Βοηθεια για ηλεκτρικη κιθαρα

α ναι παπαρδελα τι μαρκα πηρες?

δεν ξερω…

τι?το πακετακι τι εγραφε πανω?

πω απο την ωρα που εκαν το προηγουμενο ποστ…κολλησα πανω στην κιθαρα…ηρθε ενας φίλος με την καινουρια του κιθαρα και ενισχυτη(μια ltd truckster και marshall avt 100αρι…)στο σπιτι μου επειδη πατριδα εχω μονοκατοικια και μπορουσαμε να τον ανοιξουμε στο τερμα!!!8)

Τεσπα στο θεμα των χορδων εγω εχω 009 και ειναι πολυ μαλακες…καλες για bends,οπως και οι 0010,αλλα οσο πανε σκληραινουν…απο μαρκα βαζω di’addario…τις αλλες δεν τις ξερω…

οκ θα προσπαθησω να την αλλαξω μονος μου τοτε…δεν ειναι αναγκη να τρεχω στον Τριμη για να παρω σωστα???και ο Νακας δεν θα εχει???το λεω γιατι ο Τριμης ειναι 1 ωρα μακρια και μεγαλη διαδικασια ενω στον Νακα στον Πειραια σε 15 λεπτα ειμαι εκει…τι χορδες να του πω να μου δωσει???

τι εννοεις αποσπωμενη γεφιρα???:Ο

godsmack εγω θα σου λεγα να στην αλλαξει ο τριμης…

λες ε???εχεις δικιο ρε σι ετσι και αλλιως πρεπει να παω στον Τριμη για να τσεκαρουμε και το buzzing στις νοτες…ειδατε το βιντεακι απο το γιουτουμπ που σας εκανα λινκ πριν να καταλαβατε πως κανουν οι νοτες μ ε???

απο το να γινει χειροτερα η κιθαρα και να τρεχεις μετα και να δινεις περισσοτερα λεφτα καλυτερα πηγαινε στον τριμακο να σου κανει τη δουλεια…και πες του να σου δει3ει κιολας.δεν κανουμε πειραματα με κατι που δεν κατεχουμε.αποψη μου.θα φας πολυ ξενερα.
ναι το καταλαβα το μπαζ…πολλες καινουριες κιθαρες το κανουν.αναλογως το σεταρισμα που της εχει γινει…

By the way λίγο άσχετο με τα προηγούμενα επειδή καλή η ταμπλατούρα αλλά καλύτερα να ξέρουμε και λίγη θεωρία ρίξτε μια ματιά εδώ http://musictheoryblog.blogspot.com/ έχει τα βασικά της μουσικής θεωρίας. Eπίσης εδώ http://12bar.de/basics.php είναι μια σελίδα για blues αλλά έχει και αρκετή θεωρία για τα βασικά και πάλι, για να ξέρουμε πέντε βασικά πράγματα.

ρε σι μπερδευομαι επειδη ειναι στα κωλοαγγλικα…τπτ με ελληνικα δεν παιζει???
ααα και κατι αλλο ασχετο…ξερεις απο ηλεκτρικα κουρδιστιρια???

Έχω βρει κάποια πράγματα στο musicheaven αλλά δεν έχει μια σειρά και ίσως μπερδευτείς. http://www.musicheaven.gr/html/modules.php?name=News&file=magazine&tid=9

Χμμ βασικά για κουρδιστήρι χρησιμοποιώ πλέον ένα πρόγραμμα για το pc γιατί το κουρδιστήρι που χα για την κλασσική είχα αφήσει μπαταρίες μέσα και πέθανε (οξειδώθηκαν οι μπαταρίες και βγήκε άχρηστο οπότε το πέταξα). Αλλά ρώτα αν θες κάτι και όλο και κάποιος θα απαντήσει.

την φωτο με το κουρδιστιρι μου την ειδες???εχει 2 σειρες…η μια ειναι αν ειναι η νοτα σωστη…χαμηλα η ψηλα…και απο κατω εχει και κατι αλλα…αυτα τι σχεση εχουν???

Όχι τώρα την είδα. Λοιπόν η από κάτω σειρά σου δείχνει ποιά χορδή κουρδίζεις. Λογικά ανάλογα με τη νότα που κουρδίζεις πρέπει να επιλέγεις το αντίστοιχο φωτάκι. Πιθανόν να ανάβει και μόνο του όμως (αν δεν έχει κάποιο κουμπάκι). Στο κουρδιστήρι που είχα εγώ, ένα samick, κούρδιζα χωρίς να επιλέγω τη νότα, μου έβγαζε ότι ήταν tuned όταν αυτό που χτύπαγα ήταν κάποια από τις νότες E B G D A E. Με αυτό είχα κάνει και το μαγικό να κουρδίσω την λεπτή μι τουλάχιστον μια οκτάβα πάνω απ ότι έπρεπε. :stuck_out_tongue: Το 6Ε είναι η μπάσα μι (η πάνω πάνω χορδή) και το 1Ε η λεπτή μι (η κάτω κάτω χορδή) οι ενδιάμεσες είναι οι ενδιάμεσες χορδές με τη σειρά. Το 7B είναι για την 7η χορδή στην περίπτωση που χες 7χορδη κιθάρα. Τα από κάτω είναι για μπάσσο.

φίλε, οι καινουργιες χορδές θέλουν στρώσιμο,δηλαδή πολύ παίξιμο…
μετά από κάποιες μέρες παιξίμαστος θα σταματήσει αυτός ο ήχος…ειδικά αν η κιθάρα είναι σωστα σεταρισμένη…:slight_smile:

ειχα ibanez και δεν ειναι δυσκολο να βαλεις χορδη ισα ισα αλλα επειδη απο δω δυσκολα θα βοηθηθεις για τον ηχο που λες οτι κανει επεδη δεν την βλεπουμε να σου πουμε τι παιζει αλλο ειναι να την πιανεις να τη δοκιμαζεις να ακους να καταλαβαινεις, πηγαινε στον τριμη για πρωτη φορα

εμενα οταν βαζω καινουργιες χορδες μου κανει αυτο το μπιζζζ αλλα οκ μετα φτιαχνει για ασε την λιγο καιρο και θα δεις

μπορει να ειναι και κακο το setup…!!
Πανε την στον τριμμη να στην φτιαξει…

οοο ρε φιλε αυτο ηθελα να ακουσω…εγω οταν κουρδιζα μερικες εβλεπα οτι ηταν στο ιδιο σημιο…λεω και εγω ο μαλακας για αυτο ακουγονται ιδιες???λολολολ!!!δηλαδη οταν κουρδιζω την μι μπασα ξεκινωντας απο πανω…θα την κουρδισω στο 6ε σωστα???και παει λεγοντας???
ααα και earplug δηλαδη αμα παιζω την κιθαρα μετα απο λιγο καιρο θα σταματισει το μπαζινγκ???

:respect: Ναι θα την κουρδίσεις έχοντας την επιλογή εκεί. Μετά την 5η (2η χορδή από πάνω, 5η από κάτω) θα την κουρδίσεις στο 5A κλπ. Πάντως όπως σου πα χρησιμοποίησε αυτό http://www.gieson.com/Library/projects/utilities/tuner/ για να ξέρεις ότι είσαι στη σωστή νότα και δεν κουρδίζεις πιο πάνω ή πιο κάτω. Δύσκολα θα κάνεις λάθος αφού για να ξαναπετύχεις την ίδια νότα σε διαφορετικό pitch (δεν ξέρω πώς μεταφράζεται, τονικότητα ίσως; ) πρέπει να πας στο 12ο τάστο στην ίδια χορδή ή 12 τάστα πίσω στην ίδια χορδή (αν υπήρχαν, που δε γίνεται αφού τις παίζεις ανοιχτές, κάποιες μπορείς να τις βρεις σε άλλες χορδές αλλά θα μπερδευτείς οπότε άστο αυτό), που ακούγεται πολύ πολύ διαφορετικά. Πιο ψηλά και πιο μπάσσα αντίστοιχα. Π.χ. από το μι της 6ης χορδής για να ακούσεις το μι της 1ης χορδής θα έπρεπε να παίξεις την 6η στο 24ο τάστο (που λογικά δεν έχει τόσα τάστα η κιθάρα σου). Στο λέω αυτό γιατί το κουρδιστήρι θα σου δείξει ότι έχεις όντως κουρδίσει σωστά στη λα π.χ. αλλά δεν μπορεί να σου πει ότι είσαι στη σωστή λα ή αν είσαι μια οκτάβα πάνω ή κάτω. Π.χ. για τη μι που λέγαμε πριν είτε την 6η χορδή ελεύθερη χτυπήσεις, είτε την 6η στο 12ο τάστο, είτε την 1η, είτε την 1η στο 12ο τάστο αν έχεις κουρδίσει σωστά και έχεις το κουρδιστήρι στο μι, θα σου βγάλει ότι είναι κουρδισμένη (και αυτός είναι και ο τρόπος να ελέγξεις το Intonation ότι είναι σωστό, αφού κουρδίσεις την κιθάρα τσεκάρεις τις ίδιες νότες στο 12ο τάστο πάλι με το κουρδιστήρι με τον ίδιο τρόπο 6E την 6η στο 12ο τάστο 5Α την 5η στο 12ο τάστο κλπ και πρέπει να σου δείχνει ότι είναι in tune αλλιώς πρέπει να παίξεις λίγο με τα saddles).