Ειδήσεις από όλο τον κόσμο

Αθήνα 7.00μμ Πρεσβεία Ισραήλ

Θεσσαλονίκη 6.00μμ Καμάρα

Πάτρα 6.00μμ Παράρτημα

Γιάννενα 6.00μμ Εργατικό Κέντρο

Μυτιλήνη 7.00μμ Πλατεια Σαπφους

Βόλος 7.00μμ Πλατεία Ελευθερίας

Λάρισα 7.30 μμ Πλ. Ταχυδρομείου

Ξάνθη 7.00μμ Κεντρική Πλατεία

Κέρκυρα 6.00μμ Πλ. εωργακη

Xίος 7.00μμ Κεντρική πλατεία

Καρδίτσα, 8.30μμ Κεντρική Πλατεία

Αγρίνιο, 19:00 μ.μ. Πλατεία Δημοκρατίας

Αλεξανδρούπολη 6μμ στο Δημαρχείο
Κομοτηνή 7.00μμ Κεντρικη Πλατεια

Ηράκλειο 7.οομμ Πλατεία ελευθερίας

Ρέθυμνο 7:00μμ Δημαρχείο

Χανιά 7.30μμ Πλατεία Αγοράς

Σητεία Κρήτης 7:30 Κεντρική Πλατεία

Άγιος Νικόλαος 7.00μμ Πλατεία Ελ. Βενιζέλου

Ιεράπετρα, 20:00μμ Δημαρχείο

για γκαζμά με έχεις ρε μλκ?

sign-:oops:

ΟΚ, ΕΠΙΚ ΦΕΗΛ κι έτσι.

Davos 2009 - επίθεση Ερντογάν στον Σιμόν Πέρες. Αν το έχει παραθέσει άλλος, συγγνώμη για την επανάληψη.

Ο Δημήτρης Πλειώνης, είναι ο μοναδικός Έλληνας που τραυματίστηκε ελαφρά, κατά τη δολοφονική επίθεση Ισραηλινών κομάντος στον “στολίσκο της ελευθερίας”, που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας. Οι κομάντος σκότωσαν 19 ανθρώπους, τραυμάτισαν δεκάδες και κατέλαβαν τα 6 πλοία, μεταξύ των οποίων δύο ελληνικά.

Ο Δημήτρης Πλειώνης βρισκόταν στο τουρκικό πλοίο “Μαρμαρά”, που δέχθηκε πρώτο επίθεση. Αυτά είναι τα τελευταία e-mail που έστειλε, πριν την επίθεση των ισραηλινών. Στο πρώτο περιγράφει το ξεκίνημα της αποστολής και τον στόχο της και αναφέρει ότι υπάρχει πιθανότητα να υπάρξει χτύπημα απο το Ισραήλ, όπως και έγινε.

Στο δεύτερο e-mail, ο Πλειώνης αναφέρει τις απειλές του ισραηλινού ναυτικού και αναφέρει ότι τα πλοία του Ισραήλ πλησιάζουν την αποστολή. Κλείνει το μήνυμα με την προτροπή “γρηγορείτε”.

(Ώρα Ελλάδος 00.30)

Date: Sun, 30 May 2010 21:10:23 +0300

Λοιπόν ο κύβος ερίφθη. Στις 4 το απόγευμα ξεκινήσαμε σε σχηματισμό 6 πλοία. Μπροστά το επιβατικό με 590 άτομα στο οποίο επιβαίνω και εγώ. Πίσω μας σε παράλληλο σχηματισμό τα τρία εμπορικά- δυο Τούρκικα και το δικό μας- η Ελεύθερη Μεσόγειος- και πιο πίσω ? παράλληλα και αυτά τα δύο μικρότερα. Η SFENDONI και το CHALLENGER I. Τώρα που γράφω έχει ήδη νυχτώσει. Οι οδηγίες είναι να κοιμηθεί ο κόσμος μέχρι τις δύο και μετά να ξυπνήσει. Υπάρχει περίπτωση οι Ισραηλινοί να χτυπήσουν νύχτα στα 80 ακόμα και 100 μίλια από την Γάζα δηλαδή στα διεθνή ύδατα μέσα στην νύχτα. Ο σκοπός μας είναι να φτάσουμε στην επικίνδυνη περιοχή των 40-30 μιλίων από τις ακτές της Γάζας και να είναι ημέρα, δηλαδή να μπορούμε να μεταδώσουμε το όποιο γεγονός μέσω των 60 δημοσιογράφων και των 18 κομπιούτερ με ίντερνετ στο καράβι στο press room. Στο καράβι εδώ έχουν μεταβιβαστεί και δύο Γερμανοί βουλευτές, ενώ στο ελληνικό υπάρχει βουλευτής της Σουηδίας και Henning Mankel. Ήρθε στο καράβι και ο δεύτερο Έλληνας και έχω παρέα, ο δημοσιογράφος SKAI o Άρης Χατζηστεφάνου.

Η επόμενη επικοινωνία μας θα είναι αν προλάβω την στιγμή της επαφής με τον εχθρό ή στην Γάζα.

Σας φιλώ όλους με πολύ αγάπη.

Δημήτρης

Date: Mon, 31 May 2010 01:14:14 +0300

( Ώρα Ελλάδος 04.14)

BREAKING NEWS

Εδώ και μιάμιση ώρα έχουν αρχίσει οι απειλές του Ισραηλινού ναυτικού. Απευθύνονται σε κάθε πλοίο ξεχωριστά και το καλούν να αλλάξει πορεία γιατί κατευθύνεται σε πολεμική ζώνη και θα φέρει όλες τις συνέπειες των πράξεων του θέτοντας σε κίνδυνο το πλοίο και τους επιβάτες του. Μας ενημερώνουν ότι έχουν δικαίωμα να ανέβουν στο πλοίο μας. Στο ΝΑVI MARMARA έχουν μοιράσει σωσίβια σε όλους και χτενίζουν την γύρω περιοχή με προβολείς. Τα ισραηλινά πλοία είναι σε απόσταση 2-3 μιλίων εμείς βρισκόμαστε στα 70 μίλια από την Γάζα. Γρηγορείτε!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΑΠΟ MAVI MARMAR

http://en.wikipedia.org/wiki/Gaza_flotilla_clash(Εχει και citations, μη κυβερνητικα)

The Free Gaza Movement’s flotilla had planned to break through the Gaza blockade, despite Israeli declarations that they would turn the ships back and transfer the aid via land through Ashdod port.[6] After the flotilla activists ignored repeated calls to turn back, Israeli soldiers armed with assault rifles[8] and handguns boarded the ships.[6][9]
The boarding of one of the ships, the Turkish-flagged Mavi Marmara, turned violent when activists attacked and beat soldiers with iron clubs while the latter were rappelling onto the vessel.[10] The activists proceeded to assault each soldier as he landed, managing to capture one of the soldiers, wrest away his handgun, and hold him below deck.[11] A firefight ensued. The Israel Defense Forces said that the activists fired on them,[12] while activists said soldiers opened fire immediately after boarding.[6][10]

Τους ειπαν δηλαδη για να ειμαστε σιγουροι οτι δεν εχετε βοηθειες προς χαμας, να σας τα μεταφερουμε εμεις μεσω ξηρας, κατεβαινουν οι στρατιωτες και τους γαμανε την παναγια οι επιβαινοντες τω πλοιω και μετα τους γαμανε και τα κομαντα.
Νταξ, μαλακια που βγαλανε οπλα, αλλα ποτε δεν ξες αν απειληθηκαν και οι ιδιοι εκεινη την στιγμη
Αυτο εγινε

A και μια ερωτηση, εσεις που παρομοιαζετε ισραηλ με ναζι… Πειτε μου ρε παιδες ενα λογο που εχει το Ισραηλ να καταπιεζει τους Παλεστινιους(ενα λαο που στα αρχιδια του κι ολας και αμα τον πειραξεις μια, δεν εχει προβλημα να ερθει και να ανατιναχθει στην μαπα σου… Θα πεθανει ικανοποιημενος γιατι πηρε και σενα μαζι του); Μηπως ολα αυτα περι καταπιεσης ειναι μαλακιες; Μηπως συμφερει καποιους η ενταση και ετσι βγαινει προς τα εξω οτι το Ισραηλ ειναι υπερκακο και οι Παλεστινιοι υπεραθωοι;

ΡΕ ΑΙΟΝΙΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΑΔΙΑΝΟΗΤΕΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΣΑΜΠΟΥΝΑΣ ΡΕ

γιατι αδιανοητες; τι δεν καταλαβες ακριβως;

Εσύ είσαι που δεν έχεις καταλάβει Χριστό μάγκα μου.

Έρχεσαι εδώ μέσα, αναπαράγεις όλη τη γραμμή του Ισραήλ ΜΕΧΡΙ ΚΕΡΑΙΑΣ, και εγκαλείς τους υπόλοιπους.

Δε ντρέπεσαι λίγο ρε, είσαι και 18 χρονών παλικάρι;

μαλακίες κάνει το ισραήλ.καλά κάνουν επίθεση σε ανθρωπιστική βοήθεια?που ακούστηκε αυτό?

Oχι ρε. Μονο την χωρα τους εχουν κλεψει οι τυποι και πυροβολανε και βομβαρδιζουν παιδακια.
Καμια καταπιεση, προς θεου.

Εγω το χαρηκα ετσι οπως την ειπε ενας δημοσιογραφος σε εκπροσωπο της Ισραηλινης πρεσβειας στην Ελλαδα πριν λιγο στη ΝΕΤ.
Τoν ρωτησε αν ο Ισραηλινος στρατος ειναι ικανοποιημενος με την επιχειρηση αυτη, και οταν ο εκπροσωπος αρχισε να λεει τις παπαριες του σε στυλ “οι επιχειρησεις δε βαθμολογουνται”, του λεει ο δημοσιογραφος, “να το θεσω πιο απλα, ειναι περηφανος ο Ισραηλινος στρατος γι’αυτο?”
Εχασε τα λογια του ο αλλος. Κλασσικη απαντηση “ο στρατος εκανε ευτο που θεωρησε απαραιτητο…”

Το να κανεις ντου με κομαντος σε πλοια που μεταφερουν ανθρωπιστικη βοηθεια (σε διεθνη υδατα κιολας) ειναι σαφεστατα απαραιτητο για την ασφαλεια του Ισραηλ. Ευγε στα παιδια που την πεσανε σε αυτους που στελνουν φαι στους κακους τρομοκρατες.

Πρέπει να το δείτε αυτό

http://theslaughterinthegaza.blogspot.com/?zx=2c08d4dba1b79eee

έχουν μάθει τακτικές από τους φίλους τους αμερικάνους οι ισραηλινοί…

Ντροπή ρε. Τίποτα άλλο.

σοκ!!!8O

Νταξει ρε μαλακες, αποψη μου ειναι για καποιους λογους και γω εχω καταληξει σε αυτο.
Δηλαδη ειναι ψεμα το οτι η χαμας που διοικει το κρατος των παλεστινιων εχει στο καταστατικο-διακυρηξη οτι δεν μπορει να υπαρξει ειρηνη οσο υπαρχει το Ισραηλ; Δηλαδη τι πιστευεις; Οτι αμα ειχαν στηριξη και οπλα οι Παλεστινιοι δεν θα τους ειχαν γαμησει την παναγια τους Ισραηλινους; Οπως εγινε και στον πολεμο των 6 ημερων, που προσπαθησαν να το φανε και δεν μπορεσανε. Μεχρι τον πολεμο το προβλημα των Παλεστινιων ηταν της Αιγυπτου και απλα μετα ανοιξαν συνορα και πηγαν στο Ισραηλ(στην ουσια τους εδιωχνε η Αιγυπτος).
Α και μια που το ανεφερα, για ψαχτε λιγο τι εχουνε παθει οι Παλεστινιοι απο τις γειτονικες χωρες, βλεπε Αιγυπτος, Ιορδανια.
ΠΟΛΥ χειροτερα απο οτι εχει κανει το Ισραηλ.
ΑΛΛΑ ΡΕ ΠΟΥΣΤΗ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΗΣΥΧΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΠΑΛΕΣΤΙΝΙΟΙ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΓΑΜΑΝΕ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΤΟΥΣ ΚΑΠΝΙΣΕ

καλα ρε εσεις.τι μακελειο ηταν αυτο.τοσος κοσμος νεκρος…:frowning:

Για πείτε μου λίγο λοιπόν ρε παιδιά. Εσείς αν ζούσατε κάθε μέρα μέσα σ’ αυτή την κόλαση, τα γράφατε ή δεν τα γράφατε όλα στ’ αρχίδια σας και ζωνόσασταν με εκρηκτικά;

[SIZE=“6”]ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ[/SIZE]

έντιτ

Αιώνιε… κρίμα ρε. Μόνο αυτό έχω να σου πω.

Ρε Αιώνιε σοβαρά, από πού διάβασες ότι οι Αιγύπτιοι διώχνανε τους Παλαιστίνιους που μετά τον πόλεμο πήγαν και εγκαταστάθηκαν εκεί που είναι τώρα?

Ντάξει μπορώ να σε βρίσω ή να ειρωνευτώ ξερωγώ, αλλά από αυτά που γράφεις απλά βλέπω ότι κάποιος στα έχει μάθει πολύ λάθος.

Γιατι, ειπα κατι που δεν ισχυει; Το ψαξες; Μιλαω για το οτι δεν τους γαμησε μονο το Ισραηλ, αλλα μονο με το Ισραηλ μας πειραξε

edit: ChrisP, εσυ εγγυασαι οτι σου τα μαθανε σωστα;

Νταξει, καταληγουμε σε ενα, αν δεν το εχεις ζησει δεν ξερεις τι συνεβη πραγματικα.
Εγω πχ αλλα μου μαθαιναν τα ΜΜΕ για την Κυπρο του 74 και αλλα τελειως μαθαινα απο αλλους, αλλα δεν μπορω να πω ξες αυτοι λενε μαλακιες θα πιστεψω τους δεινα… Γιατι πολυ απλα δεν ημουν εκει
Εγω μερικα απο αυτα τα λεω γιατι τα εχω σκεφτει μονος μου χωρις να ακουσω καποιους, απλα χρησιμοποιωντας λιγο την λογικη