Μπράβο στον γαύρο για την νίκη του σήμερα. Τεόντοσιτς και Κλέιζα παιχταράδες. Τον 2ο φοβόμουν περισσότερο αλλά ο άλλος μας διέλυσε κυριολεκτικά σήμερα.
Ντάξει τα επιθετική ριμπάουντ πάντα ήταν αδύνατο σημείο στα παιχνίδια με τον γαύρο αλλά σήμερα παρέγινε το κακό. Ένας απ’τους κύριους λόγους που χάσαμε κατά την ταπεινή μου γνώμη.
Γενικά πάντως φαινόταν ότι για εκεί πήγαινε το πράγμα, η ομάδα φέτος φαίνεται να έχει χάσει την ψυχολογία του νικητή (και μην μου πείτε ότι έπεισαν κανέναν οι νίκες απέναντι σε Μαρούσι και Άρη, στην 1η ειδικά είδα κάτι σφυρίγματα επικά). Η ανανέωση απ’το καλοκαίρι δεν με είχε πείσει. Όταν ο βασικός σου αντίπαλος ενισχύεται με ονόματα μεγέθους Κλέιζα, τι να σου κάνει ο Καλάθης ας πούμε, ειδικά όταν δεν τον χρησιμοποιείς …
Στου zouglau τα γραφόμενα να προσθέσω ένα νούμερο 7: Ρε σε μία απ’τις τελευταίες φάσεις, για την ακρίβεια στην προτελευταία (νομίζω) επίθεση που κατέβαζε ο Ολυμπιακός, με τη διαφορά να είναι στους 4 πόντους και το χρονόμετρο γύρω στα 30 δευτερόλεπτα, ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΦΑΟΥΛ. Μέγιστο λάθος για μένα. Παίζεις με ΑΥΤΗ την ομάδα και περιμένεις ΤΙ; Να γίνει λάθος πάσα την ώρα που είναι μέσα 2 με 3 πλέι μέικερ; Έλεος.
Στα υπόλοιπα πόιντς του συμφωνώ. Ο Σπανούλης δεν βλεπόταν. Και μου έκανε τεράστια εντύπωση, γιατί συνήθως στα ματς με τον Ολυμπιακό παίζει εξαιρετικά. Χθες (/σήμερα για μένα) σερνόταν.
Αν και δεν έχει χαθεί η χρονιά ακόμα, προσωπικά μου φαίνεται άπειρα δύσκολο να περάσουμε στην επόμενη φάση Ευρωλίγκα (αν και ποτέ δεν λέω ποτέ) γιατί άσχετα με το αν το έχουμε ξανακάνει, η Μπαρτσελόνα δεν είναι Σιένα και δεν θα κάτσει αν τον φάει μέσα στην έδρα της. Στο πρωτάθλημα, αν και εφόσον βρεθούμε στους τελικούς πάλι αντίπαλοι με τον γαύρο, τότε είναι καθαρά θέμα ψυχολογίας και μέρας στην οποία θα βρεθούν οι ομάδες. Και την ψυχολογία αυτή τη στιγμή την έχει ο Ολυμπιακός. Παικτικά, πάλι, ο Ολυμπιακός έχει 1-2 πλεονεκτήματα τακτικής που όπως φάνηκε σήμερα κάνουν διαφορά, αλλά υπό συνθήκες. Εδώ είχαμε 6/17 τρίποντα …
Ντάξει τώρα οι γαύροι που θέλανε και 30άρα, κατουρήστε και λίγο ρε σεις. Και με τα ποσοστά που είχατε σε τέτοιας σημασίας αγώνα, ευχαριστημένοι να’στε. Άνθρωποι παίζουν σ’αυτά τα παιχνίδια, όχι ρομπότ … Θέλει και τύχη …
Προφανως δεν κρατησε δυναμεις ο παναθηναικος.
Μια κουπα ειναι μια κουπα και οσες και να χουμε παρει την θελαμε και αυτη την κουπα.
Εμενα με χαροποιησε το γεγονος οτι παρολο που δεν βλεπομασταν το παλεψαμε και αμα εκει που ειχε παει η διαφορα στους 3 κλεβαμε την μπαλα(ο παπαλουκας την πεταξε στην τυχη και η μπαλα εκανε ταξιδι)θα μπορουσαμε να το χαμε παρει το ματσακι.
ΔΙΚΑΙΑ ΤΟ ΠΗΡΕ Ο ΓΑΥΡΟΣ
αλλα επειδη μας πρηζετε τα πρεκια φανταζομαι οτι η φαση που χρεωνεται ενα φαουλ ο πεκο και ενα ο μαυροκεφαλιδης δεν σας χαλασε ε?
Και ηταν το τετερτο του πεκοβιτς.
Επισης στο πρωτο ημιχρονο κανει ενα μπασιμο ο τσιλντρες και βαζει το καλαθι και σφυριζεται φαλουν στον μητσο!
Που το δαν το φαουλ ο θεος και η ψυχη τους.
Παρολα αυτα προφανως δεν κριθηκε σε αυτες τις φασεις το ματς.
Η ομαδα μπορει παντως το πρωταθλημα,αργα η γρηγορα ο σαρουνας θα πιασει εστω κατι λιγο απο την περισυνη αποδοση του και ο χεισλιπ σγα σιγα θα προσαρμοστει ,το ερωτηματικο ειναι ο τσαρτσαρης.
Τελος παντως παμε γερα την επομενη εβδομαδα να κλειδωσουμε το πλεονεκτημα εδρας που φανταζει πιο σημαντικο απο ποτε!
Η μεγάλη διαφορά ήταν πως ενώ κάθε χρόνο ο Ολυμπιακός έπρεπε να βρει τρόπο να κόψει το παιχνίδι του ΠΑΟ, σήμερα ο ΠΑΟ ήταν αυτός που έπρεπε να σταματήσει τον Ολυμπιακό. Μπορεί να χάσαμε πολύ εύκολα σουτ, αλλά ήταν φανερό πως ο Ολυμπιακός έπαιζε πιο ορθολογικά και δύσκολα θα χάναμε.
Πολύ απλά, αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός έχει καλύτερη ομάδα από τον ΠΑΟ. Από την άλλη, δεν είμαι προφανώς σίγουρος πως θα κερδίσουμε την Κυριακή, όχι γιατί θα προλάβει να βελτιωθεί ο ΠΑΟ, αλλά γιατί μπαίνει και το ζήτημα έδρας κτλ μέσα.
Πάντως για τον Τεόντοσιτς, ναι, εκ των υστέρων φαίνεται λανθασμένη η εισήγηση του Γιαννάκη να δοθεί δανικός, αλλά κακά τα ψέματα, και ο ίδιος ο παίκτης δε βοήθησε και τόσο πολύ πέρυσι. Και ευκαιρίες πήρε, μη λέμε ό,τι θέμε.
Γενικά πιστεύω πως ο ΠΑΟ φτάνει στο τέλος του κύκλου του σιγά-σιγά. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα μείνει οπωσδήποτε εκτός τίτλων τα επόμενα χρόνια (ή και φέτος), η ομάδα πρέπει να ανανεωθεί το καλοκαίρι για να μείνει ψηλά: Ο Μπατίστ είναι παικταράς αλλά είναι παράλληλα και μεγάλος πλέον, ο Σάρας σίγουρα θα φύγει το καλοκαίρι, ο Πέκοβιτς δεν αποκλείεται να πάει κανένα NBA,ο Χάισλιπ δεν κάνει: Για πρώτη φορά μετά από 3-4 χρόνια, ο ΠΑΟ δείχνει πως το καλοκαίρι θα έχει ανάγκη από σημαντικές προσθήκες, και όχι βοηθητικούς παίκτες τύπου Καλάθη, Τέπιτς κτλ.
Από την άλλη, εμείς πιστεύω πως μπορούμε να βασιστούμε στον τωρινό κορμό για τα επόμενα χρόνια: Σόφο, Μπουρούσης στη ρακέτα είναι άπαικτοι, ο Κλέιζα είναι μεγάλος παίκτης, ο Τσίλντρες - αν και κακός επιθετικά σήμερα - έχει προσαρμοστεί πλέον και παίζει και απίστευτη άμυνα, για τον Μίλος τα είπατε. Και οι 5 τους είναι νέοι και μπορούν να προσφέρουν πολλά στο άμεσο και όχι μόνο μέλλον.
Γιατί σας φάνηκε τόσο υπερβολικό αυτό?
Αν έχω στην ομάδα μου το ποιντ γκαρντ της Σερβίας, τον Τεο και τον πιτσιρικά θα έπρεπε να θεωρώ ότι είμαι κομπλέ και όχι να ψάχνω αμερικανάκια, εκτός αν έφερνα το Τζεισον Κιντ έστω και στα 38 ποσο είναι το παλικάρι. θα έψαχνα τον παίχτη που κάνει τη διαφορά κάτι που έκανε ο Ολυμπιακός όταν αργότερα πήρε το Λιθουανό.
Ο τεοντοσιτς έχει κότσια και το έχει δείξει και άλλες φορες σε μεταξύ μας παιχνίδια. Ναι μπορεί άνετα να γίνει μοιραίος με κάποιες λάθος επιλογέ αλλα το γεγονός ότι δεν κωλώνει να πάρει τις προσπάθειες (και να τις βάλει όπως αποδειχτηκε) δείχνει εμπιστοσύνη στον εαυτό του και είναι ένα απο τα χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν τους καλόυς απο τους μεγάλους. Αυτή την εμπιστοσύνη την απέκτησε σε μεγάλο βαθμο στο καλοκαιρινό τουρνουά που έπαιζε σαν να έλεγε “καλα μαλ…ες εισαστε?”
Δεν το πιστευω ότι κάθομαι νυχτιάτικά και πλέκο το εγκώμιο γαυρού…
Μάλλον έχεις δίκιο σ’αυτό. Μου κάνει μάλιστα εντύπωση πως ο Ομπράντοβιτς δεν κινήθηκε για μεγαλύτερα ονόματα το καλοκαίρι (Καλάθης και Τέπιτς μπορεί να’χουν ένα Χ ταλέντο αλλά δεν είναι πρωτοκλασάτοι παίκτες) για να πλαισιώσει τον ήδη υπάρχοντα κορμό. Την ίδια στιγμή όπως έγραψα και πιο πάνω ο Ολυμπιακός έπαιρνε Κλέιζα ας πούμε. Μετά βέβαια ήρθαν και οι τραυματισμοί που αποσυντόνισαν την Πανάθα. Αλλά όπως και να το κάνεις, φαινόταν απ’την αρχή της χρονιάς ότι ο ανταγωνισμός φέτος θα’ταν πολύ μεγαλύτερος και έμενε ν’αποδειχθεί.
Βέβαια αυτό μόνο καλό είναι για το ελληνικό μπάσκετ αλλά απ’την άλλη όταν έχεις συνηθίσει τόσα χρόνια να’σαι πρώτος και με διαφορά, ε, σου’ναι λίγο δύσκολο …
Θα γυρίσει ο τροχός, θα γ(*^#!%σει κι ο Ολυμπιακός
Άντε να δούμε την επόμενη Κυριακή, η έδρα παίζει κάποιον ρόλο, αλλά προβλέπω και πάλι αμφίρροπο παιχνίδι. Μακάρι να μην υπάρξουν παρατράγουδα, να δούμε και λίγο μπάσκετ …
Α και μια και το θυμήθηκα, μακράν η πιο εντυπωσιακή φάση του αγώνα ένα απίστευτο κάρφωμα του Τσίλντρες (που κατά τ’άλλα δεν τον πάω και πολύ σαν παίκτη).
Γιατι τι εκανε;;; Ζητησε να παιξουν Natural Science;;;
@thatswhy
επειδη μιλησες για διαιτησια …δεν το ειδα ολο, αλλα εκει στο τελος που ο Διαμαντιδης κανει λαθος πασα και παιρνει ο Κλειζα βολες μετα, ειμαι ο μονος που πιστευει οτι το τσεκαρισμα του Τσιλντρες με το αριστερο σε αλλο σημειο του παιχνιδιου ή σε προηγουμενα χρονια για τον παο αν θελετε θα δινοταν ανετα φαουλ;;;
Μόλις πάτησα το λινκ μου έβγαλε ένα άσχετο παράθυρο μαζί με το βίντεο και αναγκάστηκα μόλις το πάτησα αναγκαστηκά έκλεισε και το βίντεο μαζί. Συνέβει σε κανένα άλλο?
Τρελά ποσοστά έξω απο τα 6,25 ο ΠΑΟ. Οποτε σηκώνονται γράφει και δεν είναι όλα τα σουτ ξεμαρκάριστα…
Απο την άλλη εμείς δεν έχουμε περιφεριακό παιχνίδι καθόλου και είναι εμφανέστατες οι απουσίες του Μπουρούση και του Κλέιζα.
Αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά, το παιχνίδι έχει ήδη τελειώσει…
επίσης…η περιγραφή είναι απαράδεκτη…συναγωνίζονται σε βλακεία το δίδυμο της ΕΡΤ