Οι ψηλοι γενικα μπορουν να παιζουν για περισσοτερα χρονια σε φουλ φορμα απ’οτι οι γκαρντ.
Σαν τους τερματοφυλακες και τα σεντερ μπακ δηλαδη.
Δεν νομίζω να ισχύει αυτό.
δεν ξέρω…ίσως να έχεις δίκιο…αλλά μου φάνηκε πολύ λιγότερο οργανωμένο μπάσκετ…
*οι ασίστ μπορούν να βγουν και χωρίς μπάσκετ…ανάλογα με την πίεση και την στιγμή που ασκείται…
οτι είπα δεν είναι για να μειώσω κάποια ομάδα.
Τραγικό ματς το χθεσινό από άποψη ποιότητας.
Ο Παο έδειξε αυτο που λέγαμε όλοι από την αρχή, χωρίς Διαμαντίδη πολύ δύσκολα τα πράγματα. Η ομάδα στηρίζεται υπερβολικά στα δικά του κέφια και αυτό δεν είναι ποτέ καλό. Χρειάζεται επειγόντως γκαρ και μάλιστα έμπειρο γκαρ. Ομολογώ μου κάνει εντύπωση που δεν κυνήγησαν τον Βουγιανιτς ο οποίος κάτέληξε στον Πανιώνιο και μάλιστα έκανε όργια ενταντίον του Αρη στον Αλεξάνδριο.
Από την άλλη ο Ολυμπιακός έκανε πολύ καλό και σωστό παιχνίδι, αν έμπαιναν και τα σουτ που ήταν πολλά από αυτά ελεύθερα τότε θα νικούσε και πιο εύκολα. Η διαφορά είναι σαφώς στον προπονητή αλλά και στα γκαρ. Παπαλουκάς και Σπανούλης κάνουν την διαφορά οργανωτικά και αυτό φαίνεται μέσα στο γήπεδο, πρώτη φορά ο Ολυμπιακός δημιουργεί τόσα προβλήματα στην άμυνα του Ομπράντοβιτς. Το ότι το σκορ έμεινε τόσο χαμηλά περισσότερο οφείλετε στον άγχος της νίκης επί του αιωνίου παρά στην μέρα η σε κακό παιχνίδι. Ο Νεστέροβιτς πάντα ήταν καλός παικτης το μόνο ερωτηματικό ήταν η κατάσταση στην οποία θα βρισκεται στα 34 του. Όπως έχει δείξει είναι σε πολύ καλή κατάσταση.
φιλε μου χωρις παρεξηγηση αλλα μην λες ‘‘γκαρ’’ πληζ…:lol::lol::lol::p:p:)
να μαι και γω !! 8)
-
Πολυ σημαντικη η νικη χτες ,για ψυχολογικους και οχι μονο λογους.αν και το 3ποντο του φωτση με χαλασε στο τελος,πιστευω πως με τη χθεσινη νικη θα καταφερουμε να παρουμε το πλεονεκτημα της εδρας και μενει βεβαια μετα να το αξιοποιησουμε και μια φορα…ιδωμεν
-
Το ματς παντως πηγε οπως ακριβως το περιμενα.δλδ κλειστο και χαμηλο σκορ.Και γι αυτο θεωρουσα τουλαχιστον υπερβολικες και απορουσα με τις προβλεψεις μερι τσοντας,πορνο και τα τοιαυτα.δν το γραψα βεβαια γτ τοσα εχουμε δει ολα αυτα τα χρονια οποτε ειπα τουμπεκι .
-
Οσοι παντως προεβλεψαν μεγαλη νικη του παο λογω της κακης εικονας που χει δειξει ο θρυλος απο την αρχη της χρονιας,ξεχασαν δυο σημαντικα πραγματα κατ εμε. 1.οτι γι αυτο παιρνεις μεγαλο προπονητη,γτ δν τον νοιαζει να κερδιζει με 40ποντους τον κολοσσο αλλα να σαι ετοιμος για το πραγματικα μεγαλο ματς…και 2. οτι,εγω τουλαχιστον το βλεπω απο την αρχη της χρονιας και το λεω,πως καΙ ο βαζελος εχει τεραστιες αδυναμιες φετος και ειναι κακος…
-
κατα τα αλλα για το ματς,ο παο ηταν αθλιος αλλα και εμεις κακοι και παρολα αυτα κερδισαμε, γτ για πρωτη φορα τα τελευταια χρονια ειχαμε ηρεμια και καθαρο μυαλο στον παγκο,τα οποια μεταδοθηκαν και στο παρκε…
-
για μενα ο βσπαν ηταν πολυ επηρρεασμενος και αυτο φανηκε επιθετικα απο την πρωτη κιολας φαση του αγωνα(του φευγει η μπαλα απο τα χερια).ο παπαλουκας απεδειξε γτ ηταν ο κορυφαιος ευρωπαιος γκαρντ της δεκαετιας που περασε,αφου ηταν για κλοτσιες σε ολο το ματς αλλα στο τελος το καθαρισε μονος του.
-
και τελος ειμαι σιγουρος πως οταν ο ζελικο δει πως το ματς του το πηρε, ο Ρασο και ο Ερτσεγκ θα καταλαβει και ο ιδιος οτι σε αυτο το ματς ,ο Ντουντα του πηρε τα πασα.
-
κατα τα αλλα ειναι μια απλη νικη και δν αποδεικνυει τπτ,εχουμε να φαμε ψωμια ακομα για να βγαλουμε γλωσσα
Ωραια αναλυση ο αποπανω…
Απλα μια παρατηρηση - οχι διαφωνια - στο οτι του πηρε τα πασα ο ιβκοβιτς. Πιστευω οτι ο μεγαλυτερος προπονητης στην ευρωπη δικαιουται να χει και αυτος μια κακη μερα
Και το παραδεχτηκε κι ο ιδιος που ειπε οτι ηταν λαθος να χρησιποποιησει το διαμαντιδη στο τελος.
Εγω τουλαχιστον οπως το αντιληφθηκα στο γηπεδο -οσο μπορουσα να δω - για 15 περιπου λεπτα που επαιξε ο Καλαθης συνεχομενα, η ομαδα δεν εχασε το σκορ, αντιθετα ο Καλαθης βγηκε στο 51-51 αν δεν κανω λαθος. Οπως το ειδα, που μπορει να κανω λαθος λογω μειωμενης ορατοτητας, ο Καλαθης ηταν παρα πολυ καλος στην αμυνα και σιγουρα οχι αρνητικος στην επιθεση οπως ηταν ο ταλιπωρημενος απο πυρετο 3D.
Αν κανω λαθος ας με διορθωσει καποιοις
Να λέμε κι ευτυχώς πάντως που ο Διαμαντίδης δεν έφτυσε πάλι κάναν δικό μας να τον κολλήσει αρρώστια.
^^ :lol::lol::lol::lol: γαμησε,εχει φυγει για στατους παντου !
@ cynic οσον αφορα τους προπονητες ,μιλαω γι αυτο το ματς και μονο ,στο επομενο μπορει να γινει το αντιθετο !με 125 ποντους ματς καταλαβαινουμε πως ηταν καθαρα ματς σκακιερας στο οποιο νομιζω κυριαρχησε ο ντουντα.αλλωστε εχουν γινει ηδη πολλες αναλυσεις απο χθες για το πως και το γτ .
Μάγκες έχετε μαζευτεί όλοι οι σωστοί γάβροι εδώ μέσα και με εκπλήσσετε ωραία…επιτέλους κουβέντα και όχι κλανιές για διατησίες και παπάρες.
point 1: όποιος είδε μπάσκετ, κατάλαβε μπάσκετ. Στα πιο δύσκολα ματς φαίνονται οι μεγάλοι προπονητές, αλλά: μην τρελαινόμαστε. Κανείς δεν πήρε τα πάσα κανενός. Απλά ο Ιβκοβιτς, σαν τεράστιος κοουτς που είναι, έκανε το απλό και αυτονόητο. Έναν πιο γρήγορο στα πόδια ψηλό όταν έμπαινε ο Βουγιούκας, σημάδι στο roll, καληνύχτα. 17 άκοποι πόντοι, δε θυμάμαι πόσα goal-foul, η ιστορία του ματς. Ο Ομπράντοβιτς δεν μπορούσε να κάνει κάτι παραπάνω στο συγκεκριμένο σημείο, να μάθει το Βουγιούκα άμυνα στο pick’n’roll επιτόπου, αποκλείεται, να βρει άλλο ψηλό στο ημίχρονο επίσης αποκλείεται, να ανέβαζε βοήθεια στο κόψιμο, θα έβγαινε η μπάλα σε Τεόντοσιτς ή κανέναν άλλο σουτέρ και θα είχαμε τα ίδια.
Μπαι δε γουεη, έτσι μας είχε παίξει και η Ολίμπια και ο μόνος λόγος που δεν κλάψαμε στο φινάλε ήταν ο αρχηγός. Αν μας πάρουν πρέφα δυο-τρεις έξυπνοι κοουτς ακόμα, θα μας χορέψει η Ευρώπη στο ταψι με το pick’n’roll όπως τους γαμάγαμε εμείς τόσα χρόνια. Ελέω και ανοιχτότερου τριπόντου πια.
Συμπέρασμα: Γαμώ τη γκαντεμιά μου με Μάριτς.
point 2: όποιος είδε μπάσκετ, κατάλαβε μπάσκετ παρτ 2, η εκδίκηση. Επιθετικό παιχνίδι Παναθηναϊκού ανύπαρκτο. Διαμαντίδης το γνωστό σύστημα Ελ Σιντ, “κόουτς δεν μπορώ να παίξω”, “δεν πειράζει μόνο που θα σε δουν θα χεστούν πάνω τους”. Δε δούλεψε. Και πίσω από αυτόν, ποιος; Ο Νίκολας με προβλήματα δεν μπορεί να είναι ο περυσινός (και οργανωτικός) γκαρντ. Ο Καλάθης βλέπει πόρτα εξόδου το καλοκαίρι γιατί μας την πέσανε από παντού και η περίοδος χάριτος τελείωσε. Το αυτό και για Τέπιτς.
Συμπέρασμα: Ζοτς είσαι ο θεός, αλλά η μαλακία σου με ένα γκαρντ -έστω Γιασικεβίτσιους- μοιάζει προς το παρόν ανεπανόρθωτη. Φυσικά, επειδή είσαι εσύ και για κανέναν άλλο, η αμέριστη εμπιστοσύνη για να το διορθώσεις παραμένει στο φουλ.
Κατα τα άλλα, δε νομίζω ότι αμφισβητεί κανείς ότι η σεζόν τώρα αρχίζει, και ότι την υπέρβαση την έκανε ο Ολυμπιακός. Ο ΠΑΟ μπορεί να κερδίσει στο ΣΕΦ και το έχει ξανακάνει. Ψυχραιμία.
Μαζί σου σε όλα, εκτός του ότι θα μας κερδίσετε στο Σ.Ε.Φ.
[SPOILER]…καλά το έχετε ξανακάνει:)[/SPOILER]
:):!:
Το χαρηκα πολυ το χθεσινο και οπως ειχα πει και πριν το ματς, αν παιζαμε με ψυχη και οχι χεσμενοι, μπορουσαμε να κανουμε το διπλο. Και ετσι εγινε. Ο Ολυμπιακος δεν επαιξε τιποτα φοβερο, αλλα επαιξε με ψυχη και μυαλο. Ο Ιβκοβιτς απεδειξε ποσο μεγαλος προπονητης ειναι και κερδισε το ματς με την τακτικη και τις αλλαγες του. Διαβασε τις αδυναμιες του Παναθηναϊκου και τον χτυπησε εκει που πονουσε. Δεν του εδωσε πολλα ελευθερα σουτ, οπως γινοταν αλλα χρονια και ειχαμε πολυ καλη αμυντικη λειτουργια. Οι καλυτεροι παικτες ηταν ο Νεστεροβιτς, ο Παπαλουκας και ο Ερτσεγκ. Ο Νεστεροβιτς εκανε το καλυτερο παιχνιδι του μεχρι τωρα και ηταν πρωτος σκορερ, ο Παπαλουκας μιλησε στα δυσκολα και ο Ερτσεγκ εδωσε πολλες βοηθειες, εχοντας 10 ποντους και 5 ριμπαουντ. Σημαντικη νικη γιατι πλεον ειμαστε πρωτοι, αλλα ακομα πιο πολυ μετραει η ψυχολογια που θα αποκτησει η ομαδα απο αυτο το ματς. Νικη στο ΟΑΚΑ μετα απο τοσα χρονια και εχοντας τον ελεγχο του αγωνα καθ’ολη την διαρκεια ειναι μεγαλο πραγμα… Επισης παρα το πιο αδυναμο συνολικα ροστερ σε σχεση με περυσι και αλλες χρονιες, εχουμε βαθος στον παγκο.Κατι που φετος δεν εχει ο Παναθηναϊκος. Χτες φανηκε οτι χωρις τον Διαμαντιδη ειναι αλλη ομαδα. Αντε, σκοπος ειναι να αποκτησουμε σταθεροτητα τωρα και να δουλεψουμε διορθωνοντας τις αδυναμιες μας.
Ωραία τα λες κατά τ’άλλα όμως για το μπολνταρισμένο ενίσταμαι.
Τέλος πάντων, αφήνοντας στην άκρη τον Διαμαντίδη που ήταν σα να μην έπαιξε χθες, όλες οι φετινές αδυναμίες (στα όσα ματς έχω δει) βγήκαν μαζεμένες χθες. Μόνο απ’τον Καλάθη μπορώ να πω ότι δεν έχω παράπονο. Κακός Νίκολας, ο Τεόντοσιτς χθες μου φαίνεται ότι έπαιξε πιο ώριμα απ’αυτόν ας πούμε. Εντός ρακέτας απλά ανυπαρξία, ο Ράσο τους χόρεψε όλους στο ταψί. Απορώ ποιος το είδε ως εντελώς αναπάντεχο αυτό, δεδομένης της απουσίας του Μάριτς και της τεράστιας εμπειρίας του Σλοβένου. Τόσα χρόνια έπαιζε με τα θηρία στο ΝΒΑ.
ΟΚ για τον Ίβκοβιτς τα ξέραμε, δεν είδαμε και κάτι καινούργιο χθες. Ο Ολυμπιακός γενικά υψηλή απόδοση δεν έπιασε ποτέ, ήταν αρκετό όμως να εκμεταλλευτεί τις εμφανείς αδυναμίες μας για να κερδίσει. Όπως ειπώθηκε όμως εύστοχα, αυτό δεν ήταν ποτέ δικαιολογία, γι’αυτό επείγει η διόρθωση των (πολλών και φέτος) προβλημάτων. Οι κακές εμφανίσεις σε ματς με αντιπάλους που μας έπαιξαν έξυπνα (με Βαλένθια, Ολίμπια, Εφές) δείχνουν ότι πλέον αυτό μπορεί να συμβεί ευκολότερα από ποτέ (ακόμα κι από πέρυσι, θεωρώ). Δε νομίζω ότι φοβίζουμε πλέον ως ομάδα, εκτός αν πλανάται κανείς απ’τις κατοστάρες που ρίχνουμε στα (υπόλοιπα) ματς της Α1.
Δεν είμαι γενικά αισιόδοξος για φέτος αλλά με τον Ομπράντοβιτς δέν ξέρεις τι γίνεται.
Αυτό που λέει πάντως ο Κάρβου για τους παγκίτες του Ολυμπιακού θεωρώ ότι είναι ψιλοάστοχο, οι Έρτσεγκ και Χαλπερίν που χθες βοήθησαν πολύ σε άλλα παιχνίδια που τους έχω παρακολουθήσει δεν κάνουν τίποτα σπουδαίο. Ανάλογα τη μέρα πάει, όπως και για τους αντίστοιχους δικούς μας, βλέπε Τέπιτς και σία.
Κακός ο Νίκολας?
Μόνος του κρατούσε τον ΠΑΟ στο παιχνίδι στο 3ο δεκάλεπτο.
Αν δεν ήταν αυτός παίζει να είχαμε φύγει 10-12 πόντους μπροστά.
Στο τέλος πήρε τραβηγμένες επιλογές αλλά δικαιολογημένα, όταν όλος ο υπόλοιπος ΠΑΟ ήταν κάτω του μετρίου.
Θα συμφωνήσω για Καλάθη. Μέγα λάθος του Ομπράντοβιτς το χθεσινό που επέμεινε σε Διαμαντιδη τόση ώρα όταν ήταν φανερό πως δεν μπορούσε χθες. Ο Καλάθης όσο έπαιξε ήταν πολύ θετικός. Ο Τέπιτς από την άλλη είναι μια από τις πιο αποτυχημένες μεταγραφές του Παο
Έστω. Μου έμεινε το ότι έχασε τα κρίσιμα σουτ στο τέλος. ΟΚ κακό δεν τον λες, πάντως, λανθασμένη λέξη
Σε σχέση με τον Φώτση ας πούμε που είναι ο άλλος κορυφαίος μας σουτέρ ξέρω’γω πάντως, ναι, ήταν πολύ καλύτερος.
ο φωτσης ειναι σε καθοδικη πορεια τα τελευταια χρονια. τον σωζει το σουτ του και η αλτικοτητα του. καλα για τον τσαρτσαρη τι να πω. πιο νεροβραστο παιχτη δεν θυμαμαι…
[B]NamelessDead[/B] συμφωνω γενικά με την κριτική σου για το χθεσινό ματς. Δε συμφωνώ όμως με αυτά που λες για Μάριτς και Σάρας. Και για να γίνω συγκεκριμένος:
1ον Μάριτς και θέμα ψηλών γενικότερα: φέτος ο Παναθηναϊκός είναι στο σύνολο ποιοτικά καλύτερος και πιο ισορροπημένος στις επιλογές ψηλών, σε σχέση τουλάχιστον με τα τελευταία 5-6 χρόνια. Ο Ομπράντοβιτς, λαμβάνοντας υπόψην τις αλλαγές στους κανονισμούς, αποφάσισε πως η ομάδα έπρεπε να αλλάξει τρόπο παιχνιδιού και να μη βασίζεται μόνον στην περιφέρειά της όπως έκανε παραδοσιακά όλα αυτά τα χρόνια. Αν δούμε ξεχωριστά τους ψηλούς που είχαμε κάθε χρονιά από το 2002-2003 και εντεύθεν (χρονιά έναρξης των συνεχόμενων πρωταθλημάτων), θα διαπιστώσουμε ότι πλην του Πέκοβιτς δεν είχαμε ποτέ φοβερούς ψηλούς:
2002 - 2003: Αλβέρτης, Φώτσης, Ζούζα :!:, Τσαρτσαρής, Λάζος#-o, Μίντλετόν (ύψος 2.02, γεν. 1966)
2003 - 2004: Αλβέρτης, Κούβαρης (τραυματίστηκε), Μίντλετον, Μουγιεζίνοβιτς:p, Τσαρτσαρής , Μπατίστ, Σάκοτα (βύσμα, ουσιαστικά 3άρι)
2004 - 2005: Αλβέρτης, Μίντλετον, Τσαρτσαρής, Μπατίστ, Σάκοτα, Μπάξτερ:?, Φέμερλινγκ
2005 - 2006: Αλβέρτης, Τσαρτσαρής, Μπατίστ, Σάκοτα, Τομάσεβιτς, Φέμερλινγκ
2006 - 2007:Αλβέρτης (άρχισε να ζεσταίνει τον πάγκο), Τσαρτσαρής, Μπατίστ, Σάκοτα, Ντικούδης (ήρθε να τα αρπάξει, καμία σχέση με το Ντικούδη της ΑΕΚ), Γιαβτόκας (είχε όμως ωραία γυναίκα), Τομάσεβιτς (ξεφούσκωσε)
2007 - 2008: Αλβέρτης (συνταξιούχος), Τσαρτσαρής (τραυματίας), Μπατίστ, Ντικούδης (θερμοφόρα πάγκου), Ζίζιτς #-o, Πρκάτσιν :lol:, Τομάσεβιτς (ανύπαρκτος)
2008 - 2009: Αλβέρτης (τοτέμ), Τσαρτσαρής, Μπατίστ, Σάκοτα, Φώτσης, Σερμαντίνι:p, Πέκοβιτς (ο καλύτερος ψηλός που είχαμε από την εποχή του Ρέμπρατσα)
2009 - 2010: Τσαρτσαρής, Μπατίστ, Φώτσης, Σερμαντίνι, Πέκοβιτς, Μπόγρης (νηπιαγωγείο), Γκόλεματς[-X, Χέισλιπ#-o
ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ: Τσαρτσαρής, Μπατίστ, Φώτσης, Μπόγρης, Βουγιούκας, Καϊμακόγλου, Μάριτς.
Βγάλτε τα συμπεράσματά σας. Δε νομίζω πάντως ότι ο Μάριτς κάνει τη διαφορά.
2ον Σάρας και θέμα κοντών γενικότερα. Δεν θέλω να κάνω την ίδια απαρίθμηση με τους κοντούς ανά χρονιά. Ξέρετε όλοι τι παιχταράδες πέρασαν από την ομάδα στις θέσεις 1, 2 και 3 όλα αυτά τα χρόνια. Και επιπλέον στις θέσεις αυτές υπήρχε πάντα πληθώρα αξιόπιστων εναλλακτικών. Όχι ένας καλός και μετά το χάος. Ήταν απόφαση του κόουτς να αλλάξει το παιχνίδι και να δυναμώσει η ρακέτα. Και αν πούμε ότι η ομάδα θα έπρεπε να έχει έναν παραπάνω πάιχτη στα γκαρντ, αυτός σίγουρα δε μπορούσε να είναι ο Σάρας. Γέλαγε κάθε πικραμένος όταν στα κρίσιμα ματς ο Ομπράντοβιτς έκανε αλλαγές πόλο και έβγαζε το Λιθουανό σε κάθε άμυνα για να τον ξαναβάλει στην επόμενη επίθεση. Για παρόμοιους λόγους εξάλλου δεν αποκτήθηκε και ο Σόφο…
Έχεις εν γένει δίκιο. Αλλά: στάθηκα στον Μάριτς, όχι επειδή είναι φοβερός ψηλός, αλλά επειδή κατέχει άριστα το play που λέγεται pick’n’roll συγκεκριμένα και θα μπορούσε, και λόγω προσόντων αλλά και τακτικής γνώσης, να το ανακόψει πολλές φορές. Ο Βουγιούκας και ο (επηρεασμένος) Μπατίστ δεν μπόρεσαν ποτέ. Όσες φορές δε βγήκε είτε ήταν από κακή inside pass, είτε από γρήγορα χέρια κάποιου έξτρα παίκτη. Στην ουσία, μας κέρδισαν παίζοντας ένα πράγμα συνέχεια -και αυτό δε μειώνει τον Ολυμπιακό, διότι το μπάσκετ βασίζεται κατ’εξοχήν στο να διαβάσεις την αδυναμία του αντιπάλου.
Αντίθετα, ο -γρήγορος για το ύψος του- Μάριτς μπορεί να βγει στο heads out αρκετά γρήγορα χωρίς να εκτεθεί βαθιά στη ρακέτα. Ο Πέκοβιτς φυσικά το έκανε και στον ύπνο του, καμία σύγκριση. Δεν έκανε άλλα πράγματα που κάνει ο Μάριτς. Όσοι θυμούνται Μάριτς επί Παρτιζάν (παρ’ολίγο να θάψει τους γαύρους πέρυσι στον ημιτελικό μόνος του) αλλά και στο εντός παιχνίδι με Εφες για παράδειγμα, καταλαβαίνει τι λέω. Δε μιλάω για πράγματα και θαύματα, αλλά για κάποια ποιοτικά λεπτά με έξτρα επιλογές σε επίθεση και άμυνα από τον πιο-αργό-κι-από-τη-μυκητίαση Βουγιούκα.
edit: by the way, πότε ξεφούσκωσε ο Τομάσεβιτς; Όταν σου πήρε τον τελικό με ΤΣΣΚΑ στην Αθήνα μόνος του;
Για τον Τομάσεβιτς έχεις δίκιο. Και τη 2η χρονιά του ήταν καλός. Αλλά την 3η ήταν απλά [B]ανύπαρκτος[/B]. Καλά, την περίοδο 2007 - 2008 είχαμε τη χειρότερη φροντ λάιν από τις αρχές των '90s και μετά.
Ο Μάριτς συνολικά κάνει περισσότερα πράγματα μεσα στο γήπεδο από όσα κάνει ο Πέκοβιτς αλλά ο Πέκοβιτς πήγε στο ΝΒΑ. Αυτό λέει πολλά.
Ό, τι και να λέμε εμείς τώρα, ο Ζέλικο το έχει πάρει απόφαση και θα παλέψουμε με τους παίκτες που εχουμε. Δε βλέπω να γίνεται μεταγγραφή. Μακάρι να δουλέψουν και να βελτιωθούν.