Είσαι γκαβός ή ηλίθιος; Πόσες φορές πρέπει να σας γράψω τη φράση “πιο ολοκληρωμένος παίκτης” για να δείτε πως δε μιλάω για “καλύτερος”; Τη λέξη “καλύτερος” τη χρησιμοποιώ εξαιρετικά σπάνια.
Για αρχη να σου πω οτι ειμαι και τα δυο.
Και επειδη ειμαι ηλιθιος δεν μπορω να καταλαβω πως ενω ενας παικτης ειναι πιο ‘‘ολοκληρωμενος’’ απο εναν αλλο, μπορει να ειναι ταυτοχρονα ‘‘χειροτερος’’ απο αυτον.
(γιατι οταν λεμε καλυτερος, δεν εννοουμε καλυτερος απλα στις ντριμπλες πχ. Εννοουμε ολο το πακετο)
Το ξέραμε ότι θα κέρδιζε η Μπάρτσα αλλά δεν βάζεις Γκάγκο εναντίον του Τσαβι.
Εκεί θέλει ένας Ντιαρά για μαν του μαν.
Ο Ρονάλντο άφαντος για μια ακόμη φορά.
ρε σεις ξερει κανεις ποιος ειναι ο παικτης με τα περισσοτερα γκολ σε μια σεζον ever???ο ροναλντο(ο βραζιλιανος)π.χ. ειχε 47 την πρωτη του χρονια στη μπαρτσα…δεν εχω βρει καποιον με περισσοτερα σε μια σεζον…
αναρωτιεμαι αν θα τον ξεπερασει ο μεσσι που εχει ηδη 40…:-k:-k
παντως ο ροναντο ο χοντρος ηταν καλυτερος απο τον πορτογαλο ροναλντο…ακομα και οταν πηγε στη ρεαλ που ηταν καμμια 10αρια κιλα παραπανω…
Μπορεί ο Μέσι να πατώσει με την Αργεντινή, αλλά δεν καταλαβαίνω το επιχείρημα αυτό τη στιγμή που ο Ρονάλντο δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα με την Πορτογαλία.
Ειδικά δε στο Euro του 2008 ήταν σκέτη αποτυχία.
Αυτό βέβαια δεν είναι σοβαρό επιχείρημα. Αν δεν υπάρχει πραγματική ομάδα και προπονητής, τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Όπως με την Αργεντινή και το Μαραντόνα πριν το 86’.
Αλλά ας περιμένουμε να αποτύχει η Αργεντινή το καλοκαίρι και μετά το συζητάμε. Μην το θεωρείτε και δεδομένο…
Ο Ρονάλντο ο χοντρός (ειδικά όσο ήταν λεπτός) είναι μαζί με τον Ζιντάν οι ποδοσφαιριστές που έχω δει και ξεχωρίζω.
Κατά τα άλλα, nightsky, προφανώς και όταν κάποιος είναι πιο ολοκληρωμένος δε σημαίνει πως είναι καλύτερος. Επίσης δε σημαίνει πως είναι χειρότερος. Τι είναι καλύτερο; Το fiat που κοστίζει 10,000? ή η Ferrari με τα 1,000,000 ?? Το ένα είναι φτηνότερο και το άλλο γρηγορότερο. Ειλικρινά βαριέμαι για 1000στη να εξηγώ πως όταν μιλάς για ποδοσφαιριστές δε μπορείς να κάνεις λόγο για καλύτερος/χειρότερος ελαφρά την καρδία. Ο Μέσι σε πολλά πράγματα είναι καλύτερος του Ρονάλντο. Προσωπικά όμως για μένα ο Ρονάλντο των τελευταίων 5 χρόνων μπορεί να χρησιμεύσει με πολύ περισσότερους τρόπους από ότι ο Μέσι στο γήπεδο.
@ ΚρισΠ
Η Μπάρτσα όπως έχω γράψει ήδη, είναι μια ομάδα που όλα αυτά τα χρόνια στήνεται γύρω από τον Μέσι αποκλειστικά. Δεν έχουν πρόβλημα να στείλουν τον Ανρί στο πάγκο και να έχουν τον Πέδρο βασικό. Το σημαντικό είναι να έχουν την καλύτερη δυνατή ομάδα με τον Μέσι μέσα.
Η Εθνική ομάδα της Αργεντινής όμως δεν έχει αυτή την πολυτέλεια. Κι εκεί εγώ είμαι πολύ περίεργος να δω πως θα ανταπεξέλθει ο Μέσι. Τι θα κάνει σε μία ομάδα που οι συμπαίκτες του θα κρατάνε τη μπάλα περισσότερο, θα κάνουν λιγότερες πάσες, δε θα παίζουν δίπλα του, δε θα θεωρούν πως είναι υποχρέωση τους να μαρκάρουν περισσότερο και θα περιμένουν επίσης τα πάντα από αυτόν. Αν τα καταφέρει μπράβο του.
@ Μέσι φάνς
Κούραση πάντως. Αν είναι κάθε φορά που κάποιος διαφωνεί με την άποψη σας να τον αναγκάζετε να κάνει 500 ποστς, να απαντάτε κατευθείαν τσιτάτα και τρίτοι σαν μυξιάρικα παιδάκια να τον κάνετε και report για “ντα”, όταν απαντάει αναλόγως, τότε ας το σταματήσουμε το φόρουμ. Να σας δώσουμε από ένα blog να τα γράφετε μόνοι σας.
E, χωρίς παρεξήγηση, άλλη μπάρτσα κι άλλη αργεντινή βλέπεις.
Η μπάρτσα ακριβώς επειδή δε στηρίζεται στο μέσι έχει τις επιτυχίες και την απόδοση που έχει.
Η Αργεντινή ακριβώς επειδή στηρίζεται εκεί έχει αυτά τα σκαμπανεβάσματα.
Φυσικά όλοι εμείς οι τρελαμένοι φανς της ελπίζουμε ο ντιέγκο να έχει δει λίγο μπαρτσελόνα και να μη στηρίζεται στο λέο αλλά να δώσει έμφαση στους υπόλοιπους έτσι ώστε να παίζει ελεύθερος και να σκίσει.
ερωτηση…που τον προτιματε τον μεσσι:-k:-k:-k…σαν δεξι εξτρεμ-επιθετικο που τον ειχαμε συνηθησει να συγκλινει???η ποιο κεντρικα στην επιθεση που παιζει τελευταια ειτε με ιμπραιμοβιτς ειτε χωρις???
Εγώ δεξιά και να συγκλίνει, ειδικά με αυτήν την κοφτή ντρίμπλα που κάνει συνήθως και βγαίνει διαγώνια τετ-α-τετ.
Αλλά όπως δείχνει, μια χαρά του βγαίνει του Πεπ και στην κορυφή.
Γενικά τέτοιοι παίκτες δεν γίνεται να περιορίζονται απ’ το σύστημα της ομάδας.
παντου…!!
αφου και σεντερ μπακ να τον βαλεις θα φτασει τον στοχο του…
παντως και στον αξονα πισω(?) απο τον επιθετικο καλα παει…
το ξαναπες αυτο και φαινεται ειτε πως δεν βλεπεις μπαρτσα ειτε πως εισαι εμπαθης (σημειωση δεν υποστηριζω μπαρτσελονα) ειτε απλα δεν ξες το αθλημα
οταν η μπαρτσελονα με ντανι αλβες δεξι εξτρεμ και πεδρο μπροστα κερδιζει ανετοτατα τη ρεαλ στη μαδριτη η ριχνει 4 στην αρσεναλ με μπογιαν και πεδρο βασικους μπροστα ειναι αστειο να λες πως στηριζεται σε μεμονωμενους παικτες…
και αν στηριζεται σε καποιον η μπαρτσα αυτος ειναι ο τσαβι, καθως το Α και το Ω σε αυτην την ομαδα ειναι οι κινησεις και οι πασες
εντιτ
για αυτο που λετε για την θεση του μεσι, ο τυπος παιζει επιθεση…απλα :Ρ
Πώπω ρε συ Χαλισέκο! Πραγματικά κούρασελ! Άλλα λέω, αλλά μου προσάπτεις. Δε το αφήνουμε το θέμα; Ομαδάρα είναι η Μπάρτσα, παικταράς και ο Μέσι. Αφού συμφωνούμε και οι 2 σε αυτό, δε το αφήνουμε εδώ το θέμα;
Ο Κάρβου δεν λέει ότι η Μπαρτσελόνα στηρίζεται πάνω στον Μέσι, αλλά ότι όλη ομάδα παίζει έτσι ώστε να αναδεικνύονται τα προτερήματά του και να κρύβονται οι αδυναμίες του. Απλώς δεν μας έχει αναφέρει ακόμα ποιες είναι αυτές οι αδυναμίες (είτε γενικά, είτε σε σύγκριση με Ρονάλντο), ώστε να συζητήσουμε πάνω σε αυτό.
Από την άλλη, ο Μέσι έχει πρωταγωνιστήσει και σε μια Μπαρτσελόνα που ήταν μάλλον χτισμένη γύρω από Ροναλντίνιο και Ετό. Θα ξαναθυμίσω ότι στα 19 του έπαιξε μόνος του ολόκληρη Ρεάλ. Γενικά στα μεγάλα ματς θα κάνει με κάποιο τρόπο αισθητή την παρουσία του ακόμα κι αν δεν σκοράρει. Με Τσέλσι πχ έστρωσε στον Ινιέστα, με Σαχτάρ στο ευρωπαϊκό σούπερ καπ έβγαλε τετ α τετ τον Πέδρο.
Όταν λέμε ποιος παίκτης είναι πιο ολοκληρωμένος ή καλύτερος, θα πρέπει να έχουμε πρώτα υπόψη τι ζητάμε από έναν ποδοσφαιριστή ανάλογα τη θέση του και τι ζητάμε εν τέλει απ’ το ίδιο το ποδόσφαιρο.
οταν γραφεις αυτο, τι αλλο μπορει να εννοεις και σε τι αλλο μπορει να απαντησα
αλλα και στους υποτιτλους του κρισπ, πρεπει να βλεπεις πολυ εθνικη αργεντινης η να ξερεις απιστευτη μπαλα για να καταλαβεις που υστερει ο μεσι και αν ειναι πιο ολοκληρωμενος ο ροναλντο (που ειναι ενα τεραστιο μηδενικο στην πορτογαλια)…λες και ο ροναλντο της μανγιου δεν ηταν παικτης που (εκει ειδκα, οπως φετος με το ρουνει) στηριζοταν αποκλειστικα η ομαδα πανω του και καλυπτε τις αδυναμιες του
υ.γ. fyi δεν τον θεωρω τοσο απιστευτο το μεσι, τουλαχιστον οχι οσο τον τσαβι
Παικταράς ο Μέσι και θαύμας τακτικής η Μπάρτσα. Σε αυτό συμφωνούμε παίδες (και πως στο ότι ο Τσάβι είναι ΠΑΙΚΤΑΡΑΣ). Δε μπορώ να αφιερώσω άλλο χρόνο σε αυτό το διάλογο. Ειδικά όταν και τους 2 παίκτες τους θεωρώ να είναι στο υψηλότερο επίπεδο αυτή τη στιγμή με αποτέλεσμα οι όποιες διαφορές τους να είναι σχεδόν ανούσιες. Σόρυ σε όποιον περίμενε να αναλύσω περισσότερο την άποψη μου, είμαι βέβαιος όμως πως δεν έχασε τον ύπνο του!
Καλά η Barcelona στηρίζεται κυρίως στο passing game της. Έφυγε ο Ροναλντίνιο και δεν έγινε και τπτ. Έφυγε ο Ετό και no prob. Δεν παίζει ο Ανρί, δεν παίζει ο Ζλάταν και παίζει ο Άλβες ή ο Πέδρο. Δεν παίζει ο Κειτά και παίζει ο Τουρέ. Δεν έγινε και τπτ. Το εκπληκτικό σε αυτήν την ομάδα είναι η νοοτροπία της και η ικανότητα των παικτών της να το υπηρετήσουν.
Ψιλοδιαφωνώ με αυτό.
Η αλήθεια είναι ο Ετό ήταν από τους αγαπημένους μου παίκτες και μου λείπει φέτος αλλά στο αποτέλεσμα δεν εχει ιδιαίτερη διαφορά. Ο ιμπραήμοβιτς πάντως σίγουρα δεν έχει δέσει τόσο καλά ακόμα τουλάχιστον.
και γω ψιλοδιαφωνω σε αυτο (μαλακια η αποκτηση ζλαταν με ποσα εκατομμυρια+δωρο ετο, οσο μπαλαδορος και αν ειναι)
βασικα λεγαμε με κατι φιλους μου το σαββατο πως ισως να την βολευει την μπαρτσα να παιζει με πιτσιρικαδες των ακαδημιων η με παικτες που εχουν χρονια στην ομαδα ακομα και αν μενονωμενα δεν ειναι τοσο μεγαλης κλασης, καθως αυτοι πλεον ξερουν καλα το συτημα και την νοοτροπια της…δηλαδη δεν νομιζω να διαφωνει κανεις πως δεν τιθεται ζητημα προσοντων πεδρο-ζλαταν και ομως ο πεδρο ειναι πολυ πιο αποδοτικος (τουλαχιστον στα δικα μου ματια)