καλα αστα να πανε… θα επανελθω πανω στο θεμα της παραπλήρπφορησης αργοτερα…
Δεν ξερω για ποιο πραγμα να στεναχωρηθω πρωτα… Για τις τοσες πολλες ανθρωπινες ζωες που χαθηκαν?Για την καταστροφη των περιουσιων τοσων ανθρωπων? Για την ομορφια της Πελοππονησου και της Ευβοιας?Για το οτι θα εισπνεουνε (και μαζι με εκεινους και εμεις) σταχτες και καπνο για αρκετο καιρο?Για τις πρωτες βροχες του χειμωνα που θα πλημμυρισει η μιση Ελλαδα?Για την Αρχαια Ολυμπια ?(που κουτσα στραβα γλιτωσε και εκεινη καπως…)
Ειλικρινα δεν ξερω τι να πω.Ενα μεγαααααλο κριμα πραγματικα, που μεσα σε 2 μερες η μιση Ελλαδα εχει καταστραφει…
καηκε η ιστορια μας!!!
Δεν καηκε λεμε…
1)Οσο και να με ποναει το οτι η φωτια εφτασε στην Ολυμπια(θα σηκωθουν οι αρχαοι νεκροι να μας παρουν με τις πετρες), χιλιες φορες να καιγοταν μονο αυτη και να σωνωντουσαν ολα τα καμμενα χωρια και να ζουσαν οι 60 νεκροι αυτη τη στιγμη…Παρ’ολα αυτα για μια ακομη φορα αποδεικνυουμε οτι την ιστορια μας την εχουμε γραμμενη κανονικα…ντροπη και αισχος…
2)η οικονομια της χωρας πηγε πισω 20-30 χρονια…καταστραφηκε ολος ο παραγωγικος ιστος των περιοχων αυτων…κτηνοτροφοι,αγροτες,εμποροι,απλος κοσμος πως θα ζησει??? Νεο εσωτερικο κυμα μεταναστευσης προς τα αστικα κεντρα φανταζομαι…
3)Τεραστιες οι ευθυνες της ηγεσιας…υπουργος δημοσιας ταξης εκτος τοπου και χρονου…αρχηγος πυροσβεστικου σωματος και γραμματεας πολιτικης προστασιας στα μαχαιρια…μαζι με τυχον συλληφθεντες εμπρηστες πρεπει να πανε στον εισαγγελεα και οσοι απο την υπο διαλυση κρατικη μηχανη φερουν μεγαλες ευθυνες για το οτι δεν φροντισαν για προληψη και αφησαν το πυροσβεστικο σωμα ανεπανδρωτο τοσα χρονια…
4)Που ηταν ο στρατος εστω την τελευταια στιγμη να προσπαθησει να φτιαξει εστω και λιγες αντιπυρικες ζωνες στις περιοχες που δεν ειχε φτασει ακομα η φωτια???
5)Ειμαστε για τα πανηγυρια…
Δαφνη Αρκαδιας: Το πιο πιθανο ειναι σε λιγες ωρες να σβηστει απο το χαρτη…
…
Ξαναπροσπαθήσαν να ξανακάψουν τον Υμητό!ΠΑΠΑΡ$Σ!
Δυστιχώς δεν τους πιάσαν,αλλά τουλάχιστον προλάβαν να σβήσουν την φωτιά.
:papas: [-o<
πραγματικα με εχει σοκαρει αυτη η κατασταση. να πω την αληθεια ομως χτες που ανοιξα το πρωι την τηλεοραση
κ ειδα τις φωτιες ειπα" πιπες τον δημοσιογραφων". ισως ειναι η πρωτη φορα που ο ντορος που γινετε απο τα ΜΜΕ ειναι μικροτερος απο αυτα που συμβαινουν εκει…
εμενα παντως κατι μου βρωμαει…
Χθες δεν εγινε αυτο?Ασε, γυρνουσα απο εξωτερικες δουλειες και ηταν αποπνικτικα εξω.Και αυτοι πια με τον Υμηττο… εχει απομεινει και κατι για να καψουν?Μια ζωη γυμνο τον θυμομουν…:-s
κρίμα οι άνθρωποι μετά οι κόποι μιας ζωής μετά το φυσικό κάλλος και κρίμα για την ανικανότητα των υπευθύνων…όλα στηρίζονται στο φιλότιμο του Έλληνα…
εκατσα κ διαβασα ολα αυτα που ειπατε για εμπρηστες τρομοκρατες κ ολα αυτα.
ενοιτε για μπιλ λαντεν κ τετοια μου φαινεται πιο αστειο κ απο το The wall!
πιστευω απλα αυτο που ειπαν κ οι περισσοτεροι! φταει η λαλακια που μας δερνει ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!
θελω να ρωτησω κατι επειδη δεν εχω παει ποτε πελοπονησο κ δεν ξερω. ολες αυτες οι δασικες εκτασεις που καηκαν ειναι μερη που μπορουν ανετα να γινουν βιλες κ να τις εκμεταλευτουν οικοπεδοφαγοι?
Όχι όλα,αλλά υπάρχουν σημεία ιδανικά για αυτό,ειδικά στην Αχαία και στο νομό Ηλίας.
για όποιον ενδιαφέρεται…
εσύ δεν έχεις μαύρα ρούχα ρε!!! έχει dress code δε βλέπεις?
Δεν έχω ιδέα Σάκη. Μόνο αυτό μου έστειλαν με e-mail
[QUOTE=karvou;191085
Δεν έχω ιδέα Σάκη. Μόνο αυτό μου έστειλαν με e-mail[/QUOTE]
θα παω μονος μου δεν παιζει προβλημα! :hippy:
πραγματικα τετοιο πραγμα στον λεγομενο δυτικο κοσμο έχει να γινει απο το μεσαιωνα. πως ηταν τοτε ενα πραμα, που παρακαλαγε ο κοσμος στους θεους να βρεξει; κατι τετοιο ειναι και τωρα.
ρε γμτ, γιατι δε κοβουν εκει 5 χιλιομετρα δασικης εκτασης; ας αρχισουν να κοβουν γμτ. ας καλεσουν κοσμο και κοσμακη να βοηθησει. θα καψει η φωτια, ε θα σταματησει στα κομμενα.
Ακριβώς αυτό σκεφτόμουν! Τώρα πρέπει να ξεσπάσει μια καταιγίδα, γιατί δυστυχώς δεν βλέπω να τελειώνει σύντομα αυτή η τραγωδία!