Νέα Ακρόπολη και άλλες φιλοσοφικές οργανώσεις

Διαβαζωντας ποστ elmarad και night-sky στο thread για το αν υπαρχει Θεος,εφερα στο μυαλο μου αρκετες συζητησεις που εχω κανει με ενα φιλο μου,ο οποιος ηθελε να ψαχτει με τον εσωτερισμο και εδω και κανα 6μηνο εχει γινει μελος της Νεας-Ακροπολης.

http://www.nea-acropoli.gr/

Αυτη η παγκοσμια λοιπον πολιτιστικο-φιλοσοφικη οργανωση αριθμρι αρκετα μελη και στην Ελλαδα και εχω δει και σε καμποσα μερη στην Αθηνα αφισακια που “διαφημιζουν” διαφορα ενδιαφεροντα θεματα/σεμιναρια που κανει η οργανωση.Ψηνομαι να παω σε καποιο απο αυτα και ηθελα να ρωτησω αν καποιος απο εδω μεσα ειναι μελος/εχει ακουστα την οργανωση/ειναι καποιος φιλος του κλπ…Αν ναι,τι γνωμη εχει για τη συγκεκριμενη οργανωση αλλα και γενικα για τετοιου ειδους κινησεις.:slight_smile:

Μην πας και κρατήσου μακριά από τέτοιες οργανώσεις. Στην ουσία είναι κλαμπ-αιρέσεις που στην αρχή ξεκινούν με light θέματα που ενδιαφέρουν πολύ κόσμο και στην πορεία σε πήζουν στην προπαγάνδα και στις αρλούμπες.

Βασικά οκ μπορείς να πας για να κόψεις και φάτσες και νομίζω θα καταλάβεις εύκολα περί τίνος πρόκειται…

Τα ίδια ισχύουν και για παρόμοιες κινήσεις όπως η κίνηση των γνωστικών στην Ελλάδα. Τελευταία μάλιστα οι γνωστικοί της Ελλάδας τα σπάσανε με τον αρχιγκουρού της αίρεσης και τον κατηγορούν ως απατεώνα :lol:

Γενικά το νου σας, ψάχτε ότι θέλετε και ότι σας ενδιαφέρει όσο μπορείτε αλλά πάντα να εμπιστεύεστε το δικό σας κριτήριο και να μην δέχεστε πατροναρίσματα από κανέναν. Ειδικά σε θέματα ψυχής και σκέψης.

ΦΥΣΙΚΑ και αμα παω θα ειμαι επιφυλακτικος και δε προκειται να με χειραγωγησουν,απλα θελω να ακουσω καποιες εμπειριες ατομων που ειναι ή ηταν μελη για να εχω μια πιο καθαρη εικονα,οπως ηθελα να ακουσω και αυτα που ειπες εσυ :wink:
Ετσι και αλλιως εγω δυσκολα θα χωθω μεσα,πιο πολυ απο περιεργεια σε καμια ομιλια θελω να παω να δω τι παιζει καλυτερα.Ρωταω και για 1-2 φιλους/γνωστους που αρχισαν περσυ.

Απλα ο night-sky ανεφερε τη θεοσοφεια και αποσο ξερω η νεα ακροπολη εχει μια σχεση με τη θεοσοφικη εταιρια.Και σκεφτηκα μηπως ειναι/γνωριζει για την οργανωση να μας πει 2 λογια.

Πηγαινε και ρωτα τους αν μια φορα που ανεβηκαν στον ολυμπο ειδαν κανενα Δια εκει πανω :lol::lol::lol:

Oχι, δεν ειμαι ουτε γνωριζω τιποτα για τετοιες οργανωσεις και ομαδες.
Το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να αναζητησεις και να βρεις σοβαρα βιβλια που καταπιανονται με τετοια θεματα (αν και καποια θα σου φαινονται ακατανοητα και θα χρειαζεται να διαβαζεις μια ωρα τη σελιδα για να αντιληφθεις το νοημα) παρα να ακους ατομα αμφιβολου γνωσεων και σοβαροτητας απο τετοιες κλικες. Βεβαια δεν ξερω μπορει οντως να λενε σωστα πραγματα, αλλα εγω δεν ασχολουμαι με τετοια, οποτε δεν εχω αποψη για τη συγκεκριμενη ομαδα. Προσωπικη μελετη σου προτεινω.

Πολιτισμό, πυροσβεστική, νοσοκομεία και κάνα φασιστικό χαιρετισμό το απογεματάκι στην ελεύθερη ώρα τους.

Της π…ας η χαρά δεν κρύβεται…

Η [I]Νέα Ακρόπολη[/I] είναι μια τεράστια μπούρδα. Απορώ πως κάποιος παίρνει στα σοβαρά τέτοιες ηλιθιότητες. Στα Γιάννενα, όπως και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, προφανώς, όπου εδρεύει αυτή η χολέρα, κυκλοφορούνε τα αφισάκια με τα σεμινάρια και τις συνεδρίες. Είχα [B]ΤΕΡΑΣΤΙΑ [/B]απορία να δω τι σκατά λένε, έχοντας όμως πλήρη γνώση ότι πρόκειται για πατάτα -δεν ήμουν καθόλου προκατειλημμένη, το τονίζω. Πήγα λοιπόν, με μία φίλη σε ένα συνέδριο “[I]Πρακτικού Εσωτερισμού[/I]”. Οι τύποι εκεί έχουν πάρει κληρονομιά το σπίτι μιας ζωγράφου ( ; ), το έχουν κάνει μασονική λέσχη (καμία σχέση με τη δικιά μας) και πραγματικά, πάει κόσμος και πιστεύει στις μπαρούφες…

Στην αρχή μας πήραν, μας ρώτησαν τα ονόματά μας, μας έκαναν ξενάγηση στο χώρο (βιβλιοθήκη με αγίες γραφές πιο κατανοητές και καλά) και μετά πήγαμε για το συνέδριο. Πιο [B]ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ[/B]. “[B][I]Τα 7 Κλειδιά της Γνώσης[/I][/B]”, “[B][I]Οι 49 Πόρτες της Ευτυχίας[/I][/B]”, “[B][I]Το Ζεν του Αυγού του Φιδιού[/I][/B]” και άλλες τέτοιες μπούρδες.
Μετά από όλα αυτά βέβαια, ακολούθησε και γραπτό τεστ -πολλαπλής επιλογής- αυτογνωσίας, το οποίο το έβλεπες, το έλυνες και, τι να πω, [B]ΠΙΟ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΟ ΕΙΣΑΙ ΝΕΚΡΟΣ[/B].

Η όλη φάση αξίζει για το γέλιο. Αλήθεια. Τη βάζω σίγουρα στο τοπ 10 των πιο αστείων στιγμών στη φοιτητική μου ζωή. Εκεί κατάλαβα ότι η βλακεία δεν έχει όρια…

:lol:

Θυμαμαι πριν μερικα χρονια που ειχα παει απο περιεργεια να παρακολουθησω κατι συζητησεις περι αειζωιας και αλλων τινων στο στεκι του Τσακαλια στα Εξαρχεια.
Φοβερη εμπειρια!
Η κουβεντα ξεκινουσε απο την 17Ν και εφτανε μεχρι το Ορφικο δελτα και βαλε.
Αξεχαστος!

εγώ τα λέω…

Δηλαδή τι θέλεις να πεις;
Tι τρέχει με το να εδρεύει κάτι κοντά σε εβραϊκό νεκροταφείο;

Οβραίοι, Μασόνοι, Σιωνιστές , Φασίστες… Όλοι στο ίδιο τρίγωνο των βερμούδων υπό την επίβλεψη του ματιού του Ρα. Είναι πασιφανές…