Ανασκοπήσεις και εορταστική αρθρογραφία 2014

Nα πω μπραβο για τον τροπο με τον οποιο γραφτηκε η πρωτη ανασκοπηση φετος.Ελπιζω να ειναι ολες ετσι.Ειναι πολυ πιο ευκολο να βλεπεις ειδος-μπαντα-δισκο απο το να μπλεκονται ολα σε ενα συνεχομενο κειμενο.Ειναι επισης καλο γιατι παλια θαβονταν μικροτερα ονοματα οταν εμπαιναν στην ιδια παραγραφο με “μεγαθηρια” του ειδους.Keep going bitchez.

Δεν ειναι παραπονο αλλα δεν ξερω που να το γραψω,τεσπα.

μεταφέρω το πρώτο σχόλιο που έγινε εδώ, γιατί φαντάζομαι θα γίνουν και άλλα

καλή ανάγνωση ! 8)

Τενκιουζ. Σε αυτήν τη μορφή θα είναι όλες οι ανασκοπήσεις φέτος. Εννοείται ότι οποιαδήποτε παρατήρηση για βελτίωση είναι ευπρόσδεκτη γιατί κι εμείς πρώτη φορά τα κάνουμε έτσι. Και, φυσικά, κράξιμο για ό,τι δεν βάλαμε

κράξιμο ρουλς.

(απο αυτά που βάλατε)

Beholden to Nothing, Braver Since Then λέγεται ο δίσκος των Leviathan και οχι Behold …
το Toehider θα έπρεπε να είναι στην 5αδα και οχι ενα απο τα Transatlantic-Enchant .
στις καλύτερες progressive metal κυκλοφορίες θα μπορουσε να λείπει το ep, καθώς με την ίδια λογική θα βάζαμε(γενικότερα) το Live άλμπουμ απο Anglagard και θα χαναν ολοι απο αυτό :razz:
το djent γαμιέται, και γενικότερα οι Animals As Leaders με κούρασαν.κάθε φορά που το προσπαθώ με τον δίσκο νομίζω οτι έχω σκάψει 10 ώρες. πράγμα που δεν έκαναν οι Trioscapes με το jazzωηδες πράγμα που έβγαλαν και που κωλολεει

*οι incura γαμάνε . και ας μην υπάρχει και ο πιο ακριβέστατος όρος του τι είναι
**οι Eldritch πλεον λογίζονται αποκλειστικά σαν power μπάντα για αυτό δεν είναι στην ανασκόπηση , ε?
***δώστε ευκαιρίες στο Lunatic Soul. όποιος το κάνει θα πάθει ζημιά

Kαλα ισχυει οτι οι AAS ειναι ενας πονοκεφαλος,και οτι το djent σαν ειδος δεν υφισταται.

Το Trioscapes ειναι πολυ δυνατο οντως.

δίκαιο έχεις, βιασύνη…

τα “αποτελέσματα” βγήκαν από την συνισταμένη των 4 συντακτών.

προσωπικά το TA συνεχίζω να πιστεύω πως είναι ένα μικρό έπος και το Enchant είναι ένα ιδανικά φτιαγμένο prog rock άλμπουμ του σήμερα και μου άρεσε περισσότερο από το πολύ καλό Toehider.

το εν λόγω EP περιέχει νέα μουσική και έκανε αίσθηση, πιστοποιώντας πως οι Haken έχουν ανέβει επίπεδο (δεν έχει ανέβει μόνο το επίπεδό τους)

είσαι κι εσύ “παππούς”. σε καταλαβαίνω, αλλά περισσότερο με εξιτάρει να καταλάβω τον νέο κόσμο του djent ή τέλος πάντων τι είναι αυτό. Π.χ. το Monuments είναι εξαιρετικό, δώστου λίγο βάση.

progressive rock είναι και ναι γαμάνε. Απλά, δεν βρήκα ένθερμους υποστηρικτές σε αυτό, χαχα

μωρέ prog είναι… (από αυτό το prog που δεν είναι και τόσο prog). κακό δεν ήταν, αλλά τίποτα το ιδιαίτερο, οπότε δεν πήγε σε καμία κατηγορία.

πολύ καλό άλμπουμ όντως, αλλά συνεχίζων να είμαι πολύ περισσότερο στην άλλη πλευρά του ποταμού του Duda.

Εριξα και γω τα 5 αλμπουμακια που μ’αρεσανε φετος,αν και συνηθως αυτες οι λιστες ειναι ψιλοαναμενομενες :stuck_out_tongue:

Μέχρι στιγμής προπορεύονται οι Iron Maiden στην ψηφοφορία του κοινού.

Να παιξουν στοιχηματα για το αν θα ειναι το Rock Or Bust πρωτο,η αν θα περασουν οι Linkin Park τους Slipknot.

Βtw ακυρο,δεν ειναι στο Top 5 μου,αλλα ελειπαν οι Death From Above 1979.

Τους ελληνόφωνους δίσκους που είχε κάνει κριτική το site δεν τους έχετε βάλει σαν επιλογές για ψήφισμα;

Ειδα τους καλυτερους δισκους… μια απορια, δεν ειναι κριτικη, απλα αναρωτιεμαι αν συμφωνει κανεις. Το Garcia στο νο9. Μονο σε μενα φανηκε μετριο;

Εμένα μου άρεσε αρκετά, το θεωρώ κάτι παραπάνω από μέτριο, αλλά σίγουρα δεν είναι και για τοπ-10.

Συμφωνώ με angmar!

Στους καλύτερους δίσκους η απουσία ειδών που τα ακούγαμε στα 90s ειναι εμφανής . Πεθαίνει το είδος . Αλλα τα γούστα πλέον .

1,2 και 5 λίστας Τόλη Δόση ταυτόσημα με αυτή που θα έκανα εγώ (σχεδόν δηλαδή γιατί τα DC και TTNBLD τα έχω ανάποδα). :thumbup:

Τι ωραιο παρτακι που γινεται στα κομμεντς :smiley:

Περί John Garcia, χωρίς να έχω διαμορφωμένη άποψη, οι κριτικές που έχω διαβάσει απ εδώ και απ εκεί είναι όλες θετικές έως πολύ θετικές.

Κανείς δεν είπε ότι είναι κακός δίσκος!

Κακο album δεν ειναι, μετριο το ειπα. Το ποσες ειναι οι θετικες κριτικες δε μου λεει πραγματικα τιποτα, αλλο το να ακουσεις κατι, και αλλο να πρεπει να γραψεις γι αυτο. Καποιοι ειναι απειροι, αλλοι δεν ειναι αντικειμενικοι και αρκετοι φοβουνται να γραψουν αρνητικα λογια. Εγω δεχομαι αυτον που γουσταρει Garcia και οτι και να βγαλει θα ειναι καλο, και με τον Kory Clarke ετσι ειμαι, αλλα να λεμε και τα πραγματα με τ ονομα τους.

Η ερώτηση ήταν αν φάνηκε και σε άλλους μέτριος ο δίσκος. Φίλους που να ακούνε Garcia δεν έχω, Κιάμο ακούνε, οπότε είπα πώς φάνηκε στα ιντερνετς που διαβάζω για να βάλω το λιθαράκι μου. Επίσης άλλο θετικό, άλλο μέτριο, άλλο κακό.