ΕΜΠ (τρομάρα μας.. :) )

Εγώ πάντως όταν ήταν η απονομή των πτυχίων πήγα συναυλία Alice Cooper στο Λυκαβηττό! Κ μετά το πήρα από τη γραμματεία! :stuck_out_tongue:

Καλά δεν έκανα; #-o

πάλι καλά που το είδα. καλό θα ήταν να το είχες ποστάρει στο θρεντ για το ΕΜΠ. εκεί θα είχες περισσότερες απαντήσεις.

έχω φιλες αρχιτεκτόνισες (!), πολλές, που μόλις τελείωσαν. δυστυχώς απ’ότι βλέπω το να δουλέψεις σαν αρχιτέκτων στην Ελλάδα, είναι κάπως χαζό, υπό το πρίσμα ότι δυστυχώς δεν πέφτουν λεφτά για “αρχιτεκτονιές” (όπως λε΄νε κ οι φίλες μου), παρά μόνο για τετράγωνα κουτιά, τα οποία χτίζει κ ο πολιτικός μηχ μόνος του. δλδ η αδερφή σου κινδυνεύει να οραματίζεται μια ζωή την όπερα στο Σύδνευ κ να φτιάχνει τελικά, κουτιά για το παγκράτι.

από την άλλη μέσω αρχιτεκτονικής μπορείς να κάνεις κ καριέρα στην ιστορία τέχνης, με ότι αυτό συνεπάγεται.

επίσης η σχολή των πολιτικών είναι αρκετά φιλική για τις κοπέλες : πολλές έχουν μπει κ είναι πολύ πετυχημένες κ ευχαριστημένες.

θα πρότεινα να βάλει πρώτα αρχιτεκτονική Αθήνα κ μετά πολιτικούς Αθήνα.

τώρα, αν πάλι τρελένεται για αρχιτεκτονική, ίσως θα έπρεπε να την βάλει όπως κ να έχει.

ΥΓ: το παρόν θα το ποστάρω κ στο τόπικ ΕΜΠ να το δουν περισσότεροι

ΥΓ2: τελείωσα τους μηχανολόγους μηχανικους

Τη Δευτέρα θα πάω να καταθέσω το μηχανογραφικό, όπου κατά 99,9% θα δηλώσω ως 1η επιλογή ΗΜΜΥ. Πάνω-κάτω κοίταξα το πρόγραμμα σπουδών και τις κατευθύνσεις που μπορείς να ακολουθήσεις. Οι διπλωματούχοι της σχολής σε ποιους τομείς απορροφούνται και, κυρίως, επαγγελματική αποκατάσταση στην Ελλάδα υπάρχει ή καλύτερο να αναζητησεις την τύχη σου στην ξενιτειά?

Σε ευχαριστώ. Ελπίζω να αποφασίσει μέχρι τη Δευτέρα τι θα δηλώσει γιατί θα με τρελάνει [-o<

και επειδή είναι οι μέρες τέτοιες κ πιστεύω πως πολλά παιδιά θα βοηθηθούν, ας βοηθήσουμε όσο μπορούμε. όπως έχω ξαναγράψει τελείωσα το ΕΜΠ κ επειδή έχω φίλους από πολλές σχολές του, νομίζω ότι μπορώ να πω κάποια πράγματα με σχετική ασφάλεια.

Ηλεκτρολόγοι

  • : Η σχολή με το μεγαλύτερο πρεστίζ στην Ελλάδα. οι καθηγητές τους αν είσαι καλός θα σε στείλουν στην άκρη του κόσμου να κάνεις παπάδες. διδάσκονται κυρίως υπολογιστές, αλλά έχουν κ μαι ενεργειακή κατεύθυνση αλλά κ μια βιοτεχνολογική. το κύρος της σχολής σου εξασφαλίζει ένα δυνατό πτυχίο για την αγορά κ πολύ καλές προοπτικές για έξω, καθώς όσοι ηλεκτρολόγοι έχουν βγει έξω έχουν πετύχει. έχουν τα καλύτερα εργαστήρια κ τους πιο πιτσιρικάδες καθηγητές. αγόρια κορίτσια είναι χοντρικά 50-50.
  • : πολύ μεγάλος ανταγωνισμός ανάμεσα στους φοιτητές: δεν δίνουν σημειώσεις ο ένας στον άλλο! αρκετές “προαιρετικές” εργασίες, που όμως τις κάνεις, επειδή τις κάνουν όλοι οι άλλοι. υψηλοί ΜΟ βαθμολογιών, τουτέστιν πρέπει να γράφεις συνέχεια καλά για να διατηρηθείς στις πρώτες θέσεις. αν πας για κομπιουτεράς, μπορεί στην αγορά να χάσεις τη δουλειά από οποιονδήποτε άλλο κομπιουτερά εκτός ΕΜΠ που θα κάνει τα ίδια, για λιγότερα. πολύ δύσκολα μαθηματικά κ πολύς προγραμματισμός.

Μηχανολόγοι

  • : η σχολή με το πιο μεγάλο άνοιγμα στην αγορά: μπορείς να δουλέψεις στην ενέργεια, στις κατασκευές, στην οικονομία, στο management, στην μηχανική, στον κλιματισμό, σε 1000 πράγματα. αρκετά ανταγωνιστική σχολή, με καλό όνομα στην πιάτσα κ στο εξωτερικό. αν στα 3 χρόνια βαρεθείς την παραδοσιακή μηχανολογία, μπορείς να γίνεις οικονομικός μηχανικός, παίρνοντας την αντίστοιχη κατεύθυνση. ελάχιστα περισσότερα αγόρια (πλέον). θεωρητικά βγαίνεις πολυπράγμων.
  • : αν δεν την παλεύεις με μηχανές κ θερμοδυναμικές θα πονέσεις. σε κομπιουτερόκατευθύνσεις (για μαστερ κτλ), χάνεις από τους ηλεκτρολόγους, αλλά στα ενεργειακά τους κερδίζεις (λογικό). δύσκολη σχολή, χωρίς την κανονικοποίηση των ηλεκτρολόγων (η διαφορά του ΜΟ του καλύτερου μηχ με τον καλύτερο ηλεκ πρέπει να είναι πάνω από 1,5 μονάδα!). λίγα εργαστήρια κ οι μεγαλύτεροι σε ηλικία καθηγητές σε ζορίζουν χωρίς λόγο (αν κ είναι λίγοι). καλή απορρόφηση στην αγορά, με μεγάλη ετεροαπασχόληση. ζόρικα μαθηματικά

Πολιτικοί

  • : ή αλλιώς “εργολάβοι”. παίρνουν τα περισσότερα έργα στην Ελλάδα κ το ΤΕΕ τους φροντίζει κ είναι σχεδόν παντού. απαιτητική σχολή με πολλές γυναίκες. πηγαίνουν πολλοί που δεν μπήκαν αρχιτεκτονική, καθώς είναι ότι κοντινότερο.
  • : δεν ξέρω κάτι για το θέμα.

Αριχτέκτονες

στα είπα κ παραπάνω

  • : η πιο fun σχολή του ΕΜΠ: συνέχεια κάτι φτιάχνουν. θεωρώ πως περνάνε καλύτερα από τον καθένα, αλλά περνάνε κ πααααρα πολλές υποχρεωτικές ώρες στη σχολή, κατασκευάζοντας πράγματα. στις εξεταστικές τους κοιμούνται 3 ώρες την μερα για να προλάβουν τα deadlines, αλλά περνάνε όλοι κ με βαθμό όταν παραδώσουν το project. 80% γυναίκες.
  • : όλοι βγάζουν την σχολή με 9, κάτι κ μετά άντε βρες ποιος είναι καλύτερος. υπάρχουν πολλές αρχιτεκτονικές ανά την Ελλάδα κ φαντάζεσαι τι γίνεται στην αγορά. τα υπόλοιπα τα έγραψα κ παραπάνω.

    Εφαρμοσμένοι

Σχολή μυστήριο. Συνεχεια κάτι κάνουν, αλλά ακόμα δεν έχω καταλάβει τι βγαίνεις από εκεί. θεωρητικά αν πας για ακαδημαϊκός έχεις το καλύτερο υπόβαθρο, αλλά ακόμα δεν έχουν μπει κανονικά στο ΤΕΕ, άρα δεν έχουν κ τα δικαιώματα. μύλος… θα σου πρότεινα να την αποφύγει.

Χημικοί

Πιθανότατα η πιο εύκολη από τις σχολές του ΕΜΠ, με πολλές γυναίκες. θα στα πει ο mandrake από βδομάδα όταν γυρίσει για το τι καλό κ τι κακό έχουν. ασχολούνται πολύ με περιβάλλον κ τρόφιμα. κ έχουν πολλή χημεία.

Ναυπηγοί

να πει ο Μάνος. κερδίζουν τους μηχανολόγους στην δουλειά σε ναυπηγεία κτλ, αλλά πολλοί τελικά δουλεύουν ως μηχανολόγοι, πράγμα που δεν συμφέρει κανένα από τους 2 μας. δε ξέρω παραπάνω πράγματα

όποιος θέλει κάτι άλλο, ρωτάει

τα ποσοστά σε γυναίκες τα έγραψα γιατί φανερώνουν μια τάση

Σπαμάρουμε Βασίλη!!! Για πες καμία άποψη πάνω στο θέμα γιατί πνιγόμαστε. Θα έρθει Γεωλογία για δεύτερο πτυχίο σαν και εμένα και θα είμαστε και οι 3 του γεωλογικού τρομάρα μας.

Λόγω του οτι πολιτικοί είναι πιο κοντά στο αντικείμενο μου στηρίζω αυτούς. Ο Λούκι τα είπε αναλυτικότερα στο άλλο thread.

δεν κάνουν το ίδιο - κάνουν κάτι παραπλήσιο.

ο αρχιτέκτονας σχεδιάζει το κτίριο κ ο πολιτικός εγγυάται το ότι δεν θα πέσει.

μια σημαντική λεπτομέρια που κάνει την διαφορά στην αγορά είναι οτι ο πολιτκός μόνος του μπορεί να χτίσει μέχρι τριόροφο κτίριο με τη δική του μόνο υπογραφή, ενώ ο αρχιτέκτονας δεν μπορεί να χτίσει ούτε κοτέτσι χωρίς υπογραφή πολιτικού.

κ αυτό γιατι οι αρχιτέκτονες ΔΕΝ ξέρουν στατική κ ως εκ τουτου ΔΕΝ είναι μηανικοί (εσωτερικό αστείο :lol::lol: )

επίσης έχω ακούσει για αρχιτέκτονες που στην πορεία ασχολούνται κ με εσωτερικό design

αν η αδερφή σου έχει “μάτι” για όλα αυτά (αισθητική κτλ) κ καίγεται, ίσως θα έπρεπε να πάει αρχιτεκτονική.

θα περάσει 5 χρόνια ζάχαρη κ μετά θα πληρώνεται με την ώρα…

Αυτό εμένα μου φαίνεται πολύ σημαντικό. Τώρα δική της επιλογή θα είναι. Η ανάλυση που έκανες πιο πάνω για τα τμήματα του πολυτεχνείου είναι πολύ καλή και πιστεύω θα τη βοηθήσει σημαντικά στη σειρά που θα δηλώσει τις σχολές στο μηχανογραφικό. Thanks a lot για τη βοήθεια :smiley:

Εγώ πάντως μπορώ να πω ότι όσοι γουστάρουν να πάνε γραφιστική, αν μπορούν να κάνουν κάτι για να παρακάμψουν τον πρώτο χρόνο. Απλά δεν υπάρχει.

Λοιπόν deadmemories, θα πεις στην αδερφή σου να έρθει ναυπηγούς επειδή είναι η σχολή με τη χαμηλότερη αναλογία σε γυναίκες και θα την έχουνε (-με) αρχόντισσα.

Σοβαρά τώρα, εγώ πιστεύω χίλιες φορές να σπουδάσει αρχιτέκτονας παρά πολιτικός μηχανικός, την οποία σχολή δεν έχω σε μεγάλη υπόληψη για επαγγελματική αποκατάσταση (για τα δεδομένα του ΕΜΠ ε, αλλά καλά ούτε η αρχιτεκτονική πάει πίσω). Πάντως είναι πολύ πιο εύκολη σχολή σε σχέση με ηλεκτρολόγους, μηχανολόγους, εμάς κτλ. Από την άλλη, η αρχιτεκτονική θέλει του κόσμου τις εργασίες, αλλά αν ασχοληθείς και σου αρέσει περνιέται και με βαθμό. Γενικά είναι πιο αρτιστίκ σαν σχολή, εξ’ ου και οι αρχιτεκτόνισσες έχουν το καλύτερο στυλάκι =)

[QUOTE=montecristo;665044]

Εφαρμοσμένοι[/B]

Σχολή μυστήριο. Συνεχεια κάτι κάνουν, αλλά ακόμα δεν έχω καταλάβει τι βγαίνεις από εκεί. θεωρητικά αν πας για ακαδημαϊκός έχεις το καλύτερο υπόβαθρο, αλλά ακόμα δεν έχουν μπει κανονικά στο ΤΕΕ, άρα δεν έχουν κ τα δικαιώματα. μύλος… θα σου πρότεινα να την αποφύγει.

[QUOTE]

'Eνας φίλος που μπήκε εφαρμοσμένους την παράτησε 4ο έτος γιατί δεν την πάλευε καθόλου. Επίσης ο αδερφός μου είναι στους μηχανολόγους, κάνει πτυχιακή αυτήν την περίοδο, και γενικά ψιλοδυσκολεύτηκε αλλά του αρέσει σαν αντικείμενο. Ελπίζω να ισχύει αυτό για την απορρόφηση γιατί είναι ρεμάλι σαν την αδερφή του. :-s

Μην ανησυχείς μωρέ, τα ρεμάλια δε χάνονται ποτέ. Απλά τα καθυστερεί λίγο το ΕΜΠ :!:

σαν να εχετε ξεχασει να αναφερετε μια σχολη του ΕΜΠ, μου φαινεται… :stuck_out_tongue:

όχι μόνο μια. απλά έγραψα για αυτές που ξέρω κάποια πράγματα

Εγώ έβαλα μόνο ΗΜΜΥ στο μηχανογραφικό αφού αυτό το τμήμα ήθελα αλλά τελικά θα φύγω έξω. Τώρα αν κάνω βλακεία, μόνο ο χρόνος θα το δείξει. :stuck_out_tongue:

Τελικά δήλωσε αρχικά αρχιτέκτονες, μετά πολιτικούς μηχανικούς, ηλεκτρολόγους, μηχανολόγους κλπ. όλα στο ΕΜΠ. Επαρχία έλεγε δεν πάει με τίποτα. Τέλη αυγούστου θα ξέρει σίγουρα σε ποια περνάει. Πάντως ένα είναι σίγουρο, ότι όπου και να περάσει μέσα στο φόρουμ θα υπάρχουν άτομα να τις δώσουν σημειώσεις και συμβουλές :stuck_out_tongue:

Thanks για όλες τις συμβουλές σας παιδία. Να είστε καλά :smiley:

Δεν ξέρω ποιος σου είπε τέτοιο πράγμα, αλλά απέχει πολύ απτην πραγματικότητα.

Καταρχήν να πω πως έχω τελειώσει τη σχολή αυτή, αλλά απέχω από μικρότητες ή κόμπλεξ τύπου εγώ την έχω μεγαλύτερη. Κάθε σχολή έχει την δυσκολία της, κ όσο αφορά το ΕΜΠ μπορούμε να δούμε ότι τα πρώτα 1-2 χρόνια όλοι διδασκόμαστε τα ίδια πάνω κάτω μαθήματα.

Είναι γεγονός πως το πολυτεχνείο μπορεί να αντιπροσωπευθεί από μία ειδικότητα κ μόνο: Τους μηχανολόγους μηχανικούς, με την έννοια πως αυτοί είναι εκείνοι οι οποίοι θα ξέρουν την ‘δουλειά’, το πρακτικό κομμάτι που θα έχει απήχηση σε ένα εργοστάσιο ή μία μελέτη σχεδιασμού μιας παραγωγικής μονάδας.

Η σχολή Χημικών Μηχανικών από την άλλη δυστυχώς ή ευτυχώς δεν σου μαθαίνει την δουλειά. Ασχολείται (και μάλλον περισσότερο από ότι θα έπρεπε) με την επιστημονική πλευρά κάθε διεργασίας. Γιαυτό το λόγο αποτελεί ίσως το πιο δύσκολο τμήμα του κάθε πολυτεχνείου, αν θες να πεις στο τελος ότι κατέχεις το αντικείμενο.
Σε καμία περίπτωση όχι όλοι κ ούτε εγώ προσωπικά, αλλά κάποιοι συμφοιτητές μου (σε αντιδιαστολή με κορυφαία μυαλά απο Ηλεκτρολόγους ή Αρχιτέκτονες) πραγματικά αξίζουν τον τίτλο του επιστήμονα.

Το πρόγραμμα σπουδών ασχολείται με ΠΑΡΑ μα ΠΑΡΑ πολλά αντικείμενα (από σχεδιασμό διεργασιών π.χ. βιολογικό καθαρισμό, θερμικές διεργασίες, φυσικές ή χημικές διεργασίες, χημεία κ τεχνολογία υλικών, π.χ. πλαστικά, οργανική κ ανόργανη χημεία, καύσιμα μέχρι κ κινητική κατάλυση, οικονομικά κ μηχανική ρευστών. Επιπλέον έχει ΠΑΡΑ πολλά εργαστήρια. Αυτό σημαίνει, τακτική παρακολούθηση. Δεν υπάρχει περίπτωση κάποιο μάθημα να μην σε αφήσει λίγο εώς πολύ #Ρ$@ αφού μιλάμε για θπερβολικά ευρύ πεδίο. Αλλά στο τέλος, στο δικό σου τελικά αντικείμενο κ εφόσον με κόπο κ ιδρώτα καταφέρεις να πεις ότι κατέχεις, μαθαίνεις το ΓΙΑΤΙ συμβαίνουν κάποια πράγματα, κ όχι απλά μπακαλεντζίδικες εφαρμογές.

Σε αφήνει με βαθύτερες γνώσεις που σου δίνουν διαφορετική αντίληψη στο ίδιο αντικείμενο (Αυτό από διαφωνίες με μηχανολόγους στη θερμοδυναμική).

Κ όπως έλεγε ένας καθηγητής μου…Όταν ένα εργοστάσιο πιάνει φωτιά…Ένας χημικός μηχανικός πάει φυλακή!!

Άμα ασχολείστε εσείς με την επιστημονική πλευρά της διαδικασίας, τι να πουν οι κακόμοιροι οι Σεμφίτες. :Ρ

Πέρα από την πλάκα, αυτό είναι και το μεγάλο μειονέκτημα του ΕΜΠ. Πολλές επιστημονικές γνώσεις σε σχέση με πανεπιστήμια εξωτερικού, αλλά στην πράξη και στην εφαρμογή λίγα πράγματα.

Οι Σεμφίτες ασχολούνται τόσο με την επιστημονική πλευρά…κ ξεχνούν το υπόλοιπο!

Πάντως είναι αλήθεια αυτό που λες, στην τλκ ό,τι σχολή κ να τελειώσεις στο ΕΜΠ τον φοιτητή εξωτερικού τον κολλάς στον τοίχο με τις μαθηματικές σου ικανότητες (μην σου πω κ μόνο με γνώσεις λυκείου), αλλά αυτός μετά θα είναι στην εταιρειάρα κ εσύ ακόμα θα ψάχνεσαι.