Vikings (History Channel)

Vikings is a television historical based drama series, created by English screenwriter Michael Hirst for the international US television channel History,[1] on which it premiered on March 3, 2013.
Filmed in Ireland, the series is inspired by the tales about the Viking Ragnar Lodbrok,[2] one of the best-known Norse heroes and notorious as the scourge of France and England. It portrays Ragnar as a Viking farmer who pioneers the first daring raids into England with the support of fellow warriors, his brother, and his wife, the shieldmaiden Lagertha. The series has received generally favorable reviews.

Είδα το πρώτο επεισόδιο και δε μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα. Με χαλάνε λίγο οι αμερικάνικες προφορές και το λογότυπο του History Channel μου θυμίζει αναπαραστάσεις σε ντοκυμαντέρ. Ελπίζω να βελτιώνεται στη συνέχεια.

Το λογότυπο; Μπα το ίδιο μένει.

ε τωρα νταξει, εδω δεν μπορεις να πεις τιποτα, τι αλλο θα ακουσουμε

η σειρα γαμαει παρεμπιπτοντως

Είδα και εγώ τα 2 πρώτα επεισόδια και δεν μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα. Ευχάριστα μεν, αλλά υπήρχαν πράματα που με χαλάγανε λίγο δε. Κάπως άδεια η παραγωγή. Μέτριες ηθοποιίες και κάνα 2 ρόλοι που δεν μου κολλάνε. Οι μηχανορραφίες πχ του ερλ και κάποιες αποφάσεις του ή ο σαμάνος/τέρας φάση 300.

Τα 2 μεγάλα συν της σειράς είναι πως ακούμε Fever Ray στους τίτλους αρχής και ότι η γυναίκα του Λόθμπροκ φέρνει λίγο σε Σκάρλετ.

παίζει η Kathryn Winnick και κάθεστε και συζητάτε για το λογότυπο ε

Μια χαρά σειρά είναι και ωραία παραγωγή. Εμένα δεν μου θυμίζει καθόλου ντοκυμαντέρ ενώ τα ιστορικά γεγονότα μέχρι τώρα είναι σωστά και σε μεγάλο βαθμό αληθή.

Εντάξει, δεν πρόκειται για ιστορικά γεγονότα, η ιστορία του Ragnar έχει πολλές εκδοχές, μυθοποιημένες ως επί το πλείστον, είτε στα τραγούδια και τα σάγκας των Βίκινγκς είτε στις ιστορίες των Αγγλο-Σαξόνων.

…Βέβαια, εμείς που ξέρουμε ιστορία τα μάθαμε από την υπερδισκάρα

[SPOILER]

[King Aella:] "Take a look to the sea, my son
Be aware of the sails the waves are carrying on.

Take a look to the earth, my son
The whole of England is awaiting for the terror from the north."

[Ragnar Lodbrok:] “Take a look to the sky, Halvdane
We shall fill the air with spears to turn black this christian sun.”
“Sku mod himlen Halvdane, vi vil fylde luften med spyd sa
Denne kristne sol blivert sort”

(Halvdane είναι ένας από τους γιούς του. Ο Bjorn και η Gyda που παρουσιάζονται στη σειρά ως παιδιά του παίζει να είναι του History channel μόνο)
[/SPOILER]

για τη γυναικα του λοθμπροκ ψαρωσα στην αρχη:)

Το καλύτερο επεισόδιο μέχρι ώρας…

[SPOILER]Uppsala, θυσίες, γαμήσια στη φύση, μανιτάρια και μοιρολόι.[/SPOILER]

Μια χαρά σειρούλα παίδες. Ευχάριστη, κυλάει χωρίς να κουράζει, και πάνω απ’όλα όμορφη στο μάτι (τοπία, σκηνικά/κουστούμια, γυναίκα του Ράγκναρ…).

Κατά τα άλλα:

Έεεεεεεετς!
Και μη μασάτε με τη φλώρικη μουσική στο opening, θα παίξει ‘Blood Eagle’ εκεί που πρέπει… :wink: [κλατς και το κομπολόι]

Έκλεισε δυναμικά πιστεύω. Με απιστίες, θανάτους και προδοσίες. Ο Ραγναρ είναι ωραίο μωρό και αξίζει την προσοχή του γυναικείου πληθυσμού του φόρουμ. Μην βλέπετε μόνο Game of Thrones :stuck_out_tongue:

Kαπακι μετα την εξεταστικη, θενκ γιου Οντιν!

Ποτέ βγαίνει με το καλο ο δεύτερος κύκλος ρε παλικάρι ;

Lonesome rider

27/2 αρχιζει

μπηκε πολυ δυνατα,απροσμενα δυνατα

Οχι και απροσμενα. Αφου ξερουμε οτι αυτη η σειρα δε χαριζει καστανα. Πολυ καλο πλοτ τουιστ. και οσο θυμαμαι κατι κριτικες για 1η σεζον του στυλ " μεγαλωστε το μπατζετ για να μη φαινεται οτι πολεμαμε εμεις και 10 φιλοι μας για να συμπληρωσουμε αντιπαλους" τοσο γελαω δυνατα.

[SPOILER] Αρνουμαι οτι η εγκυος που δε θυμαμαι το ονομα της ειναι ανθρωπος. Ειναι οντως καποιο πλασμα με καταγωγη απο θεους και ηρωες που τυχαινει να περιδιαβαινει στο πλατω και το καταγραφει ο φακος.[/SPOILER]