Ελληνικη οικονομική κρίση/δντ/νεα μετρα

enick, δε γαμούσα που δε γαμούσα χθες βράδυ εγώ, είπα να γαμήσεις εσύ τουλάχιστον :!:

just kiddin’

για την ορθογραφία, φαντάζομαι η σύνδεση που έκανες ήταν να συμφωνήσεις μαζί του για την ανικανότητα τού έλληνα καθηγητή, αφού ο ίδιος, ο ένας, ο μοναδικός, ο κράπσοντης, αποτελεί ζωντανό παράδειγμα και αποτέλεσμα του ίδιου του ισχυρισμού του; κατά τ’ άλλα, για να μη κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας, ο μέσος έλλην φορουμίτης είναι βόμβα έτοιμη να εκραγεί, σαφώς δε σέβεται, σαφώς δεν έχει υπομονή, σαφώς τρολάρει, σαφώς θέλει να ακουστεί αλλά δεν ξέρει πώς να το κάνει. σημασία δεν είχε η σύνδεση που ήθελες να κάνεις, σημασία είχε ο τρόπος που την έκανες που είναι μαλακισμένος. ας πούμε, θα μπορούσες να του πεις… “ναι βρε κράπσοντι αγόρι μου, ίσως υπάρχουν μαλάκες καθηγητές, αλλά είναι αυτό το μόνο (πραγματικό) πρόβλημα; τους βρίζεις ενώ είσαι ανορθόγραφος, μήπως αυτό ας πούμε είναι δικό σου φταίξιμο κι όχι δικό τους; μήπως δεν είναι ο ΔΑΙΜΟΝΑΣ οι καθηγητές; μήπως εν τέλει είσαι χειρότερος από αυτούς; τα έχεις σκεφτεί αυτά κράπσοντί μου. ε, τα έχεις σκεφτεί;” ή κάτι παραπλήσιο. ωστόσο, σαφώς όταν έχεις να κάνεις με βλάκες που το παίζουν ηλίθιοι (αν υποθέσουμε ότι είναι ένας τέτοιος ο κράπσοντι) και ΣΕ ΒΓΑΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΣΟΥ και χάνεις το δίκιο σου λόγω της ανοησίας τους κι όχι επειδή δεν το έχεις (αυταπόδεικτα!), απαντάς σαφώς με το δικό σου τρόπο. ΟΜΩΣ, τώρα που τα ξέρουμε όλα αυτά αδέρφια, και γνωρίζοντας ότι “φόρουμ είναι”, όχι η γειτονιά ? ο δρόμος - ο χώρος εργασίας, οπότε δεν κρίνεται εδώ η ΜΑΧΗ, ας γίνουμε όλοι κάρβου, συνεπείς, με σεβασμό στο συνομιλητή, με επιχειρήματα, δίχως ειρωνεία, ΣΩΣΤΟΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΕΣ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΜΑΣ που να πάρει. Ας ξεπεράσουμε τον μέτριο ιντερνετικό εαυτό μας, μόνο να κερδίσουμε έχουμε :!:

:lol::lol: Προσβάλλεις τον αδερφό σου έτσι νομίζω.

Τουλάχιστον εγώ πληρώνω φόρους.:wink: Αυτοί που συλλαμβάνουν σχεδόν καθημερινά,να χρωστάνε εκατομμύρια σε φόρους,τα οποία το κράτος τα παίρνει μετά από μένα και από σένα,δεν είναι δημ.υπάλληλοι,αλλά μεγαλοαφεντικά ιδιωτικών εταιρειών.Δε βλέπεις κάθε μέρα δημ.υπαλλήλους με off-shore…:roll:

Χαχαχα. Καλά είνα ψέμα ότι ο κόσμος όλα αυτά τα χρόνια έψαχνε την μονιμότητα στο δημόσιο :lol::lol:

Αυτοί που συλλαμβάνονται όπως λες καλά κάνουν και συλλαμβανονται. Θα έπρεπε να συλλαμβανονται και οι εφοριακοί (και αυτοί είναι δημόσιοι υπάλληλοι) οι οποίοι τους καλύπτουν με μια “μικρή” μιζούλα.

Τέλος πάντων αυτό είναι το τελευταίο μου ποστ στο thread. Θα χαροποιήσω αρκετούς έτσι :wink:

Και δημοσίους υπαλλήλους βλέπεις με off shore. Αλλά όχι στον χώρο της παιδείας. Κι αν υπάρχουν κι εκεί, τότε όχι ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς.

Crabsody, εγώ επαναλαμβάνω το ερώτημα μου: στα νησιά όπου αναγκαστικά θα έχεις μικρά μονοπώλια, ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής που προτείνεις; Κι αν ο ιδιοκτήτης πτωχεύσει, τότε τι γίνεται με το σχολείο; Μένει όλο το νησί δίχως σχολείο μέχρι να βρεθεί νέος ιδιώτης; Κι αν το σχολείο που θα ανοίξει σε αυτό το νησί είναι της νοοτροπίας “Ελλάς = Ορθοδοξία”, οι 2ης γενιάς μετανάστες που γεννήθηκαν εκεί τι θα κάνουν; Θα πάνε μακριά από τις οικογένειες τους για να πάνε σε σχολείο που δεν θα προσπαθεί να τους προσυλητίσει και να τους κάνεις Ελληναράδες Χριστιανούς Ορθόδοξους;

(αν συμφωνείς πως το θέμα δεν είναι για αυτό το τόπικ, please απάντησε στο τόπικ για την παιδεία για να μείνει αυτό το τόπικ για θέματα σχετικά με την κρίση)

σόρυ που δεν απάντησα έγκυρα αλλά έπρεπε να δώσω τόσες πολλές απαντήσεις που το ξέχασα αυτό. Επίσης σου ζητώ συγνώμη που πάλι δεν θα απαντήσω. Αποφάσισα να βάλω ένα τέλος. Γιατί αν σου απαντήσω τώρα πιθανόν να μπούμε σε έναν νέο κύκλο αντιπαράθεσης με διάφορους εδώ μέσα. Κουράστηκα και δεν έχει νόημα. Υπάρχουν πάντως λύσεις σε αυτό που έθεσες. Αν βρω χρόνο θα σου στείλω ενα p.m :wink:

Κάρβου επειδή ξέρω πως δεν θέλεις το θρεντ να ξεφύγει και άλλο (ήδη έχουν γραφτεί σελίδες επί σελίδων για την παιδεία), δες σε παρακαλώ το ποστ μου πριν από κάποιες σελίδες που βάζει θεωρώ σε μία σωστή βάση το θέμα “φιλελεύθερες θέσεις για την παιδεία”. Αλλά αν θέλετε να συζητήσουμε εκτεταμένα το θέμα της παιδείας ας πάμε στα σχετικά θρεντς και ας συζητήσουμε αναλυτικά όλες τις φιλελέυθερες θέσεις για την παιδεία, από την επιλογή σχολέιου μέχρι τα vouchers.

http://www.idis.gr/acipe/crisis/

Η Ελλάδα θα πρέπει να… «ΥΠΟΣΤΕΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ» αν η κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές της Κυριακής…
δεν σεβαστεί τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα στα πλαίσια του μνημονίου με την ΕΕ και το ΔΝΤ", είπε εχθές ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

πλακα μας κανει αυτος :stuck_out_tongue: λες και μεχρι τωρα δεν εχουμε υποστει καμια συνεπεια :lol:

Δεν έβαλαν μυαλό από την παρέμβαση τους στις Γαλλικές εκλογές υπέρ του Σαρκοζύ ορισμένοι και συνεχίζουν και εδώ… [-X

[B]Οι επαναστατούντες Ευρωπαίοι, του Πολ Κρούγκμαν[/B]

Αμφότερες οι χώρες διεξήγαν εκλογές την Κυριακή, οι οποίες ήταν πρακτικώς δημοψηφίσματα σχετικά με την τρέχουσα ευρωπαϊκή οικονομική στρατηγική, και σε αμφότερες αυτές χώρες οι ψηφοφόροι γύρισαν και τους δυο αντίχειρες κάτω. Ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο πόσο σύντομα οι ψήφοι θα οδηγήσουν σε αλλαγές στην πραγματική πολιτική, αλλά τελειώνει ξεκάθαρα ο χρόνος για της στρατηγική της ανάκαμψης μέσω λιτότητας ? και αυτό είναι καλό.

Δε χρειάζεται να ειπωθεί, πως αυτό δεν είναι που ακουγόταν από τους συνήθεις υπόπτους στην προεκλογική περίοδο. Ήταν κάπως αστείο να βλέπεις τους κήρυκες της ορθοδοξίας να προσπαθούν να απεικονίσουν τον προσεκτικό και ήπιων τόνων Φρανσουά Ολάντ σαν μια απειλητική φιγούρα. Είναι «ιδιαίτερα επικίνδυνος» ανακήρυττε το «The Economist», το οποίο παρατηρούσε πώς (ο Ολάντ) «πιστεύει ειλικρινώς στην ανάγκη να δημιουργηθεί μια δικαιότερη κοινωνία. Quelle horreur (τι τρόμος)!

Αυτό που είναι αληθές είναι ότι η νίκη του κου Ολάντ σημαίνει το τέλος του «Μερκοζί», του γαλλο-γερμανικού άξονα που επέβαλε το καθεστώς λιτότητας τα τελευταία δύο χρόνια. Αυτό θα ήταν μια «επικίνδυνη» εξέλιξη αν αυτή η στρατηγική δούλευε, ή είχε μια εύλογη πιθανότητα να δουλέψει. Αλλά δεν δουλεύει και δεν υπάρχει πιθανότητα να δουλέψει ? είναι καιρός να προχωρήσουμε. Οι ψηφοφόροι της Ευρώπης, όπως φαίνεται, είναι σοφότεροι από τους καλύτερους και εξυπνότερους της Ηπείρου.

Τι είναι λάθος στη συνταγή της περικοπής των δαπανών ως θεραπεία των δεινών της Ευρώπης; Μία απάντηση είναι πώς η νεράιδα της αξιοπιστίας δεν υπάρχει, που σημαίνει πώς οι ισχυρισμοί ότι οι περικοπές των κυβερνητικών δαπανών κατά κάποιον τρόπο θα ενθάρρυναν τους καταναλωτές και τα επιχειρήσεις να ξοδέψουν περισσότερα καταρρίφθηκαν από την εμπειρία των δύο προηγούμενων ετών. Δηλαδή οι περικοπές δαπανών σε μια οικονομία σε ύφεση κάνουν απλώς την ύφεση βαθύτερη.

Επιπλέον, φαίνεται πως το όποιο όφελος θα είναι λίγο. Σκεφτείτε την περίπτωση της Ιρλανδίας, η οποία υπήρξε ένας καλός στρατιώτης στην κρίση επιβάλλοντας ολοένα σκληρότερη λιτότητα σε μια προσπάθεια να επανακτήσει την εύνοια των αγορών ομολόγων. Σύμφωνα με την επικρατούσα ορθοδοξία, αυτό έπρεπε να δουλέψει. Μάλιστα, η δύναμη της πίστης είναι τόσο ισχυρή που μέλη της Ευρωπαϊκής πολιτικής ελίτ συνεχίζουν να ισχυρίζονται πώς η Ιρλανδική λιτότητα έχει πράγματι δουλέψει, πώς η Ιρλανδική οικονομία έχει ξεκινήσει να ανακάμπτει.

Αλλά δεν έχει. Κα παρότι δε θα μάθαινε κανείς πολλά για αυτό από την κάλυψη του Τύπου, το ιρλανδικό κόστος δανεισμού παραμένει πολύ υψηλότερο από αυτό της Ισπανίας ή της Ιταλίας, εκτός από της Γερμανίας. Επομένως ποιες είναι οι εναλλακτικές;
Μια απάντηση, που βγάζει περισσότερο νόημα από όσο είναι πρόθυμος να παραδεχτεί οποιοσδήποτε στην Ευρώπη, θα ήταν να διασπαστεί το Ευρώ, το κοινό νόμισμα της Ευρώπης. Η Ευρώπη δε θα ήταν σε αυτό το σημείο αν η Ελλάδα είχε ακόμα τη δραχμή της, η Ισπανία την πεσέτα της, η Ιρλανδία το παντ της κ.ο.κ. , διότι Ελλάδα και Ισπανία θα είχαν αυτό που τους λείπει τώρα: έναν γρήγορο δρόμο να αποκαταστήσουν την ανταγωνιστικότητά τους και να ενισχύσουν τις εξαγωγές, δηλαδή την υποτίμηση.

Ως αντίποδα στη θλιβερή ιστορία της Ιρλανδίας σκεφτείτε την περίπτωση της Ισλανδίας, που ήταν το σημείο μηδέν για την οικονομική κρίση αλλά ήταν ικανή να απαντήσει υποτιμώντας το νόμισμά της, την κορόνα (επίσης είχε το θάρρος να αφήσει τις τράπεζές της να καταρρεύσουν και να χρεοκοπήσουν). Είναι σίγουρο πώς η Ισλανδία βιώνει την ανάκαμψη που υποτίθεται θα έπρεπε να έχει η Ιρλανδία, αλλά δεν έχει.

Ωστόσο, η διάσπαση του Ευρώ θα ήταν ιδιαίτερα αποδιοργανωτική και θα αποτελούσε μια μεγάλη ήττα για το «Ευρωπαϊκό εγχείρημα», τη μακροχρόνια προσπάθεια να προωθηθεί η ειρήνη και η δημοκρατία μέσω της στενότερης ολοκλήρωσης. Υπάρχει άλλος δρόμος; Ναι, υπάρχει ? και οι Γερμανία έχουν δείξει το πώς μπορεί αυτός να δουλέψει. Δυστυχώς, δεν κατανοούν τα διδάγματα της δικιάς τους εμπειρίας.

Μιλήστε στους ηγέτες της γερμανικής κοινής γνώμης για την κρίση της Ευρώπης και, όπως τους αρέσει να λένε, θα απαντήσουν ότι η δικιά τους οικονομία ήταν σε κάμψη τα πρώτα χρόνια της προηγούμενης δεκαετίας όμως κατάφερε να ανακάμψει. Αυτό που δεν τους αρέσει να αναγνωρίζουν είναι ότι αυτή η ανάκαμψη τροφοδοτήθηκε από την ανάδυση των τεράστιων Γερμανικών πλεονασμάτων εις βάρος άλλων Ευρωπαϊκών χωρών, συγκεκριμένα εις βάρος των εθνών που βρίσκονται τώρα σε κρίση, οι οποίες αναπτύσσονταν και βίωναν πληθωρισμό πάνω από το φυσιολογικό, χάρη στα χαμηλά επιτόκια. Οι χώρες της Ευρώπης σε κρίση θα μπορούσαν να προσομοιώσουν την επιτυχία της Γερμανίας εφόσον αντιμετώπιζαν ένα συγκριτικά ευνοϊκό περιβάλλον, εφόσον δηλαδή αυτή τη φορά βιώσει η υπόλοιπη Ευρώπη, ειδικά η Γερμανία, μια αύξηση του πληθωρισμού.

Επομένως η εμπειρία της Γερμανίας δεν είναι, όπως φαντάζονται οι Γερμανοί, ένα επιχείρημα υπέρ μονομερούς λιτότητα στη Νότια Ευρώπη. Είναι ένα επιχείρημα για ακόμα μεγαλύτερες επεκτατικές πολιτικές αλλού και ειδικά για να εγκαταλείψει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα την εμμονή της με τον πληθωρισμό και να εστιάσει στην ανάπτυξη.

Είναι περιττό να ειπωθεί πώς δεν αρέσει στους Γερμανούς το συμπέρασμα αυτό, ούτε στην ηγεσία της κεντρικής τράπεζας. Θα παραμείνουν προσκολλημένοι στις φαντασιώσεις τους για ευημερία μέσω πόνου και θα επιμείνουν πώς συνεχίζοντας με την αποτυχημένη στρατηγική τους είναι η μόνη υπεύθυνη στάση. Αλλά φαίνεται ότι δε θα έχουν αδιαμφισβήτητη υποστήριξη από το Μέγαρο των Ηλυσίων. Και αυτό, είτε το πιστεύετε είτε όχι, σημαίνει ότι το Ευρώ και το Ευρωπαϊκό εγχείρημα τώρα έχουν καλύτερες πιθανότητες επιβίωσης από ότι είχαν πριν από μερικές μέρες.

Όχι ότι είναι αριστερός ο Κρούγκμαν, αλλά τέλος πάντων όταν ακόμα και ένας νομπελίστας οικονομολόγος επιμένει ότι είναι σωτήρια η έξοδος από το ευρώ, είναι ή χαζό ή με σκοπιμότητα, το να συνεχίζουμε να θεωρούμε ότι μία τέτοια συζήτηση είναι εκτός ατζέντας. Καιρός να αρχίσουμε να βλέπουμε την πραγματικότητα

Ναι, αλλά δεν λέει πως η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα είναι σωτήρια λύση για την Ελλάδα, αλλά για την Ευρώπη.

edit: Πράγμα, που προφανώς δεν βρίσκει τον Τσίπρα και τους ψηφοφόρους του σύμφωνους, αφού νομίζουν πως αν παίξουμε το χαρτί “πτωχεύουμε και βγαίνουμε από το ευρώ”, θα έχουμε πιάσει τον ταύρο από τα κέρατα…

Ως αντίποδα στη θλιβερή ιστορία της Ιρλανδίας σκεφτείτε την περίπτωση της Ισλανδίας, που ήταν το σημείο μηδέν για την οικονομική κρίση αλλά ήταν ικανή να απαντήσει υποτιμώντας το νόμισμά της, την κορόνα (επίσης είχε το θάρρος να αφήσει τις τράπεζές της να καταρρεύσουν και να χρεοκοπήσουν). Είναι σίγουρο πώς η Ισλανδία βιώνει την ανάκαμψη που υποτίθεται θα έπρεπε να έχει η Ιρλανδία, αλλά δεν έχει.

Η Ευρώπη δε θα ήταν σε αυτό το σημείο αν η Ελλάδα είχε ακόμα τη δραχμή της, η Ισπανία την πεσέτα της, η Ιρλανδία το παντ της κ.ο.κ. , διότι Ελλάδα και Ισπανία θα είχαν αυτό που τους λείπει τώρα: έναν γρήγορο δρόμο να αποκαταστήσουν την ανταγωνιστικότητά τους και να ενισχύσουν τις εξαγωγές, δηλαδή την υποτίμηση.

Αν εσύ από αυτό το κείμενο κατάλαβες αυτό που λες, σηκώνω τα χέρια ψηλά!

Όπως λέει και ο Χατζηγιάννης “χέρια ψηλά”!!!

Εγώ καταλαβαίνω πως πιστεύει πως η Ελλάδα δεν έπρεπε να είχε μπει ποτέ στο ευρώ, όπως έκανε η Ισλανδία και η Αγγλία. Όχι πως αυτή την στιγμή το συμφέρον της Ιρλανδίας και της Ελλάδος είναι η έξοδος από το ευρώ. Για αυτό αποκαλεί αυτή την λύση “αποδιοργανωτική” και λευκή σημαία και κοιτάζει εναλλακτικές.

Δε διαφωνώ σε αυτό που λες, δεν είναι, όπως προείπα, αριστερός ο Κρούγκμαν. Και πάλι όμως η άποψη “θα ήμασταν καλύτερα εκτός ευρώ” δεν οδηγεί μοιραία στην, τουλάχιστον, εξέταση της άποψης “να φύγουμε έστω και τώρα από το ευρώ”; Δεν είπα ότι θα συμφωνήσουν όλοι αλλά το γεγονός ότι για πολλούς είναι εκτός ατζέντας συζητήσεων και η παραμονή στην ευρωζώνη παρουσιάζεται ως αξίωμα, είναι προβληματικό.

Nικητής είναι ο Κάρβου που διάβασε προσεκτικά όλο το κείμενο και κατάλαβε τι λέει ο Κρούγκμαν:
Ο Κρούγκμαν (που για την ιστορία είνα Κεϋνσιανός, δηλαδή για τα Αμερικάνικα δεδομένα “αριστερός”) αναφέρεται στην Ισλανδία για να “τρέξει” το υποθετικό σενάριο του "αν οι χώρες της περιφέρειας δεν είχαν μπεί στο ?"
Για την τωρίνή κατάσταση μας προτείνει απλά να βάλει μπροστά η ΕΚΤ την πρέσσα και να κόψει χρήμα!

Πάντως, για να είμαι δίκαιος και με τον Mandrake, ο Κρουγκμαν όντως έχει πεί στο παρελθόν, το 2010, πως θεωρεί λύση την έξοδο της Ελλάδας από το ?.
Aλλά τώρα το γυρίζει στο πως η “διάσπαση θα ήταν αποδιοργανωτική”.
Να υποθέσω πως έχει μεταβάλλει κάπως τις θέσεις του και στο χαρτοφυλάκιο του; :wink:

Φοβερή διάλεξη του Καζάκη

απολαυστε σχολια Ελληνων στην τελευταια καταχωρηση της αχωνευτης :lol:

edit… Μωρέ και 360 μοίρες να κάνει αυτή η φάτσα κάθε φόρα θα θυμίζει αυγολέμονο που έκοψε…σαν θηλυκός πελαργός που τον έπιασε μπόρα… ανεμιστήρας χωρίς φτερά … κινεζικό γραμματόσημο … διασταύρωση κανίς με κορυδαλλό… σπερματοζωάριο χωρίς ουρά…Τι να αφιερώσω…; Στο χωριό μου λέμε ‘‘κόψε φάτσα και βγάλε συμπέρασμα’’ Μα όχι πες μου είναι φάτσα αυτή; Σαν ανθισμένη μυγδαλιά που αυτοκτόνησαν τα άνθη της…μπουγάτσα που ενώ την έβαλες να ψηθεί στους 360 βαθμούς κόπηκε το ρεύμα και αρρώστησε.Εγινε ανεπανάβατη που λένε…Λαγκαρτ η ανεπανάβατη…Βγαίνει και κάνει και δηλώσεις η σηρματόβουρτσα…και δεν κοιτάει τα χάλια της…που πας κυρά μου με αυτό το ταγέρ και αυτό το μαλλί; Σαν τον Μπόλεκ και λόλεκ σε ένα είσαι…ανάποδη οδοντογλυφίδα …σαγιονάρα που βρέθηκε σε τσιμενταυλακο από πέρσι το καλοκαίρι…σαν αντηλιακό με προστασία 400…ανάποδο σουτιέν με δαντέλα…Κουνάς και τα δάχτυλα σε εμάς…αυτά να τα κάνεις στου ξενέρωτους τους δικούς σου…Εδώ είναι Ελλάδα κουνελάκι χωρίς αυτιά… αλυσίδα χωρίς κούμπωμα… ξανθιά βαζελίνη…ουστ

πω ρε φίλε, κλαίω :lol::lol:

καιρο ειχα να γελασω τοσο πολυ πραγματικα :lol:

Η εκτέλεση του κρατικού προυπολογισμού για το τετράμηνο Ιανουαρίου - Απριλίου 2012: http://www.minfin.gr/content-api/f/binaryChannel/minfin/datastore/a9/03/90/a90390be4c429a30cd04ad8679fa55556e42158a/application/pdf/Deltio_4_Οριστικο_22-05-2012.pdf

Πολύ επιγραμματικά τα έσοδα από έμμεσους φόρους ανέρχονται στο ύψος των 8,723 δισεκατομμυρίων και τα έσοδα από τους άμεσους φόρους είναι 5,705 δις. Από αυτά τα 5,7 σκάρτα 6 δις ο φόρος εισοδήματος των νομικών προσώπων ανέρχεται στο αστρονομικά μικρό ποσό των 90 εκατομμυρίων ευρώ αντίθετα με την συνειοσφορά των φυσικών προσώπων που είναι 2,166 δις.

Συνολικά έσοδα από φόρους 14,428 δις
Συνολικά έξοδα (μισθοί, συντάξεις, κοινωνικό κράτος) 15,279 δις

Έλλειμα 851 εκ

λογικό αν σκεφτούμε ότι τα νομικά πρόσωπα συνεισφέρουν το 0,015% (90εκ) και το εφοπλιστικό κεφάλαιο το 0% των εσόδων.

Ας δούμε τι λέει και ο καθηγητής Richard D. Wolff για αυτά τα φαινόμενα

Για το ίδιο τετράμηνο το ποσό της αποπληρωμής των τοκοχρεωλυσίων = 26,367 δις
Τώρα μπορούμε να δούμε πιο ξεκάθαρα ποιες τρύπες καλύπτει η δανειακή σύμβαση που ακολουθεί το 1ο και το 2ο μνημόνιο.