Ποια ειναι η μεγαλυτερη δυναμη στον κοσμο;

Είναι ένα καλό κίνητρο αλλά όχι το κορυφαίο.Γιατί πολλοί προοδεύουν μόνο και μόνο επειδή αγαπάνε αυτό που κάνουν όχι απαραίτητα γιατί βγάζεις χρήματα,άρα δεν είναι η μεγαλύτερη,είναι σε μερικές περιπτώσεις η μεγαλύτερη δύναμη

Παιδια μισο λεπτο. Εγω εγραψα πως το χρημα ειναι η μεγαλυτερη δυναμη στο κοσμο σκεπτομενος πως αν βρισκομασταν ξαφνικα στη μεση ενος δρομου χωρις χρηματα, χωρις σπιτι, χωρις γνωστους, χωρις τιποτα απολυτως το πρωτο πραγμα που θα χρειαζομασταν ειναι χρηματα. Η αγαπη θα ηταν δευτευρων θεμα αν αρχιζες μια ζωη απο το μηδεν. Οκ παραδεχομαι πως ημουν καπως απολυτος/ισοπεδωτικος στο προηγουμενο ποστ μου. Σιγουρα πρεπει να υπαρχει και αγαπη στην ζωη μας. Χωρις αγαπη θα ειμασταν απλα ρομποτ. Οχι αγαπη, οχι συναισθηματα, αρα δεν θα νιωθαμε την αναγκη να βοηθησουμε τους γυρω μας για παραδειγμα. Παρ’ολα αυτα, θεωρω πως ο κινητηριος μοχλος της ζωης μας εχει καταληξει να ειναι το χρημα, δυστυχως.

Παρακολουθησα μια ομιλία του Α. Δοξιάδη σήμερα και μας έλεγε κάποια πράγματα για την έννοια της πιθανότητας στην αρχαία Ελλάδα. Ο Ηράκλειτος είχε πει παλιά:

αἰὼν παῖς ἐστι παίζων πεσσεύων· παιδὸς ἡ βασιληίη.

που μεταφράζεται περίπου:

“Ο αιώνας (σ.σ: ή η ζωή) είναι ένα παιδί που παίζει ζάρια· το παιδί είναι βασιλιάς.”

καθώς και

Ὥσπερ σάρμα εἰκῆ κεχυμένων ὁ κάλλιστος, φησὶν Ἡράκλειτος, ὁ κόσμος.

που μεταφράζεται περίπου

“Ο πιο όμορφος κόσμος είναι σα σωρός σκουπίδια χυμένα στην τύχη.”

Τώρα που γράφω αυτές τις γραμμές θυμήθηκα και τον Hawkings, που είχε περιγράψει ότι ζούμε στο πιο πιθανό σύμπαν.

Από την άλλη, πάντα μου την έσπαγε αυτό το “Ο Θεός δεν παίζει ζάρια” του Αλμπέρτου…

(περιττό να πω ποια δύναμη επέλεξα)

Κοτζαμ chuck schuldiner χασαμε για τα λεφτα… [-X

Τεσπα,συνεχιζω να πιστευω οτι το χρημα ειναι μεγαλη δυναμη,οπως ειπα στο πρωτο ποστ που εκανα,αλλα προσθετω κατι ακομα που θεωρω οτι ειναι ακομα μεγαλυτερη δυναμη:
H δυναμη της πειθους.
ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΥΝΑΜΗ…


Now playing: Behemoth - Shemhamforash
via FoxyTunes

H μεγαλύτερη δύναμη στον κόσμο είναι το ούζο

Θεωρώ με ένα καλό ουζάκι μπορείς να δείς την φάση αλλιώς…

Όχι με ξενέρωτα whiskey και Κρασιά…

η μεγαλυτερη δυναμη στον κοσμο ειναι το αιδιο

Το νινι σέρνει καράβι που λέει και η Βέρα Λάμπρου

Αιδιο ε?

εγω το μ… ξερω πως γραφεται, οχι το αιδοιο

εντιτ, ετσι?

αιδειο ε?

αχαχαχ 2/2.

iq test +134434563465343546

τα quotes πλεον εχουν αχρηστευσει το ignore

τουλάχιστον γλιτώσαμε το αιδύο :stuck_out_tongue:

Xμμμμμ

Το χρήμα είναι η μεγαλύτερη δύναμη που φτιάχτηκε από τον άνθρωπο και κατέληξε να είναι υπεράνω αυτού. Γενικά οδήγησε σε ένα σύστημα που θέλει διαφορετικά πράγματα από αυτόν που το δημιούργησε (το σύστημα).

Η μοίρα τώρα… Μικρή η δύναμή της. Εξαρτάται από το πόσο και πόσοι μπορούν να την πιστέψουν. Μπορεί να εξυπηρετήσει που και που αλλά ως εκεί.

Η αγάπη είναι ήπιο συναίσθημα εξ’ ορισμού. Πέραν της γονεϊκής αγάπης, δεν μπορεί να καταφέρει και πολλά πράγματα. Τουλάχιστον όχι τόσα όσα σας παραμυθιάζουν.

Το σεξ από την άλλη, ή αλλιώς ο έρωτας για να το συνδυάσουμε με κάτι παραπάνω από την πράξη, είναι παρορμητικός και πάνω απ’ όλα παράλογος. Ως εκ τούτου είναι ο μόνος που μπορεί να αγνοήσει εύκολα το συμφέρον και από εκεί προέρχεται η δύναμή του. Έχει όμως περιορισμένο χρόνο ζωής και εξαρτάται από πολλούς παράγοντες για να συμβεί σε μεγάλο επίπεδο.

Η θέληση δεν έχει καμία δύναμη. Αντίθετα χειραγωγείται προς όποια κατεύθυνση της δείξουν και λυγίζει εύκολα. Η ακεραιότητα του χαρακτήρα και το πείσμα απλά είναι αρωγοί σε κάποιους στόχους μας, τίποτα παραπάνω.

Η τύχη έχει τεράστια δύναμη, αλλά εμείς(οι θετικοί) πιστεύουμε στις πιθανότητες και στο νόμο των μεγάλων αριθμών -οπότε και σ’ ένα δίκαιο κόσμο. Βέβαια δεν ισχύει αυτό όταν γνωρίζουμε τόσα λίγα για τόσο μικρό διάστημα, αλλά αυτό είναι μεγάλη κουβέντα.

Σχετικά με τη βλακεία είμαι διχασμένος, οπότε δε θα πω κάτι γι’ αυτήν. Μόνο ότι υπάρχει παντού -και δε θα μπορούσε να μην.

Και όλα αυτά για να καταλήξω στο ότι η μεγαλύτερη δύναμη είναι βέβαια ο χρόνος. Η αιτία που τα πάντα υπάρχουν. Η αιτία που υπάρχουμε κι εμείς, οι οποίοι ως συνέπεια δεν μπορούμε να του αντισταθούμε ούτε στο ελάχιστο.

νομιζω πως η βλακεια δικαιως προηγειται στο πολλ

Η θέληση. Κανείς δεν μπορεί να σταματήσει τον άνθρωπο που ατσαλώνει την θέλησή του. Η ισχυρή θέληση πάντως -κατ’ εμέ- είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την βλακεία.

Για παράδειγμα η ισχυρή θέληση των ψηφοφόρων του ΛΑΟΣ να κάνει κάτι καλό το κόμμα τους για την κοινωνία.

(συγγνώμη αλλά ήθελα να το πω)

η συνήθεια

Ηθελα να βαλώ chuck norris αλλα επειδή δεν είχε εβαλα βλακεία!!!

ημουν μεταξυ θελησης και χρηματος αλλα ψηφισα χρημα γιατι αυτο πολλες φορες αμβλυνει τη θεληση