Up the hammers festival xiii 25-26 may 2018

Αν εψαξα καλα δεν πρεπει να υπαρχει σχετικο τοπικ. Το φτιαξα με αφορμη την χαρα που πηρα βλεποντας οτι ολες οι μπαντες που με ενδιαφερουν μπηκαν σε μια μερα. Ουτε λαχνο να τραβαγα. Manilla Road, Doomsword, Northwind και Attika :smiley:

Manilla Road Exclusive European show with original drummer Rick fisher at Up the hammers XIII!
Hi there swordbrothers!
We are extremely happy to announce that our beloved Manilla road will play an exclusive European show at Up the hammers festival with original drummer Rick Fisher and they will perform an old school setlist with many surpsises! The band will perform two different sets one with drummer Neudi and one with Rick. Since the line up was completed and we had only one spot for an opening band we had to switch spots in some of the bands of the festival and we thank them for the cooperation. So instead for one headliner Manilla Road will now coheadline Friday with the mighty Doomsword!
We are now able to offer day tickets as the final line up is ready. Discounted weekend tickets are now over. Presale will start again later this week and we suggest you buy your festival tickets soon in case you have already booked flights/hotels etc.

UP THE HAMMERS FESTIVAL XIII
25 & 26 MAY 2018 @ GAGARIN 205

Friday 25 May

MANILLA ROAD (USA) (Exclusive European show with original drummer Rick Fisher!)
DOOMSWORD (I)
NORTHWIND (GR) (exclusive Athens show)
ATTIKA (USA) (First show in europe ever!)
AGATUS (GR) (exclusive “The eternalist” show)
VULTURE (D)
NIGHT (SWE)

Τιμή εισιτηρίων: 38€

Saturday 26 May

HEAVY LOAD (SWE) (Second show since 1985)
SARACEN (UK) (First show in Greece!)
EMERALD (NL)
GLACIER (USA)
CRYSTAL VIPER (PL)
TRAITORS GATE (UK)
SPEED QUEEN (B)

Τιμή εισιτηρίων: 38€

Προπώληση: No Remorse Records, Sirens Records, Metal Era, Eat Metal Records

Αν και ειδα περυσι Manilla Road, δεν με χαλαει καθολου… Και δεν εχω δει ποτε Doomsword, καλη φαση που επεσαν την ιδια μερα. Με ψηνει και η δευτερη μερα, αλλα η πρωτη εχει μεγαλυτερο ενδιαφερον και για εμενα.

1 Like

Manilla θα έχουν δύο σετ, ένα με Neudi και ένα με Rick Fisher, drummer μέχρι και Crystal Logic.
Ο Rick δεν έχει έρθει ποτέ Ελλάδα, θα ναι αποκλειστική εμφάνιση (φέτος προφανώς) Ευρώπη, και γενικότερα Ευρώπη έχει ερθει φορες μετρημένες στα δάχτυλα του ενός.

Οι Northwind είναι τεράστια υπόθεση, οι Attika παλιός έρωτας για μένα, και οι Saracen ιδανικοί στον ρόλο να σπάσουν την τρουίλα (πάντα υπάρχει μια πιο hard rock μπάντα).

Heavy Load σου αρέσουν δεν σου αρέσουν πολύ, θα ναι εμπειρία να τους δεις.

Όλα τα υπολοιπα τα θεωρώ λιγο πολύ ενδιαφέροντα.

Υπάρχει και το warm-up με Eddy Malm από Heavy Load και κυρίως, επιτέλους Blood Covered (από τις πιο θρυλικές & cult ελληνικές μπάντες.

https://www.facebook.com/events/1521103507935042/
UP THE HAMMERS XIII WARM UP SHOW
AN CLUB 24 MAY 2018
Eddy Malm Band (SWE)
Wrathblade (GR)
Blood Covered (GR) exclusive “ An anthem for the brave ones” show!
Steamroller Assault (GR)
Stygian Oath (GR)

  • more bands T.b.a
    Ticket Price 15 euro
    Ticket Presale: No remorse – Sirens – Metal Era – Eat metal
1 Like

Εμενα θα με καλυπτε αν εμπαιναν δευτερη μερα οι northwind που ειναι απωθημενο απο παλια. Για δευτερη μερα ειμαι μεσα σιγουρα μιας και ξερω απο τωρα οτι θα ειμαι αθηνα. Πιο πολυ θα παω για saracen που εχω παθει πλακα απ’οταν πρωτοακουσα πριν 2 μηνες, ειναι σαν να ακουω μια μιξη απο hard rock και progressive μπαντες των 70’s με 80’s στοιχεια. Πραγματικα το αλμπουμ heroes saints and fools ειναι απτις μεγαλυτερες ευχαριστες εκπληξεις απ οτι ακουσα την τελευταια διετια.
Heavy load οκ, κλασικη one hit wonder μπαντα των 80’s, εχει αρκετα καλα κομματια.
Δεν καιγομαι για manilla road και doomsword αλλα θα το παλεψω να ειμαι και την πρωτη μιας και δεν νομιζω να εχω αλλη ευκαιρια να ακουσω λαιβ τις κομματαρες του mythology. :sweat:

Saracen φοβεροι.Σταθερη αξια το φεστιβαλ.
Ενοειται θα τιμησουμε και οχι μονο για τα
γκρουπ αλλα και για το event ως θεσμο.

Ωραία η πρώτη βραδιά αν και προσωπικά παίζει να ήταν από τις πιο υποτονικές σε αντιδράσεις (ίσως επειδή είχαμε ξαναδεί τα πιο μεγάλα ονόματα).
Εξαιρετικό άνοιγμα από τους NIGHT (αλλά σκεφτόμουν τον καφέ ενώ θέλει μπύρες η φάση τους), ωραίος ο δίσκος ακόμα πιο καλοί στη σκηνή.
Περίεργη συνέχεια με το thrash των VULTURE που δώσανε μια ποικιλία αλλά δεν ξέρω πόσοι από τους κλασικομέταλλους θέλουν διαφοροποιήσεις στο φεστιβάλ τους
Περίμενα πως και πως τους AGATUS αλλά ο ήχος τους πρόδωσε, κρίμα
Οι ATTIKA ήρθαν ευρώπη για πρώτη φορά, ήθελα να τους χαρώ αλλά ο εγκέφαλος έστειλε σήμα για άμεση προμήθεια τροφής αλλιώς θα είχαμε λιποθυμία
Και βγήκαν οι NORTHWIND και τα σπάσανε, και πάρε και νέο καλό υλικό μαζί με τα κλασικά ιστορικά κομμάτια του mythology.
Οι DOOMSWORD δε θα μπορούσαν να απογοητεύσουν και έτσι και πάλι είχαμε σηκωμένες γροθιές, γκαρίσματα και ατσάλι να ρέει…
Κλείσιμο με τους MANILLA ROAD σε ένα ακόμα σετ, το σπάσανε μάλιστα στα δυο και στα μισά κομμάτια έπαιζε ο Rick fisher! Μια κούραση την νιώθαμε πλέον, μια μπύρα ακόμα για σβήσιμο, καληνύχτα

Μερικά βιντεάκια:
NIGHT-fire across the sky

VULTURE - electric ecstasy

AGATUS – the oath(of magic and fire)

ATTIKA – when heroes fall l

NORTHWIND – Achilles last stand

DOOMSWORD – onward into battle

MANILLA ROAD – crystal logic

2 Likes

Οι Attika ηταν δυστυχως τραγικοι. Τους περιμενα πως και πως, αλλα ειχαν χαλια ηχο και δεν ηταν καθολου δεμενοι. Απροβαριστοι τιγκα.
Οι Northwind αντικειμενικα ηταν οι κορυφαιοι της βραδιας για μενα. Καταπληκτικη εμφανιση και αερας headliner. Μου φανηκαν πολυ καλυτεροι απο οποιαδηποτε μοδατη hard rock/retro ξενη μπαντα εχει εμφανιστει τελευταια σαν σφηνα σε αναλογα φεστιβαλ.
Doomsword k Manilla Road ηταν αναμενομενα καλοι. Τους εχω δει και χειροτερους, αλλα και καλυτερους, οποτε περασαμε πολυ καλα

1 Like

Πετυχα attica στα τελειωματα, το προτελευταιο ηταν καλο.
Northwind φοβεροι αλλα ξεκινησαν με μετριο ηχο που μου χαλασε το αγαπημενο troy, πολυ δυνατο σετλιστ.
Doomsword συγκλονιστικη εμφανιση για μενα που δεν,ειχα ξαναδει και δεν εχω ακουσει σχεδον καθολου. Δεν ειναι του στυλ μου αλλα εμεινα μαλακας με σκηνικη παρουσια.
Manilla road ετσι κι ετσι, ειδα γυρω στα 45 λεπτα και δε με κρατησαν για παραπανω,την εκανα να προλαβω τρενο.
Κοσμος πολυς αλλα με ανθρωπινες συνθηκες.
Φυγαμε για day2 που ειναι και το κυριως πιατο γισ μενα

1 Like

Για πείτε τι έγινε σήμεραααα

ε τι να γίνει, κλασικά η δεύτερη μέρα κλασικά ξεκίνησε με καταπονημένα πόδια και παράπονο γιατί θα χάναμε Λίβερπουλ :slight_smile:
Speedαριστό ποσεράδικο μέταλ (+ωραίες διασκευές) από τους SPEED QUEEN για ζέσταμα.
Οι πάλιουρες χωρίς σχεδόν δισκογραφία TRAITORS GATE (μόνο κάτι ep στα μέσα 80ς) επανήρθαν φέτος με το πρώτο τους άλμπουμ και έτσι είχαν κομμάτια να παίξουν.
Στους Πολωνούς CRYSTAL VIPER τράβηξε τα βλέματα η Marta με τις τσιρίδες της αλλά κάπου βαρέθηκα σε αντίθεση με τους αμερικάνους GLACER και τον κλασικό τους ήχο.
Τρίτη φορά για τους ολλανδούς EMERALD που ισορροπούν μεταξύ του θα ροκάρουμε αλλά το γυρνάμε και σε παρωδία σε φάσεις. Ακούσαμε και νέο υλικό αν και όλοι φωνάζανε μόνο στα κομμάτια του Down Town.
Στους SARACEN νομίζω περάσαμε όλοι καλά (είναι περίεργο πόσο έχουν αλλάξει ύφος μέσα στα χρόνια)
Κλείσιμο με Heavy Load όπου τα περισσότερα δελφίνια κατέβηκαν και ανέβηκαν τα σφυριά (έστω και σαν μπαλόνια), κλασικά κομμάτια, κόσμος να τραγουδάει και ένας δίπλα μου να βλέπει όλο το ματς στο κινητό του βρίζοντας (τον ράμος ή τον κάριους?)

Βιντεάκια:
HEAVY LOAD – the king

SARACEN – no more lonely nights

EMERALD – behind my wall

GLACIER – devil in disguise

CRYSTAL VIPER – Julia is possessed

TRAITORS GATE – fall from grace

SPEED QUEEN – nice boys (Rose Tattoo cover)

5 Likes

Αλλη heavy load πρεπει να επαιξαν στη Γερμανια.Χθες ηταν απολαυστικοι και ο κοσμος οπως επρεπε

1 Like

Λοιπον εγω γυρναγα ολη μερα να δω συγγενεις και φιλους αθηναιους οποτε ψιλοαργησα και μπηκα μολις ειχαν βγει οι emerald, ηθελα να προλαβω εστω λιγο glacier αλλα δεν.

Emerald πολυ ωραιοι, φουλ χαβαλε η φαση, δεμενη μπαντα και τσιριδες στο θεο, τραγουδαει οπως οταν ηταν 20-25 χρονων.

Saracen μετα που ηταν και ο κυριος λογος να ανεβω, πραγματικα δεν εχω λογια, με ενα σετλιστ ονειρο και πολυ καλο ηχο στην πορεια σηκωσαν το γκαγκαριν στον αερα. Ειχε αρκετο sing along στα περισσοτερα κομματια και για μενα ηταν μια μυθικη εμφανιση.

Οι heavy load κατα τη γνωμη μου θα μπορουσαν να εχουν βγει λιγο νωριτερα και οχι να περιμενουμε 40 λεπτα απτο φιναλε των saracen. Ξεκινησαν δυνατα με heavy metal angels αλλα με χαλια ηχο στα πρωτα 2-3 κομματια. Ο ενας υμνος επεφτε μετα τον αλλο και στο κοινο γινοταν ο κακος χαμος ακομα και σχετικα πισω.
Καποιος να πει αν ξαναπαιξαν στο τελος heavy metal angels γιατι κατι τετοιο διαβασα, εφυγα να προλαβω τρενο στις 12,30 αφου οτι ηθελα να ακουσω το ειχα ηδη ακουσει. Η μαλακια ειναι οτι μου περασε απτο μυαλο οτι μπορει να το ξαναπαιζαν.

Ωραια διοργανωση γενικα και νομιζω οτι saracen και heavy load ηταν οι καλυτερες στιγμες του φεστιβαλ. Επιστροφη καλαματα τωρα με διαλυμενο σβερκο και κομμενη μεση. Σιγουρα αξιζε και τα εξοδα αλλα και τα χιλιομετρα. Του χρονου παλι εκει.

Εδιτ: πολυ τιμιο μπλουζακι του φεστιβαλ στα 15 ευρω :clap:

3 Likes

Ξαναεπαιξαν heavy metal angels,stronger than evil και bleeding streets

2 Likes

Δυστυχως λογω χρηματων και βεβαρημενου προγραμματος δεν μπορεσα φετος να τιμησω το φεστιβαλ, ξενερωνω κυριως για Manilla Road και Doomsword. Ευχομαι να περασατε καλα οσοι πηγατε, του χρονου με Armored Saint δεν το χανω με τιποτα…

4 Likes

Μερικα λογια και απο μενα 2βδομαδες μετα.1 μερα ξεκινησα απο τους northwind.Πολυ καλοι και νομιζω αυτο που τους βγηκε ηταν η επιλογη του τραγουδιστη.Εξαιρετικος ερμηνευτης και με πολυ καλη επικοινωνια με το κοινο.Νομιζω οτι θαχουν καλη συνεχεια αν βγαλουν και δισκο.Το καινουργιο κομματι πολυ δυνατο.Συνεχεια με Doomsword.3 Φορα που τους βλεπω και παντα αποδιδουν αψογα τα κομματια τους με πολλη πορωση.θα ηθελα σε καποια στιγμη τους να τους ακουσω και με το πρωτο το τραγουδιστη τους στα κομματια του πρωτου δισκου,που προσωπικα για μενα ειναι και ο κορυφαιος τους.MANILLA ROAD.Ειναι η 4 φορα που τους βλεπω.Ενω δεν τρελαινομαι στα στουντιο αλμπουμ τους οταν τους βλεπω λαιβ μου αρεσουν παρα πολυ.Κατι ο κοσμος κατι τα τραγουδια που τα ακουω λαιβ με κανουν να θελω να τους βλεπω συνεχεια.Ενταξει οταν παιζουν και τον υμνο ninth wave στο σετ λιστ παραδινομαι.Ο πρωτος τους ντραμερ μου φανηκε λιγο υποτονικος σε συγκριση μαυτον που εχουν τωρα.Ο ΣΕΛΤΟΝ για αλλη μια φορα εξαιρετικος ενω αρχιζω και συμπαθω και τον PATRICK.Πλην του ninth wave αυτο που επαθα πλακα ηταν το empire.Tρομερο κομματι.Το τελος ηρθε μετα απο σχεδον 2 ωρες και ενω η ωρα αν θυμαμαι καλα ηταν 2 παρα τεταρτο.Συνοπτικα τις εντυπωσεις για μενα τις εκλεψαν οι NORTHWIND ενω σταθεροι οπως παντα MANILLA - DOOMSWORD.

1 Like