Θα σου πώ γιατί,αλλά θα το βάλω σε σπόιλερ,για να μην πάθουν καρδιακό όποιοι γουστάρουν την ταινία.
[SPOILER]Το 300 ήαν μια απο τις πιο γελείες ταινίες ταινίες που έχω δεί,και ήταν τόσο για κλάμματα που λυπήθηκα ακόμη και το 1,5 ευρώ που έδωσα:( Αν θές λόγους
-Γυναίκες ηθοποιοί:Πέραν της βασίλισσας που ήταν και χάλια εμφανισιακά,αλλά και ατάλαντη(ειλικρινά,στις και καλά δραματικές σκηνές νόμιζα ότι ήταν καρτικατούρα και για αυτό τόσο ψυχρή).
-Άντρες ηθοποιοί ή αλλιώς ποιος θα φωνάξει πιο δυνατά την πιο άκυρη ατάκα που βρίκανε οι σεναριογράφοι πρόχειρη σε βιντεογκέιμς.Για καλλιστεία οι τύποι μπορεί να ήταν καλοί,στη ταινία όμως ήταν κάτι χειρότερο απο αδιάφοροι(καλά,όχι ότι το σενάριο βοηθούσε καθόλου)
-Το soundtrack μου θύμιζε βίντεογκέιμς μάχης και επ’ ουδενί δεν ταίριαζε με την όλη ιστορία
-Ακόμη και αν προσπεράσεις τις ιστορικές ανακρίβιες και το γεγονός ότι το όλο σκηνικό πιο πολύ θυμίζει Lord of the rings παρά Θερμοπύλες,χάνει και στον συναγωνισμό.
,εκτός αν προτιμάει κάποιος τους 300 ακόμη και απο το πρώτο μισάωρο του Fellowship of thw ring,οπότε σηκώνω τα χέρια ψηλά.[/SPOILER]
Όσο για το BH,άστο καλύτερα γιατί θα πέσουν να με σφάξουν:p
Έχουνε υπάρξει ταινίες για ιστορικά πρόσωπα που προκάλεσαν αντιδράσεις,π.χ. όσες ταινίες βλέπεις και παραλάσουν την ιστορία των Βίκινγκς δεν έχουνε και ιδιαίτερα τη συμπάθεια των Σκαδιναβών,για να μην πούμε για ιστορίες του τύπου ‘Μαξ’ που στη Γερμανία λογοκρίθηκαν.
Όσο για το ότι και καλά οι άλλες χώρες δεν έχουν τέτοιες προσωπικότητες,το αφήνω ασχολίαστο.
For the info,απο όλες τις κουλτούρες υπάρχουν παραλαγές ιστοριών ώστε να υπάρξει ένα έργο τέχνης.Αν το αποτέλεσμά με ευχαριστεί,δεν έχω λόγο να το κατακρίνω.