Ριφιφι

Με αφορμη την ‘‘προσφατη’’ μοδα κατα την οποια ανοιξε thread για Kωστα Μπιγαλη κι αναβιωσαν αυτα για Ρακιτζη και Καλλιρη, για χαβαλε,κανω κατι που ηθελα καιρο κι ανεβαλλα δυστυχως συνεχως.
Ανοιγω thread για μια groupαρα των 90’s,στα πολυ σοβαρα, την οποια θεωρω οτι επαιζε ελληνικο Α.O.R και μπορει μεν να μας ξενιζει καπως ο ελληνικος στιχος,αλλα μουσικα εγραφαν μελωδιαρες.
Με συμμετοχη απο [B]Φαιη Ματσου/B σε ενα δισκο αν θυμαμαι καλα και γενικα σταθερο line up εβγαλαν 5 τιμιοτατα δισκακια οπου περιεχονται κομματαρες σαν και τα παρακατω.
Εγω προσωπικα επειδη εχω πολυ καλη σχεση με την εμπορικη πλευρα του rock στα ματια μου οι Ριφιφι ηταν ενα μιγμα hard rock με Α.Ο.R/pop στοιχεια.

Απολαυστε…


(Καψουρομπαλαντα απο τις λιγες!!!)


(Aλλο καψουροεπος!!!)


(To αγαπημενο μου κομματι τους!!!)


(A.O.R.!!!)


(Γκαζια!!!)


(Α.Ο.R Υμνος!!!)(Θα τρελαθω πρωινιατικα γαμω τα 33 μου προς 34!!!)


(Οχι πολυ γνωστο,αλλα σπερνει!!!)

Πωωωωωωωωωωωωωωωωωω…Για το Ερωτική εξομολόγηση και μόνο θα είναι πάντα στην κορυφή του ελληνικού πενταγράμμου.Μιλάμε μόνο για εκστατικές ερμηνείες σε αυτό το έπος.Θα το χορέψω στο γάμο μου.

Επίσης.Το ΑΟR δεν μ’αρέσει,οι ΡΙΦΙΦΙ γαμάνε!

[SPOILER]Πρέπει να φτιάξουμε πάντως ένα θρεντ με πολλές καλτίλες ελληνικές γιατί υπάρχουν έπη-κομμάτια από μπάντες που δεν είχαν κάτι άλλο αξιόλογο και δεν δικαιολογείται η ύπαρξη δικών τους thread.[/SPOILER]

Σοβαρευτείτε ρε. Αν για ένα πράγμα έκραζα/κράζω τον -κατά τα άλλα δημιουργικότατο- Δ. Δημητρακα είναι για την συμμετοχή του στο συγκεκριμένο γκρουπ. Και αυτό είναι κάτι που έχω πει και στον ίδιο τον Φρανκ.

Η ιδεα πάντως να μαζεψετε όλα αυτά τα θρεντ σε ένα είναι καλή. Να ξεβρωμίσει το φόρουμ δλδ :stuck_out_tongue:

Η αλήθεια είναι ότι το “Φίλα με” το είχα ακούσει πριν από 4-5 χρόνια(σε τρυφερή ηλικία ακόμα δηλαδή) να το χορεύει ένα ζευγάρι σε φιλικό γάμο και με είχε συγκλονίσει για κάποιο λόγο, ειδικά όταν ανακάλυψα ποιο ήταν, 2-3 χρόνια μετά. Ακόμα και τώρα, παρά την τυρίλα του, το θεωρώ από τα πιο ερωτικά κομμάτια που έχω ακούσει ποτέ.

Επίσης έχω έναν σόλο δίσκο του Δημητράκα τον οποίο για άγνωστους λόγους δεν έχω ακούσει ποτέ.

Συγγνωμη ρε Παναγιωτη,αλλα δλδ ο μεγαλος σταθμος στην καριερα του Δημητρακα ηταν οι Panx Romana?Ενα group που ολα τα χιτακια του ηταν μετριες διασκευες ξενων κομματιων με ελληνικο στιχο?Ενα group του οποιου ο τραγουδιστης εχει πιο εκνευριστικη φωνη κι απο τη Νατασα Θεοδωριδου?
Ε,μην τρελαθω τωρα!!!
Απλα ξερεις τι γινεται οπως εσυ-και καλα κανεις-δεν αντεχεις το εμπορικο hard rock και το A.O.R και ξαναλεω καλα κανεις διοτι γουστα ειναι αυτα,ετσι κι εγω στο ακουσμα της λεξης punk βγαζω σπυρια!:slight_smile:

Έχει μια βάση αυτό που λέει ο jiopas για τους Panx Romana, μιλάμε για συγκρότημα που στηριζόταν εξίσου σε “χιτάκια” μόνο που εδώ μιλάμε για χιτ στην ποπ-πανκ εκδοχή τους, τύπου Ramones, στους οποίους και τόσα χρωστάνε. Εμένα βέβαια μου αρέσουν πολύ οι Panx Romana, αλλά αυτό πάει για τις καλές στιγμές τους - γιατί κατά τ’ άλλα είχαν γράψει και ουκ ολίγες μετριότητες.

Όσο αφορά τους Ριφιφί, ΔΩΣΤΕ ΤΥΡΙΛΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ. Τι να λέμε, τραγούδια όπως η Ερωτική Εξομολόγηση ή το Φίλα Με τα έχω χιλιοτραγουδήσει από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου να βγαίνω απ’το καβούκι μου και να ζω τα γνωστά, ατελείωτα εφηβικά ονειροπολήματα. Μου θυμίζουν τραγούδια των Roxette για να’μαι ειλικρινής. (στους οποίους επίσης λέω ένα ισχυρό ΝΑΙ - είπαμε, σαν την εφηβική ονειροπόληση υπό τους ήχους αυτών των τραγουδιών δεν έχει, όσοι την έζησαν μια φορά τη ζουν για πάντα).

Το “Αλήτικα” ήταν ένα από τα τραγούδια τους που θυμάμαι από μικρός επίσης και μου άρεσε πολύ, όπως και το “Ριφιφί”. Γενικά από τα πολύ ωραία συγκροτήματα της ίδιας εποχής που μας είχε δώσει αντίστοιχα τραγούδια από μπάντες όπως οι 2002GR ας πούμε, οι Λαθρεπιβάτες, κλπ. Τα όμορφα, ανάλαφρα, δροσερά και αγνά ελληνικά eighties. Δεν γυρνάνε πίσω οι εποχές δυστυχώς…

Επίσης να πούμε ότι ο τραγουδιστής Κόνδηλος ήταν πρώτινος στην αδικοχαμένη μπαντάρα Raw Silk κ είχε ηχογραφήσει demo πρωτού πάρουν τον Φλωράκη.Ντοκουμέντα στο youtube.
Λοιπόν,μιλάμε για πληθώρα φοβερών τραγουδιών (έχουν κ αυτοί βέβαια μερικά εντελώς B διαλογής κομμάτια). Δε τους είχα δεί ποτέ live , και γούσταρα που έβλεπα τον Δημητράκα (μορφή!) πίσω απο τα τύμπανα. Μάλιστα θυμάμαι σα τώρα είχαν παίξει playback κ σε ένα τηλεπαιχνίδι στο ΜΕGA με τον Παπαδόπουλο!
Αγαπημένο τραγούδι:

Μια συνέντευξη του Πάνου Κονδυλού το Μάιο που μας πέρασε στο rockoverdose.

http://rockoverdose.gr/archives/155991

Έτσι να θυμηθούμε λίγο αυτή τη φοβερή μπαντάρα που υπήρχε στα '90s.