Nirvana - Nevermind (1991)
Υπερτιμημένο, αλλά καλό. Έχει 3-4 κομματάρες. Το επόμενό τους (In Utero) μ’ αρέσει περισσότερο σαν σύνολο, χωρίς βέβαια να το θεωρώ κι αυτό κάτι το τρομερό συνθετικά.
Pearl Jam - Ten (1991)
Δεν το έχω ακούσει. Φαντάζομαι ότι πρέπει, γιατί π.χ. το I Am Mine από το Riot Act το θεωρώ τρελή κομματάρα.
Faith No More - Angel Dust (1992)
Υπέρτατη δισκάρα, από τους καλύτερους δίσκους των 90΄ς ανεξαρτήτως ιδιώματος.
Rage Against The Machine - S/T (1992)
Λατρεμένος δίσκος κι αυτός, τί συζητάμε. Υπήρχε μια εποχή, χρόνια πριν, που έσκαγε RATM κομμάτι σε κάποιο club και ξύνιζα, αλλά ευτυχώς έχει περάσει.
The Smashing Pumpkins - Siamese Dream (1993)
Δεν το χω ακούσει. Να το κάνω;
Soundgarden -Superunknown (1994)
Δεν του έχω δώσει ίσως όση βάση θα έπρεπε. Πάντως αν είναι να μιλήσουμε για Soundgarden γενικά, το Badmotorfinger θα έμπαινε άνετα στη δική μου (περιορισμένη πρέπει να ομολογήσω) λίστα αγαπημένων 90’ς ροκ δίσκων.
Nine Inch Nails - The Downward Spiral (1994)
Ούτε αυτό το έχω ακούσει. Ξέρω, απαράδεκτος. Θα γίνει κι αυτό σύντομα, ελπίζω.
Porcupine Tree - The Sky Moves Sideways (1995)
Από τις λίγες φορές που το έχω ακούσει μου φαίνεται ότι θα μπορούσε κι αυτό να ανήκει στα πολύ αγαπημένα μου της δεκαετίας. Εντάξει, Στίβεν Γουίλσον.
Tool - Aenima (1996)
Εδώ τί να πω. Αυτός ο δίσκος είναι στο ALL TIME top 10 μου. Σιγά μη δεν έπαιρνε την πρωτιά στα 90’ς. Και με χαρακτηριστική ευκολία κιόλας.
Radiohead - OK computer (1997)
Κι εδώ έχουμε μάλλον τον 3ο αγαπημένο μου ροκ δίσκο από 90’ς, μετά από Aenima και Angel Dust. Δε θα ξεχάσω ποτέ εκείνη την πρώτη ακρόαση. Για πολλά χρόνια τους είχα στο μυαλό ως κάτι σαν σύγχρονους Pink Floyd ή κάτι τέτοιο.
Η συνεισφορά ενός ψιλο-ανέπαφου στο θρεντ. Το ξέρω, δεν τη ζητήσατε. Στ’ αρχίδια μου ρε! 8)