Χορός και Μέταλ

Τελικά τί πιστεύετε;
Χορεύεται το μέταλ; Είναι γελοίος όποιος κουνιέται στα μεταλάδικα ή είναι οκ; Εσείς τί κάνετε;

Α! Όποιος χορεύει (ΠΡΟΣΟΧΗ! Όχι να κάνει headbanging!) να πει σε ποιά κομμάτια γίνεται αυτό!

Σε καμμενιές εύκολα…του τύπου:

https://www.youtube.com/watch?v=PHQOSfnV4hM

Περνάς από oriental σε twist και τελειώνεις με πιρουέτες…σε overdrive mode! :lol: :stuck_out_tongue:

Sure!.. Όποιος έχει δει τους κεντρικοευρωπαίους σε folk metal μπάντες , τύπου Alestorm ξέρει(εμείς δεν το χουμε τόσο στην κουλτούρα μας):stuck_out_tongue: Επίσης ΑΓΑΠΩ και ζεμπεκο-hardcore κινήσεις σε αντίστοιχες μπάντες…Ελλάδα δυστυχώς δεν έχω πάει σε hardcore συναυλίες για να δω τι κάνουμε , αλλά πέρυσι στο Graspop στους Comeback Kid, κάποιοι ήταν μικροί θεοί…:lol:

S.O.A.D. και Korpiklaani πιστεύω αρκετά χορεύονται :wink:

[U][I]Μπρουταλ ντεθ μακαρενα[/I][/U]

\μ/

Η ποδιά του ενός είναι πιο μπρουταλ ντεθ πάντως!!!
:o:O:O

Βασικά τα περισσότερα είδη του μέταλ δεν προσφέρονται για χορό: Power/epic με την καμία. Κλασικό μέταλ επίσης όχι (δε χορεύονται οι maiden ή οι priest ας πούμε). Καφρίλες death και λοιπά προσφέρονται για mosh pit, όχι για χορό. Doom & ατμοσφαιρικό… ε, ασφαλώς όχι. :stuck_out_tongue: Και φυσικά δε χορεύεται το progressive.

Τι μένει? Folk metal κράματα ασφαλώς… Βιολιά και φλάουτα μαζί με κιθάρες ό,τι πρέπει για να σε παρασύρουν σε ξέφρενους παγανιστικούς χορούς.

Κομμάτια όπως [U]αυτό[/U] των Scyclad. Που να κατέχουν τον ρυθμό βασικά και να σε παρασέρνουν σε κίνηση πέραν του γνωστού ταρακουνήματος του κεφαλιού - αν και το πιο πιθανό εδώ δεν είναι να χορέψεις αλλά να αρχίσεις να κοπανιέσαι με τους γύρω σου, χοροπηδώντας πάνω κάτω - αλλά εντάξει, ας πούμε οτι γίνεται και να το “χορέψεις”. :stuck_out_tongue:

Και φυσικά προσμίξεις της σκληρής (όχι απαραίτητα metal) μουσικής με το ηλεκτρονικό στοιχείο. Ακούστε [U]Gothminister[/U] ή KMFDM ([U]κλικ[/U] και [U]κλικ[/U]) για παράδειγμα.

Και να θυμίσω εδώ διάφορους πειραματισμούς μπαντών όπως οι [U]Theatre of Tragedy[/U] ή οι [U]Paradise Lost[/U].

Το κοινό των πάνω είναι πάντως το ρυθμικό/ηλεκτρονικό στοιχείο - που είναι και το βασικό υπεύθυνο για την χορευτική διάθεση, και όχι η “σκληρή μουσική” καθεαυτή. Και γενικά, για χορούς προσφέρονται συγκροτήματα τελικά που αναμειγνύουν το μέταλ (ή πιο σωστά, τον σκληρό ήχο) με άλλα - περισσότερο “χορευτικά” - είδη.

Από κει και πέρα αν θέλετε ξέφρενους “εναλλακτικούς” χορούς, η ευρύτερη ροκ μουσική σκηνή έχει άφθονα καλούδια που προσφέρονται - οποιεσδήποτε προσμίξεις ροκ με funk μουσική ας πούμε. (ενδεχομένως εδώ να ανήκουν και funk metal συγκροτήματα). Και γενικά πολλά είδη της ροκ προσφέρονται, ωστόσο μια που το θρεντ αναφέρεται στο μέταλ, δε μου έρχεται να προτείνω κάτι άλλο.

ε αμα ειναι μονο λιαρδα σε κανα τετοιο :

:smiley:

το kickstart my heart εχω δει να χορευουν, τσοντε φαση βεβαια (αν το χορεψει αντρας λογικα θα τον πεταξουν εξω)

πολλα παρομοια 80’s glam λογικα θα χορευουνται, δεν ξερω αν τα θεωρειτε metal ομως

Τα ΠΑΝΤΑ χορεύονται.
Μέχρι και το grind χορεύεται.
Μέχρι και το black χορεύεται.
Οι DILLINGER ESCAPE PLAN χορεύονται.
Οτιδήποτε άλλο,απλώς εννοείται ότι χορεύεται.

Υπήρχε ένα thread παλαιότερα, πρέπει να είχε τη λέξη dance στον τίτλο, ας ψάξει κάποιος γιατί είμαι δουλειά τώρα, κρίμα να με διώξουν πριν φύγω με το κεφάλι ψηλά μόνη μου :stuck_out_tongue:

αυτό που χορεύεται στο μέταλ είναι το μη-μεταλ.

[I]ΕΕΕΕΕ ΜΑΚΑΡΕΝΑ! Wait…what?[/I]

Χορεύω πολύ με τραγούδια των orphaned land π.χ. Sapari, norra el norra σε ένα συνδυασμό οριενταλ και χτυπήματος. Και με τους πιο ρυθμικό-ηλεκτρονικους δισκους των paradise lost όπως ανάφερε και ο ellanor. Κομμάτια progressive δε μπορούν να χορευονται με πιο ελεύθερο πειραματικό τρόπο? Επίσης το disco queen των pos και εκτός μέταλ έχω ρίξει πολύ ροκ εν ρολ με το I’m shakin του jack white. Το πιο άκυρο που έχω δει είναι χορός τύπου τσιφτετέλι (ήταν κάτι παράξενο δεν περιγράφεται με λέξεις) σε συναυλία των ανάθεμα.

Πρέπει να το έχω ξαναγράψει κάπου. Στην συναυλία των Theater στο ρόδον την πρώτη μέρα, είδα αρκετούς να χορεύουν τσιφτετέλι σ αυτό: http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=hXIHPOV2yl8#t=719s

μόνο καγκουριές/καραγκιοζιλίκια και ελάχιστος εώς καθόλου χορός με μέταλ
πχ
μονομαχία με σπαθιά σε κάποιο έπικ τραγούδι
ή
ζέσταμα μπασκετ στην εισαγωγή του final countdown
.
.
.
και φυσικά παντομίμα για τους στίχους, αλλά μόνο για μυημένους :stuck_out_tongue:

Κάτι μου θυμίζει αυτό…:-k

Μια ερώτηση: προσπαθούμε να συνδέσουμε ένα μουσικό είδος με χορούς άλλων ειδών; Αν ναι, γιατί ακριβώς;

Χμμμμμμμμμμ.

Μπορεί να ήσουν και εσύ αυτόπτης μάρτυρας ή να υπάρχουν πολλά τέτοια διαφορετικά περιστατικά.

Κοιτάξτε να δείτε: πολύ απλά τα πράγματα…

Όταν πρίν 3 χρόνια έφερα άγγλους γνωστούς μου Αθήνα, το καλοκαίρι, και τους γυρνούσα στα μπαρ/κλαμπς, η πρώτη τους εντύπωση είναι πως:

[I]1> τα ελληνικά μαγαζιά είναι μικρά.
2> Απ’ αυτά απουσιάζουν τα dance-floor [I](σαν εκείνα της Μ.Βρεττανίας)[/I]
3> σε πλήρη αντίθεση με τους συμπατριώτες τους, οι έλληνες προτιμούν το [B]“μπλα-μπλά”[/B] έστω και με τη μουσική τέρμα ούλτρα-ντέσιμπελ αντί να χορέυουν- ή να αφιερώσουν μέρος του χρόνου τους στο χορό!!![/I]

Τους εξηγούσα πως είμαστε πολύ της κουβέντας ως λαός- ακόμα και σε μαγαζιά που δεν…είναι για να συζητάς άνετα, ούτε στο…“χαλαρό” και λιγότερο του χορού ([I]πέραν των σκυλάδικων και παρεμφερών “μαγαζιών”[/I]). Και στα μεταλ/κορ λαιβ είμαστε περισσότερο του stage-diving,headbanging & wall-of-death (άντε και του…mosh). Oι άγγλοι μου λεν πως δεν αρκούνται μόνο σε αυτά : “[COLOR=“DimGray”]Εμείς πειραματιζόμαστε περισσότερο. Και νομίζαμε είστε λαός με πλούσια παράδοση στο χορό. ΟΚ στα λαϊκά, αλλά στα λοιπά είστε…φτωχοί[/COLOR]”.
Ρε μπας…