Οδηγός επιβίωσης σε φεστιβάλ του εξωτερικού

Κανείς δε πιάνει το νόημα όσων γράφονται εδώ μέσα χαχα. :lol:

Pumpkin, αγάπες μόνο. <3

Κατα 99% θα παω Ιταλια για Maiden το καλοκαιρι. Οποιος εχει παει, αν θελει ας γραψει κατι.Ευχαριστω.

QFT, στο Puisto Blues στη Φινλανδία βρέθηκα Ιούνιο μήνα αντιμέτωπος με 8 βαθμούς… :cold:

Χαχαχαχα ήθελα να ανοίξω αυτό ακριβώς το τόπικ πέρσι :stuck_out_tongue:
Πέραν ορισμένων πολύ βασικών θεμάτων που έχουν καλυφθεί και είναι και θέμα νοημοσύνης να πούμε όταν πας σε βόρειο/κεντροευρωπαϊκό open air (ρούχα που να μπορείς να τα βάλεις και να τα βγάλεις, με θερμοκρασίες να κυμαίνονται από 35-8 βαθμούς σε ένα 24ωρο// αδιάβροχο-ομπρέλα // backpack να τα βάζεις όλα μέσα) πάρτε και μία γυναικεία πινελιά:

  1. Χαρτομάντιλα (ε, ναι.)
  2. Μωρομάντιλα - [B]όχι[/B] με οινόπνευμα

[SPOILER][ul]
[li]σε πιάνει κόψιμο. Τράβα πέρασε τριήμερο φεστιβάλ συγκαμένος
[/li][li]το τοστ με τα κεφτεδάκια έπεσε στη λάσπη - έλα, μεταξύ μας είμαστε, σε ξέρω, πεινάς, δεν έχεις μία, θα το σκουπίσεις και θα το φας
[/li][li]παίζει να μην έχεις άλλο τρόπο να καθαρίσεις τα χέρια σου για διάστημα 15+ ωρών
[/li][/ul][/SPOILER]
3) 1 ρολό σακκούλες σκουπιδιών

[SPOILER][ul]
[li]εμείς δεν είμαστε γύφτοι ρε.
[/li][li]όταν βρέχει στρώνεις σακκούλα και κάθεσαι πάνω σε οποιαδήποτε επιφάνεια οσοδήποτε λερωμένη ή βρεγμένη ή
[/li][li]κόβεις τρύπες για χέρια και κεφάλι και τις κάνεις αδιάβροχα ή
[/li][li]την περνάς πάνω από το backpack για να μη γίνει μ**νι. extra bonus τη στιγμή που θα προσπαθείς να χέσεις στην οικολογική και όλες οι επιφάνειες θα είναι καλυμμένες με σωματικά εκκρίματα.
[/li][/ul][/SPOILER]
4) Διάφανη πλαστική θήκη, από αυτή που δίνουν στα αεροδρόμια για τα υγρά. [SPOILER]Βάλτε μέσα το πρόγραμμα του φεστιβάλ. Δεν σκίζεται, δεν τσαλακώνεται, δεν λερώνεται, δεν βρέχεται, το πιάνεις εύκολα μέσα στην τσάντα, βλέπεις άνετα τις μπάντες.[/SPOILER]
5) Το σημαντικότερο, απόλυτο survival tool σε φεστιβάλ βέβαια, χρόνια τώρα, για αδιευκρίνιστους ίδως λόγους, είναι ένα…

[SPOILER][SIZE=“4”][B]ΤΟ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΚΑΠΑΚΙ[/B][/SIZE], το απόλυτο taboo.
Για να επιβιώσεις, χρειάζεσαι υγρά (πριν σκεφτείτε αλκοόλ, έχω υπάρξει σε φεστιβάλ χωρίς τρεχούμενο νερό, ήταν επώδυνο…).
Πώς αποθηκεύεις υγρά? Σε κλειστό μπουκάλι.
Ακόμη κι αν πουλάνε μπουκάλια με νερό στο φεστιβάλ, θα έχουν βγάλει το καπάκι.
Ακόμη κι αν χώσεις το μπουκάλι στο πολυτιμότερο σημείο της ανατομίας σου, οι μπράβοι στην είσοδο θα το βρουν, κι αφού σε σοδομίσουν θα στο δώσουν πίσω - αλλά χωρίς καπάκι.
Φορ δε λαβ οφ γκοντ, έχετε κάπου κρυμμένο στα υπάρχοντά σας ένα μικρό, πολύτιμο, υπέροχο, συγκλονιστικό πλαστικό καπάκι. Φυλάχτε το σαν να μην υπάρχει αύριο.[/SPOILER]

Και κάτι extra

  • Panadol
  • Φακός (οικολογική τουαλέτα χωρίς φώτα. Ή, κάμπινγκ, χωρίς φώτα. Πολύ τραβηγμένο αλλά τα έχω πάθει και τα δύο - βρες την τρύπα/ βρες τη σκηνή, γάμησέ τα.)
  • Αντιηλιακό (κανονικά θα το έβαζα στην αποπάνω λίστα, αλλά αν έχεις πολλά μαλλιά και μούσια μπορεί και να μην το χρειαστείς τόσο ξερωγω)
  • > :stuck_out_tongue: <
  • E, και ό,τι πρέπει να έχουν μαζί τους τα κοριτσάκια.

Btw, μπορώ να κοιμηθώ οπουδήποτε, οποτεδήποτε, οσοιδήποτε μεθυσμένοι κι αν τρεκλάνε γύρω μου, οποιοδήποτε συγκρότημα κι αν δονεί τη μητέρα γη δίπλα στ’αυτιά μου:p

πολυ ενδιαφερον ποστ^

συμφωνώ σε όλα με παπί, μωρομάντιλα, πλαστικές σακούλες, φακός, καπάκι και διάφορα layers ρούχων +πάντα μα πάντα το άδειο backpack για να αλλάζετε κατά τη διάρκεια του βιώνω τις 4 εποχές σε 12 ώρες…

στο thread του wacken είχα γράψει αλλά κολάει και δω:

[SPOILER]

[/SPOILER]

εντιτ: στο χελφεστ τελικά πήγαμε σε δωμάτιο, όπως και σε διάφορα άλλα όπως High Voltage (Λονδίνο), Sziget (Βουδαπέστη) κτλ

Αν και όλο το ποστ της Almighty ήταν υπερβολικά ενδιαφέρον και λεπτομερές, θέλω να σταθώ στο συγκεκριμένο γιατί είδα γκρίνιες προηγουμένως για το πόσο οι κοπέλες δεν κοιμούνται εύκολα. Πραγματικά κι εγώ μπορώ να κοιμηθώ υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, και μαλιστα ξυπναω στην ακριβη θέση υπο την οποία με πήρε ο ύπνος.

Στο θέμα μας τώρα, έχω υποψιν μου να επισκευθω πολλά φεστιβαλ του εξωτερικού, απλά σίγουρα προτιμώ πιο “κλειστα” φεστιβαλ, που να μην παίζουν ένα εκατομμυριο μπαντες και να μην ξέρεις τι θα πρωτοκάνεις (τύπου wacken, αν και θα πήγαινα χαλαρά για την εμπειρία και μόνο αν υπήρχαν χρήματα). Και το κακό είναι ότι στη λίστα μου έχω ένα σωρό φεστιβαλ με διαφορετικο κοινό, τύπου KIT, roadburn, headbangers, download, rock am ring (ήθελα πολύ να πάω και metalcamp αλλά δυστυχώς…), και η λίστα συνεχίζεται… Γενικά πάντως τις γουστάρω τις φάσεις των φεστιβαλ, παρόλη την κούραση και ενίοτε τη βρώμα που δεν με ενοχλεί και ιδιαίτερα.

Όσοι είναι να κάνετε κάμπινγκ πάντως, μην ξεχνάτε ότι το βασικό είναι η πρωινή σκιά που θα πρέπει να διαρκεί όσο το δυνατόν περισσότερο. Σε κάτι Γερμανίες πχ, τον Ιούνιο/Ιούλιο ξημερώνει απ’ τις 5 το πρωί.

α ναι, που σημαίνει σε μέρα με ήλιο η σκηνή βράζει σα φουρνος οπότε με δυσκολία το τραβάς μέχρι 10 (εγώ ποτέ δεν τα κατάφερα ούτε μέχρι εκεί), είναι εντυπωσιακό πάντως ότι βιώνεις θερμοκρασίες από 5 μέχρι 25 μέσα σε μία μέρα (και δυστυχώς η υγρασία σε κάποιες χώρες κάνει τα πράγματα ακόμη χειρότερα)

φίλη πάντως που δεν κουνήθηκε από τη θέση της ένιωσε κάπως περίεργα που βρέθηκε ένας άγνωστος (ένας καμένος ολλανδός) δίπλα της, ευτυχώς εντελώς κομμάτια… :slight_smile:

γιατι παλικαρια μου?

να πούμε σαυτό το σημείο ότι μια σκηνή 3 εποχών είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ, αφού μόνο κλάμα θα πάρετε σαν δώρο (+κρύωμα + ότι θα βραχούν τα πάντα) αν πάτε με την απλή σκηνούλα που παίρνουμε στην αγαπημένη μας ελληνική παραλία

και η παραπανω εικονα του σομν δεν εχει καμια σχεση με το camping ενος ροκ φεστιβάλ φυσικά :wink:
oι αποστάσεις με τις δίπλα σκηνές είναι ελάχιστες, κάπως έτσι: [SPOILER][/SPOILER], ενώ αν πας αργά θα έχεις και πολύ περπάτημα (μέσα από λασπες και αλλα ωραία) σε μια αχανή έκταση, εδώ σε αεροφωτογραφία : [SPOILER][/SPOILER]

Ντάξει, θα πω κάτι που ίσως είναι χαζό, αλλά μία από τις τελευταίες φορές που πήγαμε κάμπινγκ σε φεστιβαλ, μία παρέα έστησε μία σημαία του Ολυμπιακού μπροστά στις σκηνές, κάτι που τελικά βοήθησε πάρα πολύ στο να βρίσκουμε το δρόμο, ειδικά όταν τριπλασιάστηκε ο αριθμός των σκηνών γύρω μας…:stuck_out_tongue:

προφανως ηταν πλακα, ε! δεν το προτεινουμε σε κανεναν, εκτος κι αν δεν τον ενδιαφερουν τα πραγματα του/βρει δεντρα. οπως και να εχει, μονο ως εθελοντες σε μεγαλα φεστιβαλ :!:

αμα εχεις περασει εξετασεις στο ποσειδι τοτε δεν υπαρχει προβλημα

Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα.

οπως?

Ότι γράφεις συνεχώς βλακείες.

δε σ αναγκασε κανεις να τις διαβαζεις

Αδύνατο, τόσες πολλές που είναι.