Συναυλίες, διοργανωτές, λεφτά και τέτοια

Αφού πηγαίνεις σε πολλές συναυλίες θα 'χεις προσέξει ότι στην πλειοψηφία τους τα εισιτήρια είναι διάτρητα. Κοινώς θεωρημένα.

^^^ ακριβως. φιλε hatross θεωρεις οτι η αξιοτιμη (???) μας κυβερνηση θα ειχε αφησει τοσο κερδος ανεκμεταλευτο??.. απο το 30αρι που δινουμε εσυ και γω για το λαιβ ολοι τρωνε…

Το εισιτήριο από μόνο του είναι απόδειξη γι αυτό είναι και διάτρητο, δε χρειάζεται να σου κόψει κάποιος απόδειξη.

έντιτ: Επειδή με προλάβανε να προσθέσω ότι περνάει κανονικά στην εφορία μαζί με την απόδειξη από τα μπαρ, εστιατόρια κτλ. Απλά όσοι είμαστε συναυλιάδες τα κρατάμε αντί να τα δίνουμε μαζί με την φορολογική.

Ισχύει, τα εισητήρια περνάνε κανονικά στην εφορία. Βέβαια, δεν νομίζω να υπάρχει έστω και ένας από μας που να τα έχει χρησιμοποιήσει για εφορία ε?? Εδώ γελάνε… :smiley:

έλα μωρέ, τα εισιτήρια θα μας πειράξουν??? εδώ με τη μαλακία που κάνανε έχουν μπει μέσα του κόσμου τα χιλιάρικα από τις επιστροφές :lol:

2 φορες μονο εχω δει λαιβ εξω και δεν εχω πετυχει κατι τετοιο. εσεις που πατε τακτικα η μενετε εξωτερικο, για πειτε ποσο συχνα το συναντατε. ειμαι περιεργος.

επισης σε ατομα που εκφραζουν τετοιες αποψεις οπως αυτη στο μπολντ, θα πρεπε να τους απαγορευεται η εισοδος σε λαιβ μπας και υπαρξει ποτε κανα σοβαρο (μεταλ) φεστιβαλ στην ελλαδα.

Ούτε εγώ το έχω πετύχει.

Η αλήθεια όμως είναι ότι γίνεται και έξω σε ορισμένα φεστιβάλ ή μεγάλα λάηβ. Guess what, δεν ανακάλυψε ο Λώρης τον τρόπο να βγάζει κέρδος πουλώντας αέρα, από κάπου το αντέγραψε.

Επίσης συμφωνώ ότι με το να πηδάς ένα κάγκελο σε λάηβ δεν γίνεσαι επαναστάτης.
Απλώς βλέπεις το λάηβ από πιο κοντά.

Άνγκους για πες ρε συ. Έστω ότι δεχόμαστε τις πίτσες Α,Β,Γ και τα ρέστα. Αφού όμως που πουλήσαν ελάχιστες ακριβές πίτσες γιατί σας δώσανε χώρο όπου χωρούσαν τριπλάσια άτομα, αναγκάζοντας τις φτηνές πίτσες να πάνε πιο πίσω?

πιτσ έχω πετύχει στη Σοφια το 2008 στους Μετάλικα, αλλά επειδή είμαι ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ πήδηξα κάγκελο και πήγα μπροστά. :blues:

Δεν ξερω αν είναι αξιόλογο πληθος, αλλα σε φεστιβαλ 30000 ατομων που χω παει στο βελγιο, δεν ειχε πιτσ

Το Sonisphere τον έχει σίγουρα το διαχωρισμό, στην Πολωνία που πήγα είχε πίτσες όπως εδώ.
Μπαριέρες έχω δει και σε μεγάλους κλειστούς χώρους σε Γερμανία και Ολλανδία (κυρίως σε sold out συναυλίες), αλλά χωρίς να διαχωρίζουν τον κόσμο σε προύχοντες και κολίγους, είναι δυο σειρές αριστερά και δεξιά, μη συνεχόμενες τις οποίες τις περνάς περιμετρικά αν θέλεις, για να σπάει λίγο η συμπίεση, τίποτα περισσότερο.

Πέρσι στη Μαδρίτη στο Rock In Rio, όπως ξέρει και ο ChrisP, δεν είχε διαχωριστικά για μια έκταση 3-4 φορές όσο το Terra Vibe. Και παίζανε Metallica-Motorhead-Rage Against The Machine, όχι μουσική δωματίου.

Επίσης, κάτι που το έλεγα από την πρώτη μέρα της ανακοίνωσης του εδώ Sonisphere.

Ασφάλεια χωρίς κέρδος; Ο διαχωρισμός γίνεται ΑΡΙΣΤΕΡΑ - ΔΕΞΙΑ
Κέρδος με πρόσχημα την ασφάλεια; Ο διαχωρισμός γίνεται ΜΠΡΟΣ - ΠΙΣΩ

Όποιος δεν το καταλαβαίνει στερείται βασικών αντιληπτικών ικανοτήτων.

Οι Maiden στη Βραζιλία το 2000 έπαιξαν μπροστά σε 250.000 κόσμο. Ένα μηδενικό περισσότερο από όσος κόσμος τους βλέπει εδώ στην καλύτερη και ο διαχωρισμός ήταν στη μέση.

Να το ξαναπώ; Iron Maiden, Βραζιλιάνικο κοινό, 250.000 κόσμος, διαχωρισμός στη μέση.

[SPOILER]Περιμένω την καθυστερημένη απάντηση: “Μα εγώ θέλω να είμαι σίγουρος ότι θα δω το αγαπημένο μου συγκρότημα από κοντά…” [/SPOILER]

δεν ξερω αν ειναι μονο το “θελω να δω το αγαπημενο μου συγκροτημα απο κοντα”, αλλα πιστευω οτι μερικοι ειναι τοσο αρρωστοι που φτιαχνονται με το να δινουν περισσοτερα λεφτα απο τους αλλους για την μπαντα που γουσταρουν για να νιωσουν πιο οπαδοι. να λενε ρε παιδι μου “εγω ειμαι πιο μειντενας/πριστας κτλ, πηρα το ακριβο για να τους δω”. ενα βιτσιο ας πουμε. γι αυτο και γκρινιαζουν και για το κραξιμο και για αυτους που θα πηδηξουν τα καγκελα.

πολύ σωστός εδώ ο e-nick.Ένας μικρός διαχωρισμός για λόγους ασφάλειας πρέπει να γίνεται αλλα όχι να χωρίζονται αυτοί που θα δούν τη συναυλία απο κοντά και αυτοί απο μακρυά.Και συγκεκριμένα για να μιλήσω για το sonicsphere πως γίνεται κάποιος να δίνει τόσα χρήματα για να πάει πιο μπροστά σε ένα φεστιβάλ το οποίο [B]δεν αξίζει τα λεφτά του[/B] πώς να το κάνουμε.Ξανά ούτε καλός ήχος υπήρχε ούτε καλή διοργάνωση (εγώ δεν πήγα αλλα μου τα παν)

that is the point

Επαναλαμβανομαστε ρε παιδια…

Εάν αισθάνεσαι ότι σε κοροϊδεύουν δεν πας.

Και ήμουν λίγο στην τσίτα την παρασκευή γιατί ΗΘΕΛΑ να δω maiden και Slipknot. Αλλά 65? δεν έδινα ποτέ για τέτοια services.

Εάν όμως θες ΠΟΛΥ να πας κάπου (βλ. Roger waters) κάνεις τον μαλακα και περνάς καλά χωρίς να λιβανίζεις την άποψη ?με κλέψαμε? κτλ.

Για οσους εχουν την ευκαιρια προφανως προτεινετε το εξωτερικο γιατι ειναι μιλια μακρια απο εμας σε θεματα…στα παντα βασικα.

Τεταρτη ?λύση? υπάρχει αλλά είναι παράνομη όποτε δεν την λέω?:stuck_out_tongue:

Με την εφορία που υπάρχει όμως στην Ελλάδα σε ό,τι αφορά τη διοργάνωση συναυλιών (καλώς) και τις αυξημένες τιμές που σχεδόν πάντα ζητάνε οι μπάντες για να παίξουν στην Ελλάδα (κακώς αλλά φταίει η γεωγραφική μας θέση και δε μπορούμε να κάνουμε κάτι για αυτό), αν δε γινόταν ο διαχωρισμός σε φτηνά και ακριβά, να ξέρετε πως θα χρειαζόσασταν αρκετά παραπάνω για να δείτε τις ίδιες μπάντες.

Συνήθως, το φτηνό εισιτήριο για μια συναυλία στην Ελλάδα είναι σε αντίστοιχες τιμές με το τι πληρώνει ο κόσμος στο εξωτερικό, δίχως διαχωρισμό σε φτηνά-ακριβά. Και αυτό ενώ στο εξωτερικό το sold out είναι δεδομένο και οι διοργανωτές έχουν λιγότερα έξοδα. (Και δεν είναι πως πάντα οι συνθήκες έξω είναι καλύτερες από Ελλάδα, εξαρτάται πολύ από το πού θα πέσεις)

Ή θα μπορούσαν οι διοργανωτές σε μεγάλα λάηβ να σκέφτονται λίγο πιο έξυπνα όσον αφορά σε έσοδα πέραν των εισιτηρίων.

Απαιτεί βέβαια μια νοοτροπία του τύπου “βάζω κάτω τον κώλο μου, ιδρώνω και την ψάχνω όπως μπορώ” και όχι “πόσα έξοδα έχω? πόσο κέρδος υπολογίζω? τα προσθέτω και διαιρώ δια του αριθμού των προβλεπόμενων εισιτηρίων”.

Διάτρητο το ποστ σου karvou, ούτε ο Λώρης δεν θα τα έλεγε τόσο καλά.

Τι σχέση έχει ο διαχωρισμός με το κόστος της συναυλίας; Τον υπολόγιζαν ανέκαθεν και πριν τα 5 τελυταία χρόνια που μας χωρίζουν σαν κοπάδια σε διαφορετικά μαντριά;
Αν είναι έτσι γιατί σε Gagarin και Ρόδον παλιότερα δεν βάζανε διαφορετική τιμή στον εξώστη;

Κι αν υποθέσουμε ότι πρέπει να ανέβει το εισιτήριο της συναυλίας λόγω αυξημένου κόστους (και όχι λόγω κερδοσκοπίας) τι προτιμάς; Να έχουμε το διαχωρισμό ή να ανέβει η τιμή του ενιαίου εισιτηρίου 5 ευρώ πχ.;

Επίσης αυτό που λες ότι “στο εξωτερικό το sold out είναι δεδομένο” δεν ισχύει σε καμία περίπτωση. Μπορώ να σου δώσω όσα παραδείγματα θέλεις χαμηλού εισιτηρίου και τραγικής προσέλευσης.

Μόνο διάτρητο δεν είναι. Εσύ απλά δεν καταλάβες τι λέω. Και σίγουρα ο Λώρης δε θα τα έλεγε τόσο καλά. Ελάχιστοι μπορούν να τα πουν καλύτερα από εμένα. 8) :stuck_out_tongue:

Διαχωρισμό δεν έχεις στο gagarin και στο club 22 για να μου λες τώρα για το Ρόδον. Έχεις στις μεγάλες open air και γενικότερα σε αυτές με ακριβή παραγωγή (φώτα, οθόνες, περίεργες σκηνές, ψιψιψώνια). Αυτές οι συναυλίες έχουν μεγάλη παραγωγή και συνεπώς κοστίζει στο διοργανωτή περισσότερο για να τις φέρει.

Επίσης, δε σου είπα πως ο διαχωρισμός ρίχνει το κόστος για το διοργανωτή. Σου είπα πως ο διαχωρισμός ρίχνει τη τιμή της συναυλίας για τον καταναλωτή. Το κόστος είναι το ίδιο για τον διοργανωτή. Προφανώς για να το επιλέγει έτσι ο διοργανωτής έχει κάνει τους υπολογισμούς του και του βγαίνει πως τον συμφέρει περισσότερο να σπάει τη τιμή στα δύο και έτσι να έρχονται πολλοί με το χαμηλό εισιτήριο παρά να έχει ενιαία ψηλή τιμή, με αποτέλεσμα χαμηλή προσέλευση και κακή φήμη για την εταιρεία του.

Εγώ αγόραζα το ακριβό όταν ήθελα να είμαι μπροστά και το φτηνό για όταν απλά ήθελα να δω στο χαλαρό μια συναυλία. Συνεπώς, σαν καταναλωτής ναι προτιμώ τον διαχωρισμό γιατί επειδή πήγαινα συχνά στις μεγάλες open air συναυλίες έτσι μου έμεναν περισσότερα.

(Σημ. Αν υπήρχε ενιαία τιμή, τότε το ισοδύναμο εισιτήριο Sonisphere θα έπρεπε να είναι στα 70 ? αν θεωρήσουμε πως ένας στους τέσσερις πήρε το ακριβό για να είναι μπροστά και θα ερχόταν ο ίδιος ακριβός κόσμος. Αλλά επειδή θα ερχόντουσαν λιγότεροι άρα θα είχε λιγότερα παράπλευρα έσοδα από όλα όσα λέει ο ΚρισΠ (φαγητά, ποτά, χορηγοί, κλπ), τότε το εισιτήριο θα ήταν ακόμη παραπάνω. Ίσως και στα 75 ? για όλους)

Τέλος, αν το πρόβλημα μας είναι η κερδοσκοπία του διοργανωτή, γιατί δε μας ενοχλεί η κερδοσκοπία του καλλιτέχνη; Κοροϊδευόμαστε τώρα; Μας ενοχλούν τα φτηνά - ακριβά εισιτήρια στου U2 που έβαλε η Didi κι όχι το ότι οι U2 έβγαλαν κάτι δεκάδες εκατομμύρια και αντίστοιχα ποσά έβγαλαν και αυτοί που διοργάνωσαν το Sonisphere;

Μπορείς να μου δώσεις παραδείγματα υψηλού εισιτήριου, μεγάλης παραγωγής (φώτα, ακριβή μπάντα, κλπ) και χαμηλής προσέλευσης; Γιατί αυτό είναι το θέμα μας. Χαίρω πολύ. Και εδώ στη Ζυρίχη οι Crippled Black Phoenix έπαιξαν μεταξύ συγγενών και φίλων (αλλά γέμισαν τον χώρο στην Κίνα 8)). Οι ACDC όμως κάνουν sold out σε 2 ώρες, ενώ εμείς το ΟΑΚΑ δε το γεμίσαμε. Ο Έλληνας διοργανωτής είχε και μεγαλύτερα κόστη και περισσότερο ρίσκο.

Last but not least:
O διαχωρισμός σε “πίσω-μπροστά” υπάρχει και στο εξωτερικό. Το Σάββατο είδα Portishead - Arcade Fire στη Γερμανία (εννιαίο 3ημερο εισιτήριο και δίχως τη δυνατότητα να πάρω εισιτήριο για τη μόνη μέρα που με ενδιέφερε και μπορούσα να δω) και για λόγους ασφαλείας έτσι είχαν χωρίσει τον κόσμο μπροστά από τη σκηνή.

Πιθανόν. Αλλά μη φανταστείς πως εγώ σαν Έλληνας καταναλωτής στις ΕλβετοΓερμανικές συναυλίες αγοράζω κάτι παραπάνω από Ελλάδα. Απλά εδώ ίσως να έχουν περισσότερους χορηγούς. Αλλά εδώ έχουν και περισσότερα λεφτά. Φέτος δεν ξέρω αν στο Rockwave θα είναι και η Jose Quervo ξανά…

Kαι να είναι σίγουρα θα έχει δώσει λιγότερα στον Λώρη. Οι ποτάδες έφαγαν μεγάλο πακέτο όλο τον περασμένο χρόνο με τις εγκληματικές αυξήσεις του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης από τον Παπακωνσταντίνου και γενικά δεν πάνε καλά…

αυτα που λες ειναι δικαιολογιες που εχω ακουσει πολυ συχνα απο διοργανωτες εδω στην ελλαδα.οι παρακατω σκεψεις απευθυνονται προς τους διοργανωτες, με αφορμη το ποστ σου…

σχετικα με την εφορια, σιγουρα και στις αλλες χωρες ενα ποσοστο παει σε φορους κτλ… και σε πολλες χωρες ισως να παει και μεγαλυτερο ποσοστο απ οτι εδω…

τωρα για τη γεωγραφικη θεση, ειναι περιεργο που παντα βουλγαρια ή τουρκια ειναι πιο φτηνα. δηλαδη τοοσο πιο μακρυα ειμαστε? δεν ειμαστε και αυστραλια… (εκει ισως να πληρωνουν και πιο φτηνα, αλλα ειπαμε- η ελλαδα ειναι μακρυα…)

οι μπαντες, απ οσο ξερω ζητανε ιδια αμοιβη…

επισης εδω φερνουν ο,τι μπαντα βρισκεται σε περιοδεια εδω γυρω. σε αγγλια - γερμανια - ολλανδια πχ πολλες φορες πηγαινοφερνουν μπαντες απο αμερικη. δλδ ειναι πιο ακριβο να φερεις μια ευρωπαικη μπαντα ελλαδα (ποσο μαλλον οταν βρισκεται κοντα λογω περιοδειας), απ οτι μια αμερικανικη μπαντα στη γερμανια?

"αν δε γινόταν ο διαχωρισμός σε φτηνά και ακριβά, να ξέρετε πως θα χρειαζόσασταν αρκετά παραπάνω για να δείτε τις ίδιες μπάντες. " ???
τι εννοεις? για να ωγει η διαφορα? 3-4 χιλιαδες ατομα εδωσαν 20 ευρω παραπανω. δλδ κανενα 70.000ευρω επιπλεον. αν υπολογισουμε οτι ειχε περιπου 20.000 κοσμο τοτε θα επρεπε να επιβαρυνθουν ολοι καιτα 3.5 ευρω. αυτα ειναι τα αρκετα παραπανω? ισως κανω λαθος, και παλι μου φαινεται χαζο το πιτσ1 -πιτς2- πιτς 18.

τωρα αν το “φτηνο” εισιτηριο στην ελλαδα ειναι οσο πληρωνει ο κοσμος στο εξωτερικο διχως διαχωρισμο, δε νομιζω…
ομως καθολου δε νομιζω…
(εκτος αν οταν λες φτηνα εισιτηρια εδω στην ελλαδα εννοεις τα εισιτηρια των 30 ευρω που ειχαν προχθες… )τοτε συμφωνω…

υπαρχουν πολλα φεστιβαλ στο εξωτερικο που βλεπεις να ειναι sold out αλλα εχουν περιορισμο σε αριθμο ατομων. εδω στην ελλαδα συνηθως ουτε σε κλειστους χωρους δεν εχουμε περιορισμο… sold out στο εξωτερικο δεν σημαινει και “χεστηκαμε στο ευρω…” περα απο φεστιβαλ πολλα λαιβ που βλεπουμε μεσα στη χρονια με 30 και 35 ευρω εδω,σε κατι γκαγκαριν και φαζζ, εξω τα βλεπουν σε sold out συναυλιες (σε χωρους των 300-400 ατομων με 17 ευρω εισιτηριο).

η βασικη διαφορα δεν ειναι ουτε εφορια, ουτε γεωγραφια, ουτε εξοδα διοργανωτη. η βασικη διαφορα ειναι οτι αν ειχαμε 7-8 ισες εταιρειες, ο ανταγωνισμος θα εριχνε τις τιμες και θα βελτιωνε πολλα πραγματα.

*η τιμη 1ευρω το νερο οφειλεται στη γεωγραφικη θεση της ελλαδας, ή στην εφορια?