Προτάσεις για αγορά εξωτερικού σκληρού δίσκου

θελω να αγορασω εναν εξωτερικο σκληρο δισκο. με μια προχειρη ματια που εριξα σε πλαισιο και e-shop οι τιμες ειναι κανα 20αρι παραπανω απο οσο νομιζα. θα ηθελα εναν που να μην χρειαζεται επιπλεον συνδεση στο ρευμα αλλα απευθειας στον υπολογιστη, 500GB και περιπου στα 80?.

http://www.plaisio.gr/Peripherals/PC-Peripherals/External-HDD-DVD-USB/External-HDD/SEAGATE-EXPANSION-BLACK-500GB-EXTERNAL-HDD-2-5inches-ST905004EXD101-RK-ST905004EXD101.htm

αυτος ειναι απο τους πιο φθηνους που βρηκα

επισης δεν ξερω τι διαφορα του USB 2.0 και 3.0

Αυτο που φανταζεσαι, καινουριο πρωτοκολλο ειναι πιο γρηγορο,αξιοπιστο κτλ.
Δυστυχως πρεπει να εχεις θυρα usb 3. Δηλαδη το usb 3 δεν λειτουργει σε usb 2 θυρα.

οποτε δε με χαλαει και το USB 2.0. ετσι και αλλιως και ο παλιος μου σκληρος ετσι ηταν και δε με ενοχλουσε καθολου.

Υπήρχε μια φήμη οτι οι τιμές των σκληρών ανέβηκαν κατακόρυφα από το τελευταίο τρίμηνο του 2011 και μετά, λόγω καταστροφών που έγιναν στα εργοστάσια κατασκευής πολλών εταιριών (πλημμύρες ), και της έλλειψης που αυτό προκάλεσε στην αγορά . Η ίδια φήμη έλεγε ότι προβλεπόταν επαναφορά σε normal τιμές από καλοκαίρι 2012 και μετά . Έχει κανείς καμιά πληροφορία σχετικά ?

Δεν ηταν φημη, ηταν κατι υπαρκτο.Εκτοξεύτηκαν οι τιμες.

Τωρα οσον αφορα τις τιμες, χωρις να εχω ψαξει καθολου προσφατα, θα επαιρνα απο εξωτερικο, κανα αμαζον, γιατι εκει θα τηρουσαν τις μειωσεις, σε αντιθεση με τα λαμογια εδω.

Καλά ναι δεν το αμφισβητώ, το χαρακτηρίζω “φήμη” απλά γιατί δεν ξέρω σε ποιο ποσοστό όλα όσα αναφέρονται είναι ακριβή . Δηλαδή σε συζήτηση με φίλους που ασχολούνται με τέτοια θέματα, διατυπώθηκαν ενστάσεις για το κατά πόσο χρειάζεται έναν ολόκληρο χρόνο η αγορά για να επανέλθει, και για τις διάφορες περιπτώσεις ξεστοκαρίσματος που θα επιχειρούσαν πιθανά εταιρίες - καταστήματα (online και μη) . Είναι γεγονός πάντως ότι σε ηλεκτρονικά καταστήματα οι τιμές (κυρίως μέσω προσφορών) είναι καλύτερες. Απλά έλεγα αν έχει κανείς καμιά πιο “φρέσκια” πληροφορία όντας πιο ενεργός από μένα σε tech θέματα :wink:

Αυτος εχει γυρω στα 130 ευρω.

Εγω τον ειχα αγορασει περσυ απο Ελλαδα καπου στα 70.

Οι τιμές των σκληρών αναμένεται να επανέλθουν σταδιακά στις παλιές τιμές τους από το πάσχα και μετά… Παντού ανέβηκαν οι τιμές…

Όσο για USB 2 και USB 3 που έγινε λόγος στην αρχή δεν υπάρχει καμιά διαφορά στους κλασσικούς οπτικούς δίσκους… ναι μεν το USB 3 είναι περίπου 10 φορές πιο γρήγορο από το USB 2 αλλά οι κλασσικοί δίσκοι δεν μπορούν να φτάσουν καν τις ταχύτητες του 2… πόσο μάλλον του 3… Η αλλαγή στη θύρα αξίζει μόνο αν πάρει κάποιος SSD σκληρό όπου πραγματικά διπλασιάζεις την ταχύτητα του συστήματος σου…
Επίσης οι θύρες 3και 2 είναι ίδιες… μια χαρά μπαίνει ένα usb 3 σε 2… απλά θα τρέχει πιο αργά…

http://goo.gl/XtBz4

μμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμ :smiley:

τι να σε πω… εγώ το usb 2 μια χαρά το κοτσάρω πάντως στο usb 3 της μητρικής… υπέθεσα ότι θα δουλεύει και αντίστροφα…

τουλάχιστον εμένα είναι έτσι:

να μπαινεις και να βλεπεις εδω

Εκει καθε “προσφορα” που παιζει στην αγορα , την ξεψαχνιζουν:wink:

Το λοιπόν, ποιος μπορεί να μου πει ποιον από τους 2 αυτούς σκληρούς να προτιμήσω.

  1. http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.303579

  2. http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.304505

Επίσης θα ήθελα να μάθω (ως άσχετος) αν αξίζει τον κόπο να πάρει κανείς σκληρό δίσκο με 2ΤΒ και ποιους κινδύνους έχουν (αν έχουν) μιας και όταν είχα ρωτήσει λίγο καιρό πριν φίλο μου είπε να τους αποφύγω.

Αν το PC σου έχει είσοδο USB 3.0 τότε τον δεύτερο… αν και εδώ που τα λέμε δεν θα δεις και μεγάλη διαφορά…

Πάντως αν δεν είναι για λαπτοπ αλλά για ντεσκτοπ θα σε έλεγα να πάρεις εσωτερικό…

Όσο για τα 2TB που λες εγώ που έχω έναν εσωτερικό, αν εξαιρέσεις ότι μερικές φορές θέλει 4-5 δεύτερα για να φορτώσει όλα τα δεδομένα δεν έχω κανένα παράπονο…

Ψάχνομαι λίγο για αγορά εξωτερικού. Όσοι έχω μετρούν μερικά χρονάκια και είναι όλοι με ρεύμα. Θέλω έναν χωρίς παροχή ρεύματος και είμαι μεταξύ ένα από SEAGATE 1ΤΒ και έναν από TOSHIBA 1TB.

Θα έψαχνα και πιο οικονομικούς αλλά φοβάμαι λίγο τις εταιρίες και που δεν τις πολυξέρω, μην μου βγει καμία μούφα.

Όποιος καμιά καλή πρόταση…

Χρειάζομαι εξωτερικό σκληρό δίσκο χωρητικότητας 4ΤΒ, για μεταφορά-αποθήκευση χρησιμοποιούμενων μουσικών αρχείων και downloading νέας μουσικής, επείδη ο εξωτερικός σκληρός δίσκος που χρησιμοποιώ, ένας Slim της Seagate χωρ.1ΤΒ, αποκλειστικά για μουσική, έχει φουλάρει. Ενώ έχω ακόμα έναν των 2ΤΒ, έναν Canvio Basics της Toshiba, για να κατεβάζω ταινίες και σειρές, (ωστόσο δεν του έχω κάνει πολλή χρήση σε σχέση με τον μικρό που είναι μονίμως συνδεδεμένος στο λαπτοπ), και τώρα βρίσκομαι σε δίλημμα ποια εταιρία να προτιμήσω: Seagate ή Toshiba?