατί πρέπει να με νοιάζει πως παρουσιάζονται ή αυτοπαρουσιάζονται οι tool και οι κάθε tool? ¶μα ακούσω μια μπάντα και τη γουστάρω, μπορώ να βγάλω και τα δικά μου συμπεράσματα για να πω τι είναι και τι όχι…

Όσο για τα live που είδα να γράφονται πράγματα, και γω διαφωνω σε μερικά σημεία. Αν αυτό με το κάπνισμα το καταλαβαίνω (δεν ξέρω για το terravibe αν πάλι το απαγόρευαν, δεν είχα πάει σε εκείνο το live, είχα πάει στο παλιότερο) επειδή υπάρχουν τα λέιζερ κτλ, αυτό με τις φωτογραφίες είναι φάουλ για μένα.

Πφφ, άντε τελειώνετε ένα σωρό σελίδες γράφετε και γράφετε. Καταλήξτε κάπου ρε παιδιά. Συμφωνείστε κάποια στιγμή…

Να ξέρω και εγώ, να συνεχίσω να ακούω Tool ή όχι?

Πανε ακουσε Mars Volta εσύ…:lol: Ακους και Tool…

Γιεα. Απλα το φαινομενο αυτο ισχυει (γενικα) και εχει περασει ως κριτηριο στη κουλτουρα του εναλλακτικου-πειραματικου / progster.

Τώρα σοβαρά, επειδή γουστάρω να κάνουμε μια συζήτηση επί του θέματος, μπορεί κάποιος να μου συνοψίσει τις κατηγορίες εναντίον των Tool και μόνο των Tool (στο θρεντ τους είμαστε άλλωστε). Δεν είναι ανάγκη αυτός ο κάποιος να τις συμμερίζεται βέβαια. Απλά να έχει διαβάσει και κατανοήσει τα τελευταία ποστς.

Σε τέτοια μορφή
1.Είναι κουτσοί
2.Δεν ξέρουν να διαβάζουν τις νότες
3.Είναι vegeterians

Γιατί αυτό το θρεντ έχει καταντήσει σαν τους Tool του karja. Αν το απογυμνώσεις από τις αοριστολογίες και τις γενικεύσεις, δε μένει κανένα νόημα. :wink:

Αυτή είναι και η μαλακία με τις ταμπέλες. Είναι πολλά άτομα που ακούνε ένα είδος μουσικής και όλα τα άλλα είναι κατώτερα, για να το θέσω ήπια. Δηλαδή επειδή κάποιος έχει τέτοια ακούσματα, δεν μπορεί να γουστάρει και να χώνει και καφρίλες πχ? Όπως επίσης επειδή είναι ο άλλος ψαγμένος και καλά, πρέπει να έχει μια α στάση απέναντι στη μουσική, λες και άμα απλά κάτσει και γουστάρει με αυτό που ακούει (άσχετα με το πως παρουσιάζεται αυτό) θα πάθει κάτι…

Μανο δεν υπαρχει καποια συγκεκριμενη κατηγορια. Απλα ο Καργια τους κρινει βαση metal κριτηριων, ενω κατι τετοιο ειναι κατα βαση λαθος. Καναμε μια αναλυση ως απαντηση / επιχειρηματολογια. Τιποτα περισσοτερο, τιποτα λιγοτερο. Απλα ειπα να απαντησω μιας και το θεμα που εθιξε δεν ειναι μονο δικη του αποψη, υπαρχουν πολλοι old school metallers (κολλημενοι πες αλλα υπαρχουν) που το βλεπουν υπο παρομοιο πρισμα.

Αυτή είναι και η μαλακία με τις ταμπέλες. Είναι πολλά άτομα που ακούνε ένα είδος μουσικής και όλα τα άλλα είναι κατώτερα, για να το θέσω ήπια. Δηλαδή επειδή κάποιος έχει τέτοια ακούσματα, δεν μπορεί να γουστάρει και να χώνει και καφρίλες πχ? Όπως επίσης επειδή είναι ο άλλος ψαγμένος και καλά, πρέπει να έχει μια α στάση απέναντι στη μουσική, λες και άμα απλά κάτσει και γουστάρει με αυτό που ακούει (άσχετα με το πως παρουσιάζεται αυτό) θα πάθει κάτι…

Οι ταμπελες απο μονες τους δε κανουν κακο. Οι ανθρωποι το κανουν. Μια ταμπελα μπορει να σε βοηθησει να καταλαβεις τι περιπου μπορει να γουσταρεις. Απο κει και περα η ‘‘κατηγοριοποιηση’’ βοηθα και στο να χαρακτηριζει ενα γενικοτερο feeling. πραγμα αρκετα χρησιμο.

Το θεμα δεν ειναι οι ταμπελες, αλλα το πως χρησιμοποιουνται.

Ναι ρε, αυτό ακριβώς, το κάθε συγκρότημα το κρίνεις με βάση το είδος του. Συμφωνώ όσο δεν πάει.

Αλλά εγώ θέλω να απαντήσω με βάση τα metal κριτήρια που βάζει. Και επειδή δεν είναι online, κατάλαβε κανείς άλλος ποιες είναι οι ενστάσεις του για τους Tool? Έχετε την ευγενή καλοσύνη να μου τα απαριθμήσετε?

ΣΗΜ:Δίχως καμία δόση ειρωνίας όλα αυτά…