Tool

αλλοι μαλακες δηθεν αυτοι :stuck_out_tongue:

για εμενα ειναι υπερεκτιμημενοι και πολλες φορες βαρετοι.Νταξει το μουφα δεν τους χαρακτηριζει ηταν λαθος εκ μερους μου.Αυτο που μου την σπαει ειναι οτι πολλοι που δεν ‘τους πιανουν’ τους αποθεωνουν.Επειδη εσυ τους καταλαβαινεις δεν ισχυει το ιδιο και για τους περισσοτερους.

και μακαρι να θεραπευε καποιος τον καρκινο και ας ηταν και ο ΛεΠα:p

awake στειλε μου το Lateralus σε vinyl rip να το καταλαβω

λολ, καποιος φεηκ ειναι στα σιγουρα.

μονο σε μενα οι τουλ ειναι λιγο ‘‘δηθεν’’?

καποια στιγμη πρεπει να φτιαχτει και πολλ με τους πιο βλαμενους γιουζερς.

Εντέλει τι είναι χειρότερο, ένας βλαμμένος γιούζερ ή ένα αποτυχημένο τρολλ; Να γίνει πολλ. Ψηφίζω το πρώτο, αλλά βλέπω ότι και το δεύτερο θέτει ισχυρή υποψηφιότητα.

Back to ontopic από εδώ και πέρα. Ακούω και τη δισκάρα της χρονιάς (θα ενημερώσω οσονούπω) και βαριέμαι να αρχίσω σβησίματα. Ζμουτς

δειξε με σαν επιτυχημενο τρολλ και παρε μου τη ζωη!

Εσύ έχεις εκτεθεί πολύ, δεν μπορείς να είσαι τρολλ :* Σαγαπάμε και έτσι όμως. <3

Με κάνεις όμως και σου απαντάω και δεν κάνει γιατί έχω κίτρινο το γιούζερνεημ μου και θα μου κάνουν τα κλασικά σπασ@@κα ρηπορτ “μοντερέητορ και σπαμμάρει;;”. Οπότε θα γράψω κάτι ονΤόπικ για να μη μου την πουν:

Γαμάτοι όλοι οι μεταφυσικοί αλληγοροαλληογορικοί στίχοι των Tool, μας καβλώνουν κτλ, αλλά οι ακόλουθοι είναι από τους πιο γαμάτους που έχει ακούσει:

All you know about me is what I’ve sold you,
Dumb fuck.
I sold out long before you ever even heard my name

εδιτ: Πάει και ως απάντηση στον ασύφταο. (εδιτ στο εδιτ: δεν εννοώ ότι είναι αυτός νταμπ φακ :Ρ)

Λοιπόν διάβαζα την προηγούμενη σελίδα και θα σκάσω αν δεν εκφράσω την κατηγορηματική διαφωνία μου (“στ΄αρχίδια μας ρε Γράκχε”) με όλη αυτή την ιστορία για το ποιός “πιάνει” τους Τουλ, ποιός “δεν τους πιάνει”, πόσοι από όσους “δεν τους πιάνουν” παριστάνουν τους οπαδούς τους άρα είναι δήθεν, κτλ. κτλ.

Δηλαδή, είναι να τρελαίνεσαι. Δεν είδα ακόμα το βίντεο που ποσταρίστηκε, πρόσεξα μόνο ότι αυτή η περίφημη “Φιμπονάτσια” (…χέστηκε η φοράδα στ’ αλώνι) συνδέεται με το ομώνυμο κομμάτι απ’ το Lateralus. Όσοι αναπτύσσουν τέτοιες θεωρίες, αναρωτιέμαι, έχουν προσέξει ποτέ τους τί λένε οι στίχοι του τραγουδιού;

DUH!

Προσωπικά έχω σταματήσει προ πολλού να προσεγγίζω τη μουσική από τη λεγόμενη “εγκεφαλική” σκοπιά. Οποιαδήποτε μουσική ε, ακόμα κι αυτήν που θεωρείται “εγκεφαλική”! Και βασικά τώρα που το σκέφτομαι, ακόμα και η χρήση του ρήματος “προσεγγίζω” με παραπέμπει ενοχλητικά προς τα εκεί. Τη μουσική που μου κάνει ως ακροατή την ακούω επειδή είτε με καυλώνει, είτε με συγκινεί, είτε με τσιτώνει. Ε, οι Τουλ σε μένα κάνουν και τα τρία αυτά, πότε εναλλάξ, πότε ακόμα και ταυτόχρονα! Γι’ αυτό τους έχω στα τοπ-5 συγκροτήματά μου έβερ και θα είναι για πάντα μία από τις πολύ πρώτες μου αγάπες σε όλο το φάσμα του σκληρού ήχου. Όλα τα υπόλοιπα είναι ψιλά γράμματα. Για να έχουν να αναπτύσσουν “θεωρίες” όσοι έχουν υπερβολικά πολύ ελεύθερο χρόνο (και ίσως δεν έχουν έχουν ακούσει ποτέ τους π.χ. AC/DC) και να έχουν να κράζουν τους “δήθεν” οπαδούς των Τουλ όσοι δεν τους γουστάρουν (και ενδεχομένως έχουν εξίσου πολύ ελεύθερο χρόνο).

Και το δικό μου πρόβλημα αυτό ακριβώς είναι, ότι μεγάλη μερίδα ακροατών προσεγγίζει τους Tool λόγω του hype που συνοδεύει τη μουσική τους και δεν ασχολούνται όσο πρέπει με την μουσική αυτή καθ’αυτή. Στην τελική εμένα δεν μ’ενδιαφέρει ούτε το τι γίνεται στα ρυθμικά τους, ούτε τι λέει ο τύπος στο Die Eier Von Satan ούτε τι πραγματεύεται το Forty Six & 2 στιχουργικά, αλλά το ότι όταν ο Carey βαράει σόλο στο συγκεκριμένο κομμάτι λερώνω το βρακί μου.

Σχετικά με το ότι “λίγοι τους έχουν πιάσει”, σ’αυτό αναφέρομαι.

Α και μπορεί εύκολα να μαντέψει κανείς τι μου έστειλε ο awake σε pm … :lol:

Αν κάποιοι όμως θέλουν να το ψάξουν λίγο παραπάνω, δικαίωμά τους.
Καθότι μπάντες όπως οι Tool δίνουν τέτοια πατήματα στον ακροατή.

Τώρα το ποιος πιάνει τους Tool και ποιος δεν τους πιάνει όντως δεν υπάρχει κανένας λόγος να το συζητάμε. γιατί πάω στοίχημα ότι αν φέρουμε απέναντί μας τον Maynard και του εκθέσουμε όλες τις θεωρίες μας, θα γελάει μέχρι το 2016 που θα κυκλοφορήσει ο μεθεπόμενος δίσκος τους.

Μα δεν αναίρεσε κανείς το δικαίωμα από κάποιον να το ψάξει παραπάνω. Απλά η μορφή τέχνης που προσφέρουν οι Tool είναι μουσική, άρα αυτή προέχει των υπόλοιπων “side stories”. Για κάποιους πάει ανάποδα και αυτό είναι που δεν βρίσκω σωστό.

Όλα αυτά είναι γνώμες βέβαια …

Για κάποιον οι Tool μπορεί να είναι όλο το “πακέτο” μαζί χωρίς κανέναν διαχωρισμό.

ποπο,το ξερετε οτι την εχετε γαμησει μολις μπει ο awake ε?:p:p

Ontopic

Aυτο που λεει ο Γρακχος,ακους και γουσταρεις ή ακους και βαριεσαι,simple as that…και δεν νομιζω πως η μουσικη των τουλ και των καθε τουλ,ειναι πυρηνικη φυσικη ή αναλυση της Κεηνσιανης θεωριας,να πρεπει να την ‘πιασεις’ και λοιπα γραφικα…μουσικη ειναι…η φαση με το φιμπονατσι,ουτε με ενδιαφερει,ουτε οταν μου το πρωτοειπαν εντυπωσιαστηκα…κλαιν μαιν,απλα εχωσα το λατεραλους και αντε γεια…

(και μην πεταχτει να πει κανας εξυπνος ''μα παιζουν εξαιρετικα δυσκολα πραματα,παπαδες ο καθενας στο οργανο του κτλ,μια βολτα σε προγκ ροκ και δη γερμανικο των 70ς θα τον κανει να βαλει τα κλαματα…-και αυτο και παλι,ΔΕΝ ειναι συγκριση-)

Είμαι σίγουρος ότι την παρένθεση την έβαλες επίτηδες τσουτσέκι!!

who the hell is fibonacci and what does he want from me ?

δεν εχω γραψει ποτε για τον φιμπονατσι στο θεμα των tool,γιατι πολυ απλα το βρισκω γραφικο να κολλας εκει οταν υπαρχει ΑΥΤΗ η φωνη, ΑΥΤΑ τα drums,ΑΥΤΗ η κιθαρα και ΑΥΤΟ το μπασο…δλδ ΑΥΤΑ τα τραγουδια

ενα το κρατουμενο.

επισης υπαρχουν αυτοι που ακουνε tool για να δειχθουν και αυτοι που δεν

ευτυχως εγω ανηκω στην 2η κατηγορια οποτε μεχρι που βαριεμαι την κουβεντα περι tool και hype κλπ κλπ

οσοι ακουνε tool για να ποζεριασουν ειναι τα λεγομενα τουλοξεκλερια.περαστικα τους 8)

δυο τα κρατουμενα.

(lupin αυριο παλι online τσακωμος φιλε :stuck_out_tongue: )

παντως μια 10ετια τωρα,και εγω και οι φιλοι μου,δεν εχουμε κανει ποτε συζητηση του στυλ 'μα ποσο γαματοι ειμαστε που ακουμε tool.παντα η ατακα ειναι 'μα ποσο γαματοι ειναι οι tool

τρια τα κρατουμενα.

παμε τωρα ολοι να ακουσουμε λιγο aenima :stuck_out_tongue:

σορρυ αλλα δειχνεσαι αυτη τη στιγμη!

S is for sarcasm :wink: (αν κανεις και εσυ χαβαλε σορρυ δεν το καταλαβα :slight_smile:

shit,busted:p

Βασικά, συμφωνώ με τον chrisp. Ακούω περιπου 10 χρόνια τώρα Τουλ και γουστάρω τα πάντα στη μουσική που παίζουν. Στίχους-μουσική-φωνητικά. Αυτά. Τίποτα άλλο.
Οι background μαλακιούλες, τύπου φιμπονάτσι, είναι για να λέμε καμία μαλακία οι φανμπόιδες να γουστάρουμε.