Μεταπολεμική Ελλάδα

Τώρα απαντάς μόνο για να απαντήσεις. Δεν υπήρχαν μονάδες του ΕΛΑΣ στην ευρύτερη Αττική; Στη Στ. Ελλάδα (ας πούμε προς Θήβα ή Λειβαδιά ή Παρνασό); τρεις ημέρες θέλουν για να φτάσουν στην Αθήνα; Δεν ήξεραν για την αποχώρηση των Γερμανών; Πώς έφυγαν αυτοί, με αεροπλάνο σε μία μέρα; Και οι Άγγλοι πώς ήρθαν μέσα σε τρεις ημέρες λοιπόν; Αυτοί το πήραν το ιντερσίτυ τελικά;

Προσπαθείς για κάποιο λόγο που δεν καταλαβαίνω να μας πείσεις ότι ο ΕΛΑΣ δεν εγκαταστάθηκε στην Αθήνα γιατί δεν πρόλαβε και όχι γιατί δεν πάρθηκε ποτέ η απόφαση να γίνει κάτι τέτοιο.

Φυσικα το εβαλα σε εισαγωγικα, μιας και οι κνιτες ηταν αυτοι που με αποκαλουσαν ‘‘συντροφο’’, ενω εγω ακομη και τοτε δεν θεωρουσα τον εαυτο μου ουτε καν ‘‘ΠΚΣίτη’’.

Δηλαδη παραδεχεσαι οτι το ΚΚΕ ηταν τοσο epic fail, που και τον ηγετη του ανταρτικου εγκαταλειψε, διεβαλλε και εξοντωσε αλλα και στο τελος καταφερε να εχει το λαο του δολοφονημενους/κυνηγημενους/εξορισμενους.
Loose - Loose κατασταση δηλαδη.
Ειναι πραγματικα κριμα οτι τοσος κοσμος, αγνοι και ιδεολογοι κομμουνιστες την πληρωσαν για μερικα σκυλακια που ετρεχαν πισω απο τον Σταλιν (που τους ειχε και χεσμενους δηλαδη, χωρις να στειλει την παραμικρη βοηθεια. στα λογια συμπαρασταση και χεστηκε η φοραδα στ’αλωνι) και δεν βγηκαν ποτε απο τα γραφεια τους για να διεξαγουν τον πραγματικο αγωνα, με το τουφεκι.

Παμε παρακατω,

συμφωνουμε δηλαδη οτι τοτε το ΚΚΕ εδρασε ως προβοκατορας/προδοτης του κομμουνισμου για μενα, ή εστω ως μη κομμουνιστικο κομμα για σενα.

Το προβλημα ειναι οτι ολοι βλεπουμε (εκτος απο εσας βεβαια) οτι και τα τελευταια χρονια δρα με τον ιδιο αλλοπροσαλλο τροπο. Με πρακτικες αναντιστοιχες της υποτιθεμενης θεωριας του.

Ας δουμε μερικα παραδειγματα του σημερα…

  • Απαξιειτε (στην καλυτερη περιπτωση) και απεχθανεστε (στη χειροτερη), ολους τους υπολοιπους -πιο μαχητικους στο δρομο- αριστερους προσαπτοντας τους οτι ειναι ‘‘αριστεριστες και τσιρακια του πασοκ’’ και μισειτε θανασιμα τους αναρχικους κατηγορωντας τους για προβοκατορες. Αμοιβαια τα αισθηματα βεβαια.
    Δηλαδη ειστε καθαρα της λογικης ‘‘οποιος δεν ειναι μαζι μας, ειναι εναντιον μας… εχθρος του κομμουνισμου και προβοκατορας του λαικου κινηματος’’.

  • Και φυσικα μπροστα ακομη και σε τοσο σημαντικα και καθολικα προβληματα που αντιμετωπιζει την τελευταια πενταετια η χωρα, εσεις κλεισμενοι στον μικροκοσμο σας συνεχιζετε τις δικιες σας αποκομμενες διαδηλωσεις, μη εχοντας καταλαβει οτι για να εχουμε μια ουσιαστικη αλλαγη και οφελος για το λαο, απαιτειται μια ελαχιστη συναινεση και συμπορευση με την υπολοιπη αριστερα.
    Αλλα αμα θεωρειτε τους εαυτους σας ‘‘γκουρου της αριστερας’’
    (οπως κανεις και εσυ στα μεγαλυτερα μερη των ποστς σου οπου αναλωνεσαι στο να με πεισεις ποσο ημιμαθης ειμαι αποφευγοντας να δωσεις πειστικες και συγκεκριμενες απαντησεις), ετσι προοδος και δουλεια δεν γινεται.

Και μην πεις παλι οτι παραληρω εναντια στο κομμα σου, αυτα τα βλεπουν καθημερινα ΟΛΟΙ εκτος απο εσας:

  • Ολοι βλεπουν τι σταση κρατησατε το '08 οταν εναντιωθηκατε στον ξεσηκωμο, με την δικαιολογια οτι δεν ηταν ωριμη η σκεψη.
    Η αληθεια βεβαια ειναι οτι πρωτον δεν μπορουσατε να οικειοποιηθειτε το κινημα και δευτερον οτι θα χαλουσε το βουλευτικο σας προφιλ.
    Προτιμησατε τα συγχαρητηρια των φασιστων εντος κοινοβουλιου.

  • Oλοι βλεπουν οτι προτιματε να χτυπησετε και να παραδοσετε τους α/α στα σκυλια που φυλουν το αστικο καπιταλιστικο κρατος, το #1 εχθρο σας δηλαδη!, παρα να ενσωματωθουν στο μπλοκ της πορειας σας μη τυχον και χαλασει η ιδεολογικη καθαροτητα.

  • Ολη η Ευρωπη αναφερεται στον σταλινικο κομμουνισμο ως απολυταρχικο καθεστως, αλλα για αυτο φταιει απλα η καπιταλιστικη προπαγανδα τους και το αντικομμουνιστικο τους μενος (για τον οποιο αντικομμουνισμο κατηγορεις και εμενα, που απλα αν ημουν ‘‘αντικομμουνιστης’’ δεν θα καθομουν να ανοιγω μακροσκελεις διαλογους αντιπαραθεσης. Θα συμπεριφερουν απλα οπως απανταμε ολοι στον damnation πχ).
    Ουτε καν δηλαδη περναει απο το μυαλο σας οτι αυτη η αποψη εχει επικρατησει, τοσο στους μη-αριστερους αλλα και σε ολο τον υπολοιπο αριστερο και αναρχικο/ελευθεριακο κοσμο, γιατι περα απο τις δολοφονιες των φασιστων αντιπαλων του πολεμου, εκανε απιστευτες εκκαθαρισεις σε αντιφρονουντες τροτσκιστες και προβοκατορες (again) του κομμουνισμου αναρχικους. Για να μην πουμε και για τους ιδιους του τους στρατηγους που δολοφονουσε οταν υποπτευοταν οτι δεν πειθαρχουσαν ή οτι θα στρεφονταν εναντιον του.

Και βεβαια θα ηταν καλυτερα να παραδεχεστε τιμια καποιοι οτι συνεχιζετε να ακολουθειτε λαθος τακτικες σε πολλα θεματα, παρα με την επιμονη σας οτι ‘‘ετσι ειναι το σωστο!’’, να οδηγειτε τον κοσμο στο συμπερασμα οτι ετσι ειναι εξ’ορισμου ο πολιτικος σας τροπος… που κοιτα να δεις, ειναι ομοιος σε εφαρμογη με τον ‘‘πατερουλη’’ σας.

Παλι παραπληροφορηση ε ?
Παλι ημιμαθεια ε ?
Παλι στραβος ειναι ο γυαλος για τοσους και τοσους επιβατες του πλοιου…αλλα οχι!, εσεις σωστα αρμενιζετε !!!..

Δηλαδη και ολη την καλη διαθεση να εχω να ακουσω γιατι κατα τη γνωμη σου ‘‘δεν εγιναν ετσι ακριβως τα πραγματα’’, η συγχρονη πορεια του κομματος το ακυρωνει !
Εβλεπες πραγματα που εγιναν το '40 και αμα αλλαζες τις ημερομηνιες και τα ονοματα - επαναλαμβανω [U]για ολους[/U] τους πολιτικους/ιδεολογικους χωρους ισχυει αυτο- μπορουσε καλλιστα να περιγραφει την σημερινη αντιδραση και συμπεριφορα των σημερινων πολιτικων κομματων μπροστα στα σημερινα διχαστικα κοινωνικα ζητηματα !!

Συγκεκριμενα:

  • ιδιες αγκυλωσεις, σκοπιμοτητες και εγωισμοι απο τα κομματικα στελεχη του ΚΚΕ,
  • ιδιες κωλοτουμπες και συνεχεις αλλαγες πλευρων των ακροδεξιων/εθνικοφρονων που η μονη τους πραγματικη ιδεολογια ειναι η Εξουσια και η επιβολη στον συνανθρωπο για να ικανοποιησουν τα αρρωστα εγωκεντρικα αισθηματα τους
  • ιδια εξοργιστικη αθλιοτητα, θρασυτητα, υπεροψια, περιφρονηση προς τον λαο απο τον παππου και τον εγγονο Παπανδρεου. Σκατα στον ταφο της καρκινοοικογενειας !
  • Οι ιδιοι χαμενοι και στον εμφυλιο και στην σημερινη καπιταλιστικη δικτατορια που ζουμε: Oι αγωνιστες ανταρτες με τα οπλα στο βουνο τοτε με μονο οραμα μια Ελευθερη κοινωνια, οι νεοι αγωνιστες των πολεων σημερα που πολλοι απο αυτους βρισκονται πισω απο τα καγκελα με δεκαετεις ποινες στο κεφαλι, γιατι απλα επελεξαν να σηκωσουν κεφαλι απεναντι στην οικονομικη και κατασταλτικη κρατικη τρομοκρατια και την Εξουσια που μολυνει τις ανθρωπινες κοινωνικες σχεσεις.

Καταρχήν ποτέ δεν απαντάω για να απαντήσω.

Από την απελευθέρωση μέχρι τα Δεκεμβριανά, η δύναμη του ΕΛΑΣ πανελλαδικά υπολογίζεται σε περίπου 50.000. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσα, στην Αθήνα ήταν το Δεκέμβρη το πολύ 20 χιλιάρικα. Do the math.

Δεν πάω να πείσω για τίποτα, απλά [U]υπολογίζοντας με στοιχεία αντί να σπεκουλάρω[/U], προβάλλω το επιχείρημα πως πέρα από τα αποδεδειγμένα λάθη στη στρατηγική του υποκειμενικού παράγοντα ΕΑΜ-ΚΚΕ, που δεν είχε δει τους Άγγλους σαν νο. 1 κίνδυνο, και να είχε συμβεί αυτό και να είχαν ληφθεί οι σωστές αποφάσεις, υπήρχαν αντικειμενικές συνθήκες που αποτελούσαν τροχοπέδη στο να καταλάβει την εξουσία ο ΕΛΑΣ. Φυσικά δεν πρόκειται να το καταλάβεις αυτό, αφού εσύ προσπαθείς να μας πείσεις (για ένα λόγο που - σε αντίθεση με σένα - καταλαβαίνω και λέγεται αριστερισμός) πως όλα ήταν ζήτημα μόνο του υποκειμενικού παράγοντα και οδηγείσαι σε ανεδαφικά συμπεράσματα τύπου “ένα ντου τους είχε τους άγγλους ο ΕΛΑΣ”.

@Night Sky
Μπα, αυτή τη φορά το κυρίαρχο θα λεγα ότι δεν είναι ούτε η παραπληροφόρηση, ούτε η ημιμάθεια (αμφότερες πανταχού παρούσες βέβαια), αλλά αυτό που λέμε “τρικυμία εν κρανίω”.

Μέσα σ’ ένα ποστ σ’ ένα θρεντ που κινείται γύρω από τα ζητήματα της κατοχής, του εμφυλίου και του μετεμφυλιακού καθεστώτος, κατάφερες να πιάσεις από τον Στάλιν και τους αντιφρονούντες της ΕΣΣΔ, μέχρι τα γεγονότα του Δεκέμβρη του 2008. Εεεε… μπράβο σου (I guess).

Προφανώς δεν έχει (ούτε τώρα) αξία να κάτσω και να τα πιάσω όλα ένα ένα, αλλά ας κάνω ορισμένες παρατηρήσεις.

Το ότι το ΚΚΕ ΕΦΑΓΕ τον Βελουχιώτη, όπως και ότι ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΕΚΕΙΝΟ για τις εξορίες, τις εκτελέσεις κτλ., αυτό μέχρι τώρα δεν το χα ακούσει από κανέναν, όσο ελεεινός Πασόκος ή φασίστας κι αν ήταν - πολλοί είναι αυτοί που καταλογίζουν ευθύνες στο ΚΚΕ π.χ. για την υπόθεση Βελουχιώτη (και εν μέρει σωστά), αλλά κανέναν δεν άκουσα ποτέ να έχει το θράσος να λέει ότι ΤΟΝ ΕΦΑΓΕ ΤΟ ΚΚΕ. Μπράβο σου και πάλι (I guess).

Για να τελειώνουμε με τις μαλακίες λοιπόν, κι αφού διάβασες πρόσφατα και βιογραφία του Βελουχιώτη, έστω και από την αστική σκοπιά, τον Βελουχιώτη τον έφαγαν οι φασίστες. Και αυτούς τους αγνούς και ιδεολόγους κομμουνιστές που τολμάς όχι μόνο να επικαλείσαι ΕΣΥ, αλλά και να τους διαχωρίζεις από το Κόμμα τους, τους εξόρισε ή εκτέλεσε το φασιστικό μετεμφυλιακό κράτος. Όσο για “τα σκυλάκια που ποτέ δε βγήκαν από τα γραφεία τους να πιάσουν το τουφέκι”, δεν ξέρω πού τα δες γραμμένα αυτά τα πράγματα, αν ένα θέμα ρε άνθρωπε ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ, ΓΑΜΑ ΤΟ.

Φυσικά για γέλια και για κλάματα περισσότερο απ’ οτιδήποτε άλλο είναι το γεγονός ότι κλαψουρίζεις για τον κομμουνισμό που “πρόδωσε το ΚΚΕ”, τον ίδιο κομμουνισμό δηλαδή που λίγες γραμμές πιο κάτω αποκηρρύσσεις με το χυδαιότερο τρόπο, και με επιχειρήματα βγαλμένα αυτολεξεί από τα ντοκουμέντα και τα βιβλία των καπιταλιστών, από τις αποφάσεις και τις διακηρύξεις της ΕΕ (το λες και στα ίσα άλλωστε). Ποιόν νομίζεις ότι δουλεύεις, ήθελα να ξερα.

Την επόμενη φορά που θα πας να ψελλίσεις κάτι για “τιμιότητα”, καλύτερα αναλογήσου το τί γράφεις εσύ.

Άσε ήσυχο λοιπόν τον έρμο τον κομμουνισμό. Περιορίσου σ’ αυτά που σου ξεφεύγουν παρακάτω και δε λένε τίποτα απολύτως σε όσους όντως παλεύουν για τον κομμουνισμό, δηλαδή στην “ανάγκη ενότητας της αριστεράς” και τις “κοινές συγκεντρώσεις” με στόχο “μια ουσιαστική αλλαγή προς ώφελος του λαού”. Την ταξική πάλη την έχεις ήδη αρνηθεί σ’ αυτό το φόρουμ - όταν λοιπόν ανοίγουν θέματα που έχουν να κάνουν ακριβώς μ’ αυτήν την ταξική πάλη, άσε τις παπάντζες και τα κροκοδείλια δάκρυα και μίλα ανοιχτά, σαν άντρας που λέμε:

“ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΗΤΤΗΘΗΚΕ ΤΟΤΕ ΤΟ ΚΚΕ, ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΧΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ ΚΙ ΕΓΩ ΔΕ ΘΑ ΤΟ ΑΝΤΕΧΑ”.

Ενταξει, κλασσικα ο,τι περιμενει κανεις απο καθε οπαδο του ΚΚΕ :

ΑΠΟΦΥΓΗ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΣΕ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΕΘΗΚΑΝ.

Τοσοι πολυ φοβαστε να αντικρυσετε καταματα την αληθεια. Ειτε αυτη αναφερεται στο 1940, ειτε στο 2008, ειτε στο 2011.

Ε, αμα δεν συνομιλεις με κανεναν αλλο αριστερο (ασε τους φασιστες, δεν ασχολουμαστε) περα των κομματικων σου συντροφων προφανως δεν εχεις ξαναακουσει οτι το ΚΚΕ οδηγησε τον Βελουχιωτη στην αυτοκτονια, αφου η ηγεσια του Κομματος τον εστελνε να κοβει βολτες στο δρομο προς τα Βαλκανια για συννενοηση με τους υπολοιπους κομμουνιστες ηγετες βαζοντας του συνεχεια εμποδια με αλλεπαλληλα ψεματα, απλα και μονο για να τον ξεφορτωθει επειδη δεν πειθαρχουσε στις λανθασμενες κατα την κριση του εντολες.
Για τους εξορισμενους/εκτελεσμενους δεν ειπα πουθενα οτι ευθυνεται το ΚΚΕ. Απλα ειπα κριμα που το εμπιστευθηκαν. Την εμπιστοσυνη τους προδωσε, οχι οτι τους οδηγησε στα χερια των φασιστων συνειδητα. Αλιμονο.

Δεν εχει ‘‘αξια’’ λοιπον να απαντησεις, οπως δεν εχει ‘‘αξια’’ να κατσει να απαντησει ουτε ο Red Rum σε μια κουβεντα που ειχε με καποιον αλλο χρηστη λιγες σελιδες πισω, γιατι αμα δεν δινει ξεκαθαρες απαντησεις ο Ριζοσπαστης και το Κομμα, καταπινετε τη γλωσσα σας και απλα ‘‘απαξιειτε’’…
Γιαυτο ολοι σας φτυνουν και νομιζετε οτι βρεχει. Οχι για τις ιδεες σας (δεν φταιει οτι ειναι αντικομμουνιστες ή ανιδεοι), αλλα για τις πρακτικες σας που τις επιβεβαιωνεις κατα γραμμα με την σταση σου !

=D>

Tώρα κι εσύ ρε Γράκχο κάθεσαι και απαντάς σε αυτό το άτομο?

=D>

Όπως είπα, δεν κάθομαι ν’ απαντήσω σ’ ένα σωρό άσχετα μεταξύ τους (και με το θρεντ) ζητήματα. Τώρα αν εσύ δε βλέπεις στο ποστ μου συγκεκριμένες απαντήσεις σε συγκεκριμένα ζητήματα που έχουν να κάνουν με το θέμα του θρεντ, τί να πω. Μάλλον φταίει ότι έχω καταπιεί τη γλώσσα μου!

Έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε.

edit
You got a point…

Εδω ομως μιλαμε για απολυτως down to earth πραγματα και ουτε σε αυτα δεν ειστε αξιοι να σταθειτε σε μια κουβεντα.

Τοσα ποστ-σεντονια και τοσα θεματα ζητουν μια τοποθετηση σας, αλλα η μονη απαντηση ειναι ‘‘απαξιω’’.

Γιαυτο παντου και παντα εισπρατεττε χλευασμο και περιφρονηση.

Συνειδητα μιλησα και εθιξα διαφορετικα θεματα απο διαφορετικες χρονικες περιοδους, ακριβως για να φανει οτι οι τακτικες ολων δεν εχουν αλλαξει στο περασμα των χρονων.
Το ειπα αρκετες φορες, αλλα Γρακχο κανεις οτι δεν το καταλαβαινεις/διαβαζεις, διοτι αυτο ειναι το κυριο ζητουμενο που θελω να καταδειξω στα ποστ μου για το οποιο αρνεισαι να τοποθετηθεις εδω και τοσα ποστ.

Α, μηπως ξερετε αν αυριο θα κατεβουν και τα ΚΝΑΤ στις πορειες της ΔΕΘ ??

Απ’ όσο ξέρω, θα κατέβουν σε συλλαλητήριο αλληλεγγύης στον Ηρακλή.

συμφωνείς και εσύ με τον λεωνίδα κύρκο?

Με πιάνει τρόμος άμα σκεφτώ ότι π.χ. αν νικούσε τότε η επανάστασή μας θα είχαμε πρωθυπουργό τον Μάρκο, έναν γελοίο άνθρωπο -τον είδα από κοντά και κατάλαβα τι γελοίος άνθρωπος ήταν- θα είχαμε υπουργό Οικονομικών τον Μπαρτζώτα, θα είχαμε υπουργό της Παιδείας π.χ. τον Στρίγγο, θα είχαμε υπουργό των Εσωτερικών τον άλλον, τον ανεκδιήγητο άνθρωπο που ήρθε από την Κρήτη, τον Βλαντά, ο οποίος ήταν για την εποχή εκείνη ένας ήρωας για τη νεολαία, γραμματέας της νεολαίας κ.τ.λ. Ανθρωποι γελοίοι, χωρίς καμιά παιδεία για να παίξουν έναν ουσιαστικό ρόλο, σαν αυτόν που φιλοδοξούσαν να παίξουν. Κι όμως εκείνη την εποχή, σας επαναλαμβάνω, τους έβλεπα τους ανθρώπους αυτούς σαν γίγαντες.

Γρακχε, με βαση το παραπανω, τοποθετησου στο κυριο θεμα μου και ασε τα περι ‘‘τρικυμιας’’, γιατι αλλος αποφευγει μονιμως τις ξεκαθαρες θεσεις, απαντησεις και αποψεις.
Και διαβασε ξανα αργα-αργα και με τη σειρα το τελευταιο μεγαλο ποστ μου. Στα μισα γεγονοτα που αναφερω να απαντησεις, τωρινα ή παλια, ευχαριστημενος θα ειμαι. :lol:

Επιμένεις δηλαδή ότι μπορούμε να συζητήσουμε κανονικά, όταν ρωτάς “τί θα κάνουν αύριο τα ΚΝΑΤ” και λες “δεν περίμενα τίποτα καλύτερο από έναν που είναι ΚΚΕ” ή “σας φτύνουν”.

Εγω βλεπω οτι αναφερομαι πολυ συγκεκριμενα σε τουλαχιστον 7 λαθος χειρισμους/τακτικες του ΚΚΕ κατα τη γνωμη μου και ζηταω αν μπορεις να δικαιολογησεις ή να υπερασπιστεις απο τη δικια σου μερια τις αληθειες, μερικων εστω, απο αυτα τα γεγονοτα.

Επισης, το να αναφερεις οτι αυτα που λεω ειναι απο τη μερια της αστικης σκοπιας ειναι γελοιο, μιας και για τη δικτατορια Σταλιν και για τα γεγονοτα της Ελλαδας του '40, εχουν μιλησει ατομα που τα εχουν ζησει εκ των εσω και μαλιστα ως συνοδοιποροι του κομματος σου.
Με την ιδια λογικη μπορω ανετα να σε κατηγορησω οτι οτιδηποτε και αν πεις ειναι απο την πλευρα του κομματος σου αρα απολυτα μεροληπτικο και επιτηδες διαστρεβλωμενο. :wink:

Οσο απαξιεις και αποφευγεις την ανταλλαγη επιχειρηματων, τοσο και εγω θα σου αντιγυριζω ειρωνεια και κυνισμο. Δραση-αντιδραση.

Αλλωστε οπως σου ειπα και στην αρχη της κουβεντας μας, ο μονος λογος που ξεκινησα αυτον τον ‘‘οχετο’’ ειναι πραγματικα μηπως και παρω καμια στοιχειωδως λογικη και αληθοφανη απαντηση, ωστε να ανεβει το ΚΚΕ και οι ακολουθοι του στα ματια και την εκτιμηση μου. Οσο και να μην το πιστευεις αυτο που σου λεω… Μιας και αυτο το ‘‘μενος’’ εναντιον σας που βλεπεις οτι εχω δεν προηλθε απλα γιατι ξυπνησα στραβα ενα πρωι, αλλα εσεις οι ιδιοι το καλλιεργησατε με τη σταση και τις πρακτικες σας απο τοτε ακομη που ημουν ‘‘πολιτικος φιλος’’ σας.

Λοιπόν απ’ ότι φαίνεται δε θα με παρατήσεις σήμερα, οπότε, άντε, πάαααμε πάλι.

Σου απάντησα συγκεκριμένα ότι το ΚΚΕ έκανε πολύ σοβαρά λάθη που του κόστισαν τη νίκη, και αυτά τα λάθη τα πλήρωσε όχι μόνο επειδή δεν έγινε σοσιαλισμός αλλά και επειδή ως απόρροια της ήττας χιλιάδες μέλη και στελέχη του σκοτώθηκαν ή εξορίστηκαν, και ότι συνεπώς είναι αδιανόητο να γίνεται λόγος για “προδοσία”.

Σου απάντησα συγκεκριμένα ότι το τέλος του Άρη Βελουχιώτη ήταν άλλο ένα από τα εγκλήματα της μοναρχοφασιστικής δεξιάς και επίσης είναι αδιανόητο να το χρεώνει κανείς στο ΚΚΕ. Ναι, το ΚΚΕ τον διέγραψε, ναι, πολύ κακώς έκανε γιατί ο Άρης είχε δίκιο ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ, αλλά από κει και πέρα ο Άρης τότε επέλεξε να τραβήξει το δικό του δρόμο (να ξαναπάρει τα βουνά) και το πλήρωσε με τη ζωή του, σαν άντρας που αναλαμβάνει την ευθύνη για τις επιλογές του. Το ότι “το ΚΚΕ τον οδήγησε στην αυτοκτονία” δε θεμελιώνεται πουθενά. Δεν ξέρω τί άλλο θες να γράψω γι’ αυτό.

Σου απάντησα επίσης συγκεκριμένα ότι τότε το πρόβλημα για το ΚΚΕ δεν ήταν η “αναντιστοιχία λόγων και έργων”, όπως επιμένεις να λες, αλλά ακριβώς [U]η αντιστοιχία τους,[/U] το γεγονός δηλαδή ότι το ΚΚΕ αντί να μιλάει για επανάσταση και σοσιαλισμό μιλούσε για εθνική ενότητα, δημοκρατία και ειρήνευση, δηλαδή λίγο πολύ για αστική δημοκρατία, και εφάρμοσε ακριβώς αυτή την πολιτική με τα ολέθρια αποτελέσματα που ακολούθησαν, μετά τους συνεχείς συμβιβασμούς με τον αστικό κόσμο και την ατολμία μπροστά στην αποφασιστικότητα των άλλων να επιβάλλουν τη δική τους τάξη πραγμάτων στη μεταπολεμική Ελλάδα. Όπως επίσης σου απάντησα ότι το ΚΚΕ μελετώντας εκείνη την περίοδο πήρε - ευτυχώς - διαζύγιο από αστικοδημοκρατικές αντιλήψεις και είπε “ναι, τότε έπρεπε να λέμε και να κάνουμε αυτό κι όχι το άλλο, και τώρα είμαστε έτοιμοι να κάνουμε αυτό που πρέπει όταν έρθει η ώρα”. Τί άλλο θες να σου πω; Για το ότι εσύ δεν το βλέπεις στο σήμερα;

Ε τί να σου κάνω ρε άνθρωπε;!

Θέλεις δηλαδή ΕΔΩ να κάνουμε απ’ την αρχή την ίδια συζήτηση για το αν θα πρέπει το ΚΚΕ σήμερα να κατεβαίνει στο δρόμο με την υπόλοιπη “αριστερά”, τί χαρακτηριστικά πρέπει να έχει το κίνημα και όλα αυτά;

Τί νόημα έχει; Αφού τις θέσεις μας τις ξέρεις.

Εσύ τώρα μπορείς να μιλήσεις σαν άντρας και να πεις στα ίσια ότι κατά βάθος [U]δε σε χαλάει[/U] που τότε δε νίκησε το ΚΚΕ, με βάση τις αντιλήψεις σου περί κοινωνίας;

[SPOILER]Εννοείται ότι αυτό το κατεβατό δεν το γραψα επειδή τραβάω κανένα ζόρι να “μας δεις με θετικό μάτι”, έτσι; Ποσώς που μ’ ενδιαφέρει. Απλά δε γινόταν να επιμένεις ότι “δεν απαντάω”.[/SPOILER]

Καταρχην ειναι γελοιο να λες οτι ‘‘χαιρομαι που τοτε δεν νικησε το ΚΚΕ’’.
Απο τη στιγμη μαλιστα που λεω οτι 3 γενιες Παπανδρεου, με εξισου τραγικα ‘‘διαλειμματα’’ απο την εξουσια, εφεραν την Ελλαδα στη σημερινη καταστροφη.
Με αυτο δυστυχως δικαιωνεις αυτο που ελεγα και στα προηγουμενα που ‘‘απαξιουσες’’, οτι δηλαδη οποιον δεν συμφωνει μαζι σας τον θεωρειτε αυτοματως εχθρο σας…

Και μαλλον εχεις διαμορφωσει μια διαστρεβλωμενη ιδεα για το τι πιστευω εγω για την κοινωνια.
Αυτο το αναφερω και ως απαντηση σε ενα προηγουμενο ποστ σου για το οτι ειχα δηλωσει πως ‘‘δεν πιστευω στην ταξικη παλη’’.
Απλα η διαφορα μας ειναι οτι εσυ συντασσεσαι ξεκαθαρα με τον Μαρξ που υποστηριζε οτι οι αλληλοσυγκρουομενες ταξεις ειναι αυτες που εξ’ορισμου υπαρχουν σε μια κοινωνια και οτι η μαχη γινεται για το ποιος θα παρει την εξουσια, της οποιας την υπαρξη την δεχεστε defacto δηλαδη, (εστω μεχρι ενα χρονικο σημειο της μετεξελιξης της κοινωνιας απο τη στιγμη που θα εχει αναλαβει ‘πραγματικα’ ο λαος), ενω εγω συντασσομαι με την Μπακουνικη αντιληψη οτι η ιδια η υπαρξη της εννοιας ‘‘Εξουσια’’ ειναι αυτη που γεννα τις κοινωνικες ανισοτητες, αρα και τις ταξεις που αναγκαστικα θα συγκρουονται μεταξυ τους, οποτε στον κοινωνικο αγωνα, πριν απο την συγκρουση με την αντιπαλη ταξη, πρωτιστως θα προσπαθησω και θα αγωνιστω ωστε να καταστει σαφες οτι το προβλημα ειναι βαθυτερο και βρισκεται στην ιδια την εννοια της εξουσιας. Αλλιως πιστευω οτι η παλη μεταξυ των ταξεων για εξουσια θα ειναι αιωνια και θα οδηγουμαστε σε φαυλο κυκλο. Γιαυτο ειχα πει οτι δεν πιστευω στις ταξεις. Γιατι θελω την καταργηση των ανισοτητων - αρα και των ταξεων - μεσω της καταργησης της διαθεσης του οποιουδηποτε για καταληψη της εξουσιας.

Το ιδιο προβλημα το βλεπουμε απο διαφορετικη σκοπια ουσιαστικα, αλλα αυτο δεν εχει νοημα να το συνεχισουμε εδω μιας και αφορα το θρεντ ‘‘ιδεολογικες συζητησεις’’ περισσοτερο.

Σε ο,τι αφορα το '40, ειτε συμφωνω ειτε διαφωνω με το πως κρινεις την τοτε σταση σας, τουλαχιστον δινεις την οπτικη σου γωνια υπευθυνα και χωρις υπεκφυγες οπως πριν.

Σε ο,τι αφορα το σημερα, οντως τις θεσεις σας τις ξερω οποτε δεν χρειαζεται να τις αναπτυξεις εδω, απλα εγω δεν ζητησα θεωρητικη αναλυση για τα συγχρονα γεγονοτα, αλλα το πως κρινεις τις απαραδεκτες κατ’εμε πρακτικες στα αμφιθεατρα, στη βουλη, στους δρομους.
Αυτο βεβαια, αμα θελεις φυσικα, μπορεις να το απαντησεις και αλλου (ιδεολογικες συζητησεις again).

edit: Στο κουοτ που κανεις στο ποστ σου απο κατω, η απαντηση δινεται σε αυτο το ποστ, οπου το εξηγω αναλυτικα (περι εξουσιας και συγκρουσης ταξεων).

Τέλος πάντων, ας μη συνεχίσω αυτή την κουβέντα.

Ελπίζω απλώς να κατάλαβες έστω και τώρα πόσο μαλακισμένα ήταν αυτά που έγραφες εδώ και τρεις μέρες, και με τον τρόπο που τα έγραψες, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι έχεις διαφορετική αντίληψη πάνω σ’ αυτά τα θέματα.

Δεν το βλέπω βέβαια, αλλά δε βαριέσαι.

Δεν βλεπω το κουοτ να αντιβαινει σε αυτα που σου εξηγω ενα ποστ πιο πανω.

Τα προηγουμενα, μαλακισμενα σιγουρα δεν ειναι, απλα σε τσιτωνουν γιατι μεσα απο τις αληθειες που λεγονται, χρησιμοποιησα και προκλητικους χαρακτηρισμους.

Δυστυχως επαρκεις απαντησεις απο εσας δεν προκειται να παρω ποτε, αλλα δεν πειραζει, το εχω συνηθισει.
Ο καθενας τραβα τον δικο του πολιτικο δρομο (αρκει βεβαια αυτοι οι δρομοι να μην συναντιωνται στον πραγματικο δρομο…).

Α, τώρα δε μας θες στον “κοινό αγώνα”, ε; :lol:

Τί τα θες, τις απαντήσεις μας δε θα τις βρεις ποτέ επαρκείς γιατί ποτέ δε θα σου κάνουμε τη χάρη να σου πούμε αυτά που θέλεις να ακούσεις - αυτή είναι η αλήθεια.

Α ολα κι ολα, εσεις τον εχετε αρνηθει πρωτοι απ’ολους.
Εσεις παιρνετε αποφασεις για ξεχωριστες πορειες απο το υπολοιπο κοσμο με τον οποιο μοιραζοσαστε καποιες κοινες ιδεες και εσεις καλειτε σε αλυσιδες και παραδιδετε στους μπατσους κοσμο.
Ειτε συμπαθειτε ειτε οχι καποιους, εκεινη τη στιγμη θα πρεπει να ξεκαθαρισετε στο μυαλο σας ποιος ειναι ο πραγματικος εχθρος και να πραξετε αναλογως.
Αρα αφου αρνειστε καθε διαθεση συμπραξης οχι μονο πολιτικα αλλα κυριως αγωνιστικα και κοινωνικα, τοτε δεν βλεπω να υπαρχει αλλη λυση, οπως αλλωστε και εσεις οι ιδιοι πιστευετε.
Ο ‘‘κοινος αγωνας’’ γινεται απο αρκετο κοσμο (προφανως δεν εννοω φασεις σε στυλ ‘αγανακτισμενων’).
Εσεις δεν θελετε να συμμετεχετε.