Αλμπουμ σε εφημερίδες

Βλέπωντας τα αλμπουμ των stones να πωλούνται σε φυλλάδα μαζί με Μητροπάνο, καρρά, μαζωνάκη και ότι άλλο κάνω το εξής ερώτημα

  1. γιατί έσκασα τόσα λεφτά για να δω το cd να πουλιέται για 2-3 ευρώ; δεν με υποβιβάζει ως καταναλωτή-φαν του γκρουπ;

  2. γιατί να μας τα πρίζουν οι δισκογραφικές να αγοράσουμε τα επίσημα αλμπουμ όταν ξερουμε οτι θα τα βρουμε σε λιγο καιρο σε φυλαδες μαζί με το best off του Ματθαίου Γιαννούλη; τοτε ας τα κατεβασω online και να περιμένω την φυλλάδα ποτε θα βγάλει

σκόρπιες σκέψεις που ψάχνουν απαντήσεις

Πειραζει που μ αρεσει ο Γιαννουλης?? :lol: Για να πω την αμαρτια μου με βολευει να αγοραζω cds απο εφημεριδες γιατι δεν εχω και αλλο αμεσο τροπο να φτιαξω δισκοθηκη μια που ειμαι απο επαρχια!!

…υπήρχαν κάποτε καλές εκδόσεις μέσα από εφημερίδα…πολλές φορές καλύτερες από αυτές που κυκλοφορούσαν στα δισκάδικα…υπήρχαν και περιοδικά, μουσικά κυρίως που τα cds τους ήταν μέρος της ύλης τους, και έτσι ήταν αρκετά προσεγμένα…τώρα που δεν υπάρχουν ικανοί σπόνσορες να αντέξουν το κόστος, τα περρισότερα είναι σκουπίδια, και δεν βοηθούν να φτιάξεις δισκοθήκη…δεν προσφέρουν τίποτα:):!:

Eλπίζω να κάνεις πλάκα, προσωπικά έχω δόσει χιλιάδες ευρω για την δισκοθήκη μου και θελω η εταιρεια να προστατεψει αυτη την “επενδυση” αλλά και την αξία της. μου εχει τυχει να δωσω 15 ευρω για ενα αλμπουμ και σε ενα μηνα να δινεται για 2 ευρω σε εφημεριδα. γιατι να αγοραζω αλμπουμ τοτε;

Παντως εαν μιλαμε για τους Stones, το τελευταιο τους album βγηκε το 2005…σωστα?
Τι ενα μηνα λεμε?

Είναι όντως οι κανονικές εκδόσεις, όπως το διαφημίζουν;

Όχι, η συγκεκριμένη έκδοση είχε βγει σε πλαστική θήκη και όχι σε ένα απλο digi χωρίς τίποτα άλλο.

Μπορεί να αγοράσω το τάδε άλμπουμ του 197… και να το δω την επομενη σε περιοδικο, μου έχει γινει και με ταινια. ακομα και μουφα packaging να ειναι θα πρεπει να αγοραζω το super deluxe για να εχει αξια αυτο που αγοραζω; το κατεβαζω και απο το ιντερνετ τοτε.

Συγγνώμη, αλλά δεν κατάλαβα :).

Στις διαφημίσεις έχω ακούσει ότι μοιράζουν τις “κανονικές εκδόσεις”. Συνήθως οι εφημερίδες στα CDs που βάζουν, δεν έχουν τις κανονικές εκδόσεις. Έχουν κάποιο τσίπικο artwork, γράφουν στη ράχη ή στο οπισθόφυλλο ότι είναι προσφορά με την τάδε εφημερίδα, κλπ. Ξέρει κανείς αν οι συγκεκριμένες εκδόσεις των Stones είναι οι ίδιες με αυτές που βρίσκουμε στα μαγαζιά;

Τι δεν κατάλαβες; Τι περιμένεις εσύ από μια κανονική έκδοση;

Πάμε ξανά, το Sticky Fingers πχ που δώσαν σύμφωνα με το discogs είναι η ευρωπαική έκδοση του 2009 - http://www.discogs.com/Rolling-Stones-Sticky-Fingers/release/1793858 - μόνο που αυτή ΔΕΝ κυκλοφόρησε σε digi, χωρίς booklet μάλιστα, αλλά σε super jewel case.

Ναι, δεν είναι τσίπικο το artwork, ναι δεν γράφει τίποτα για εφημερίδα οπουδήποτε αλλά αυτό δεν το κάνει και κανονική έκδοση και δεν το βρίσκεις στα μαγαζιά έτσι.

Κάποτε τα δισκάδικα ήταν πιο πολλά κι από τα σουβλατζίδικα. Τώρα που είναι ελάχιστα, το περίπτερο ήταν το μόνο σημείο που μπορούσε να πουληθεί ένα cd. Μιλάμε πάντα για mainstream ονόματα.

σχετικό άρθρο

Συμφωνώ απόλυτα ότι ο τρόπος αυτός είναι λάθος αλλά το εστιάζεις κατά τη γνώμη μου σε λάθος σημείο. Οι δισκογραφικές σου λένε ότι σου παρέχουν την κανονική, πιο πλούσια και ποιοτικότερη έκδοση μέσω των δισκοπωλείων η οποία βέβαια κοστίζει παραπάνω και παράλληλα παρέχουν και μια φτηνή μέσω εφημερίδων με αντίστοιχα χαμηλή τιμή.

Άρα εσύ που θέλεις να έχεις μια κανονική πλήρη έκδοση ενός άλμπουμ, με το artwork, το βιβλιαράκι με τους στίχους και λοιπές πληροφορίες, μια αξιοπρεπή συσκευασία κλπ προφανώς και θα πληρώσεις παραπάνω. Οι εκδόσεις που κυκλοφορούν μέσω εφημερίδων κατά κανόνα περιλαμβάνουν σκέτο ένα cd σε χάρτινο φακελάκι ή κάτι παρόμοιο, χωρίς βιβλιαράκια κλπ και με μέτριας ποιότητας εκτύπωση.

Το μόνο θετικό της περίπτωσης αυτής είναι ότι αρκετοί άνθρωποι που θέλουν να έχουν φυσική δισκοθήκη αλλά αδυνατούν να δώσουν τα περίπου 17 ευρώ που κοστίζει μια απλή έκδοση ενός άλμπουμ, έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν αγοράζοντας μια πολύ φθηνότερη έκδοση μέσω κάποιας εφημερίδας.

Κατά τα άλλα βέβαια, οι δισκογραφικές ευτελίζοντας έτσι το προϊόν τους στη συνείδηση του καταναλωτή προσθέτουν ένα ακόμα καρφί στο φέρετρό τους γιατί ο περισσότερος κόσμος, που έχει έτσι κι αλλιώς επιφανειακή σχέση με τη μουσική, δεν αισθάνεται ότι έχει κάποιο λόγο να δώσει τόσα λεφτά να αγοράσει ένα άλμπουμ όταν αυτό μπορεί να το βρεί με δυο τρία ευρώ μέσω κάποιας εφημερίδας και παράλληλα θεωρεί ότι τον κλέβουνε κιόλας όταν βλέπει τις κανονικές τιμές σε δισκοπωλεία.

Πρόκειται δυστυχώς για ένα ακόμα λόγο που η μουσική πλέον θεωρείται, συνειδητά ή ασυνείδητα, από τόσους πολλούς και ειδικά νέους αναλώσιμη.

Με δυο κουβέντες, δεν αγοράζουμε τις εφημερίδες και τέλος.

…παλιά τουλάχιστον τα είχαν σε καλές συσκευασίες, και γενικά ήταν, τα περρισότερα, αρκετά καλές εκδόσεις:):!:

Θα με ενδιέφερε πάρα πολύ να ακούσω την γνώμη σου (και όλων των άλλων συν-forumitων βέβαια) πάνω στο συγκεκριμένο θέμα. Off topic για αυτό το thread, θεωρείτε?

Το Sting In The Tail δεν με χάλασε καθόλου. Αν έβγαιναν κάθε μήνα τέτοιες εκδόσεις σε εφημερίδα στο 4ευρω, θα τις αγόραζα χωρίς τύψεις.

…αν δεν είχε βγει έτσι, θα το αγόραζες από δισκάδικο???:):!:

Το συγκεκριμένο ναι.

ρωτάει ο τύπος με αβαταρ Σακη Ρουβα αν θα αγοραζε το τελευταιο scorpions από δισκαδικο … και απανταει ΝΑΙ … Ε ΑΥΤΟΙ ΕΙΣΤΕ … πετατα στο δρομο τα λεφτα καλυτερα , παιζει να περασεις και να τα ξαναβρείς