Γιατι ψηφισα συριζα

Ψηφισα συριζα. Για πρωτη φορα ψηφισα αριστερο κομμα, παροτι δεν ειμαι αριστερος. Αλλα δεν εχει σημασια αυτο. Ημουν μεταξυ ελια και συριζα. Προτιμησα συριζα επειδη φετος ειδικα μπηκε πιο δυναμικα και αποφασιστικα στο παιχνιδι, εννοω επικοινωνιακα και με εψησε. Αυτες οι αφισες που λεγανε “η υπομονη μας τελειωσε” με αγγιξαν καπως. Ο Τσιπρας εδωσε πολλες συνεντευξεις, ακομα και σε “καθεστωτικα” μεσα, τα ειπε σε γενικες γραμμες καλα, γενικα οι υποψηφιοι βγηκαν μπροστα, εμφανιστηκαν πολυ, χωρις ομως ακροτητες και πολλα λογια (για τα δεδομενα τους). Ειχαν μια αξιοπρεπη εμφανιση.

Το σημαντικοτερο ομως δεν ειναι το επικοινωνιακο κομματι, που σιγουρα παιζει το ρολο του (πχ πριν ψηφισω διαβασα συνεντευξη του αλεξ στο πρωτο θεμα).

Πιστευω οτι στη φαση αυτη, χρειαστηκε να ψηφισουμε ενα αποφασιστικο, ριζοσπαστικο κομμα, ακομα κι αν θεωρουμε οτι πολλα απο αυτα που πρεσβευει ειναι απο δυσκολα υλοποιησιμα εως ουτοπικα.

Μπροστα στην ακροτητα της εποχης με την οικονομικη και κοινωνικη μιζερια, με τους ανθρωπους που δεν ξερουν που ανηκουν, με τους ελληνες να εχουμε μπερδευτει και να εχουμε χασει την ταυτοτητα μας, με τα “ψηλα κεφαλια” να το γλεντανε ξεδιαντροπα, με αυτους που παρα τα οσα εχουν συμβει, ειναι στην κοσμαρα τους και ζουνε σπαταλωντας και κανοντας επιδειξη πλουτου και υλικων αγαθων, μπροστα στην αβεβαιοτητα για το μελλον, που την εχουμε εμεις οι νεοι κυριως, ο συριζα φανηκε η καλυτερη επιλογη.

Και νομιζω γι’ αυτο τον ψηφισε τοσος κοσμος φετος. Επειδη σκεφτηκε οπως σκεφτομαι εγω. Νομιζω αξιζε να δωσουμε μετα τα οσα εχουμε περασει μια ευκαιρια στην αριστερα αλλα οχι φυσικα στην ακρα αριστερα (κκε, ανταρσυα) και την δηθεν αριστερα (δημοκρατικη αριστερα).

Φετος περισσοτερο απο ποτε νομιζω οτι η ψηφος στον συριζα ηταν η καλυτερη επιλογη. (πριν 5 χρονια ισως να ηταν επιπολαιη αποφαση). Γιατι η υπομονη μας πραγματικα εχει αρχισει να εξαντλειται. Και τωρα περισσοτερο απο ποτε χρειαστηκε να στειλουμε ενα ηχυρο μηνυμα σε νδ, πασοκ, χρυση αυγη και σε ολους αυτους που το παιζουν χαλαροι και ανετοι παρα την ασχημη κατασταση.

Γι’ αυτο λοιπον ψηφισα εντελως συνειδητα συριζα και ειμαι ικανοποιημενος με αυτη μου την επιλογη. (η ελια με εκφραζει εξισου ή μαλλον με εκφραζει παραπανω, αλλα οπως ειπα φετος σκεφτηκα οτι χρειαζεται μια πιο ριζοσπαστικη επιλογη).

Αυτα.

Εγώ απ’ την άλλη αν και ψηφίζω ΣΥΡΙΖΑ από τότε που δεν ήταν ακόμα ΣΥΡΙΖΑ, ανελλειπώς, σήμερα αποφάσισα να μην ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ.

Εγώ μετά από το θρεντ, μετάνιωσα που δεν ψήφισα συριζα…

Γιατί Θεέ μου;; (πιάνει να πω “Θεέ μου”; είμαστε άθεοι, σαν συριζαίοι, ή μήπως τώρα που η εξουσια είναι κοντα, φιλάμε και κάνα σταυρό;)

Αντί να ψηφίσω το αλέξις κόλμπυ-κάριγκτον-ντέξτερ-τσίπρας, έκανα μπάνια…

Με έφαγε η ντόλτσε βίτα…πόσο χαζούλης είμαι…

Το γενικότερο θέμα πάντως είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βγήκε πρώτο κόμμα με τα ίδια και ελαφρώς μειωμένα ποσοστά από το 2012, επειδή ο αντωνάκης έχασε περί του -6,5%. Άρα ποιος είναι ο [I]τόσος κόσμος που τον ψήφισε φέτος[/I], διερευνάτε.

εγω ψηφισα παντως Προεδρο.

Ο Βόλος πάντως ψήφισε Πέο, και η ο Πειραιάς Χοντρό…
Η Γαλλία Λεπέν.

Α, και η Ροδόπη Τούρκους…

Λεβέντη και ένωση κεντρώων;

Ε μα ενας είναι ο Προεδρος!

Ο ΣΥΡΙΖΑ αν δεν επαιζε με την Ε.Ε και το ευρω και αν ειχαν τα στελεχοι του ομοιογενεις αποψεις θα τον ψηφιζα με τα 1000 !!!

άρα το ποτάμι είναι έτοιμο να συνεργαστεί με τον καλό ΣΥΡΙΖΑ ; Τι πληροφορίες έχεις κυριάκο ;

Το τρολάρισμά σου ήταν ικανοποιητικά μέτριο.


Μου άρεσε το “ηχηρό μήνυμα” αλλά υπήρχε μια ατολμία και υποτίμηση του κοινού σου.

Δεν ψηφισα καθολου ευρωεκλογες

Oριστε ολη η αληθεια για τον τσιπρα ψηφοφοροι του συριζα.
Ετσι εξηγουνται ολα…μεσα σε ενα λεπτο.
Ο Tσιπρας βγηκε απο κτηνοβασια Τουρκου και Ελληνιδας τσουλας! Αποκαλυψεις φοβερες!
Καλα μιλαμε ο τυπος εχει περασει σε αλλη διασταση…

https://www.youtube.com/v/MG_Jnm74Y8M