Arctic Monkeys @Release Athens 2023

Εγώ ψιλοαπογοητεύτηκα να πω την αλήθεια. Όχι τόσο από τους Arctic monkeys, αλλά από το κοινό που δεν είχε καθόλου ζωντάνια.
Από τους monkeys έχω απογοητευτεί τα τελευταία 10 χρόνια με αυτά που βγάζουν, αλλά και με τον τρόπο που ρίχνουν τα τραγούδια στις συναυλίες τους.
Πάντως το 18 που τους είχα δει στη Βαρκελώνη γινόταν ο πρέπον χαμός

Hives κατάφεραν να ξεσηκώσουν ένα υπνωτισμενο, από τα κινητά και τις σελφι, κοινό. Εξαιρετική εμφάνιση.
Οι Arctic Monkeys ήταν ίσως η πιο ξενέρωτη συναυλία που έχω δει ποτέ. Κανένα πάθος από μπάντα και κοινό, εκτός από τα κλασικά δύο χιτάκια του AM. Εκεί η θάλασσα κινητών που κατέγραφε την εμφάνιση της μπάντας έδειχνε ότι κάτι κίνησε το ενδιαφέρον του κόσμου. Στα υπόλοιπα υπήρχαν ουρλιαχτα με το που έμπαινε το κομμάτι και μετά σιγή.
Είδα παιδάκια 10 χρονών που βαριοντουσαν για ώρα μέχρι να παίξουν το Do I Wanna Know του οποίου ήξεραν όλους τους στίχους παπαγαλια. Κι ερωτω, πού βρήκατε 80 ευρώ για να δει το παιδάκι ένα τραγούδι που ξέρει; Επίσης, πώς απέκτησε τόσο κοινό αυτή η μπάντα ξαφνικά; Πώς εξηγείται νεαρά κορίτσια να σηκώνουν χαρτονια με μηνύματα σεξουαλικου περιεχομένου προς τον Turner; Η μπάντα απολαμβάνει αυτό το ξαφνικό μπαμ ή απλά μαζεύει το χρήμα;
Ίσως ακούγομαι μπούμερ οκ, αλλά σήμερα έπαθα ένα σοκ, στη Μαλακάσα είχα περάσει πολύ καλύτερα.

Κανένα πάθος από τη μπάντα ;; Το outro του Body Paint δλδ πως σ φάνηκε ;
Προσωπικά πέρασα πολύ ωραία - σετλιστ τρομερό (mardy bum!?) και show Turner . Το κοινό ναι ξενέρωτο αλλά δε με πολύ ένοιαξε .

1 Like

Body paint το μόνο κομμάτι που ένιωσα κάτι να γίνεται.
Γενικά είμαι μπερδεμένος με τη μπάντα, τα δύο τελευταία άλμπουμ είναι εξαιρετικά για μένα και δεν μπορώ να καταλάβω αν αυτό το χαμό τον θέλουν ή όχι. Αυτά που γράφουν πλέον δείχνουν ότι δεν τον θέλουν και καλά κάνουν, έτσι το βλέπω.
Είναι γελοίο να παίζουν κομμάτι από τον τελευταίο δίσκο, να προσπαθεί ο Turner να παρακινησει το κοινό και να μην κουνιεται φύλλο. Εγώ δεν τον είδα και πολύ χαρούμενο πάντως.

Για μένα ο λόγος που δεν μπορεί να γίνει “χαμός” πια σε συναυλία των ΑΜ είναι γιατί πρώτον, τα τραγούδια έχουν παρά πολύ στίχο και περίεργο και δεύτερον, δεν είναι ούτε γκάζια (όπως τα δύο πρώτα), ούτε συναυλιακοί ύμνοι όπως το ΑΜ, ενώ Humbug και Suck It μοιάζουν στο mood όπως τα δύο τελευταία (τα οποία έχω ακούσει από μια φορά και πολύ τους είναι), δηλαδή πιο πολύ να κάνει performance ο Alex.

Αυτό βγαίνει και στα live από το 14 και μετά, έχει πέσει αισθητά η ένταση και απλά κάθεσαι να ακούς τον Alex να τραγουδάει στην ουσία. Επίσης ο ήχος στις κιθάρες είναι πολύ αδύναμος, σα να μην έχει distortion και δε σε πατάει κάτω. Εγώ θα πήγαινα να τους ξαναβλεπα αν ήταν σε κλειστό μόνο για το σόου, δεν είναι μπάντα για φεστιβάλ πια, αυτά.

πριν 10 μέρες που τους είδα Λισαβόνα βαρέθηκα. εντελώς άνευροι (οι κινήσεις του Turner δε μου λένε κάτι). δεν είμαι φαν, τα χιτάκια ξέρω, αλλά δε με κράτησαν με τίποτα. εκεί που βρήκα ενδιαφέρον ήταν προς το τέλος του σετ που έπαιξαν 505 και Body Paint.

Πειτε λιγο και σε μενα την ασχετη που περα απο 1-2 τραγουδια δεν τους ξερω τους συγκεκριμένους: ειναι μπαντα για εφηβακια; Γιατι ξαφνιαστηκα και απο τους εφηβους μαθητες μου που θα πηγαιναν αλλα και απο βιντεακια που ειδα και ηταν ολο μικρα παιδια μπροστα μπροστα. Τι τραβαει αραγε τα παιδια στους Arctic Monkeys; Εχω απορίες φιλοσοφικου ενδιαφεροντος :stuck_out_tongue:

φαντάζομαι ο κύριος λόγος είναι ότι πρόκειται για πάρα πολύ catchy mainstream rock

εγώ που δεν τους ακούω και δεν τρελαίνομαι πχ , έχω το ΑΜ πολύ ψηλά σε εκτίμηση . Είναι κολλητικά τα χιτάκια τους

Οι φανς ψιλοχωριζονται σε κοσμο που τους αρεσουν πολυ τα πρωτα αλμπουμς, που ειναι φουλ ροκεντρολ (Favorite Worst Nightmare, Humbug, Whatever People Say I Am, That’s What I’m Not) , και σε κοσμο που ξερει μονο το ΑΜ και τα ραδιοφωνικα μεγκαχιτς.

2 Likes

Οι δυο πρώτοι δίσκοι τους είναι δισκάρες και πρόκειται περί υψηλής ποιότητας rock/punk/indie μουσική, με νεύρο, γκάζια, “εφηβικό” τσαμπουκά και όμορφους και έξυπνους στίχους.

Το AM έχει τις στιγμές του (R U mine κομματάρα, Arabella και τα λοιπά γνωστά hits), αλλά η μπάντα είχε ήδη κάνει αίσθηση στον μουσικό κόσμο και εκεί απλά έσπασε τα όρια του mainstream έτσι ώστε να τους παίζει ακόμα και το ελληνικό ραδιόφωνο.

Αυτό που απολαμβάνουν μερικά χρόνια τώρα το αξίζουν στο έπακρο. Ουτέ εμένα με τρελαίνουν αυτά που παίζουν πλέον, αυτό όμως δε μειώνει τη μουσική τους αξία. Όλα τα άλλα είναι να 'χαμε να λέγαμε.

3 Likes

Καμία σχέση με 18, κλάσης ανώτεροι. Ο Turn σε κέφια, τα νέα κομμάτια είχαν την καλύτερη απόδωση και το περισότερο πάθος. Ναι τα μικρά όλα με κινητά και γενικά όχι πολύ κίνηση. Σε κάποια φάση πέρασαν και 2 και είπαν “αυτοί γιατί χορεύουν;”. Στο R U MINE κάναμε και pit

4 Likes

Τώρα αυτό με το pit το λες για καλό?

1 Like

Συναυλιάρα χθες από ΑΜ. Πραγματικά, καμία σχέση με το ‘18.

Προχθές είχε λίγο καλύτερο setlist βέβαια αλλά από αυτά που έχω καταλάβει χθες είχε καλύτερο κοινό.

Για την ακρίβεια δλδ, είχε το καλύτερο κοινό που έχω δει εδώ και πολλά χρόνια με τον κόσμο να τραγουδάει κάθε λέξη από κάθε τραγούδι σε όλη τη διάρκεια του set.

Και, ναι, προφανώς, το ότι υπήρχαν τόσοι νέοι άνθρωποι -για πολλούς πρέπει να ήταν η πρώτη τους συναυλία- βοήθησε πολύ το όλο κλίμα. Αλλά κι εμείς που είμαστε εκεί since day one που λένε και στο χωριό μου, περάσαμε καλά.

5 Likes

Τελικά πόσο sold out ήταν? γιατί προχτές είχε λιγότερο κόσμο και από florence και από slipknot. έχουμε καμμιά ιδέα για αριθμό θεατών?

Παντως τις προαλλες ηταν η πρωτη συναυλια που υπηρχαν τοσοι πολλοι ξενοι.
Απο την αρχη της χρονιας εχω παρατηρησει τουριστες απο Amenra κ Brutus μεχρι κ Sigur Ros, αλλα στους ΑΜ ειχε πααρα πολλους.
Συναυλιοτουρισμος!

1 Like

έρχονται οι ξένοι και μας παίρνουν τις μπαγκέτες

17 Likes

στο Ηρώδειο να δεις!

1 Like

Στους Converge δε μας τις πήραν πάντως :stuck_out_tongue:

Καλά, εκεί έχει και Έλληνες τουρίστες :joy:

5 Likes

Αν και δεν ειμαι μεγαλος φαν , ηθελα να τους δω . Ειναι μεγαλο συγκροτημα στο prime του και αξιζει να το ζησεις.

Ειμαι απο αυτους που τους αρεσουν περισσοτερο τα 3 πρωτα αλμπουμς αλλα δεν μπορω να παραγνωρισω οτι τα χιτακια του ΑΜ σε στελνουν στη μουσικη αιωνιοτητα. Tα 2 τελευταια CDs δεν τα ειχα ακουσει καν

Θεωρω οτι ειχαν καλη αποδοση και αλληλεπιδραση με το κοινο (δεν ειχα παει το 2018 για να συγκρινω)

Κορυφαια στιγμη της συναυλιας , μακραν της δευτερης, το Body Paint με extended outro . Αφησε τρομερο συναισθημα και μια γλυκοπικρη γευση , ακριβως οτι λενε και οι στιχοι δλδ αν και λιγοι πρεπει να τους γνωριζαν .

“There’s still a trace of body paint
On your legs and on your arms and on your face…”

υγ1. οι Hives σπειρανε και μακαρι να ερθουν ξανα σε κλειστο χωρο

υγ2. στις 18/7 πηγα. Δεν ξερω αν ειχε περισσοτερο ή λιγοτερο κοσμο σε σχεση με Florence αλλα στους Αρκτικ βγηκαμε σε 5 λεπτα απο το χωρο ενω στη Φλορενς καναμε μιση ωρα . Μηπως οι διοργανωτες του Ejekt δεν ανοιξαν ολες τις πορτες ωστε να υπαρξει ομαλη αποχωρηση ?

3 Likes