Ανασκοπήσεις 2012

Για πρώτη φορά ετοιμάστηκε μία punk / hardcore /grind αποκλειστικά ανασκόπηση!

Για ρίξτε μια ματιά! Έγινε με πολύ διάθεση και μεράκι:)

http://www.rocking.gr/articles/Anaskopisi_2012_Punk__Hardcore__Grind/14943/

Μπράβο σας! Πολύ καλή πρωτοβουλία και επιτέλους μια “underground” ανασκόπηση. Πήξαμε στα προγκρέσιβ και τα αλτέρνατιβ.

ΠΟΛΛΑ Μπράβο και στα 2 παιδιά :smiley:
Με 2 αναγνώσεις νομίζω οτι, ό,τι έπρεπε να αναφερθεί για φέτος, αναφέρθηκε και με το παραπάνω. Για το grind δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη γιατι δεν ακούω, αλλά για τα υπόλοιπα, όλα μιά χαρά!
Εντάξει, για πιο περίεργες/“χωμένες” κυκλοφορίες δεν υπάρχει λόγος αναφοράς. Όσοι χρειάζεται να ξέρουν, θα ξέρουν. Αν και όπως είπα, τα έχετε καλύψει όλα.

Επίσης, αν και είναι ανασκόπηση για 3 μουσικά είδη τα οποία βέβαια είναι πολύ κοντά (ειδικά τα 2) μεταξύ τους, έχω την εντύπωση οτι είναι αρκετά μεγάλο το κείμενο σε σχέση με ανασκοπήσεις προηγούμενων ετών. Δεν το λέω για κακό, το αντίθετο!
Αυτό ίσως σημαίνει οτι είχαμε και πολλά καλά πράγματα φέτος στον χώρο 8)

Anyway, ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ καλή δουλειά παιδιά :smiley:

Ωραίος, underground κυκλοφορίες θα έχουμε φέτος;

προσωπικά δε το γνωρίζω για να είμαι ειλικρινής. Από την άλλη αμά μου λέγες εμένα να μιλήσω για underground κυκλοφορίες τις περσινής χρονιάς θα σου ανέφερα ό,τι περιλαμβάνει η ανασκόπηση. Φαντάζομαι και ο Μανώλης. Οπότε ίσως και να ναι περιττό, (my opinion).

Για τα αλλά είδη δεν γνωρίζω κάτι.

Edit: Γκριμ αληταρα σ’ ευχαριστουμε for your kind words

Ναι…

Πολύ χαίρομαι :slight_smile:

Μια σημείωση: Οι Norma Jean δεν είναι η έτερη μπάντα του Scogin, είναι η πρώην μπάντα του.

Επίσης απαιτούμε να αναγνωριστεί ο worst ως επίσημος editor με το κατάλληλο χρώμα.

Πολύ καλή ανασκόπηση, αυτή διάβαζα τώρα.
Μπράβο στα παιδά που την κάνανε!
Το μεράκι και η καλή διάθεση φαίνεται! :wink:

Έχεις βαλθεί να με διορθώνεις εσύ και πολύ καλά κάνεις.

Φχαριστούμε για τα καλά λόγια, να πω κι εγώ με τη σειρά μου ένα μεγάλο μπράβο στον Ντίνο γιατί χάρη σ’ αυτόν έγινε αυτή η ανασκόπηση.

Πολυ καλη δουλεια παιδες.Ευγε !

γεια σας

εχω να πω πως η ανανασκοπηση ειναι μερακλιδικη,αν και δεν ακουω τιποτα απο τα 3.
μπραβο:)

ξαναμπράβο!!!αν έκανα και γω μια ανασκόπηση στο κεφάλι μου θα είχε την πλειοψηφία όσων αναφέρθηκαν.:wink:όσο για το grind που φέτος λίγα πράματα άκουσα,θα τα τσεκάρω.

Πραγματικά αξιέπαινη προσπάθεια.

Prog rock/metal ~~>

http://www.rocking.gr/articles/Anaskopisi_2012_Progressive_Rock__Metal/14959/

Ωραία παρουσίαση και ανάλυση. Πολύ καλή δουλειά. Είμαι μόνο στη grindcore μεριά, όπου ασχολήθηκα με μερικούς δίσκους και θέλω να ακούσω κάποιους άλλους που αναφέρθηκαν.

ανασκόπηση doom sludge heavy

τσεκιραου!

Να περιμένουμε κάτι σε garage/psychedelic/space/kraut -κάτι απ’όλα αυτά- ανασκόπηση ή όχι;

Ένα μπράβο κι από εμένα στα παιδιά που δούλεψαν για τις ανασκοπήσεις!Για προγκ και Hard Rock/AOR που δε με αφορούν δεν ξέρω, αλλά στις υπόλοιπες που διάβασα έχει γίνει πολύ καλή δουλειά!Περιμένω να δω και για ντεθμεταλ και κυρίως μπλακμεταλ που φέτος έχω τσεκάρει πολύ λίγα πράγματα

Αγαπημένες μέχρι στιγμής… Ειδικά η πρώτη ~και καινούρια~ με πληροφόρησε για πολλά ονόματα που δυστυχως δεν ειχαν πεσει στην υποληψή μου.
Αλλά και πέρα από αυτό οι ανασκοπήσεις σας παιδια μου δωσαν ένα μπούσουλα να βρω όσες μουσικές επιλογές δεν είχα το χρόνο να ακούσω μέσα στη χρονιά λόγω πανελληνίων, ως συνοψη των οσων ειδαμε φετος. Αναμένουμε και τις υπολοιπες!

Με δεδομένη την συμπάθεια μου στον Κώστα, αλλά δυο - τρεις επισημάνσεις:

Η επιστροφή των [B]Σάρκα[/B]. Είναι και Κρητίκαροι και θα θυμώσουν! :stuck_out_tongue:
Δηλαδή, έτσι και αλλιώς ειδικά το 2012 στον ελληνόφωνο χώρο μετρημένες είναι οι αξιόλογες νέες κυκλοφορίες (δυστυχώς), και το “Αφηγήσεις” ήταν μάλλον η πιο ξεχωριστή (απο καθαρά μουσικής πλευράς) αλλά και σημαντική (διότι επέστρεψε μια παλιά καραβάνα του χώρου).

Από κει και πέρα, δεν ξέρω αν προσμετρώνται οι κυκλοφορίες του late December. Αν ναι, τότε σίγουρα το ντεμπούτο των [B]Οδός 55[/B] είναι αυτή που θα μνημονεύω για το 2012 περισσότερο. Δεν θυμάμαι για φέτος ντεμπούτο κάποιας άλλης ελληνόφωνης μπάντας που εξαντλήθηκε μέσα σε λίγες εβδομάδες (κ σε βινύλιο κιόλας).

Τέλος, το λάηβ που έδωσε η [B]Γενιά του Χάους[/B] το 2009, κυκλοφόρησε σε βινύλιο. Το gagarin ήταν sold out 2 μέρες τότε, ε όλο και κάποιος θα έβρισκε αξιόλογη μια αναφορά σε αυτό. Και για να το πάω και λίγο παραπέρα, φέτος είδαμε την επανακυκλοφορία πολλών ελληνόφωνων πανκ δίσκων, που για χρόνια (δεκαετίες βασικά…) ήταν εξαντλημένοι (Εκτός Ελέγχου, Ex Humans, Τhe Stress, Αντί κλπ). Σχεδόν όλες αυτές οι επανεκδόσεις εξαντλήθηκαν μέσα σε λίγες μέρες πριν καλά καλά προλάβουν να ανακοινωθούν! Εκτός του ότι αυτό είναι σημαντικό απο μόνο του γιατί δείχνει ότι υπάρχει κόσμος που ενδιαφέρεται ακόμα να αγοράζει βινύλια, έβαλε και τέλος στους μαυραγορίτες στα e-bay’s (μιλάμε για ποσά της τάξης των 200 ευρώ, σε δίσκους που γράφανε επάνω “να μην πωλείται πάνω από 500δρχ”. Οπότε, πάλι μια αναφορά σε αυτό θα ήταν καλό.

Δηλαδή, σκέψου, κάποιος θα πατήσει το λινκ “Ανασκόπηση 2012: ελληνόφωνο ροκ” και θα διαβάσει για τον Χαρούλη (…) και όχι για τα παραπάνω. Ε νταξ!