Ποια ταινία ξαναείδατε σήμερα;

Λοιπόν δεν είμαι σίγουρος αν έχει νόημα ένα τέτοιο thread αλλά σκέφτηκα να διαχωρίζουμε τις ταινίες που βλέπουμε για πρώτη φορά από τις ταινίες που βλέπουμε για νιοστή.
Ο λόγος είναι ότι εδώ μπορεί να βγει περισσότερο fanboy-λίκι και να έχουμε μερικά επικα ποστ όπως αυτό που είχε κάνει ο Lupin για το Commando στο άλλο thread. Να θυμηθούμε την πρώτη φορά που είδαμε την ταινία, πόσες φορές ακόμα θα μπορούσαμε να την ξαναδούμε και άλλα όμορφα.

Και δεν είναι μόνο για αγαπημένες ταινίες αλλά και για ταινίες που που βλέπει κάποιος για 2η φορά μετά από καιρό απλά για να δώσει μια δεύτερη ευκαιρία σε μια ταινία που δεν του είχε κάνει τόσο μεγάλη εντύπωση την πρώτη.

Και για να το εγκαινιάσω, χθες είδα για 2η φορά αυτό (αλλά όχι για να δώσω δεύτερη ευκαιρία αφού το λάτρεψα από την πρώτη :stuck_out_tongue: )

X-men first class

Δεν έχω αποφασίσει ακόμα αν είναι το καλύτερο x-men μιας και υπάρχουν τα 2 πρώτα του Singer που είναι κορυφαία. Αλλά νομίζω προς το παρόν μπορούμε με ασφάλεια να βγάλουμε την σειρά αυτή ως την κορυφή της marvel στον κινηματογράφο, τουλάχιστον μέχρι οι Avengers να αποκτήσουν 1-2 sequel ακόμα.

Επίσης δεν θυμάμαι άλλη φορά να έχει γίνει τόσο καλο casting σε μια τέτοια σειρά ταινιών. Ακόμα και όταν χρειάστηκε να αντικαταστήσουν λόγω ηλικίας των ηρώων τους ηθοποιούς έκανα τρομακτικά καλή δουλειά. Ειδικά σε Xavier Magneto.

Ωραιο θρεντ ! Μετα απο ενα αριθμο ταινιων απλα ξεχνας ολα τις μικρες κουλ λεπτομερειες και απλα σου μενει στο μυαλο μια συνολικη ιδεα! Επαναληψη επιβαλεται !

Λοιπον ξαναειδα προσφατα τα εξης:

Μαλλον η καλυτερη ταινια για μενα περσυ… Καταπληκτικη Βρετανικη κατασκοπευτικη ταινια με την αφροκρεμα των Εγγλεζων ηθοποιων… απλα δε λειπει κανενας!

Cute και Indie… Ενα love story, που βεβεα οπως λεει στην αρχη της ταινιας δεν ειναι love story, που μας υπενθυμιζει ποσο ερωτευμενοι ειμαστε ολοι με την Deschanel .

Για το X-Men:First Class:

Την εχω δει και εγω 2 φορες,τη πρωτη ξετρελαθηκα,τη 2η με χαλασε λιγο αλλα ακομα τη θεωρω πολυ καλη υπερηρωταινια αλλα τριτη στη σειρα προτιμησης μου,μετα απο ανυπερβλητο χμεν 2 και το πολυ δυνατο 1.

Οντως στους Xavier,Magneto,Mystique,Shaw εγινε φανταστικο casting αλλα και καποιες επιλογες με χαλασαν με αποκορυφωμα την Emma.

Επισης ωραιο δεσιμο και με missile crisis και παρελθον Magneto.
Περιμενουμε το 2ο τωρα που θα ναι μεγαλυτερο στοιχημα,σεναριακα τουλαχιστον,με days of future past!

…το remake του Σχιζοφρενή με το Πριόνι:):!:

Προχθές είδα ξανά το [B]Dr Strangelove[/B], ή αλλιώς την καλύτερη κωμωδία όλων των εποχών. Ο θρυλικός Peter Sellers σε 3 διαφορετικούς ρόλους: στον λογικό σμήναρχο και υποδιοικητή της βάσης, στον άσχετο από στρατιωτικά θέματα πρόεδρο των USA, και στον στυγνό επιστήμονα Dr Strangelove.

[B]Cabin in the Woods [/B]

Η πρώτη φορά ήταν με χάλια ανάλυση από κάμερα και ήθελα να γουστάρω τέρατα. Τρομερή!!!

Σπάνια ξαναβλέπω μία ταινία, θα πρέπει να με έχει συγκλονίσει, να μου χαράξει το μυαλό. Ο λόγος ότι βαριέμαι εύκολα, αρκεί να αναγνωρίσω μία σκηνή για να μου θυμίσει το τέλος. Ωστόσο συνήθως κολλάω με ταινίες που περιέχουν εναλλακτικές πραγματικότητες ή προσπαθούν να αποδείξουν πως όλα είναι ένα ψέμα σαν το γνωστό μας Matrix. Επίσης εντυπωσιάζομαι απ’οτιδήποτε ψυχεδελικό σαν το Enter The Void, και επικά sci-fi που κατά κάποιο τρόπο δείχνουν την εξέλιξη της ανθρωπότητας σαν το Casshern ή το Artificial Intelligence. Οπότε κάπου εδώ είμαστε:


Ξανά μετά από πολλά χρόνια. Υπάρχουν φάσεις που δε μένει άντερο.

Well this piece is called ‘Lick My Love Pump’

:lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Well that’s a nice little set, isn’t it? That’s a cozy 10 minutes.

…όταν γυρίσω σπίτι, θα ξαναδώ το ‘‘Almost Famus’’:):!:


για τεταρτοπεμπτη φορα χθες, χαλαρα η καλυτερη κωμωδια που εχω δει τα τελευταια χρονια

Προχθές ξαναείδα το Reservoir Dogs


Τα λόγια είναι περιττά

Και το βράδυ θα ξαναδώ Poltergeist

Κλασσική ταινία τρόμου

[B]Le mépris[/B] του Jean-Luc Godard

Κάποιοι το θεωρούν την καλύτερη ταινία του. Δεν θα το έλεγα, αλλά σίγουρα στο τοπ 5. Μάλλον είναι το σινεμά που θα μπορούσε να ακολουθήσει, αν δεν έμπαιναν τόσο στις μετέπειτα ταινίες του, η διάθεση για πειραματισμό και οι πολιτικές του πεποιθήσεις. Σαν να βρίσκει την τέλεια αναλογία του δικού του με τον “συμβατικό” σινεμά. Τόσο πολύ που αγγίζει σε τελειότητα τις αναλογίες στο σώμα της Brigitte Bardot (αν είναι ποτέ δυνατόν αυτό).

[B]Magnolia[/B]

Αγαπημένη ταινία, χωρίς να την έχω δει αρκετές φορές υπάρχουν αρκετές σκηνές/φράσεις που μου έχουν μείνει.
Καταπληκτικό cast, μεγάλο σε διάρκεια, αρκετά συγκινητική!

Σειρά έχουν τα memories of a geisha,artificial intelligence,wall e,seven years in tibet,little miss sunshine,interview with the vampire,zodiac (οχι με αυτή τη σειρά βέβαια)

ενώ γίνονται συζητήσεις για Αρανόφσιδες vs Νολάνους vs Φιντσέριδες κτλ, ο Paul Thomas Anderson με σταθερά βήματα, όραμα και πλάνο για τις ταινίες του, παίρνει τον τίτλο του καλύτερου Αμερικάνου (ή που δουλεύει στην Αμερική) σκηνοθέτη της 20ετίας. Και αν το The master σταθεί αντάξιο των προσδοκιών, κλειδώνει αυτόν τον τίτλο

Groovy.


μου αρεσε πιο πολυ κι απο την πρωτη φορα.εντελως τραγικος ηρωας ο τυπος
ταινιαρα

Εν τω μεταξύ, το Master αποθεώνεται ήδη από παντού και στη Βενετία, κέρδισε τον αργυρό λέοντα (στο Πιετά του Κιμ Κι Ντουκ ο χρυστός) και οι δύο πρωταγωνιστές του (Γιόακιν Φίνιξ και Φίλιπ Σίμουρ-Χόφμαν) μοιράστηκαν το βραβείο για την καλύτερη ανδρική ερμηνεία. Αμέσως μετά διέρρευσε ότι οι κριτικοί ήθελαν να δώσουν σε αυτό τον χρυσό λέοντα αλλά επειδή μάζευε όλα τα βραβεία, ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑΝ να το δώσουν στο Πιετά.
Χαμός λέμε.
Ολο το στόρι εδώ: http://www.e-go.gr/cinemag/article.asp?catid=17455&subid=2&pubid=129145994

Πρώτη Νοέμβρη έρχεται Ελλάδα και θα κλαίμε.

μεγαλη ταινια