Ιδεολογικές συζητήσεις

Θέλω να ρωτήσω τους συριζαίος του φόρουμ, ειναι συριζαίοι επειδή ειναι αριστεροί η σαν αντίδραση στο υπάρχον σύστημα?
Και αν ναι αν θεωρούν τον συριζα αριστερό κόμμα με ιδεολογία
Θα περιμένω τις απαντήσεις σας!!!

Αντιλαμβάνεσαι ότι η ερώτηση: “Είσαι συριζαίος επειδή είσαι αριστερός ή σαν αντίδραση στο υπάρχον σύστημα;” …δεν μπορεί να λάβει απάντηση «ναι» από άνθρωπο που ομιλεί την ελληνική, έτσι;

Δεν σε πιάνω…η απάντηση πρέπει να γινει με ένα γαμώ επιχείρημα γιατί εισαι συριζαίος μήπως επειδή εισαι αριστερός η απλά επειδή θα αντιδράσεις έτσι στο υπάρχον πολιτικό σύστημα…
Με πιάνεις τι εννοώ η πρέπει να το κάνω πιο λιανά για να με καταλάβεις?

άστο ρομάντικ, καμία σχέση. ο Vega είναι βαθιά μαοϊκός


τότε προλαβαίνει να αλλάξει ιδεολογία…ας δεί το βίντεο ολόκληρο να μάθει την αλήθεια για τον μαο τσε τούνγκ τον σφαγέα της Κίνας

Εγώ που είμαι αθειστής να προσβληθώ απο το τίτλο του βίντεο;

Τα χειρότερα εγκλήματα τα κάνουν όλοι που το παίζουν άθεοι και προοδευτικοί βλέπε Στάλιν, Πωλ Πότ και Μαό τσε τούνγκ

Δεν απαντάς στην ερώτηση μου

μα δεν έχω κανένα σκοπό να σε προσβάλλω αν προσβάλλεσαι μόνος σου τότε οκ thats your problem:p

Το παρακάτω ποστ -για όσους δεν έχουν παρακολουθήσει από την προηγούμενη σελίδα την κουβέντα- απευθύνεται στον… Vic Vega!!! :lol::lol3::bow2:

Νεο-ρομάντικ…

[SPOILER][SIZE=“5”]ΘΕΛΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΙΝΕΙΣ !!![/SIZE][/SPOILER]

[SPOILER][/SPOILER]

Υποθέτω πως οι αριστεροί αν διαβάσουν ραντ ως αριστεροί, θα βρουν πάρα πολλά στο έργο της - σχεδόν όλα όσα χρειάζονται για να ταμπουρωθούν πίσω από το δικό τους δόγμα. Εκτός κι αν έχουν πιει αρκετά ώστε να μπερδέψουν το καπιταλιστικοουτοπικότελεολογικό παραλήρημα του άτλας σραγκεδ με κομμουνισμό. Κατά τ’ άλλα, την ώρα που θα ξοδέψουν για να διαβάσουν ραντ θα μπορούσαν να την ξοδέψουν για να διαβάσουν αριστοτέλη ή καντ π.χ, κάναν λιμπερτάριαν που δε γράφει συνθήματα (ή αυτά που γράφουν ορισμένοι από αυτούς για τη ραντ), κάναν ατομικιστή που ξέρει τι του γίνεται και δεν κρύβεται πίσω απ’ το δάχτυλό του, κάναν επιστημολόγο ή σημασιολόγο που χρησιμοποιεί λιγότερες ταυτολογίες (ενώ κάνει σταυρό του τον ορθό λόγο), κάναν εξελικτιστή που ξέρει να συνδέει μεταξύ τους αυτά που παρατηρεί και δεν πετάει το 99% των παρατηρήσεων του απλώς επειδή έτσι.

[B]Ν. Μπογιόπουλος-Φασισμός[/B]

Είναι
η υπονόμευση του συλλογικού και η θρησκεία του άφατου ατομισμού που στην οικονομία λατρεύει τον «ιδιώτη» και στην πολιτική διακηρύττει το θατσερικό δόγμα «η κοινωνία δεν είναι τίποτα, το άτομο είναι το παν».

Είναι
το εγκατεστημένο ανταγωνιστικό μοντέλο συμβίωσης που αναπαράγει το πρότυπο «ο άνθρωπος λύκος για τον άνθρωπο» και σε συνθήκες κρίσης διαποτίζει τον κοινωνικό ιστό με το δηλητήριο «ο θάνατός σου η ζωή μου».
*
Είναι
η παραχάραξη της έννοιας «αλληλεγγύη» σε φαρισαϊκή «φιλανθρωπία», η προσπάθεια γελοιοποίησης ή και αντιποίησης του «ο ένας για όλους και όλοι για έναν», που στρώνει το έδαφος στη λογική «ο καθένας για την πάρτη του» και «ο σώζων εαυτόν σωθήτω».
*
Είναι
η κρατική επιχορήγηση του «κοινωνικού αυτοματισμού» που αναγορεύει το «φραγγέλιο» σε «λύση» και δημιουργεί το περιβάλλον που εισάγει το μικροαστισμό στο ιδεολογικό κατακάθι, που ανάγει το λιντσάρισμα σε απενοχοποιημένη «πολιτική δράση».
*
Είναι
η ελεεινολόγηση του «άλλου» και του «διαφορετικού» που εκείνοι που τον φέρανε εδώ, αυτοί που τον εκμεταλλευτήκανε, αυτοί που τον θέλουνε για δούλο τους, τώρα θα τον κλείσουνε με «φράκτες» και σε στρατόπεδα για να «επανακαταλάβουνε τις πόλεις μας».
*
Είναι
η στοχοποίηση του αδύναμου ως εύκολου στόχου και ως ιδανικού αποδιοπομπαίου αντιπάλου.
*
Είναι
η κοινωνική και πολιτική αγριότητα που γυρεύει εξαγνισμό και νομιμοποίηση υποκρινόμενη ότι ασκείται στο όνομα του «υπέρτερου συμφέροντος», του «λαού», της «κοινωνίας».
*
Είναι
ο κατακερματισμός και η προώθηση της αντιπαλότητας μεταξύ των θυμάτων της κοινωνίας, ο διαχωρισμός τους σε αντιτιθέμενες μερίδες «κανιβάλων» που διαποτίζονται από την αρχή «χάνεις - κερδίζω», «αφανίζεσαι - υπάρχω», «πεθαίνεις - ζω».
*
Είναι
η διαστρέβλωση, το ψέμα, η ιστορική αφασία και ο γκεμπελισμός ως μόνιμων μεθόδων άσκησης και επιβολής πολιτικής.
*
Είναι
η ενοχοποίηση του μαζικού κοινωνικού, ταξικού, πολιτικού αγώνα και η ιταμή διασύνδεσή του - με στόχο την άνωθεν υποκατάστασή του - με τα «τάγματα εφόδου» των λούμπεν της ακροδεξιάς τρομοκρατίας.
*


Με δυο λόγια:
Η φασιστική - νεοναζιστική συμμορία των τραμπούκων του υποκόσμου που υποδύεται το πολιτικό κόμμα,

είναι

το δημιούργημα της σαπίλας, είναι η σαρξ εκ της σαρκός, ενός πολιτικού και οικονομικού καθεστώτος που για την αυτοπροστασία των δομών του και για την αναπαραγωγή του, μετατρέπει την ίδια τη βρωμιά του σε κοπριά με την οποία καλλιεργεί στα κεφαλαιοκρατικά θερμοκήπια τους Φρανκενστάιν, τους εντεταλμένους να υπηρετούν τη σαπίλα που τους δημιούργησε.

Είναι φοβερό αυτό το πράγμα! Τολμάει να κράζει «την διαστρέβλωση, το ψέμα, την ιστορική αφασία και τον γκεμπελισμό» μέσα σε ένα κείμενο ακραίας διαστρεβλωτικής προπαγάνδας. Είναι πραγματικά ανελέητος με την νοημοσύνη του αναγνώστη. Ως συνήθως, ο «καλός αριστερός» ομαδοποιεί όλους τους εχθρούς του και, χωρίς το παραμικρό επιχείρημα, με στείρα πομπώδη συνθηματολογία, καταργεί τις αντιθέσεις μεταξύ τους, ώστε οι φιλελεύθεροι να βράζουν στο ίδιο καζάνι με τους ακροδεξιούς. Επιμένω ότι πρόκειται για ιδεολογική ανηθικότητα. Φτιάχνει ένα κείμενο με το δήθεν ρητορικό εύρημα: «Φασισμός είναι… Φασισμός είναι…» και, στην ουσία, τα μισά του σημεία δεν έχουν την παραμικρή σχέση με τον φασισμό ? τουλάχιστον όχι όπως τον ορίζουν οι πολιτικές επιστήμες. Θα περίμενε, λοιπόν, κανείς να μας κάνει τη χάρη ο δημοσιογράφος να επιχειρηματολογήσει, ώστε να στηρίξει την γνώμη του κάπου. Αμ δε! Κάθε πρόταση θα μπορούσε να ξεκινάει κάλλιστα με: «Κακό είναι… Κακό είναι…» και θα έλεγα ότι «Ναι μεν δεν επιχειρηματολογεί, αλλά η γνώμη του είναι ότι όλα αυτά δεν είναι καλά πράγματα», οπότε ας έχει όποια αξιακή κρίση επιθυμεί. Εδώ, όμως, στην ουσία δίνει νέους ορισμούς σε ήδη γνωστές λέξεις! Πιθανόν να φταίει το γεγονός ότι η οργάνωση στην οποία επιτίθεται αυτοπροσδιορίζεται ως αντικαπιταλιστική και αυτό μάλλον θα ενοχλεί τα ιδεολογικά μονοπώλια.

Πες τα ρε άνθρωπε,πες τα.
Ούτως ή άλλως το περιβάλλον που έδρασε η Ραντ ήταν παράξενο,όσο ορθολογισμό υποστήριζε αλλο τόσο της έλλειπε και κυρίως στήριξε την “φιλοσοφία” της πανω σε οσα ειχε ζησει στην Σ.Ενωση(καταλαβαίνετε τι εννοω)και κυρίως δεν αποστασιοποιήθηκε καθόλου απο την εποχη.Τρεντιες.

Τωρα ο Μπογιόπουλος ας παει να γραψει κανα βιβλίο με μπαλα καλυτερα,άμα θελουμε να διαχωρίζουμε το άσπρο και το μαυρο με μαχαιρι παμε να διαβασουμε Μπρεχτ καλυτερα

Προσπαθώντας να απαντήσει στα του Μάνου και Καθημερινής που εξισώνουν τα άκρα πέφτει κι αυτός στο ίδιο λάθος, όντως. (συμφωνώ με τα σημεία του αν δεν τα ταύτιζε όλα με το φασισμό)

Παρεμπιπτόντως, μπορεί κάποιος από εσάς που διαβάζετε Μπρεχτ να μου υποδείξει από πού προέρχεται αυτό το ρητό με το τούβλο στο κεφάλι του φασίστα;

Κι εγώ έχω αυτή την απορία.
Πάντως εδώ ουσιαστικά το ίδιο από τον Woody Allen: http://www.youtube.com/watch?v=BCb2Le3wtIk

Μπορεί να προέρχεται από προφορική του ρήση, αν δεν υπάρχει σε γραπτό :-k