Το χεις καταλάβει ότι πρακτικά μου ζητάς εκλογικό κάλεσμα, έτσι;
Τα πράγματα είναι απλά, αν εσύ θεωρούσες μέχρι σήμερα ότι έχει νόημα να πας μόνο όταν μπορεί να βγει μια “αντιμνημονιακή” κυβέρνηση ή “για να μη βγει ο Σαμαράς ή ο οποιοσδήποτε μνημονιακός” ή κάτι παρεμφερές, έχω να σου πω δύο πράγματα: 1ον, περαστικά (:razz:) και 2ον, ότι ξέρεις, υπάρχει μεν η παραπάνω αντίληψη, κυρίαρχη προφανώς στον κόσμο (“έχω να επιλέξω όχι από όλους όσοι κατεβαίνουν στις εκλογές, αλλά από όσους έχουν ρεαλιστικές πιθανότητες να βγουν, οπότε πρακτικά το μόνο που έχω να κάνω είναι να θέσω κάποια μίνιμουμ κριτήρια για το ποιος θέλω να βγει/ποιος δεν θέλω να βγει”), αλλά υπάρχει και η άλλη αντίληψη, ότι αν μια πολιτική που εμείς θέλουμε μπορεί να βγει ενισχυμένη έστω και ως αντιπολίτευση, έστω και κατά μία ή μισή μονάδα, καλό είναι, δε μας χαλάει. Γιατί αν δεν υπήρχε κι αυτή η αντίληψη, τότε οι εκλογές στην Ελλάδα θα ήταν καρμπόν απ’ τις αμερικανικές, όπου όταν π.χ. οι Δημοκρατικοί παίρνουν 52%, τότε οι Ρεπουμπλικάνοι παίρνουν 48%. Και δε χρειάζεται να μιλήσουμε για το αν είναι πιο εύκολο ή πιο δύσκολο, σ’ αυτές τις συνθήκες, να ακουστούν οι μικρότερες πολιτικές δυνάμεις, έτσι δεν είναι;
Know what I’m sayin’?