ULVER - Οι καλυτερος δισκος και το καλυτερο soundtrack?

Ψαχνοντας βρηκα καποια σχετικα threads με την μπανταρα, αλλα το αντιστοιχο τοπικ που ειχε φτιαξει ο Μανος πριν 10 χρονια (πως γινεται να ειναι 10 χρονια πριν το 2007…) δεν εχει πλεον τις επιλογες και τις απαντησεις για το poll, οποτε σκεφτηκα με αφορμη την επερχομενη κυκλοφορια τους να κανω αυτο το poll, να δουμε και τι λεει ο κοσμακης.

Τωρα οτι και να πουμε για τον Kristoffer Rygg και τις δημιουργιες του ειναι λιγο… το Perdition City θα συνοδευει για παντα μερικες απο τις πιο ευτυχισμενες αναμνησεις της ζωης μου, ενω οτι κυκλοφορησε απο το 2000 μεχρι το 2005 σε μορφη διαφορων EP και soundtracks ειναι απλα μοναδικο. Γι αυτο και εχω συμπεριλαβει 2 ξεχωριστα polls, γιατι νομιζω πως οι λιγο πιο ιδιαιτερες δουλειες τους ειναι μια κατηγορια απο μονη της. Ισως να ταιριαζε και το Messe αλλα και το ATGCLVLSSCAP στη δευτερη κατηγορια περισσοτερο, αλλα νομιζω πως ο ιδιος ο Rygg αντιμετωπιζει αυτα τα δυο ως κανονικες κυκλοφοριες, κι ετσι θα μπουν μαζι με τα αλλα στο πρωτο poll αναγκαστικα. Βαλτε 3 ψηφους στην πρωτη κατηγορια, και 1 ψηφο στη δευτερη please. Αυτα.

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΔΙΣΚΟΣ ULVER

  • Bergtatt (1995)
  • Kveldssanger (1996)
  • Nattens Madrigal (1997)
  • Themes from William Blake’s The Marriage of Heaven and Hell (1998)
  • Perdition City (2000)
  • Blood Inside (2005)
  • Shadows Of The Sun (2007)
  • Wars Of The Roses (2011)
  • Messe I.X-VI.X (2013)
  • ATGCLVLSSCAP (2016)
  • The Assassination of Julius Caesar (2017)

0 voters

KΑΛΥΤΕΡΟ EP/OST ULVER

  • Metamorphosis (1999)
  • Silence Teaches You How To Sing (2000)
  • Silencing The Singing (2001)
  • Lycantropen Themes (2002)
  • Svidd Neger (2003)
  • A Quick Fix Of Melancholy (2003)
  • Riverhead (2016)

0 voters

Μπονους το καινουριο τραγουδι γιατι το ακουω συνεχεια και γαμαει:

2 Likes

Ωραίος, οι ψήφοι μπήκαν.
Εννοείται ότι έβαλα και τον καινούργιο μέσα, γιατί πραγματικά είναι υπέροχος δίσκος. Τον ακούω εδώ και μια βδομάδα και είναι κολλητικός. Ωραία τραγούδια, ρεφρέν και στο τέλος κάθε ακρόασης προσπαθείς να καταλάβεις και ν’ αποφασίσεις αν έχεις μόνο ένα αγαπημένο.

1 Like

Τον εβαλα ως επιλογη για οταν τον ακουσουμε… εσυ πως το εχεις ακουσει αν επιτρεπεται?

Γράφω στο Artcore Magazine και μετά από 2-3 mail, μας στείλανε το πρόμο.

Ωραια, πολυ ευχαριστα τα νεα, αν και σιγουρα παιζει και ενθουσιασμος εκ μερους σου, αλλα καλο ειναι ο ενθουσιασμος να υπαρχει!

Ανυπομονω τοτε για το επερχομενο, το πρωτο δειγμα ειναι εξαιρετικο παντως. Μακαρι να μπορω να λεω κι εγω οτι μπαινει στην τριαδα μου.

Το πιο πολυακουσμένο τραγούδι από Ulver για μένα πάντως είναι το Avhør από το soundtrack του Uno που δεν αποτελεί ολόδικιά τους κυκλοφορία. Θα μπορούσαν πάντως να το βγάλουν σαν ep καθώς έχουν 7 δικά τους τραγούδια, πρελούδια κτλ.
Μου βγάζει κάτι από Dead can dance.

στo 1:19

το καινουργιο παντως ειναι παρα πολυ καλο ! Δηλωνω ενθουσιασμενος.

Τι δισκαρα εβγαλε ο Garm παλι…

Angelus Novus :purple_heart:

1 Like

Ακόμα δε μπορώ να επιλέξω μόνο ένα αγαπημένο…
“So Falls the World”, “Southern Gothic”, “Angelus Novus”, “Transverberation” (πόσο πιο dreamy pop μπορεί να γίνεται σε κάθε ακρόαση), “1969”.

Συνήθως κάποιοι μουσικοί βγαίνουν και λένε “αυτόν τον δίσκο πάντα θέλαμε να τον κυκλοφορήσουμε”. Ε, ενώ οι Ulver δεν το έχουν δηλώσει (ακόμη), το λέω εγώ γι’ αυτούς. Ότι αυτή η φράση τους ταιριάζει.

1 Like

Στο “So Falls the World” νομίζω ότι είναι σαν να έχει ξεπηδήσει μέσα απ’ το sountrack του Westworld.

Ναι ναι ναι 100 φορες ναι

Εχω παθει πλακα με το δισκο, παιζει στο repeat… Και δεν ειμαι σιγουρος αν λατρευω περισσοτερο το original mix του Nemoralia ή το εκπληκτικο Youth Ambient mix. Ανετα θα μπει στο τοπ 3 αγαπημενων μου δισκων Ulver… και να φανταστει κανεις οτι οταν τα εγραφε απο πανω ο Dr. Feelgood ημουν πολυ σκεπτικος.

1 Like

Φαίνεται πολύ απλός δίσκος, χωρίς να προσπαθούν να φάνουν προοδευτικοί και τεχνίτες στην πράξη. Αυτά είναι στη φύση τους, ως προς το πως οδεύουν από τον ένα δίσκο στον άλλο. Για τα νορβηγικά δεδομένα μουσικής, ίσως να λάβει και εμπορικές εκτάσεις. Όχι ότι το χρειάζονται οι Ulver αυτό, αλλά κανείς δε θα είναι αντίθετος σε κάτι τέτοιο.

Και όπως έγραψε κι ένας αρθρογράφος από ξένο site, λόγω του ότι συνθέσαν ΑΥΤΟΝ τον δίσκο, ίσως ο επόμενός τους να είναι και πάλι περίπλοκος και κλασσικός Ulver δίσκος για συγκεκριμένους ακροατές.

2 Likes

Πηγα Ελλαδα για 12 μερες και το ΜΟΝΟ που επαιζε στο αυτοκινητο ηταν το νεο αλμπουμ. Τα 7 πρωτα τραγουδια μου φαινονται ολα αψεγαδιαστα, και δε μπορω να διαλεξω ποιο λατρευω παραπανω.

Αυτη τη στιγμη ακουω το ρεφρεν του Rolling Stone στο repeat, και σκεφτομαι οτι δε θα πειραζε ΚΑΘΟΛΟΥ αν επαναλαμβανοταν αλλες 300 φορες για να φτασει τη διαρκεια του τραγουδιου στα 100 λεπτα.

2 Likes

Μια ζωη φλωρος, στο αυτοκινητο αυστηρα Μεταλλικα και Ντριμ Θιατερ (τα καλα αλμπουμς και τραγουδια).

Metallica εχει μπολικο στο αυτοκινητο, αλλα εχει και Lady Gaga ωστε να ανοιγω παραθυρα τερμα και να τη βαζω στο τερμα αμα βλεπω σκληρους αντρες σαν εσενα.

1 Like

Δεν είναι θέμα σκληρότητας, είναι θέμα τρουΐλας, την οποία δυστυχώς δεν έχεις.

1 Like

Trujillas ?

2 Likes

Ευχαριστώ @Sevek :grin:!

Ευτυχως, θελεις να πεις.

1 Like