Βοηθεια για ηλεκτρικη κιθαρα

Δεν προσεχεις τι σου λεμε…Τις εχεις κουριδσει πολυ ψηλα…

ρε παρανοιντ δεν εχει καμια σχεση το κουρδισμα με το μπζζζζζζ!!!
οπως και να τις εχω κουρδισμενες αυτος ο ηχος παντα υπαρχει…μονο οταν παιζω την νοτα δυνατα με την πενα…αλλα οχι οταν την παιζω ανοιχτη…ακουγετε πιο εντονα στα πρωτα ταστα και στις μι,λα,ρε πιο πολυ…νομιζω αυτο το προβλημα ειναι κοιταχτε στο λινκ:


ριχτε 10 λεπτακια να παρακολουθησετε το βιντεακι αμα εχετε χρονο και πειτε μου…
ευχαριστω

καλο βιντεο!
ανεφερες τον τριμη αν την πηρες απο κει πηγαινε εκει!! δεν μπορω να βοηθησω χωρις να δω βασικα και δεν εχω να πω κατι. εχει φαγωθει μηπως το συγκεκριμενο ταστο και οταν πατας εκει βρσκει στα επομενα μηπως? (μου εχει τυχει)
σιγουρεψου οτι ειναι ισιος ο λαιμος κιολας, κοιτα απο τα κλειδια προς τα κατω δλδ να μην κανει καμια καμπυλη

καταλαβες απο το βιντεακι το μπζζ που λεω ε???:Ρ
δεν νομιζω να εχει φαγωθει γιατι η κιθαρα ειναι καινουργια ρε σι περιπου πριν μια εβδομαδα την πηρα…λες να την παω στον Τριμη ε???

Καταρχήν εξαρτάται πόση δύναμη βάζεις για να στο κάνει. Κατά δεύτερον δεδομένου ότι είναι καινούρια η κιθάρα μάλλον θέλει να παίξει κάποιος λίγο με το truss rod. Καλύτερα όταν την πας να σου αλλάξουν χορδή πες τους να στο κοιτάξουν και αυτό.

Υ.Γ.: Έχε υπόψη σου ότι μπορεί να την έχεις κουρδίσει στη σωστή νότα μεν, αλλά σε πιο ψηλή ή πιο χαμηλή συχνότητα. Είναι πολύ εύκολο για έναν αρχάριο να το πάθει και μου χε συμβεί την πρώτη φορά που χα κουρδίσει την κλασσική κιθάρα (και κόντευα να πάρω την ψιλή μι στο χέρι). Δες εδώ http://www.igdb.co.uk/pages/guitar-tuner.htm και κοίτα αν οι νότες που ακούς είναι οι ίδιες. Αν δεν είναι κάτι έχεις κουρδίσει λάθος.

τι εννοεις οτι την κουρδιζω σε αλλη συχνοτητα???
νομιζω καταλαβενω περιπου τι εννοεις…για να την κουρδισω…την κατεβαζω επιτηδες χαμηλα την μι,π.χ…και μου λεει οτι θελει ανεβασμα…την ανεβαζω σιγα σιγα μεχρι να μου πει οτι ειναι ΟΚ
μετα αμα την ανεβασω κιαλλο θα μου πει οτι ειναι πολυ ψηλα…αλλα αμα συνεχισω να την ανεβασω μετα μου λεει οτι ειναι χαμηλα και μετα απο λιγο ανεβασμα λεει παλι οτι ειναι οκ…αυτο σημαινει οτι την κουρδισα σε αλλη συχνοτητα???και πως θα ξερω πια συχνοτητα ειναι η σωστη???

Ακριβώς. Ε αυτό το βρίσκεις με το αυτί, αν π.χ. η μι μπάσο σου ακούγεται πιο μπάσα από αυτή εκεί ή πιο ψιλή τη ρυθμίζεις ανάλογα, κι επειδή δεν έχεις συνηθίσει γι αυτό σου στειλα το λινκ να δεις πώς ακούγεται η κάθε νότα. :wink: Τώρα αυτό με το truss rod απ ότι έχω καταλάβει καλό είναι να μην το επιχειρήσεις μόνος σου αλλά να το αφήσεις σε τεχνικό, αν και μπορείς να δεις και στη σελίδα με τα manuals της Ibanez: http://www.ibanez.co.jp/world/manual/guitars/guitar2009.pdf στο κομμάτι που λέει για maintenance. Άποψή μου ωστόσο είναι να χρησιμοποιήσεις αυτά που λέει μόνο για διάγνωση χωρίς να επιχειρήσεις να διορθώσεις τίποτα από μόνος σου.

Edit: Κοίτα κυρίως τα κομμάτια για το neck και το action.

οκ θα το κοιταξω…οσο για το κουρδισμα…να το κουρδιστιρι:http://i636.photobucket.com/albums/uu90/godsmackgr/DSC00046.jpg
οταν ειναι ΟΚ η νοτα ειναι στο πρασινο…οταν ειναι ψηλα αναβοσβινει κοκκινο κλπ
τα αλλα απο κατω εχουν σημασια???

μεγεια και απο μενα γκοντσμακ!τους εκανες τους παπαδες σου παλι ε??σωστος!ετσι 8α μα8εις.
αφου θα την πας που θα την πας να της αλλαξεις χορδη πες του να στην κουρδισει με το μαρφετι που εχει.και πες του να σου δει3ει πανω κατω τι παιζει με το κουρδιστιρι.ειναι λιγο δυσκολο να εξηγησουμε και εμεις και εσυ,στο φορουμ,νοτες και ηχους με λεξεις.
με τιμαει που το πρωτο τραγουδι που εμαθα ηταν το φοβαμαι απο μπλε?

oI MPLE einai gay

+1.000.000…:lol::lol:

Τωρα οσον αφορα στην κιθρα ποιστευω οτι δεν σ την εκανε καλο setup ο Τριμμης γτ και εμενα μια φορα με την κιθαρα μ το ιδιο ειχε γινει…θελουν ρυθμισμα το to truss road,το υψος των χορδων και κατι αλλα…(μου τα ειχε πει ο μαστοαρας τοτε ,αλλα δεν τα θυμαμαι :p)
Πηγαινε την στον τριμμη και δειξτον…παρε και το κουρδιστηρι μαζι να σ ου δειξει πως να το χρησιμοποιεις…
γτ κατι που σχεδον ξεχασαμε οι περισσοτεροι να σ πουμε ειναι πανω σε ποιο κλειδει να κουρδισεις(στο δικο μ κουρδιστηρι ετσι θελει παντως…)σε μενα ειναι το C,διορθωστε με αν κανω λαθος…

το ξερω…:roll:
αυτο με κανει αυτοματα γκευ??:-s

κατσε γιατι δεν τις αλλαζεις μονος σου ρε φιλε?
στην κιθαρα που εχεις οι χορδες περνιουνται απο το πισω μερος της κιθαρας?

βασικα ναι ρε σεις…στην ηλεκτρικη δεν ειναι και κατι δυσκολο να τις αλλαξεις…οπως στην κλασσικη π.χ. που θελει να κανεις κομπους κ τετοια…

εξαρτατε papardela γιατι μερικες κιθαρες ηλεκτρικες εχουν οτι και οι κλασσικες δηλαδη δενονται αλλα μια ibanez δεν νομιζω θα περνιουνται απο πισω

ναι ρε Κωστα απο πισω την εβγαλα την χαλασμενη…εγω δει πολλα βιντεο στο youtube πως να τις περνας…ενταξει δεν φαινετε κατι το τρομερο…λες να την βαλω μονος μου???

ναι βαλε την μονος σου καλητερα για να μαθεις κιολας.Ποια ειπες οτι σου εσπασε?

η μι του σπασε…η λεπτη

ααα αυτη σπαει ευκολα…

Ναι και γω ετσι νομιζα, και οταν τις πρωτοαλλαξα στη δικια μου εμαθα πως εχει αποσπωμενη γεφυρα :expressionless:

Γαμησετα