Under the Sun 2 day fest @ Cariocas, Shinos/Alepohori

A little history first διότι ξέρω πολλά για το συγκεκριμένο και ως θαμώνας και επειδή έχω στήσει εκεί μερικές φορές μηχανήματα. Γνωρίζω αρκετά καλά και τους ιδιοκτήτες (Αφοι Papageorges).

'Οπως συχνά έχω αναφέρει, μπορεί να πηγαίνω σε πολλές συναυλίες, αλλά πρώτη μου αγάπη για iβεντς είναι η ηλεκτρονική μουσική.

Φαντάζομαι οι περισσότεροι δεν έχετε σχέση με το διάσημο Cariocas beach bar στο Σχοίνο Κορινθίας, διότι δεν ακούτε house η techno.
Για μένα, είναι πραγματικά ευλογία που υπάρχει αυτό το μαγαζί, ξέρω ότι οποιαδήποτε καλοκαιρινή Κυριακή θα πάω εκεί και θα ζήσω ένα πολύ όμορφο ηδονιστικό απόγευμα/βράδυ με κορυφαίους Dj παγκόσμιας φήμης.
Δεν είναι η μουσική που προτιμάω, αλλά ο συνδυασμός:
μουσικής, παραλίας, βουνού, εναλλακτικών νεαρών κορασίδων με μπικίνι, δροσερών ποτών και άλλων ουσιών σχεδόν πάντα συνεισφέρουν ώστε να περάσω όμορφα. Τα τελευταία 15 χρόνια σχεδόν κάθε καλοκαιρινή Κυριακή που έχω ελεύθερη, είμαι εκεί.

Προ κρίσης γινόταν πανικός τις Κυριακές και ερχόντουσαν τα ίδια ονόματα που παίζουν Μύκονο. Αλλά πλέον είναι πολύ δύσκολο και κοστοβόρο για τους περισσότερους από την Αθήνα να κάνουν την διαδρομή αυτή, οπότε το μαγαζί είναι αρκετά πεσμένο σε σχέση με πριν 7-8 χρόνια που ήταν το peak.

Πρόπερσι δοκίμασαν να κάνουν πολυήμερο (5ήμερο) φεστιβάλ και είχαν φέρει κάποιους από τους θρύλους της Αμερικανικής και Βρετανικής House και Techno (Dj Harvey, Delano Smith, Gilles Peterson, Danny Krivit, Joe Claussell, Francois K…), δεν πήγαν πολύ καλά διότι ήταν υπερβολικά μεγάλο σε διάρκεια.
Είχα πάει για 3ήμερο και για να πω την αλήθεια, βαρέθηκα τη 2η μέρα.
Παρά ταύτα, η προσπάθεια τους ήταν εντυπωσιακή πραγματικά, αλλά πολύ φιλόδοξη για την Ελλάδα της κρίσης.

Πέρσι πήγαν να το κάνουν κάπως πιο alternative. Είχαν 4 μέρες. 1 με Χιπ Χοπ, 1 με Ρέγκε και 2 με house/techno. Οι πρώτες 2 πήγαν άπατες διότι (όπως περίμενα) ο κόσμος σε αυτές τις σκηνές έχει μάθει στο τζάμπα, σιγά μη βάζαν και βενζίνη να πάνε μέχρι τον Σχοίνο, πόσο μάλλον να πληρώσουν εισιτήριο.
Εγώ πήγα μόνο την 3η μέρα, η οποία από πλευράς μουσικής ήταν καλή αλλά από κόσμο όχι και τόσο, οι περισσότεροι ήμασταν οι γνωστοί που πηγαίνουμε κάθε Κυριακή.

Φέτος δοκιμάζουν και την Ροκ/Στόουνερ Ελληνική σκηνή.

Για μόλις 25 eur για το weekend, θεωρώ ότι είναι τζάμπα και φυσικά θα γίνει στην αγαπημένη μου τοποθεσία. Τις έχω ακούσει σχεδόν όλες τις μπάντες και έχω και ένσταση για το “τι γυρεύουν οι ορεσείβιοι VIC στην Παραλία” αλλά θα είμαι εκεί και τις 2 μέρες (και δυστυχώς τώρα βλέπω ότι πρέπει να ακυρώσω και μια υποχρέωση που έχω το Σάββατο 30)… ούτως η άλλως και να μην ήταν το φεστ, την Κυριακή εκεί θα ήμουνα

Πολύ ωραίο το φεστιβαλάκι. Sold out και τις 2 μέρες. Ωραίος καιρός, θάλασσα, μπύρες και μουσική.
VIC ως συνήθως έσκισαν και με πολύ καλό ήχο.
1000 mods καλοί, αλλά για πολλοστή φορά βρίσκομαι από κάποιο σημείο και μετά να βαριέμαι/κουράζομαι… λείπει το κάτι WOW.
Puta Volcano & Half Gramme of Soma μια χαρά.
Deaf radio, καλοί, έφερναν σε faith no more/joy division.
Wish upon a star σαν σχολική μπάντα, χαριτωμένοι, αλλά δεεεεεν.

Τους άλλους δεν τους άκουσα, ή έβλεπα μπάλα ή μασαμπούκονα.

1 Like