Φημες για συναυλιες #2

Μωρέ μαζί σου . Νομίζω ότι οι περισσότεροι με τον ίδιο τρόπο το βλέπουμε το ζήτημα .

Απλά ποια είναι η μπάντα που θα μας έκανε να εκτιμήσουμε περισσότερο αυτή τη μέρα του rockwave ;
Volbeat ; ( είναι Αμερική ) . Α7Χ επίσης Αμερική και ακριβοί πλέον .

Disturbed; ναι και γαμω. ( δεν ξέρω που κυκλοφορούν το καλοκαίρι ) .
Shinedown ; δεν νομίζω να έχουν κοινό στην Ελλάδα.
Τώρα για System of a down θα ήταν όνειρο να έρθουν αλλά με το όνειρο θα μείνουμε .

Για δώσε μου αν μπορείς μερικά παραδείγματα που να θεωρήσουμε κιόλας ότι θα ήταν καλός κράχτης ώστε να μαζευτεί κόσμος στο χωράφι .

Παραδείγματα δεν μπορώ να δώσω. Ακόμα και κάτι τύπου Black Keys όμως, θα ήταν πολύ καλύτερο. Ή ας πούμε Last Shadow Puppets που έφερε πέρσι.

1 Like

Ναι αυτά είναι και πιο Hot ονόματα .
Ξαναλέω όμως ότι οι evanescence κάνουν κάτι τύπου reunion και έχουν πολύ καλή θέση στα διάφορα φεστιβάλ . Άσχετα που δεν με ενθουσιάζουν εμένα .

ερχοντε οι gojira και πανηγυριζουμε λες και θα ερθουν οι maiden.παλι lost για νιοστη φορα,παλι anathema την ωρα για νιοστη φορα…evanescence ενταξη να δω να παιζουν πανω απο μια ωρα και θα βγω γυμνος στην ομονοια.που ειναι οι running wild-king diamond-doro-europe-in flames-steel panther-rob zombie

Συ που ξέρεις κατιτίς παραπάνω, αυτό το lineup έκλεισε, ή ακούγεται να προστεθεί και τίποτα άλλο (σοβαρό);

Ο Κing Diamond με αυτά που βγάζει στην Αμερική τι να έρθει να κάνει στην Ευρώπη; Κι αν έρθει τον αντέχει το πορτοφόλι μας; Δεν έχει το status που είχε το 97 στο Ρόδον.
Οι Gojira αυτή τη στιγμή είναι τοπ όνομα και live οδοστρωτήρες. Από τις μπάντες που θα δεις φέτος και σε 10 χρόνια θα το μνημονεύεις.
Evanescence προφανώς αδιάφοροι.Στην Ελλάδα όμως τι headliners να σου φέρει; Alter Bridge;
Πάλι τίποτα Clutch ή Slayer; Opeth; Από τα φεστιβάλ που βλέπω στην Ευρώπη ποιος θα έφερνε κόσμο; SoAD και GNR και τα ρέστα δεν είναι στα κυβικά μας…

Αχ7,Volbeat, disturbed, Shinedown, πωλήσεις μηδαμινές στην Ελλάδα σε σχέση με έξω, αμοιβες και εξαψηφιες.
Ερχονται τρέχοντας. System ίσως, αν και αυτοί το εξαργυρώνουν το reunion. Όλα όμως πάνω απο 3-4.000 στο χωράφι ΔΕΝ. Ανάθεμα κτλ, είναι φτηνά και μαζεύουν πάνω απο 600 άτομα όπου και να παίξουν. Εδώ η λογική είναι Χ,Υ μπάντα, ΄χοι μωρε, βάζουμε ενα 1000 mods και οι μουσάτοι έρχονται. Το έχω ακούσει μπροστά μου όχι τπτ άλλο. Και δεν έχω θετικη η αρνητική αποψή για αυτούς. Απλά ή λογική είναι τι πουλάει ? Θα το φέρνω μέχρι να μην πουλάει. Η νέα μόδα ΔΕ, είναι απο πολλούς διοργανωτές να μην πληρώνουν τις μεταφορές πλέον. Πχ 2-3 ντουέτα που έχουν παίξει σε μπαρ, ήρθαν απο αεροδρόμια, μονοι τους. Ότι μπορεί να γίνει για να μην ξοδευτεί ο κάθε “διοργανωτής” ΑΣΤΕΙΑ πραγματα.

Oι αδιάφοροι Evanescence όμως παίζουν πάνω από τους οδοστρωτήρες Gojira. Βρες το άτοπο σε αυτό που γράφεις. Αν είχες γράψει όμως οι Evanescence είναι αδιάφοροι για μένα θα ήταν όλα εντάξει με το σχόλιό σου.

Το είχα επισημάνει κι εγώ σε παλιότερο post ότι το μοναδικό μείον των Εvanescence είναι η διάρκεια που παίζουν στα live. Κατά τα άλλα μια χαρά μπάντα είναι. Επίσης Doro και Europe θα ήταν καλή φάση να έρχονταν.

@pantelis79 Εξαρτάται τι εννοείς σοβαρό όνομα. Προφανώς εννοείς κάποια μπάντα που να σου αρέσει εσένα. Άλλωστε σε αυτό το φόρουμ όποια μπάντα δεν μας αρέσει είναι ασόβαρη, φλώροι, χωρίς χαρακτήρα κτλ.

Αλλά απ’ τη στιγμή που γουστάρεις Rockwave με Robbie Williams και Last Shadow Puppets καταλαβαίνω ποια είναι για σένα τα σοβαρά ονόματα.

Επίσης κατηγορείς τους Evanescence ως ξεχασμένους όταν πέρσι αποθέωνες… τους Turbonegro…!!! :astonished:

Για την ιστορία οι Evanescence δεν είναι και τόσο ξεχασμένοι. Μόλις το Νοέμβριο του 2015 είχαν παίξει στο διήμερο Ozzfest σαν Νο2 κάτω από τους Κοrn που ήταν headliners εκείνη την ημέρα. Την επόμενη μέρα ήταν headliner o Ozzy Osbourne. Εντάξει τι να πω τώρα. Δεν ξέρει ο Οzzy ποιους καλεί στο φεστιβάλ του και ξέρει ο Τάκης από τα Πατήσια μόνο και μόνο επειδή δηλώνει μεταλάς.

Επίσης ο τελευταίος δίσκος των Evanescence ήταν το 2011. Φέτος, μετά από 6 χρόνια δηλαδή, αναμένεται καινούριο άλμπουμ.

http://straightonmusic.com/2017/02/oi-evanescence-etoimazoyn-neo-album/

ΟΚ όλα αυτά αλλά πόσο κόσμο πιστεύεις θα μαζέψει; Εγώ το σκέφτομαι να πάω μόνο για Paradise Lost(όχι γιατί έχω καμιά μεγάλη κάψα, αλλά επειδή κλείνω 20 χρόνια από την πρώτη φορά που τους είδα) και τους Gojira που δεν είμαι και μεγάλος φαν, απλά το τελευταίο τους είναι καλό. Θέλω να πω πόσο κόσμο ξέρεις που ακούει φανατικά Evanescence;

Σορυ για το double post αλλά αυτό από που προκύπτει; Το 97 έβγαζε σερί δισκάρες, Τώρα τι ακριβώς κάνει και το στατους του είναι μεγαλύτερο;

Εva - μαζευουν ένα 5000 κοριτσόπουλα με γονείς. Και sabaton είχε μέσα πολλούς μεγάλους που δείνανε ζακετούλα στο βλαστάρι τους μην κρυώσει και μην το ματιάσει κάνας ανώμαλος ;p Επίσης τα 13 μύρια που πούλησαν οι εβα στον πρώτο δίσκο, απο ξώφαλτσο και μια αποτυχημένη ταινία, μαζί με αλλες 2 μπαλάντες εχουν πουλήσει όσα δεν θα πουλήσουν οι Gojira σε 3 ζωές. Καθαρά με εμπορικά νουμερα, έχει νόημα. Οι Gojira είναι ρίσκο, αφού με όλα τα μοντέρνα τα νουμερα στην Ελλάδα είναι απογοητευτικά.

Δεν ήταν στην πιάτσα χρόνια … τι κάνει πχ τους Ατσάλικα να ζητάνε διπλά απο μερικα χρονια πριν ? Λιγότερος ανταγωνισμός ? Εχουν πεθάνει 2-3 γκρουπ που θα μπορούσαν να μπούν σε φεστιβάλ ψιλα κτλ κτλ ?

Ναι ρε συ αλλά έχει να βγάλει 10 χρόνια δίσκο, με θέματα υγείας κτλ. Πόσοι νέοι οπαδοί τον έχουν μάθει; Το 98 πχ είχαν κάνει και οι Metallica τις διασκευές σε Mercyful Fate, το 99 τους είχαν πάρει μαζί τους σε διάφορα fests ήταν πραγματικά στο απόγειο της καριέρας του εμπορικά.
Οι Metallica εμπορικά ακόμα και τώρα είναι τεράστιοι σε σχέση με οποιονδήποτε στο χώρο οπότε το παράδειγμα είναι λίγο ατυχές.

1 Like

Κοίτα και μένα οι φίλοι μου (οι 2-3 που ακούνε metal δηλαδή) για Lost και Gojira θα πάνε (αν πάνε τελικά). Αλλά προφανώς μιλάμε για αμελητέο και μη αντιπροσωπευτικό δείγμα. Δεν ξέρω κόσμο που να ακούει φανατικά Evanescence. Αλλά επίσης δεν ξέρω και κόσμο που να ακούει φανατικά Gojira ή Lost (εκτός απ’ τους 2-3 που ανέφερα). Μιλάω πάντα στο περιβάλλον μου.

Τώρα για το φεστιβάλ, πιστεύω ότι τον κόσμο που αναμένουν οι διοργανωτές θα τον μαζέψει. Αυτή είναι η εκτίμησή μου χωρίς να μπορώ να μιλήσω ακριβώς για νούμερα. Eίναι γνωστό ότι τον περισσότερο κόσμο σε ένα φεστιβάλ τον μαζεύει ο headliner. Οπότε οι περισσότεροι που θα πάνε εκείνη τη μέρα στο Rockwave θα είναι για τους Evanescence. Το μόνο σίγουρο.

Επίσης να πω ότι από τις 4 αυτές μπάντες που θα παίξουν η αγαπημένη μου είναι οι Paradise Lost. Με μεγάλη διαφορά κιόλας. Αυτά για να μην νομίσει κανείς ότι είμαι φανατικός με τους Evanescence. Οι Evanescence όμως μου αρέσουν σαν μπάντα και χαίρομαι που θα είναι αυτοί headliners και όχι κάτι star της pop σαν τον Robbie Williams.

1 Like

Μεταξύ μας όμως ο Robbie Williams ήταν πάρα πολύ καλός .

Βέβαια ένα φεστιβάλ με τους Gojira και τους Lost με headliner τον Williams μου ακούγεται αστείο .

οι Evanescence δεν ανταποκρινονται στο ρόλο του κράχτη ( που κάτι τέτοιο είναι συνήθως ο Headliner ) για εμάς τουλάχιστον . Από την άλλη δεν είμαι και τόσο αρνητικός .
Θετικό το βρίσκω και αν μαζέψει κόσμο ίσως σιγά σιγά να έχουμε και καλύτερο billing πάρα τις δυσκολίες που υπάρχουν στη χώρα μας .

Χρειάζεται να γράφουμε σε posts που κάνουμε ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ πως αυτά εκφράζουν ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ ρε;

[quote=“bostonflesh, post:6994, topic:17117”]@pantelis79 Εξαρτάται τι εννοείς σοβαρό όνομα. Προφανώς εννοείς κάποια μπάντα που να σου αρέσει εσένα. Άλλωστε σε αυτό το φόρουμ όποια μπάντα δεν μας αρέσει είναι ασόβαρη, φλώροι, χωρίς χαρακτήρα κτλ.

Αλλά απ’ τη στιγμή που γουστάρεις Rockwave με Robbie Williams και Last Shadow Puppets καταλαβαίνω ποια είναι για σένα τα σοβαρά ονόματα.[/quote]

Μπα, δεν εννοώ απαραιτήτως αυτό. Και οι Anathema και οι Paradise Lost και οι Gojira μου αρέσουνε, αλλά δεν πρόκειται να με τραβήξουν να πάω να τους δω στη Μαλακάσα με 40 ευρώ. Rockwave με Robbie Williams και με Last Shadow Puppets, δηλαδή με ονόματα που δεν είχαν ξανάρθει, μια χαρά μου φαίνεται, ναι. Ο Robbie Williams έχει υπάρξει πολύ μεγάλο όνομα, αν και τα τελευταία χρόνια είναι σε σχετική πτώση, ενώ οι Last Shadow Puppets είναι κάτι που συμβαίνει ΤΩΡΑ. Οι Evanescence σήμερα είναι headliners των φτωχών και έχουν έρθει και άλλες 2-3 φορές. Εκεί βρισκόμαστε σήμερα, το αποδεχόμαστε όλοι λοιπόν κι ο καθένας κάνει τις επιλογές του. Ο διοργανωτής τους φέρνει, εγώ δεν πάω να τους δω και όποιος θέλει να τους δει, πάει. Και φυσικά θα λέω ότι θέλω. Btw και οι Turbonegro δεν είχαν ξανάρθει. Και οι Dropkick Murphys. Οπότε, πολύ καλύτερο το περσινό Rockwave από το φετινό.

Άλλο οι δισκάρες, άλλο το στατους. Όταν κάνει ΚΑΘΕ χρόνο εκτεταμένες περιοδείες στη Β. Αμερική και γεμίζει κάθε βράδυ εύκολα χώρους 2-3-5000 ακόμα και σε μικρές αγορές, όταν σε μεγάλες πόλεις κάνει 2 και 3 sold out, δεν τον καίει να έρθει να παίξει στην Ευρώπη. Και το βλέπεις γιατί έρχεται πλέον μια στο τόσο για κανένα φεστιβαλ ή κανένα live σε βορειοευρωπαϊκές χώρες. Γι’ αυτό και λέω πως δεν είναι όπως το 97:
Αφενός γιατί live με 1000 άτομα στην Ελλάδα σε κλαμπ όπως ήταν το Ρόδον δε βγαίνει πλέον με το κασέ που έχει. Το 97 ήταν άλλο το κασέ του (αρκετά κάτω) και άλλες και οι δυνατότητες του κοινού.

Αφετέρου, άμα μιλάμε για φεστιβάλ, δε νομίζω να μπορεί να κουβαλήσει τον (επιπλέον) κόσμο που θα φέρουν οι Evanesence γιατί έχει -μέσες άκρες- το ίδιο κοινό που θα πάει να ακούσει τους Anathema, Paradise Lost, Gojira κοκ.

Ναι προφανώς μιλάω για μένα σε όλα μου τα ποστ εκφράζω προσωπική άποψη -αυτό είναι αυτονόητο. Νομίζω είναι περιττό να λέμε για μένα κάθε φορά που ποστάρουμε.

ναι ειναι περιττο απλα μερικες φορες μιλαμε σαν να ξερουμε και εκφραζουμε την μια και μοναδικη αληθεια.

Οι περισσοτεροι το εχουμε κανει αυτο.

Ισχυει αυτο που λες για King. Βασικα ειναι ακριβως οπως τα λες.
Και συναυλιακα δεν ξερω που κυμαινονται οι Gojira αλλα δεν τους εχω να γεμιζουν πχ ουτε το Peiraios Academy ασχετα αν κανουν καλα τουρ μαζι με αλλες πιο μεγαλες εμπορικα μπαντες.

Σε ενα τετοιο φεστιβαλ πχ θα κολλαγαν πιο παλιες μπαντες τυπου Accept ;

[quote=“drenie, post:7004, topic:17117”]ναι ειναι περιττο απλα μερικες φορες μιλαμε σαν να ξερουμε και εκφραζουμε την μια και μοναδικη αληθεια.

Οι περισσοτεροι το εχουμε κανει αυτο.[/quote]

Όλοι το κάνετε βασικά, εκτός από μένα που όντως την εκφράζω.

2 Likes

εσενα ειχα στο μυαλο μου ρε κερατα και δεν ειπα ΟΛΟΙ αλλα οι περισσοτεροι!

Και θα βαζω σε ολους καρδουλες μην σας χεσω! οκ @QuintomScenario ?