Δυστυχώς η γνώμη μου είναι ότι όσο διοικεί ο Super-3, δεν θα φτάσετε ψηλά (εννοώ σε επίπεδο διεκδίκησης πρωταθλήματος) με το περιορισμένο μπάτζετ που διατίθεται. Και είναι κρίμα αυτό.
Αυτή τη στιγμή το να ξέφευγαν προς τα πάνω έστω δύο από Άρη, Μαρούσι, Πανελλήνιο, Πανιώνιο, ΠΑΟΚ θα ήταν ευχής έργον για το ελληνικό μπάσκετ. Θα σου λεγα μετά εγώ πόσο άνετα θα έπαιρνε τα ευρωπαϊκά η Ισπανία.
Κι εγω δεν εχω την ψευδαισθηση οτι για το οτι δεν μπορουμε αυτη τη στιγμη να ειμαστε ανταγωνιστικοι, φταινε μονο οι “κακοι” της Αθηνας.
Ασχετα, που τους κατηγορω, τους κατηγορω για μεμονωμενα πραγματα (πχ τα κυπελλα με το βαζελο).
Αλλα δεν ειναι αυτη η πραγματικη αιτια.
Η πραγματικη αιτια ειναι οτι το μπασκετ, το αθλημα που εχει δωσει σ’ αυτη τη χωρα τις περισσοτερες χαρες, εχει γινει “μπασκετακι”.
Διοτι διαφορετικα, καποιος θα επενδυε στον ΑΡΗ με την τεραστια δυναμικη και ιστορια για τα δεδομενα του μπασκετ, στον παοκ με τον πολυ του κοσμο, στην αεκ που κι αυτη κουβαλαει μπολικη ιστορια στην πλατη της.
Οποτε, το προβλημα του ΑΡΗ δεν ειναι ο μοναδικος που ασχολειται με το αθλημα (βλ. Σ-3), αλλα η γενικοτερη απαξιωση του αθληματος στη χωρα.
που ειναι το πρωταθλημα που ειχαμε παλια ρε γαμωτο…??
εβλεπα περισσοτερο μπασκετ παρα μπαλα…
ηξερα ολους τους παιχτες απο ολες τις ομαδες…
τρομερες εδρες…
γεματα γηπεδα…
ωραιες μερες…
αλλα τωρα…[-X
Και τώρα υπάρχουν γεμάτα γήπεδα.
Και τώρα γίνονται ωραία ματς.
Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός μπορεί να έχουν ξεφύγει, αλλά μην νομίζετε ότι όλα αυτά που ξοδεύουν ανταποκρίνονται πλήρως και στις δυνατότητές τους. Ούτε ο Τσίλντρες αξίζει 6 εκ. το χρόνο, ούτε ο Σάρας αυτά που παίρνει και το ίδιο ισχύει και για πολλούς άλλους. Γι αυτό και βλέπουμε ματς ντέρμπι τουλάχιστον στα εκτός (άλλο που αν του στραβώσει του βάζελου πάντα θα υπάρξει ένας Ζαβλανός :p).
Και το ελληνικό μπάσκετ δεν είναι και τόσο απαξιωμένο όταν έχει εθνική ανδρών που κατακτά χάλκινο μετάλλιο χωρίς τέσσερα πρωτοκλασάτα στελέχη της.
Το μπάσκετ έχει απαξιωθεί κάπως πανευρωπαϊκά, σε επίπεδο εσόδων και προβολής. Πλην των Ισπανών και των Λιθουανών δεν φαίνεται να ασχολείται σοβαρά κάποια άλλη χώρα. Του έχει κάνει κακό και η συνεχής κόντρα FIBA-ULEB.
Αλλά και πάλι, πιστεύω ότι δεν είναι τόσο αδύνατο να βρεθεί κάποιος να επενδύσει σε ΠΑΟΚ ή Άρη για να τους ανεβάσει ένα επίπεδο. Δεν χρειάζονται τόσα πολλά λεφτά, ο Άρης των Γουίλκινσον, Μάσει, Καστλ ήθελε ακόμα 2-3 καλές προσθήκες για να κοντράρει για το πρωτάθλημα. Γνώμη μου…
παντως ο αρης δεν θελει 2-3 παιχτες…
μια δωδεκαδα θελει…
ολα τα ματς του ειναι παρωδια…
δεν μπορει να δειξει σωστη συμπεριφορα σε ενα 40λεπτο…
5 λεπτα στο ενα 12 λεπτρα στο αλλο…
οσο για το τι αξιζει ο καθε παιχτης ειναι αλλο θεμα…
αμα ο τσιλντρες ειχε προπονητη τον ομπραντοβοτς θα ηταν αλλιως, και ειμαι σιγουρος για αυτο…(αν και φετος κατι παει να κανει, αλλα το μπασκετ εχει αλλαξει και δεν μπορει να κανει και καταχρησεις στο παιχνιδι…)
EDIT…:sorry…τωρα καταλαβα πως λες για τον αρη στο παρελθον…#-o
γραψε λαθος…:?
ισως και να εχεις δικαιο…
αλλα αμα δεν δω μια φορα 40 λεπτα σοβαρο μπασκετ…[-X
ο αδερφος μου ειναι αρης και εχω δει σχεδον ολα τα ματς…
ωρες ωρες ειναι λες και το κανουν επιτηδες…
ειδικα αυτο με τις διαφορες ειναι ακατανοητο…
για να μην πω πως αρχησε η χρονια…:?
Εγω πάλι δεν μπορω να καταλάβω γιατί φέτος ο Σοφο δεν παιζει. Απο φυσική κατασταση φαίνεται να είναι μια χαρα, τρεχει μαρκαρει παιζει καλα, κάνει ένα λάθος, χάνει μια βολή κατευθειαν στον πάγκο. Δεν είναι δουλεια αυτη όμως δεν μπορει να βρει ρυθμο έτσι ο παικτης. Ο Γιαννάκης πάει να αχρηστευσει έναν παικτη που μπορει να γίνει πολύτιμος για την συνέχεια. Πως θα παιξει καλα αν δεν παρει λεπτά συμμετοχης;
Για το αγωνα με την εφες πάντως ένα θετικό είναι το παιχνίδι του Τεοντοσιτς, μακραν το καλύτερο του στην ευρωλιγκα με την φανελα του Ολυμπιακου, ώριμος, ευστοχος στα σουτ και χωρις λαθη. Αν δεν έκαναν οι υπόλοιποι τοσες πατατες σήμερα (χαζα λαθη στο κεντρο, χαμενες βολές) το παιχνιδι θα ήταν ευκολη υπόθεση. Αλλα τουλαχιστον πηρε παιχνίδι χωρις να περιμενει απο εναν Παπαλουκα να βγαλει τα καστανα απο την φωτιά.
Κι όταν τά λεγα εγώ γι αυτόν 2 χρόνια πριν με κοιτούσαν περίεργα.
Ο άνθρωπος είναι ο καλύτερος γκαρντ της Σερβίας από την εποχή Βούγιανιτς και για μένα ακόμα καλύτερος.
Κατά τ’ άλλα για να κερδίσεις ένα παιχνίδι πρέπει και να σκοράρεις. Αυτό γίνεται με τρεις τρόπους βολές, δίποντα και τρίποντα. Όταν σε δύο απ’ αυτά είσαι μαύρα χάλια, τότε όλα τα ματς γίνονται ντέρμπι. Ευτυχώς μπήκαν 3 τρίποντα στο τέλος και κλείδωσε η νίκη.
Ε, αν ήταν 15 χρόνια νεότερος μπορεί, ξερωγώ?
Δεν μπορώ να απαντήσω σε τέτοια ερώτηση.
Τα ρεπορτάζ γενικά λέγανε ότι δεν τρελαινόταν με Μίλος ο Γιαννάκης και γι αυτό ήθελε να φέρει πλεημέηκερ τύπου ΜακΙντάιρ στην ομάδα. Ευτυχώς ήρθε το Ευρωμπάσκετ, οι Αγγελόπουλοι μάλλον κατάλαβαν τι διαμάντι έχουν στα χέρια τους και πρυτάνευσε η λογική.
καλά σε θεωρητικό πάντα επίπεδο.
Παλι καλά γιατί όσο παιχταράς και να είναι ο μακινταιρ ταλέντα σαν τον Μιλος δεν βρίσκεις
Δεν ξέρω αλλά και με τον Ερτζεγκ είχα την ίδια αίσθηση. Θα δίξει πως θα εξελιχθει…
Η πλειοψηφία τον θεωρούσε έναν μέτριο νεαρό γκαρντ με κάποιες προοπτικές.
Δεν φταίει με την έννοια ότι κάνει κακή διοίκηση, απλά έχει ένα ταβάνι ως προς τις δυνατότητες ανάπτυξης της ομάδας. Το γραψα και πιο πάνω, κάποια στιγμή ο Άρης είχε μια ομάδα με Μάσει, Γουίλκινσον, Καστλ, Σιγάλα κτλ, ήθελε άλλους 2-3 παίκτες για να ανέβει επίπεδο αλλά όπως είδες και συ τελικά υποχώρησε και έχασε και την έξοδο στην Ευρωλίγκα τις 2 επόμενες σεζόν.