…πιστεύω ότι μόνο στην πράξη θα δούμε, αν είναι σωστές οι αλλάγες στους κανόνες:):!:
είμαι με ChrisP σε όλα, ειδικά για τη βλακεία του επιθετικού ριμπάουντ
Σχετικά με το επιθετικό ριμπάουντ, είναι λίγο ‘αγκάθι’ αυτό. Βέβαια τα 24 δεύτερα δεν δίνουν το δικαίωμα στην αντίπαλη ομάδα να γυρίσει κάτι αν βρίσκεται στα τελευταία δεύτερα το παιχνίδι, οπότε τη συμφέρει να έχει 14 δεύτερα η ομάδα που προηγείται. Απο την άλλη όμως, οι παίχτες θα προβαίνουν και λίγο σε βιαστικές κινήσεις. Θα το δούμε στην πράξη όμως, ίσως τελικά να μην έχει μεγάλη σημασία και διαφορά
:lol::lol::lol:
αν εξαιρεσουμε αυτο με τα 14 δευτερολεπτα στο επιθετικο ριμπαουντ και το νο6 γενικα νοτ μπαντ
Προσωπικα, παντως, γιατι δεν καταλαβαινω γιατι σε μια διεκδικηση τη μπαλα τη δικαιουται ο ψηλοτερος.
Α, ξεχασα …ειναι γαμω να δουμε τζαμπολ. :!:
Γιατί είναι πιο ΑΡΕΙΟΣ, θα έπρεπε να σε ευχαριστεί αυτό.
Ειναι μια ανακουφιση οσο να πεις.
Ασε που φετος που εχουμε και Σαρικοπουλο, ο ορος εχει αποκτησει αλλη αξια.
Δηλαδή στους αντιπάλους της Εθνικής Ισπανίας, θα δίνουν τώρα τις διπλάσιες τεχνικές ποινές; :-s
Σε ολα θετικός είμαι εγω , εκτός απο αυτό με τα 2 αντί των 5 στο τελος του αγωνα για βολές και για το επιθετικό ριμπάουντ και τα 14’’
Προφανώς θελουμε τζάμπολ , φτανει η μαλακια με το βελάκι γενικά
Μακάρι να τα κανουν ολα αυτά (αν και εγω παρατηρώ μια τάση για ομοιότητες με ΝΒΑ σε καποια θεματα που εμενα προσωπικά μ’αρεσει πολυ αλλα αν ηταν ας τα εκαναν νωρίτερα)
Edit:Παντως απο οτι βλεπω τωρα αυτο με το τριποντο και τις γραμμες δεν θα ισχύσει
Συμφωνώ με τα 14’’ μετά από επιθετικό ριμπάουντ με τη λογική του να γίνει πιο γρήγορο το παιχνίδι / να μην καταδικάζεται μια ομάδα από ένα χαμένο ριμπάουντ / με τη λογική ότι η επίθεση ξεκινάει πλέον κοντά στο καλάθι και τέλος με τη λογική της “δεύτερης ευκαιρίας” που δεν μπορεί να είναι ισάξια της πρώτης ευκαιρίας να σκοράρεις.
Διαφωνώ με το να αλλάξουν οι γραμμές. Το που θα πάει η γραμμή καθορίζεται απ’ την αναλογία διπόντων/τριπόντων και δεύτερον απ’την ευστοχία στα τρίποντα . Άσχετα με το θρύλο , δεν νομίζω ότι έχουν ανέβει αυτά τα ποσοστά σε βαθμό που να δικαιολογεί αλλαγή. Και αθλητικά , δεν είμαστε ακόμα σε επίπεδα NBA. Η αλλαγή απ’ τα 6,25 στα 6,75 έγινε παράλληλα με αλλαγή των διαστάσεων του γηπέδου ? Γιατί εγώ περισσότερο θα συμφωνούσα με την αλλαγή των διαστάσεων του γηπέδου (στα πλάγια , ο παίχτης πρέπει να 'ναι ήρωας για να μην πατήσει έξω ).
Συμφωνώ και με κατάργηση βέλους. Κάθε φάση , πρέπει να κρίνεται αγωνιστικά (όσο γίνεται ) , και λιγότερο απ’την τύχη.
edit: Διαφωνώ εντελώς και με τις βολές στο τέλος . Το παιχνίδι , κρίνεται και απ’ την τακτική στην άμυνα . Δεν είναι μόνο αβάντα στον επιτιθέμενο . Η χειρότερη αλλαγή για εμένα , αν γίνει .
Αυτά που γράφεις για το επιθετικό ριμπάουντ είναι πιο αλλοπρόσαλλα κι απ’ την έκθεση του αθλητικού δικαστή της ευρωλίγκας για το ματς με Σιένα.
Επίσης τα 7.25 είναι κυρίως για να γίνει λίγο πιο απρόβλεπτο το παιχνίδι με το να δίνεται περισσότερος χώρος στον επιτιθέμενο.
Πάντως το τρίποντο στα 7.25 θα αλλάξει πολύ το παιχνίδι. Καλό είναι να μην βλέπουμε συνέχεια αυτό το μπαράζ τρίποντων που πολλές φορές κρίνουν και έναν αγώνα. Αλλά από την άλλη συμφωνώ λίγο με darksoulg7, αθλητικά η Ευρώπη υστερεί πολύ με το ΝΒΑ, και ένας τέτοιος κανονισμός θα οδηγήσει σε πολλά ντραιβ που οι παίκτες απλά θα προσπαθούν να κερδίσουν επαφή και φάουλ αντί για ένα ντραιβ και λει-απ. Αυτό μπορεί να κάνει κακό στο παιχνίδι. Τα 14’’ μετά το ριμπάουντ μου αρέσει πάρα πολύ από την άλλη.
Γενικά το ευρωπαικό παιχνίδι έχει γίνει υπερβολικά πολύ τακτική και έχει χαλάσει αρκετά το θέαμα. Αυτό κάποτε μου άρεσε αλλά έχει γίνει κουραστικό και υπερβολικά προβλέψιμο και έχουμε αρχίσει να βλέπουμε και πάλι πολλά άσχημα παιχνίδια. Χρειάζονται οι αλλαγές και ειδικά αυτές που θα στείλουν λίγο την τακτική εκτός και θα οδηγήσουν τους παίκτες να βασιστούν λίγο παραπάνω στο ένστικτό τους αντί να ακολουθούν συνεχώς κάποιο σύστημα.
Η λογική της μείωσης στα 14 μετά από επιθετικό, είναι απλά για να γίνει πιο γρήγορο το παιχνίδι και μόνο. Αν μας αρέσει είναι καλό, αν στον πάγκο είναι ο Μάλκοβιτς, γαμώ τις αλλαγές τους.
Το 7,25 μου αρέσει, αλλά δεν θεωρώ ότι θα περάσει…
Λέω ναι στο τζάμπολ και όχι στο βελάκι…
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΒΟΛΕΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ. Το λέει ένας άνθρωπος (λέμε τώρα) που ήταν στο Τελ Αβίβ το 1994…και ακόμα το θυμάται με θλίψη…
- Πιο γρήγορη η εξέλιξη του παιχνιδιού: Προφανές.
- Η επίθεση τώρα ξεκινάει κοντά στο καλάθι. Προφανές.
2-4. Καταδίκη αμυνόμενης ομάδας / Λογική “δεύτερης ευκαιρίας” . Έχουν τον ίδιο παρονομαστή: ότι επιτιθέμενος έχει την αρχική του ευκαιρία να σκοράρει υπό κανονικές συνθήκες. Αν την απωλέσει αστοχώντας ,έχει μεν τη δυνατότητα να ξαναπροσπαθήσει(θα μπορούσε και να μην την είχε), αλλά με χειρότερες πλέον συνθήκες . Το αντίστροφο ισχύει για τον αμυνόμενο.
Που είναι το αλλοπρόσαλλο ακριβώς; Kατα τ’ άλλα για τα 7.25 , αν μεγαλώνεις την απόσταση χωρίς λόγο(χωρίς δηλαδή οι παίχτες να 'χουν τη δυνατότητα να είναι εύστοχοι), επί της ουσίας καταργείς ένα μέρος του παιχνιδιού(το τρίποντο). Οπότε τότε θα γίνει πάλι μονοδιάστατο, απ’την αντίθετη πλευρά . Και πάλι , δεν νομίζω ότι άλλαξε το ευρωπαiκό μπάσκετ, τόσο πολύ μέσα σε λίγα χρόνια , για να 'χει ανάγκη δεύτερης αλλαγής .
Το θέμα με το ευρωπαικό μπάσκετ είναι οι τακτικές. Όλο το παιχνίδι έχει γίνει τακτική και τίποτα περισσότερο πλέον, τα τελευταία 2-3 χρόνια μιλάμε όλο και περισσότερο για προπονητές και όχι για παίκτες. Ομπράντοβιτς και Ιβκοβιτς είναι μεγαλύτεροι σταρ από τους παίκτες Ολυμπιακού και Παο μαζί.
Το ξαναλέω αυτό ως ένα βαθμό μου άρεσε αλλά πλέον έχει καταντήσει λίγο ανούσιο και το θέαμα χάνεται και πάλι σιγά σιγά. Δεν χρειάζεται να περιμένουμε τα παιχνίδια να σταματούν στους 120 πόντους συνολικά για να γίνουν αλλαγές στους κανονισμούς.
Τώρα η αλλαγή στα 7.25 δεν συμφωνώ πως θα καταργήσει ένα μέρος του παιχνιδιού. Τρίπιοντα πάντα θα έχουμε, οι σουτερ στην ευρώπη είναι πολλοί και καλοί, απλά θα κάνει τις ομάδες να στραφούν και σε άλλες λύσεις, θα δούμε πολλούς παίκτες να κάνουν και κανένα σουτ από μέση απόσταση επιτέλους. Βασικά όμως θα ήθελα να έρθει και εδώ στην ευρώπη ο κανονισμός για τα 3 δεύτερα στην άμυνα. Αυτό ναι θα αλλάξει τρομερά το παιχνίδι και θα ξαναέρθει το θέαμα.
Ναι τι καθεστε και συζητάτε τωρα,αυτο με το τρίποντο δεν πρόκειται να εφαρμοστεί,στο μέλλον και αν.Το παμε και πριν
Ας επικεντρωθούμε εδώ.
Ήσουν στο Τελ Αβίβ ρε;Μιλησε μας σχετικα.Σου ερχόταν η μυρωδιά απο το πιώμα του Ρόι;
@darksoul:
Με το που χτυπάει η μπάλα στο στεφάνι, η μπάλα γίνεται διεκδικήσιμη και από τις δύο ομάδες. Όποιος πάρει το ριμπάουντ πήρε και την κατοχή και η κατοχή σημαίνει 24’’. Τι σημασία έχει αν είναι επιθετικό ή αμυντικό? Και οι δύο πηδάνε και όποιος την πάρει την πήρε. Δεν υπάρχουν “κανονικές” και “ακανόνιστες” συνθήκες.
Και μάλιστα όταν βάσει αριθμών είναι πιο δύσκολο να πάρεις επιθετικό ριμπάουντ από αμυντικό, το να τιμωρείται αυτός που κατάφερε το δύσκολο, είναι κάπως πανηλίθιο θα έλεγα.
ψιλοδιαφωνώ με το 6…
επίσης δεν ξέρω τι θα γίνει με τις διαστάσεις του γηπέδου, αλλά ελπίζω να χωράει με ανθρώπινο τρόπο το πόδι στο κενό ανάμεσα στη γραμμή του τριπόντου και την πλάγια.
επίσης, το τζάμπολ ενώ παλιά μου άρεσε, απ τα τελευταία του χρόνια έχω άσχημες αναμνήσεις, σαν να το παίρνανε στην άνοδο. μπορεί και να μη θυμάμαι καλά, θα δείξει.
…έτσι ακριβώς:):!:
Τελικά , είναι διαφορετικό το επιθετικό απ’ το αμυντικό ριμπάουντ , αποφάσισε.
Tελευταίο σχόλιο από εμένα , γιατί έχω γίνει πλήρως κατανοητός σε όσα έγραψα, οπότε δεν έχει νόημα να με τρώνε οι μπασκετόφιλοι στη μάπα.
Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά: To μπάσκετ, είναι ένα παιχνίδι/άθλημα , στο οποίο όρισαν κάποιους κανόνες , για να γίνει ελκυστικό και να ‘χει λόγο ύπαρξης. Οι κανόνες αυτοί επαναδιατυπώθηκαν και θα ξαναλλάξουν άπειρες φορές. Το να μιλάς για κατοχές, 24" κλπ σαν να είναι φυσικοί νόμοι (αν και αυτοί επαναδιατυπώνονται) , είναι κάπως πανηλίθιο θα έλεγα. Η φύση του επιθετικού ριμπάουντ είναι [B]διαφορετική[/B] απ’ του αμυντικού (λιγότερες πιθανότητες να συμβεί, γίνεται σε διαφορετικό καλάθι, προκύπτει απ’το σουτ άλλης ομάδας,δίνει επίθεση ξανά κοντά στο καλάθι) , άρα μπορεί να υπόκειται και σε διαφορετικούς κανόνες , είτε το θέλεις είτε δεν το θέλεις.