Barcelona

ChrisP μου και μένα μου αρέσει περισσότερο το θεαματικό ποδόσφαιρο και αυτό εκτιμώ. Απτην άλλη…μαγκιά της της Barcelona που διεκδικεί τίτλουςί με αυτόν τον τρόπο (έχει ήδη πάρει CL έτσι με την Αρσεναλ) μαγκιά όμως και της Chelsea της χαλασε το παιχνίδι καθότι όλες οι ομάδες πρασπαθούν να το κάνουν αλλά μόνο αυτή το κατάφερε.

Και μη χαλιέσαι γιαυτό, διπλά παιχνίδια είναι τώρα στην έδρα της η Chelsea δεν μπορεί να ξαναπαίξει έτσι…μοιραία θα ανοιχτεί περισσότερο και η Barcelona θα κάνει περισσότερο το παιχνίδι της, οπότε μια χαρά δικαιοσύνη θα αποδοθεί.

Πάντως η διαφορετικότητα στις ομάδες προσθέτει, δεν αφαιρεί απο την ομορφιά του ποδοσφαίρου, και ο καθένας διαμορφώνει τα γούστα του και τις προτιμήσεις του. Αν παίζανε όλες οι ομάδες σαν τη Barcelona, εννοώ και θεαματικά αλλά και ποιοτικά και κάνοντας πρωταθλητισμό, θα σου έκανε εντύπωση η Barcelona σαν ομάδα, θα την αγαπούσες/εκτιμούσες τόσο? Όχι.

Οι ποδοσφαιριστες τα πριμ τα παιρνουν οταν κατακτουν τροπαια και οχι για τις φιγουρες και τα κολπα που θα κανουν μεσα στο γηπεδο.
Και η συντριπτικη πλειοψηφια του κοσμου, που ειτε παει στο γηπεδο ειτε βλεπει το ματς στην τηλεοραση, θελει να δει την ομαδα που αγαπα να κερδιζει, οχι να δει πολλα γκολ απο τον αντιπαλο…

Οταν ειμαστε ουδετεροι θελουμε να δουμε πανω απο ολα θεαμα. Οι ομαδες νοιαζονται να κατακτησουν τιτλους και κυπελλα ωστε να ειναι επιτυχημενοι οι ιδιοι οι συλλογοι και οι ποδοσφαιριστες τους και να χαρουν και οι fans τους, οχι να δει πολλα γκολ ο καθε τυχαιος που ανοιξε την τηλεοραση του για να παρακολουθησει ‘‘γκολ και θεαμα’’.

Δεν διαφωνώ καθόλου στην αναγκαιότητα διαφορετικών ομάδων και νοοτροπιών. Έχω ξαναγράψει πολλάκις ότι και μια ομάδα που πρώτος της στόχος είναι να αμύνεται σωστά και να φεύγει σε δουλεμένες αντεπιθέσεις μπορεί να είναι εξίσου ελκυστική να την παρακολουθήσεις. Δηλαδή δεν θα με πείραζε καθόλου αν η Τσέλσι έπαιζε με 2 ζώνες άμυνας όπως και έκανε, αλλά έβγαζε και 3-4 παίκτες ενίοτε μπροστά για να απειλήσει (απείλησε όντως μια φορά αλλά από τραγικό λάθος της άμυνας). Τότε θα ήταν μάγκας ο Χίντινκ. :wink:

Επίσης μην νομίζετε ότι είναι τόοοοοσο δύσκολο να παίξει κανείς όπως η Τσέλσι και να καταφέρει να πάρει το 0-0. Στην Ισπανία γενικά καμιά ομάδα δεν παίζει έτσι γι αυτό και η Μπάρτσα συνήθως τη βγάζει με τεσσαροπεντάρες (ή και εξάρες :D). Και έτσι όμως έχει 4 ισοπαλίες και 3 ήττες.

@ Night*Sky:

Δεν με πιάνεις.

Το ξέρω ότι τα πριμ είναι για τους τίτλους.

Εγώ έγραψα κάτι γενικότερο. Το ποδόφαιρο είναι θέαμα (στο θέαμα συμπεριλαμβάνονται και οι τίτλοι :wink:) συνεπώς οι ποδοσφαιριστές πληρώνονται γι αυτό (πού σήμαινει ΚΑΙ το να κατακτούν τίτλους). Το θέμα είναι ότι μερικές φορές για επιτευχθεί ένας στόχος (που είναι μέρος του θεάματος) καταστρέφεται όλο το υπόλοιπο παιχνίδι.

Στην τελική πείτε ρε παιδιά, σας άρεσε το ματς αυτό? Το ευχαριστηθήκατε που το παρακολουθήσατε?

Ο Πέπης έχει δημιουργήσει υπερομάδα.
Ατελείωτο respect σε αυτόν.
Αν και βλέπω πρόκριση Τσέλσι…:roll:

Σωστή η 6άρα μέσα στη Μαδρίτη8O, και του χρόνου Μαδριλένοι:!:

τι ματς ηταν αυτο???
βαρεθηκα να βλεπω γκολ εβλεπα ταυτοχρονα και τον τελικο!

Φυσικα και μου εχει μεινει το 3-3 γιατι ειμαι ποδοσφαιροφιλος του καναπε… αλλα στον φιλο της Μιλαν εχει μεινει το 0-0 που σηκωσε την κουπα…

Το θεαμα ειναι για τους παρατηρητες, για τους τριτους… το επαγγελματικο ποδοσφαιρο συνεπαγεται σκοπιμοτητα…

Σαν γαυρος που εισαι, θες στα κρισιμα παιχνιδια που ειναι στην κοψη του ξυραφιου (Στην Ευρωπη ειδικα) να προσφερει θεαμα ο Ολυμπιακος η να φευγει με το αποτελεσμα?

Θέλω να παίζει όπως έπαιξε στο τσουλού πέρσι.
Ιδίως όπως έπαιξε στη Μαδρίτη όταν έφτιαχνε φάσεις μέχρι το τελευταίο λεπτό.

Αν ψάξεις ποστ μου, θα δεις πόσο ξενέρωσα με τα “επαγγελματικά” 0-0 με τον βάζελο φέτος. Τα θεωρώ το ναδίρ της φετινής χρονιάς του Ολυμπιακού και όχι τους αποκλεισμούς από Ανόρθωση και Σεντ Ετιέν.

Τεσπά, έχουμε διαφορά νοοτροπίας και προσέγγισης του αθλήματος, δεν πειράζει.

Είμαι με ChrisP. Αν κατέστρεφαν πολλές ομάδες το ποδόσφαιρο όπως η Chelsea πριν μια βδομάδα δεν θα ήταν το δημοφιλέστερο σπορ. Η Chelsea ντροπιάζεται και γίνεται μικρή . Οπαδός της να ήμουν δεν θα μου άρεζε. Δεν είμαι οπαδός καμμιάς ομάδας (πλην του ΠΑΟΚ). Μπάλα θέλω να βλέπω. Και η Chelsea την προηγούμενη Τρίτη έπαιξε κάτι άλλο :wink:

Αυτο το ‘‘κατι αλλο’’ επαιξαν και αλλες δυο κορυφαιες ευρωπαικες ομαδες (οι Ρεαλ και Μπαγερν) με την Μπαρτσελονα αλλα εφαγαν 6 και 4 αντιστοιχα…
Αλλα σας ετσουξε ολους η Τσελσι μονο, γιατι αυτη καταφερε να παρει το αποτελεσμα που ηθελε.

Και ειναι πολυ ‘‘ντροπιαστικο’’ τα τελευταια χρονια να βρισκεται παντα μεσα στις 4 καλυτερες ομαδες του κοσμου, ε ??..

Kανένας απ’ τους 2. Αυτός εδώ, που ήμουνα και μέσα.

αν ειδες τον αγωνα η ρεαλ δεν επαιξε σες καμια περιπτωση ετσι.ισα ισα.απλα εχει χαλια αμυνα και δεν μπορουσε

E και τι ειναι προτιμοτερο ?
Να παιξεις ανοιχτα και να φας 6 γκολ, που θα μεινει στην ιστορια το ξεφτυλικι αυτο, ή να παιξεις αμυντικα και να κλειστεις ωστε να παρεις το 0-0 ?? Και μιλαμε για ματς υψιστης σημασιας!
Φυσικα το δευτερο!

Απλα το θεμα ειναι οτι πολλοι εβγαλαν χολη επειδη σπαστηκαν που καταφερε η Τσελσι και πηρε το αποτελεσμα που επιδιωκε.:wink:

δε λεω οτι τα πηγε καλα η ρεαλ με την τακτικη της.απλα η τσελσι επαιζε παρα πολυ ασχημα το οποιο ειναι αρνητικο για την αξια της.ο παο ειχε παιξει π.χ πολυ καλυτερα

Μας έτσουξε!

Ω ναι!

Μας έτσουξε πολύ!

Σχεδόν όσο έτσουξε η γκολάρα του Αντρές!!!

Bye bye, φλωράκια του Λονδίνου… :vibrate:

Καλα, πρωτη φορα πανηγυρισα τοσο εξαλλα γκολ της Μπαρτσα!!!:vibrate:

Αντε παμε γερα τωρα να καθαρισουμε και στον τελικο την Γιουναϊτεντ που την εχουνε καραψωνισει!:p:lol::smiley:

:drunk::drunk::drunk:

Με τη Μαν Γιου είναι πραγματικά μεγάλο παιχνίδι. Εκεί θα φανεί αν η Μπάρτσα έχει στοφα πρωταθλητή. Ελπίζω να μην τα σκατώσουμε όπως το 1994.

Ψήνεται ανταλλαγή Ετό, Χλεμπ δανεικός και 45 εκ. ευρώ για Ζλάταν.
Μόνο εμένα μου φαίνονται υπερβολικά πολλά τα ανταλλάγματα?

βασικά μίλησα με φίλη καταλανή κ φανατική με την barca κ την ρώτησα το ίδιο πράγμα κ μου είπαν ότι έχουν φαγωθεί να σουτάρουν τον ετοο γιατί είναι φραγκοφονιάς κ τους έχει κάνει μπάχαλο τα αποδυτήρια.

κ τώρα ζητάει 10 εκ. ευρώ τον χρόνο από Ιντερ μιας κ μπορεί να εκβιάσει την κατάσταση

από την άλλη όταν έχεις τον Μορατι (που έχει κ λεφτά κ δεν σε έχει ανάγκη κ θεωρητικά πάει κ για τσαμπιονς λιγκ και πάλι φέτος) να λέει παντού πόσο αγαπάει τον Σουηδό, ε ναι πρέπει να δώσεις ΠΟΛΛΑ για να πάρεις Ιμπρα

Βέβαια, εκτός από φραγκοφονιάς και μπαχαλιάρης, ο Ετό τυχαίνει να είναι ο σκόρερ 2 εκ των 4 τερμάτων της Μπάρτσα σε τελικούς τσουλού συν ότι καρφώνει περί τα 35 (και βάλε) τεμάχια το χρόνο.

Κι εμένα μ’ αρέσει ο Ζλάταν περισσότερο με το αέρινο και αρχοντικό του στυλ αλλά ο Ετό μάλλον έχει καταφέρει πολλά περισσότερα από αυτόν.

Τεσπά, καλή η καταλανή φίλη?