Ελληνική underground σκηνή

Τι σου είναι το ιντερνετ…
Αφού γκούκλαρα,βρήκα τον Πέτρο Μπαλτάση,τοτε drummer των Εβερεστ στο facebook :stuck_out_tongue: … και μου γνωστοποίησε ότι δε ξέρει το κομμάτι κ την μπάντα. :-k
edit ρώτησα αν υπάρχει άλλο υλικό να μοιραστεί αν έχει (κ θέλει) βεβαίως

[SIZE=“4”]Live των Φόβων του Πρίγκηπα μετά από 10 χρόνια[/SIZE]

αν και είναι Λάρισα, και δεν προβλέπεται. Γαμάτα θα ήταν

και ναι! Ξανακάνουν λάηβ, θα πιω του θανατά πάλι.

Παίδες υπάρχει ένα καλτ ντοκυμαντέρ αν γουστάρετε να χαζέψετε.

[B]“Η Ανεξάρτητη Ροκ Σκηνή στην Ελλάδα”[/B] λέγεται.

Παραγωγή: 1987, Σκηνοθεσία: Γιάννης Κασπίρης

Συμμετέχουν:
Δημήτρης Πουλικάκος, Χρήστος Δασκαλόπουλος
Last Drive, Yell-O-Yell, South of No North, Γενιά του Χάους

Μπορείτε να το δείτε [B]εδώ[/B].

Είναι αρκετά παλιό όπως καταλαβαίνετε και σε μερικά σημεία ίσως σας φανεί λιγάκι “αστείο”, αλλά αξίζει να το δείτε.

ναι ρε το παραπάνω βίντεο είναι διαμαντάκι. Μόνο και μόνο με τις μορφές που εμφανίζονται εκεί μέσα. Α ρε Φιλ! Tεσπά, εγώ δεν το βρίσκω “αστείο” πουθενά (μπας και εννοείς τι στιγμή που δείχνει τον Πουλικα να ξυρίζεται;;;οκ τότε!).

Σήμερα είμαι εξοδούχος και δηλώνω ευθαρσώς ότι γειώνω το λάηβ death angel για τη ροκαμπιλαδικη χάρη των Ducky Boyz που παίζουν αφτερ νταρκ. Ε θέλω να πιω αρκετά βασικά, οπότε το δίλημμα Death Angel vs Ducky Boyz είναι στανταρακι υπέρ των δεύτερων. :dunno::drunk::drunk:

Τσεκάρετε τούτους δω τους Σαλονικείς:

αυτό το άλμπουμ κυκλοφόρησε το 07 και λέει είναι το δεύτερό τους. Παίζουν κάτι ανάμεσα σε glam/punk και αναφέρουν ως επιρροές του New York Dolls (ε το όνομα κάνει μπαμ) και Dead Boys - βασικά αν σας αρέσουν οι GNR νομίζω ότι αξίζει να τους ακούσετε.

Δε θυμάμαι αν τους έχω αναφέρει ξανά, αλλά δε πειράζει. Επανάληψις μητηρ πάσης μαθήσεως εστί:p. Τέλοσπάντων, δε ξέρω, μου ρθε σήμερα φλασιά να ξεθάψω τους [B]Free Yourself[/B], μια πολύ ξεχώριστη μπάντα που διατηρεί εδώ και πολλά χρόνια μια πολύ ιδιαίτερη [B]σχέση με την ελληνική underground σκηνή. Σχέση εξ’ αποστάσεως![/B] Κι αυτό, γιατί η έδρα των Free Yourself, όλα αυτά τα χρόνια της ύπαρξης τους, ήταν το Ντίσελντορφ της Γερμανίας (έλληνες του εξωτερικού λοιπόν). Και δε μιλάμε για λίγα χρόνια ε. Πάνω από 15 χρόνια. Η πρώτη τους κυκλοφορία που έχω ακούσει χρονολογείται στο μακρινό 1994, όταν ήμουν τεσσάρων χρονών. Έκτοτε μετρούν αρκετές κυκλοφορίες. Κάποια full-length, αρκετά singles, επτάιντσα, και σπλιτάκια. Και όλα αυτά self-released. Γενικώς οι τύποι ήταν τελείως DIY, αν θυμάμαι καλά.

Πάμε τώρα στο μουσικό σκέλος… Εκεί κι αν οι τύποι γαμάνε. Ένα πολύ ξεχώριστο κι όμορφο punk rock, άλλοτε σε μεγάλες κι άλλοτε σε μικρές ταχύτητες, με ριφάκια που θυμίζουν αμυδρά ορισμένες φορές καλιφόρνια, γενικώς πολύ καλές κιθάρες για τα δεδομένα του punk rock, και καθαρά φωνητικά με εντελώς δικό τους χαρακτήρα, άλλοτε στ’ αγγλικά και άλλοτε στα ελληνικά. Ειδικά τα αγγλόφωνα τραγούδια τους αίσθανεσαι μερικές φορές ότι δεν είναι από ελληνική μπάντα. Με τα χρόνια εξελίχθηκαν και άλλαξαν λίγο κάποια πράγματα στη μουσική τους, αποκτώντας έναν πιο ροκ χαρακτήρα, κρατώντας ένα όμως πολύ καλό επίπεδο θεωρώ. Προσωπικά τη 90s περιόδο τους απλά την αγαπώ.

Δισκάρα είναι η παρακάτω:

[B]Τhe Head Of Truth On The Body Of Lie (1999)[/B]

όπου κομμάτια όπως το [B]america lied[/B] μ’ έχουν αγγιξει όσο λίγα.

Και η πρώτη κυκλοφορία τους:

[B]Free Yourself - single (1994)[/B]

Γενικώς κομμάτια όπως endoskopie, mothersister κλπ είναι σεμινάριο Punk Rock τραγουδιών

Δυστυχώς δε μπορώ να βρώ κάτι online ν’ ακούσετε. Στο diymusic τα έχει όλα προς κατέβασμα:)

Καποια πράγματα που βρήκα στο net απ’ αυτούς:

"[I]FREE YOURSELF - ΝΤΥΣΕΛΝΤΟΡΦ - 1992

Ξεκίνησαν να παίζουν το 1992 στο Ντύσελντορφ της Γερμανίας. Η αρχική σύνθεση ήταν Ντήμης, Μίλτος, Σπύρος και Κάι. 'Εχουν δώσει αρκετές συναυλίες σε Ελλάδα, Γερμανία, Ελβετία, Ιταλία, Ισπανία και Γαλλία με συγκροτήματα όπως οι Ιταλοί “ΚΙΝΑ”, οι “ΑΘΙΓΓΑΝΟΙ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ” (Ex-NAYTIA) κ.α.
“Και υπάρχουμε ακόμη, γιατί ρε γαμώτο γουστάρουμε να παίζουμε μουσική σαν φίλοι. Και ακόμη παθαίνουμε πλάκα πόσο κέφι μας κάνει, να σαλταίρνουν οι ενισχυτές μας από τις παραμορφώσεις, να παιδεύουμε τις φωνές μας με μελωδίες γεμάτες πόθο και οργή και να ροκάρουμε μέχρι να σπάσουνε τα τύμπανα. Είναι μια πάρα πολύ ικανοποιητική εμπειρία, να κάνεις μουσική αυτοργάνωτα χωρίς μεσολαβητές κερδοσκόπους, να είσαι αυτόνομος και ελεύθερος να εκφραστείς χωρίς να πρέπει να υποκύψεις στους σχεδιαστές του μάρκετινγκ ή στα σεξιστικά τους πρότυπα - ένα παραπάνω όταν όντως νιώθεις ευχάριστα δικαιωμένος μέσα απ΄αυτή την επιλογή. Ναι, οργανώνουμε τις συναυλίες, τις περιοδείες και τις κυκλοφορίες των δίσκων μόνοι μας - χωρίς μεγάλες εταιρίες, κράτος και θεό - αλλά με την βοήθεια από φίλες και φίλους, που καμιά φορά θα δίνανε και το τελευταίο τους πουκάμισο για την ιδέα της ανεξαρτησίας - εμείς όμως δεν τους αφήνουμε. Διότι δεν γουστάρουμε για παράδειγμα σε καμιά περίπτωση μαγαζιά με μπράβους, face-control και σκυφτά κεφάλια. Γιατί θέλουμε ο καθένας και η καθεμία να μπορεί να πληρώσει άνετα το εισιτήριο. Γιατί αγαπάμε την ευωδιά που έχουν τα μπλουζάκια μας όταν βρομάνε μπύρα. Γιατί είχαμε βαρεθεί το κενό στα κεφάλια και το μουντό συναίσθημα στις καρδιές, που αφήνει το Music-Business. Γιατί έχουμε συνηθίσει πιο προσωπικά και όμορφα. Χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει, ότι κουκουλωνόμαστε σε μια σκηνή, πλάθοντας άλλον έναν μύθο, που - τι άλλο - θα φανεί τελικά ψεύτικος. Δεν υπάρχει τέλος καμιάς ιστορίας. Μόνο η διάθεση, να φέρνουμε τα πάντα πάνω κάτω”.[/I]"
[B]
http://www.anexartisi.gr/freeyourself/freeyourself.htm[/B]

[B]http://janblurr.wordpress.com/2008/07/21/dusseldorfs-finest-free-yourself/[/B]

[B]http://www.freeyourself.de/G_s/FreeYourself.htm[/B]

Δεν τους ήξερα αυτούς και μου κάνει εντύπωση. Φαίνεται ότι είναι έλληνες του εξωτερικού από την (κάπως) περίεργη προφορά. Ωραίο πάντως ένα κομμάτι που άκουσα. Θα τσεκάρω/

Ρε πήγα σε ένα πάρτυ τις προάλλες και άκουσα την κομματάρα των Moot Point:

Μετά ήρθαν οι μπάτσοι. :lol::lol:

i mpanta menei sto MUNICH stin germania.tous eide enas filos mou prin kana 6mino an thimamai…kai sigoura exoun istoria kai makari kai mellon

δισκαρα…χωρις υπερβολες, θα ελεγα οτι ειναι πιο κοντα στους συγχρονους turbonegro(apocalypse dudes και μετα)…τους εχω δει και live 2 φορες και γαμανε…ισως η μοναδικη ελληνικη μπαντα που εχω ακουσει σε αυτο το υφος να παιζει τοσο καλα χωρις να πεφτει στις παγιδες του ειδους(γραφικοτητα-βλαχοποζερια-κοινοτυπια κτλ)
απλα rock and roll μπαντα…μακαρι να βγαλουν τιποτα καινουριο,παντως εχουν πολλα χρονια στο κουρμπετι…

Orbit: στους Free Yourself αναφέρσαι? Αν ναι, χαίρομαι πραγματικά που συνεχίζουν αυτό που γουστάρουν:)

Panagiotis, τσέκαρε ειδικά το Lp του 99 που πόσταρα. Αξίζει τον κόπο:wink:

[B]Επίσης αξίζει να διαβάσετε το δεύτερο link που έχω που μιλάει ένας γερμανός fan για την μπάντα.[/B]

Moλις ανεβασα τραγουδια τους στο youtube:

[B][SIZE=“4”]http://www.youtube.com/watch?v=-ftl2qWvvcM

μόνο το άλμπουμ που πόσταρα έχω ακούσει και μου έκανε πράγματι πολύ καλή εντύπωση. θα τσεκάρω και το πρώτο τους.

τελικά τραγουδάνε στα αγγλικά ή στα ελληνικά ωρέ; στείλε στείλε ό,τι έχεις.

Θα ανεβάσω κι άλλα κάποια στιγμή. Τραγουδάνε και στις 2 γλώσσες, κυρίως όμως αγγλικά.

οκ οκ. Υπήρχαν και οι Into the Abyss που ήταν μία άλλη μπάντα από Ελλάδα όπου κατοικοέδρευε στην Γερμανία (αν και ήταν πιο καταθλιπτικοί πάνκηδες αυτοί) :stuck_out_tongue:

Κάλη φάση! Αν βρεις κάτι στείλε!

Επίσης οι free yourself είχαν και άλλη μπάντα pop punk (σωστό) πάλι στη γερμανία. Α και τέλος για τους F.Y γαμάνε τίγκα κάτι ελληνικά samples που χουν στα τραγούδια.

Δεν ξέρω αν θα σου αρέσουν - είσαι πιο φασαριόζος αλλά δοκίμασε τους. :stuck_out_tongue:

(πληροφοριακά) όλα τα άλμπουμς τους διατίθενται για δωρεάν downloading από την ίδια την μπάντα εδώ:

http://eternalheat.blogspot.com/

και ένα αρθράκι γι’ αυτούς μπορείτε να διαβάσετε [U]εδώ[/U].

Πωωωωω, εδώ εχει γινει το αγαπημένο μου thread στο φορουμ… Συνεχίστε μερικοι στην ίδια φάση, μας κάνετε πλούσιους (από μουσικής άποψης) κάθε μέρα…

8)8)

τενκ υ

Μεγάλη αγάπη οι F.Y. αν και τους πέτυχα σχετικά νωρίς στα μουσικά πσαξίματα (Ραπτορ bless napster).

Σε ανύποπτη στιγμή είχα ανεβάσει* το αγαπημένο μου για 1 γερμανό φίλο.

Μαζί με το Dance of Freedom, άνετα σε cd εφηβείας.

gia tous free yourself elega worst enemy.nai tora den xero an tha vgaloun kati…tha deixei…