Basketball ή αλλιώς "μπάσκετ ω ρε"

Α αυτό εννοείς. Μπορεί και καμία, απλά ακόμα στην Ελλάδα νομίζουμε ότι ο Αμερικάνος παίκτης είναι de facto καλύτερος - όπως στη μπάλα με τους λατίνους, αλλά χειρότερα.

Ήτοι, τους προτιμάμε από Βόσνιους, Πολωνούς κλπ, πόσο μάλλον από τους Έλληνες

Ο αμερικάνος μπασκετμπολίστας είναι σε γενικές γραμμές καλύτερος από τον βόσνιο, όπως και ο βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής (εκτός αν τον λένε Ντ’ Ακόλ) είναι σε γενικές γραμμές καλύτερος απ’ τον αμερικάνο.

Μηδενική σημασία έχει αυτό όμως, αρνητική εξέλιξη για το ελληνικό μπάσκετ θα είχαμε αν αποφασιζόταν οι 6 ξένοι να γίνουν 7 ή 8. Εκτός αν πιστεύει κανείς ότι ενδεχόμενη απαγόρευση των αμερικάνων ολοκληρωτικά θα ήταν θετική για το ελληνικό μπάσκετ.

Για να μην πω ότι γενικότερα, όλη αυτή η αντιδραστικότητα που έχουμε όσον αφορά στο θέμα “ξένοι αθλητές” στην ελλάδα μάλλον κακό μας έχει κάνει. Στα δικά μου μάτια ο “ΦΥΡΟΜίτης” ΜακΚάλεμπ έκανε μάγκα και τον Άντιτς στο Ευρωμπάσκετ, ο Άντιτς πήρε μεταγραφή στον Ολυμπιακό, είναι πρωτωαθλητής Ευρώπης και τώρα κάποιο ΦΥΡΟΜιτάκι ονειρεύεται να γίνει ο επόμενος Άντιτς.

Δε συμφωνώ απόλυτα. Δεν υπάρχουν γενικές γραμμές ποιότητας βάση εθνικότητας (ή μάλλον υπάρχουν αλλά τις ξεσκίζουμε) - ο Jozy Altidore είναι καλύτερος ποδοσφαιριστής από 10.000 βραζιλιάνους, συμπεριλαμβανομένου του Ντακόλ και του Ροντρίγκο Σόουζα.

Το θέμα με τις θέσεις έχει να κάνει με τη νοοτροπία: έρχεται η παντελώς άμπαλη παραγοντάρα μιας μικρομεσαίας ομάδας και σου λέει: έχω 6 θέσεις αμερικάνων/ξένων. Γιατί να κάνω σκάουτινγκ για παίκτες Βόσνιους, Σέρβους, Έλληνες; Πάρε 6 αράπακλες (δικά του λόγια) που πηδάνε και στο θεό και ξέρουν και τόπι. Από τους 6 αυτούς, οι 0.008 θα είναι ο ΜακΚάλεμπ. Οι άλλοι θα έχουν έρθει νύχτα λόγω γκαζμαδιστάν. Αν οφείλεις να μοιράζεις το σκάουτινγκ βάση κανονισμού, θα αναγκαστείς να ψάξεις καλύτερα, εν γένει.

Θέλω να πω, το 6 ξένοι ότι νάναι σίγουρα δε βοηθάει να διορθώσουμε τη νοοτροπία που αγοράζουμε παίκτες. Στην πράξη τι θα γίνει ως επίπεδο μπασκετ, μένει να το δούμε.

Διαφωνώ για το σκάουτινγκ (οι ελληνικές ομάδες έτσι κι αλλιώς παπάρια σκάουτινγκ κάνουν είτε μιλάμε για αμερικάνους είτε όχι) και γενικότερα για την αντίληψη περί αμερικάνων.
Είναι ξεπερασμένη πλέον η θεοποίησή τους ακόμα και αν μιλάμε για τον ΚΑΟΔ ή τη Νήαρ Ηστ.

Επίσης ο Άλτιντορ ήταν ο χειρότερος φορ που έχω δει βασικό σε μεγάλη διεθνή διοργάνωση μέχρι να συναντήσω τη μεγαλειότητα του Γουέλμπεκ :!:

γνωριζει κανεις ποτε ξεκιναει το προολυμπιακο τουρνουα? και αν ναι, υπαρχει το προγραμμα? το δειχνει ι tv?

μεχρι τα ημιτελικα περναμε για πλακα
μετα πεφτουμε με τους Ρωσους που θα δυσκολευτουμε

βασικα σε προολυμπιακο μακρια, δεν θυμαμαι να εχουμε παει και καλα. για να δουμε.
thanks ChrisP.

Σύμφωνα με πληροφορίες του www.sport-fm.gr, η ΕΡΤ πριν από λίγο εξασφάλισε τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Προολυμπιακού τουνουά μπάσκετ που ξεκινάει την Δευτέρα στη Βενεζουέλα, με την συμμετοχή και της Εθνικής μας ομάδας.

αυτα ειναι.ανυπομονω να ακουσω την βελουδινη φωνουλα του ιωαννου και το αστειρευτο λεξιλογιο του διευθυντη του αθλητικου τμηματος της ερτ χατζηγεωργιου-χιτσκοκ…

*μαλλον

Δευτέρα 2/7
Ελλάδα-Ιορδανία 21:00 (ΕΤ1)

Τετάρτη 4/7 (ξημερώματα Πέμπτης)
Πουέρτο Ρίκο-Ελλάδα 03:00 (ΕΤ1)

2/7 Greece vs. Jordan - τον ήπιαμε

…θα το παλέψουμε…θά’χει και τον Μπαγκς Μπάνυ μαζί του;
:lol::lol: :):!:

Φέρτε μας τα Σκόπια.

κρίμα να σπιλώνεται το όνομα jordan ετσι

Βασικά το πρώτο ημίχρονο έκατσα να δω μόνο και δεν… εντάξει ούτε καν σοβαρή προπόνηση δεν κάνει η ομάδα. Κρίμα που το παιχνίδι με Πουέρτο Ρίκο είναι στις 3 τα ξημερώματα.

Eχει και μαγνητοσκοπηση στις 5 μ.μ με Πουερτο Ρικο,αν δεν κανω λαθος.Με αυτους εχουμε αψογες πελατιακες σχεσεις βεβαια…Τα παιχνιδια μεταξυ των δυο ομαδων ειναι παντα διασκεδαστικα.Ειναι ομαδα που παιζει στιλ Ν.Β.Α ([B]πολλα[/B] jam shots,αμυνες σουρωτηρι)αλλα χωρις να εχουν το ταλεντο και την επιθετικη δεινοτητα που απαιτει το συγκεκριμενο πρωταθλημα.Ειχα και την ευχαριστηση να τους δω στο γηπεδο μας.στους Ολυμπιακους της Αθηνας.Απο τοτε,δεν εχουν αλλαξει και πολλα στο Πουερτο Ρικο…Καλα να περασουμε! :smiley:

Oποτε ο Μπουρουσης μαθει να κανει σκρην,δεν λεω για χετζ αουτ και παμε στα δυσκολα,να κανουμε λαικο πανηγύρι

Άσχετα με το χθεσινό ματς, νομίζω πως αυτή η εθνική έχει χοντρο πρόβλημα στην θέση 5. Ουσιαστικά το μόνο καθαρό 5αρι είναι ο Μαυροδειδής, ο Μπουρούσης δεν την έχει την θέση, βασικά ποτέ δεν την είχε την θέση.
Από εκεί και μετά δεν νομίζω πως έχουμε πρόβλημα ίσα ίσα που όλοι οι παίκτες δείχνουν να είναι σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση.

Η μεγάλη παραφωνία της Εθνικής είναι ο Καλάθης, ο πρωταθλητής Ευρώπης που τώρα το άστρο του θα λάμπει στη μπασκετομάνα πόλη του Κράσνονταρ.