Avantasia - The Wicked Symphony / Angel Of Babylon

πω. δεν υπάρχει αυτός ο άνθρωπος. σε όποιο δίσκο κάνει guest, τραγουδάει στο καλύτερο κομμάτι του tracklist.

Η φωνή του το κάνει να είναι το καλύτερο και να ξεχωρίζει…

τσουρεκια με τον κισκε ομως ε

o dude ειναι ο γραφικος που ντυθηκε paoktsis και απεφανθη οτι ειναι “το καλυτερο κομματι του tracklist”:stuck_out_tongue:

freedom λιγο σεβας!

φυσικά και σέβας αλλά όχι και το καλύτερο κομμάτι του τρακλιστ επειδή τραγουδάει αυτός:p

Ναι οκ οχι το καλύτερο αλλά κλάσης ανώτερο του προηγούμενου και απο αυτά που άκουσα απο τα sample. Τώρα το ότι δεν σε συγκινεί εσένα που το τραγουδάει αυτός και το κάνει κάπως πιο ιδιαίτερο για μένα δεν με κόφτει και καθόλου… Φιλικά πάντα.

Δείγματα 1ος λεπτού απο όλα τα κομμάτια

http://www.7digital.com/artists/avantasia/angel-of-babylon
http://www.7digital.com/artists/avantasia/the-wicked-symphony

και 30 δευτερολέπτων:

Για τους πιο ψαγμένους τα album υπάρχουν ήδη sto internet ολόκληρα:wink:
Πάρτε μια πρόγευση πριν την αγόρα :drunk:

Προσωπικά μόνο το Angel of Babylon πέτυχα.

Ψάξε λίγο καλύτερα :wink:

Παίδες θενκς για τα πμ!

Εχω ασχοληθει μεχρι στιγμης μονο με το Angel of Babylon.

Stargazers(Kiske,Allen,Lande και Sammet,μαγεια…) και Death Is Just A Feeling(ε με Oliva απλα δε χανεις,ειναι σα να κλεβεις) Α’ Εθνικη…επη ρε γαμω!!

Το Symphony of Life αν και το γουσταρω πολυ,ειναι εντελως παραταιρο σαν υφος σε σχεση με το αλμπουμ συνολικα.Αν μας βαλουν ασκηση δηλαδη find the odd in Angel of Babylon,εμεις υπογραμμιζουμε με κλειστα τα ματια το Symphony of Life,που ομως ειναι τρελο χιτονι.(κατα τη γνωμη μου πολυ πιο ενδιαφερον απο πχ. Dying For Angel-το μονο που εχω ακουσει απο το αλλο αλμπουμ λογω του leak των περασμενων ημερων-η απο Lost In Space.)

Ο filler sensor μου λεει Alone I Remember και επισης τη μπαλαντα την εχουμε “ξανακουσει” πολλεεεες φορες…αυτα τα 2 δηλαδη μαλλον ειναι τα πιο αδυναμα.

Για τα υπολοιπα θελει λιωσιμο το πραμα για να δω που θα κατσει η μπιλια αλλα γενικα εχει τουλαχιστον αλλες 1-2 δυνατες παουεριες…

Το Wicked Symphony απο αυριο,μη τα μπλεξω στο κεφαλι μου:lol:

Kαλές στιγμές έχουν και τα δύο albums αλλά αρκετά κομμάτια είναι filler. Πιστεύω ότι αν κράταγαν αυτές τις καλές στιγμές σε ένα album θα μιλάγαμε για το καλύτερο album τους και ένα απο τα καλύτερα στον χώρο symphonic/power. Σαν πρώτη γνώμη μπορώ να πω ότι προτιμώ το The Wicked Symphony. Δεν με ενθουσίασε τόσο το Angel of Babylon αλλά δεν ξέρω μετά απο μέρες μπορεί να αλλάξω γνώμη.

The Wicked Sympony:
1.The Wicked Symphony, (ίσως το καλύτερο)
2.Wasteland, (power δυναμίτης, θυμίζει March of Time απο Helloween)
3.Scales of Justice, (θυμίζει Ripper εποχής Iced Earth)
4.Blizzard On a Broken Mirror, (προσπαθεί να το σώσει ο Andre Matos με την ερμηνεία του)
5.Runaway Train, (8.44 λεπτά μπαλάντα - mid tempo αν ήταν λίγο μικρότερης διάρκειας θα ήταν καλύτερο)
6.Crestfallen, (eurovision #-o πρώτη απογοήτευση)
7.Forever Is A Long Time, (δεν με ενθουσίασε)
8.Black Wings (heavy mid tempo - καλό κομμάτι)
9.States of Matter (θυμίζει aor αυτό η εμένα βουίζουν τα αυτιά μου)
10.The Edge (δεύτερη απογοήτευση και φοβάμαι μήπως είναι το δεύτερο single)

Σειρά έχει το Angels of Babylon:

1.Stargazers, (θα μπορούσε άνετα να είναι και σύνθεση των Dio, φοβερές ερμηνείες απο τους Lande-Allen-Kiske, φοβερά σολο)
2.Angel of Babylon, (symphonic mid-tempo, θυμίζει Stratovarius)
3.Your Love is Evil, (δεν με άγγιξε)
4.Death Is Just A Feeling (κορυφή. Καμία σχέση με το sample που δεν καταλαβαίνεις τι γίνεται εδώ… πρέπει να το ακούσεις ολόκληρο για να σου σηκωθεί η τρίχα απο την ανατριχίλα της φωνής του Oliva, απο τα καλύτερα του δίσκου)
5.Rat Race, (η εισαγωγή μου θύμισε Wildest Dreams απο Iron Maiden, και μάλλον μόνο σε μένα συμβαίνει αυτό, τρίτη απογοήτευση)
6.Down In The Dark (Κομμάτι για single χωρίς κάτι ιδιαίτερο μάλλον το προτιμώ απο το Dying For An Angel)
7.Blowing Out The Flame (Δεν με συγκίνησε - τέταρτη απογοήτευση)
8.Sympony of Life (να και μια ωραία μπαλάντα αλλά μόνο εγώ είμαι που νοσταλγώ την φωνή της Sharon εδώ? Άντε και της Amanda στο ρεφρέν?)
9.Alone I Remember (glam ροκιά?? αλλά Skid Row- πέμπτη απογοήτευση)
10.Promised Land (γνωστό απο το Lost is Space Ep αλλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αντικαταστάθηκε η φωνή του Kiske με του Lande, απο τα καλύτερα και αυτό)
11.Journey To Arcadia (όσες φορές και αν προσπάθησα να ακούσω αυτό το κομμάτι δεν μπόρεσα μέχρι το τέλος - έκτη απογοήτευση)

Εν ολίγοις
Θα προτιμούσα το μισό πρώτο Wicked Sympony(1,2,3,4,5 άντε και το 8) μαζί με της καλύτερες στιγμές του Angel of Babylon (1,4,6,8,10) και για bonus track το Dying For An Angel μαζί με το Angel of Babylon. Γνώμη μου ότι έπρεπε να βγεί μόνο ένα cd με αυτά τα κομμάτια.
Καλή ακροάση!

δεν το εχω ακουσει ακομα ‘καλα’ , παντως η εισαγωγη του του the wicked symphony φλερταρει με το θεμα απο την ταινια ‘the rock’ …

το single με τον τραγουδιστη των scorpions καλο ειναι , ευχαριστο …

Kαλα απιστευτη η κοιλια που κανει το Wicked Symphony μετα τα 2 πρωτα* ε.Σταθερα ανικανα να κανουν το κατι παραπανω τα 2/3 του δισκου με καποια καλα μερη και solos απο δω κι απο κει.

*Το Scales of Justice(κι εδω ξερω πως αρκετοι θα διαφωνησουν)θα μπορουσαν να το χαν γραψει οι Primal Fear πχ. και να ειναι απο τα κορυφαια τραγουδια εκει.Εδω-που ετσι κι αλλιως το ζητουμενο δεν ειναι τετοια τραγουδια κατα τη γνωμη μου-μπορεις να το πει απο οκ μεχρι “καλη στιγμη”.Ο Ριπερ βεβαια ειναι Ριπερ και μερικοι ισως το θεωρησουν απο τα κορυφαια και των 2 albums,το καταλαβαινω.Στο Crestfallen οι τσιριχτες ψηλες του Sammet ειναι ΙΔΙΕΣ με Donald Duck…δε κανω πλακα,ξανακουστε το.Τα πρωτα 2 ειναι κομματαρες.Για τα υπολοιπα,περα απο μερικα σημεια οπως το 2ο μισο του Runaway Train που ειναι ομορφα,δεν εχω κατι να πω.Αδιαφορα…

(Καλα εχεις ANDRE FUCKEN MATOS στο ροστερ και του δινεις ΑΥΤΟ?Tobi συνελθε και περνα εξω.)

Συνολικα χαλαρα AoB>TWS,το οποιο ομως στα επιμερους εχει πολυ καλυτερη αντιστοιχη μπαλαντα(Runaway Train>Blowing Out the Flame) και καλυτερο title track.Tωρα θα μου πειτε μικρη σημασια εχουν οι μεταξυ τους συγκρισεις αλλα εφοσον εχουμε 2 διαφορετικα albums ειναι αποφευκτο.Και εχει και πλακα:p

Επισης πολυ Lande ρε παιδι μου.ΠΟΛΥ Lande.Dont get me wrong,τον λατρευω αλλα τον Jorn αλλα ρε Tobi αλλη φορα λιγο πιο ιση τη κατανομη γιατι νταξει…καπου παθαινει κορεσμο και το αυτι.

Γενικα ο “αφρος” ειναι η εξης πενταδα:Τhe Wicked Symphony,Stargazers,Wastelands,Death is Just a Feeling,Promised Land.

Το Journey to Arcadia εχει απιστευτα πανεμορφη αρχη αλλα σα να μου φαινεται οτι εγινε λιγο στο ποδι.Κριμα κι ειχα ψαρωσει ασχημα στην αρχη…

Κοιτωντας τα πανοραμικα τα πραματα:Aξιολογες δουλειες(αν και για το TWS τα πα)και με ενα best of απο τα 2-ασοψεται το Τινιτους Σανκτους που δε πουλησε τιποτα-θα γινοταν αυτοματα “σουπερ αλμπουμ” αλλα

Αυτο με τιποτα.Μetal Opera pt. 1 still leads.

Το The Wicked Symphony απο το ομώνυμο γαμεί και δέρνει.

Συνεχίζουμε.

Συμφωνώ σε αυτό μιας και το τελευταίο album θυμίζει περισσότερο hard/heavy παρά power metal σαν τα Metal Opera. Ειδικά το Angels of Babylon είναι lighter rock και πολύ μπαλάντα εκτός του δυναμίτη Stargazers.

Ειδικά λίγο μετά την μέση κάπου στο 6ο λεπτό μετά τα σόλο σε στοιχειώνει… Εκεί θα κόλλαγε πολύ Oliva…

Kαλα και τα Angel of Babylon και Promised Land δε τα λες lighter rock η μπαλαντοειδη μωρε=P

Αλλα δεν ειναι η ελλειψη καθαροαιμων παουεριων το θεμα,αλλα οχι και τοσο εμπνευσμενες συνθεσεις που να δινουν το κατι παραπανω σε αρκετα κομματια…αυτο με νοιαζει στο κατω κατω.(Γιατι και το Death is Just a Feeling πχ δε το λες για κανενα λογω παουερια αλλα τα σπαει)

Άκουσα κάποια πράγματα και απ’τα δύο άλμπουμς, και ψήθηκα να πάρω την διπλή έκδοση:):!:

ποτε κυκλοφορουν τα αλμπουμ??

3 Απριλίου, αύριο δηλαδή:p