ΑΡΕΝΑ!

Με αφορμή την συζήτηση που γίνεται στο bm θρεντ…

Σε ένα φόρουμ που πόσταρα παλιά υπήρχε ένα τόπικ ονόματι ΑΡΕΝΑ.
Όπου όταν υπήρχε κάποια διαφωνία ανάμεσα σε 2+ μέλη του φόρουμ, η διαφωνία αυτή (και με δήλωση των συμβαλλομένων, και με τη γνώση των mods) μεταφερόταν στο συγκεκριμένο τόπικ όπου γινόταν το σύστριγγλο, με επιχειρήματα (ει δυνατόν αλλά όχι πάντα :p). Και πλάκα είχε το θέμα, και χρήσιμο ήταν γιατί όλες οι διαφωνίες ήταν “συγκεντρωμένες”, συν ότι μπορούσε -με μέτρο- να λάβει θέση το υπόλοιπο φόρουμ από ένα σημείο και πέρα.
Ανοιγόντουσαν θρεντς με τους διαφωνούντες (π.χ. Almighty vs Deathster -λέω τώρα-, BAN vs The world κλπ) και μπορούσε ο καθείς να υπερασπιστεί τη θέση του. όταν κρινόταν από μοντς και κοινό πως το θέμα είχε λυθεί ή απλά “κουραστεί”, έπεφτε κλείδωμα στο θρεντ κι έληγε η ιστορία.
Αυτό μπορεί να βοηθήσει ώστε να γίνουν και πιο δίκαια τα bans.

Xμμ.Φαση εχει το θεμα:p…Ποιος θα κανει την αρχη παιδες?:smiley:

οταν πουν το ΟΚ τα μοντερακια ξεκιινηστε :lol:

Μα δε νομίζω πως απαγορεύεται να ανοίξει κάποιος ένα τέτοιο τόπικ στο οφ-τόπικ. Ίσα ίσα νομίζω πως κάποτε είχε ανοίξει και απλά πέθανε από την αχρηστία. Επειδή είδα όμως πως γράφτηκε πιο πάνω (ο Almighty νομίζω), ποτέ κανένας χρήστης δε δέχτηκε ban γιατί τσακώθηκε έντονα και κόσμια με άλλους χρήστες, αλλά γιατί παραβίασε τους κανόνες του φόρουμ. Σε ένα τέτοιο τόπικ, θα ισχύουν οι ίδιοι κανόνες με το υπόλοιπο φόρουμ, οπότε αν κάποιος παραβεί τους κανόνες, πάλι θα αναγκάσει τους mods να πράξουν αναλόγως.

Αν ρίχναμε ban σε όποιον παρεκτρέπει μια συζήτηση γιατί διαφωνεί με κάποιο χρήστη, τότε δε θα είχε μείνει αρσενικός χρήστης σε αυτό το φόρουμ…

Ειναι ενα θρεντ να γινει ξεκατινιασμα χωρις να βγαλεις 10σελιδες οφτοπικ το θρεντ που ξεκινησε ο καβγας! Πολυ καλη φαση!

Προτεινω να ερθουν εδω ο αγουεικ κ ο φριντομ να λυσουν τις διαφονιες τους για το Λοστ… :stuck_out_tongue:

Τα βρηκαν αυτοι ρε συ…:smiley:

Αυτό.

Η αφορμή ήταν ένας, διαπληκτισμός που ξεκίνησε στο bm θρεντ για τους λόγους του ban του BAN (:stuck_out_tongue: μα τι ονομαστικός ντετερμινισμός κι αυτός!). Ο οποίος συνεχίστηκε (για πολλές σελίδες και μου γαμησε το αγαπημένο μου θρεντ :cry::cry:) εφ’ όλης της ύλης. Αλλά τέλος πάντων ίσως να κόλλαγε αλλού η συζήτηση για το ban του BAN και για το ποιόν των χρηστών του θρέντ. Υπό αυτήν την έννοια το λέω. Οπότε αντί να παρεκτρέπεται η συζήτηση μπορεί απλά να μεταφέρεται και να συνεχίζεται αλλού.
Γιατί π.χ. το θέμα που τώρα έχει ανοίξει εκεί είναι πολύ ενδιαφέρον και ουσιώδες, εφάπτεται μεν , είναι όμως ουσιαστικα off topic εδώ και πολλές σελίδες δε.
Υποθέτω πως αυτό σας έχει συμβεί και αλλού…

Α, και τα versus θρεντς μπορεί να χαθούν στο χαμό του off topic

Συμφωνώ 100% με την πρόταση, είναι κάτι που είχα σκεφτεί κι εγώ, με παρόμοια μορφή. Κάποια τόπικ παρεκτρέπονται εντελώς με τις διαφωνίες πχ. Crack the skye, Μanowar κλπ., οπότε θα είχαμε γλυτώσει και αναγάγει σε γενικό πολλές επιμέρους συζητήσεις.