AC/DC -- Black Ice

στις πρώτες δύο ακροάσεις, νύσταξα…

θα του δώσω κ άλλο χρόνο επειδή σέβομαι το σχήμα, αλλά ο δίσκος είναι τυπικότατος κ μονοδιάστατος…

βλέπουμε.

cras προσοχή στην γλώσσα

Δηλαδή το High Voltage ήταν μη τυπικό και πολυδιάστατο; Μάλλον πρόκειται για τον πιο πολυδιάστατο δίσκο των ΑC/DC πράγμα που δεν είναι αναγκαστικά καλό. Μάλλον δεν έχεις και την καλύτερη σχέση με το γκρουπ :wink:

όχι, αλλά είχε κομματάρες… δεν περιμένω από τους ac/dc δισολίες, πολλαπλές ενορχηστρώσεις, γυναικεία φωνητικά κ 9λεπτα κομμάτια, αλλά το φετινό μου φάνηκε (μέχρι στιγμής) άνοστο…

και οι motorhead παίζουν τα ίδια κ τα ίδια, αλλά το φετινό είναι σουπερ δισκάκι…

Εγώ το μόνο που σχολίασα ήταν το δικό σου σχόλιο για τον δίσκο. Τυπικότατος και μονοδιάστατος. Αν έλεγες π.χ. ανέμπνευστος δεν θα έλεγα τίποτα. Το γούστο είναι θέμα του καθένα μας στο κάτω κάτω. Εδώ σε ένα φίλο μου δεν αρέσει καθόλου το Whole Lotta Rosie!!!

ενω ο δισκος των μεταλλικα ηταν πολυδιαστατος και γαματος ε???:p:p
ενταξει πλακα κανω…εμενα παντως ο δισκος μου αρεσε παρα πολυ…οτι περιμενα…και πιστευω πολυ καλυτερος και απο τον προηγουμενο τους,με παρα πολλα καλα κομματια(δεν εχω καταφερει να τον ακουσω πολλες φορες ομως γαμωτο…)

15 κομμάτια.
5 που ξεχωρίζουν.

Καθε φορα που ακουω τον δίσκο μου φτιάχνει την διαθεση. Τρομερός πραγματικά, γιατί παρέμειναν στα ίδια επιπεδα από ότι περίμενα. Δεν πιστευα δηλαδη να ξεπερασουν το Back In Black. Ασε που δεν ηθελα να γινει κατι τετοιο. Η φωνή ειναι όλα τα λεφτα. Η κιθάρα κλασσικα τα σπάει. Το μόνο που με χάλασε, ήταν ότι άκουσα σε αρκετα κομμάτια ότι στην ουσία ήταν συνέχεια το προπροηγούμενου με μια ελαχιστη αλλαγη 2 νότες στο ριφ. Γι αυτο ισως καποιοι λενε οτι κουραζει, γιατι γεννάνε τραγούδια που τα έχεις ήδη ακούσει κ αυτό όσο να πεις είναι κουραστικό.

Πάντως χαλάρα για την φετινη χρονια gia mena:
Motorizer
Death Magnetic
Black Ice
Vegeance ( Crom )

Στο πιο μεγάλο μη επίσημο φορουμ για τους AC/DC έγινε ένα άτυπο poll για τα καλύτερα κομμάτια του Black Ice. Σχεδόν όλα τα κομμάτια που ξεχωρίζω εγώ είναι από μέση προς τέλος :slight_smile:

[B]Rock and Roll Train - 60 points

Anything Goes - 44 points

Money Made - 26 points

Big Jack - 24 points

Spoilin for a fight (tie) - 17 points

Smash N Grab (tie) - 17 points

Wheels - 12 points

War Machine (tie) - 11 points

Skies on Fire (tie) - 11 points

Stormy May Day (tie) - 11 points

R n R Dream - 8 points

Black Ice (tie) - 8 points

Rocking all the way - 6 points

Decibel - 2 points

She Likes Rock and Roll - 0 points[/B]

Έχω πορωθεί!!! Είναι γαμάτοι…θεοι…ΤΕΛΟΣ…Δεν υπάρχει καλύτερη μουσική, καλύτερος ήχος σε όλο τον πλανήτη… Ακούω από την αρχή της ζωής μου (λογω ντάντυ) και δεν ζω χωρίς αυτούς…ΑΠΛΑ…Και αν τους δω από κοντά δεν θα υπάρξει κάτι πιο υπέροχο και συγκλονιστικό γεγονός στη ζωή μου…Όμως κρίμα που δεν γενήθηκα κάτι χρόνια πιο πριν…

Κι εγω ρε crab…

Το anything goes το θεωρω απο τα χειροτερα τ σιντι κ το τραινο ενα μετριο τραγουδι.Κ πες οτι το τραινο δικαιολογηται λογω σπρωξιματος με βιντεο κλιπ κι επειδη βγηκε πρωτο κλπ αλλα το anything goes;
Τα black ice,decibel πως γινεται να ναι τοσο χαμηλα.Το Big Jack το περιμενα 1-3 κ σιγουρα πιο πανω απο τα τρια πρωτα.

8O8O

Κι εγω το καραγουσταρα το δισκακι…

Ολα τα μελη σε πολλη καλη φορμα, ομως θελω να αναφερω ιδιαιτερα το πολυ καλο drumming του Phil σε ολο το δισκο.

Δεν ξερω ντραμς, δεν ειμαι ειδικος, αλλα αρεσε στα αυτια μου και αυτο μετραει.

Οπως και για το δισκο γενικοτερα…

Αρεσε στα αυτακια του και αυτο εχει σημασια.

Δεν περιμενα κατι διαφορετικο απο τους AC/DC.

Kαι οσοι περιμεναν ή απογοητευτηκαν αλλης μπαντας το δισκο περιμεναν.

Αυτοι ειναι οι AC/DC εν ετει 2008 και μπραβο τους.

Εχω ξεχωρισει προσωπικα τα Rock N Roll Train, Smash N Grab, Wheels, War Machine, Rock N Roll Dream, Stormy May Day, Black Ice.

Ε, ας μην τα πω ολα. :smiley:

Το βασικό riff και η εισαγωγή του “Stormy May Day” δε θυμίζει Zeppelin; Και συγκεκριμένα από Physical Graffiti ξέρετε ποιό!

Λοιπόν τελικά είχα δίκιο αλλά δεν είναι σε αυτό το βίντεο, τσεκάρετε αυτό αφού το βάλετε στο 2:20 πρώτα…

Μόνο και μόνο που μου θύμισαν την απόλυτη παιχνιδάρα μπράβο τους…αλλά ίδιο όμως!!!

Δε με νοιαζουν οι στιχοι ως στιχοι αυτο καθ’ αυτο.

Δε με νοιαζει το νοημα τους.

Απλα οι στιχοι σε βοηθαν στο να μπορεις να τραγουδας το κομματι και τοτε μπορεις να εχεις καλυτερη αποψη για την αξια του.

Σωστός…

Aκομα δν ξερω τι να ψηφισω…μετα απο ουτε κ γω ξερω ποσες ακροασεις ειμαι αναμεσα σε Big Jack(Λαθος π δν υπαρχει στην ψηφοφορια),Black Ice κ Stormy May Day.Το αλμπουμ τλκ ειναι εξαιρετικα κολλητικο.Δν μπορω να σταματησω να το ακουω.

Rnr train:Τα χαμε πει…ενα,απλως,καλο τραγουδι αλλα σιγουρα οχι απο τα καλυτερα τ αλμπουμ.
Skies on fire:Μετριο τραγουδι.
Βig Jack:Τελειο…
Anything goes:Δν μπορω να πω οτι με εντυπωσιασε…
War Machine:Πολυ καλο τραγουδι…
Smash n grab:Ακομα δν ξερω αν μ αρεσει η οχι…
Spoilin for a fight:Αρκετα καλο τραγουδι κ δν ξερω γτ αλλα γουσταρω πολυ τη καθαρη φωνη τ Brian στην αρχη…
Wheels:Απο τα καλυτερα τ δισκου…
Decibel:Aπλως καλο.
Stormy May Day:Επος.
She likes rock n roll:Παρα πολυ καλο τραγουδι με γαματο ρεφραιν.
Money Made:Αρκετα καλο αλλα οχι για πρωτη τριαδα οπως στην ψηφοφορια π ποσταρε ο crabsody.
Rnr dream:Αψογο…
Rockin all the way:Μαζι με το anything goes τα θεωρω τα χειροτερα τ δισκου.
Black Ice:Χωρις λογια…

Μετά από αρκετές ακροάσεις μπορώ να βγάλω κάποια πιο ασφαλή συμπεράσματα. Κατ’ αρχήν πιστεύω έχουμε τον πιο εμπορικό (αν εξαιρέσω το The Razors Edge) δίσκο τους. Φάνηκε πιστεύω αυτό αμέσως από το πρώτο single και ιδίως το ρεφραίν του κομματιού. Γενικά μπήκανε πολλά δεύτερα φωνητικά. Σαν να πάτησε ο O Brien στη δουλειά του Lange στο Ηighway To Hell. Δυστυχώς το αποτέλεσμα δεν ήταν πάντα πολύ καλό. Από τη μια έχουμε τον πολύ καλό και καθαρό ήχο που ήταν ένα από λίγα ψεγάδια του Stiff Upper Lip αλλά αυτό καμμιά φορά δουλεύει και σαν μπουμεραγκ. Χαρακτηριστικό του δίσκου είναι η απόδοση του Brian που είναι εκπληκτικός. Ο δίσκος συνθετικά όμως έχει αρκετά προβλήματα. Ας πιάσω και εγώ λίγο τα κομμάτια ένα ένα

Rock N Roll Train: Στην αρχή είχα χειρότερη άποψη αλλά τελικά δεν πιστεύω ότι είναι άσχημο. Έχει φοβερό riff και ρυθμό γενικά αλλά εκεί που μου τα χαλάει λίγο είναι στο ρεφραίν. Πιστεύω είναι από τα καλά κομμάτια του δίσκου

Skies On Fire Αρκετά καλό κλασσικό AC/DC ριφ , φοβερά φωνητικά από Brian. Καλό κομμάτι εν γένει όχι όμως κάτι φοβερό. Ο ήχος των drums στην εισαγωγή εκπληκτικός!!!

Big Jack Αυτό το κομμάτι αρέσε σε πολύ κόσμο και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί. Ιδίως το refrain μου φαίνεται πολύ τετριμμένο και ανέμπνευστο.

Anything Goes Έχω την εντύπωση ότι ο Brian θα ντράπηκε πολύ όταν τραγουδούσε αυτό το κομμάτι. Tο πιο pop τραγούδι των AC/DC ever. Η αλλαγή δισκογραφικής τελικά έκανε κακό στο γκρουπ. Δεν πιστεύω ότι διαφορετικά θα υπήρχε αυτό το κομμάτι. Όχι ότι είναι τόσο κακό , έχει μάλιστα από τα πιο ωραία refrain στο δίσκο, αλλά δεν είναι AC/DC. Πιθανώς θα είναι το επόμενο single. Ελπίζω να μην συμβεί αυτό γιατί τότε μάλλον θα το παίξουν και ζωντανά. Αν θεωρήσουμε ότι με το Rock N Roll Train είχαν στο μυαλό τους το Highway to Hell εδώ είχαν το Touch Too Much. Έχουν και τις ίδιες θέσεις στο tracklist.

War Machine Eδώ τα πράγματα βελτιώνονται σαφώς. To μπάσο σκάει στη εισαγωγή και πάλλεται το στερεοφωνικό, ο Βrian γίνεται αμέσως γίνεται από δάνδης διάβολος και το ρεφραίν σπέρνει. KOMMATAΡΑ!!! Το μόνο που με χαλάει λίγο η μικρή διάρκειά του. “Better watch your back and cover your tracks”

Smash N Grab
H xειρότερη στιγμή του δίσκου. Μέτριο riff και ψιλοχαζοχαρούμενο refrain.

Spoiling For a Fight Xωρίς να είναι σπουδαίο έχει την αλητεία των AC/DC. Θα το παρομοίαζα κάπως με το Come and Get It και με το Whiskey on the Rocks. Το γουστάρω

Wheels Πολύ καλό κομμάτι στο κλασσικό τους ύφος. Άψογο

Decibel Παραδίδονται μαθήματα rhythm section

Stormy May Day Φοβερό ριφ με τον Angus να οργιάζει στην slide κιθάρα. Από τα καλύτερα κομμάτια του δίσκου. Το μόνο που με χαλάει η μικρή διάρκειά του

She Likes Rock N Roll Περίμενα περισσότερα από τις κριτικές που είχα διαβάσει. Πάντως είναι πολύ καλό κομμάτι. Ξεσηκωτικό ρεφραίν

Money Made Δυνατό ριφ. Καλό κομματάκι. Όχι φοβερό

Rock N Roll Dream Ti μπαλλάντα και μαλακίες. ΥΜΝΟΣ. O Brian απίστευτος!!!

Rocking All the Way Κλασσικό ύφος. Πολύ καλή στιγμή!!

Black Ice Κάποτε τα βγάζαν πιο εύκολα αλλά δεν πειράζει. Το κομμάτι αυτό για μένα αξίζει να παίζεται ζωντανά δίπλα στα classics. Αυτό νομίζω τα λέει όλα!!!

Crab εμενα παντως το Anything Goes μου αρεσει αρκετα…Εχει μια ποζερια μεσα και με φτιαχνει…

Παντως συμφωνουμε σε ενα πραγμα…To Black Ice ειναι το καλυτερο του δισκου και οπως ειπες τεινει να γινει πλεον ισαξιο με τα κλασικα…

Δεν ξέρω αν αναφέρθηκε νωρίτερα… αλλά είχε τις προάλλες σχετική είδηση και νομίζω αποκλειστικά το βίντεο, το star channel. Και φυσικά το συγκρότημα, σύμφωνα με τον παρουσιαστή του star Θοδωρή Δρακάκη, λέγεται AC/D και ΟΧΙ ΑC/DC! (όποιος είδε τις προάλλες ραδιοαρβύλα, κατάλαβε :lol: )

Moυ αρέσει το Anything Goes απλά δεν πιστεύω ότι ταιριάζει στο group. To Black Ice απλά δεν υπάρχει!!! Πάντως στο poll ψήφισα Rock N Roll Dream γιατί δεν ήθελα να έχει ένα μόνο ψήφο. Επίσης κανείς δεν προτιμά το War Machine??

Xεχε. Ήδη το έχουμε αναφέρει το σκηνικό αυτό. Καλά μιλάμε το Star είναι τραγικό!!

Δεν ξέρω αν είναι η αδυναμία που τους έχω…
Δεν ξέρω αν είναι η πολύχρονη αναμονή…
Δεν ξέρω αν επηρεάζει το γεγονός οτι είναι πάλι στο δρόμο…
Δεν ξέρω αν όλα αυτά με κάνουν προκατειλημμένο…

Αλλά…

ΕΙΝΑΙ ΔΙΣΚΑΡΑ…

Σίγουρα έχει και αδύναμες στιγμές αλλά δεν βρίσκω λόγο να το βγάλω απ’ το cd… :metal: :metal:

ξεχωρίζω…
Skies on Fire
Rock n Roll Train
Black Ice
Rock n Roll Dream

δε με ενθουσίασαν…
war machine
smash n grab