Πάντως ομολογώ πως όταν είδα στο τέλος σχήμα με Σπανούλη, Ζήση, Σλούκα στην ίδια πεντάδα με έπιασε νευρικό γέλιο.
Απ’ ότι κατάλαβα στην επόμενη φάση χρειαζόμαστε τουλάχιστον δύο νίκες απέναντι σε Ισπανία/Σλοβενία/Κροατία ή Τσεχία για να περάσουμε στους 8, σωστά;
ΓΟΥΣΤΑΡΩ.
Τώρα θα δείξουν αν είναι μάγκες.
Αν δεν μπορούμε στα δύσκολα, να μη γκρινιάζουμε καθόλου. Άιντε, τους έχει κάνει ρόμπες όλους ο Ζήσης που στο τέλος θυμήθηκε εκείνο το ματς με τη Σλοβενία το '07 και έτρεχε, ενώ οι άλλοι σκέφτονταν “πω ρε πακέτο τώρα πάλι ήττα”.
Αυτό με το Μπουρούση έχει καταντήσει ανέκδοτο ε.
Άλλο ένα ματς να “ξεχαστεί” όλως τυχαίως στον πάγκο μετά τα πρώτα 30’ και όλο και κάποιος “απ’ έξω” θα αρχίσει να ρωτάει - αφού δεν το κάνει κανείς από τους Έλληνες δημοσιογράφους που μάλλον το θεωρούν εθνική προδοσία να κάνουν κριτική στον Τρινκέρι, γιατί δεν εξηγείται αλλιώς.
ο τρινκιερι πιστευω πως ακυρωνει τα προσωπικα επιθετικα ατου του καθε παικτη μας με τον τροπο αναπτυξης στην επιθεση…με μπορουση στην ρακετα,φωτση και περπεργολου στα τριποντα και σπανουλη ζηση για δεισδυσης πιστευω θα χαμε απαντηση σε καθε αμυνα του ευρωμπασκετ και θα σκοραραμε με πολλαπλους τροπους…
αντιθετως και οι ιταλοι και οι φινλανδοι εδειξαν οτι ξερουν τα ατου τους και τα αξιοποιησαν στο επακρο
ΥΓ:και ο παπανικολαου ενω εχει τοσες επιθετικες αρετες,ο ρολος του στα παιχνιδια της εθνικης ειναι παθητικος
Πάντως, εκτός από το να ρίχνουμε σε κάθε διοργάνωση το ανάθεμα στον εκάστοτε προπονητή, ίσως θα πρέπει κάμια στιγμή ως ελληνικό μπάσκετ να βγάλουμε και κάναν παίκτη που να ματώνει σταθερά το καλάθι.
Στον Τρινκερι δε θα γινει κριτικη γιατι ειναι εκλεκτος του Βασιλακοπουλου, που εχει πουτανακια ολους τους μπασκετικους δημοσιογραφους. Παρτε το χαμπαρι αυτο… Αν και μεγας θαυμαστης του Ιταλου, σημερα φταιει κατα το μεγαλυτερο ποσοστο δυστυχως.
Δε διαφωνώ με κρισπ, αλλά σήμερα πόνεσαν μάτια με κάποια πράγματα. Όχι ότι αν τα έκανε ο κόουτς θα κερδίζαμε, αλλά δεν τα έκανε…
[SPOILER]τι κουράδας αυτός ο Λουκάς…[/SPOILER]
Ποτέ δεν τον είχαμε πάντως αυτόν τον παίκτη στην μετά Γκάλη-Γιαννάκη εποχή. Ο Σπανούλης θα μπορούσε να γίνει αλλά δεν έχει την ευχέρεια ενός Μπελινελι η έστω ενός Κοπονεν.
ΚρισΠ, το καταλαβαίνεις ότι δεν έριξα ανάθεμα στον Τρινκέρι. Δεν είμαι υπέρ του να γίνεται ένας άνθρωπος αποδιοπομπαίος τράγος. Αλλά και η ασυλία που απολαμβάνει είναι εκνευριστική.
Παίκτης που να ματώνει το καλάθι… ίσως. Αλλά ούτε τη χρυσή διετία '05-'06 δεν είχαμε τέτοιον. Οπότε μάλλον γίνεται κι αλλιώς. Ή κάνω λάθος;
Αυτό λέω, ότι κάποια στιγμή πρέπει να τον βγάλουμε αυτόν τον παίκτη.
@έδιτ: Γράκχε δεν πάει σε ποστ από δω μέσα, δεν έχω δει το ματς και δεν έχω λόγο να μην σας πιστέψω. Είναι γενική παρατήρηση που έχω εδώ και χρόνια και συνδέεται (κατά τη γνώμη μου) με το ότι δεν έχουμε παίκτη με κάποια χρόνια καριέρας στο ΝΒΑ.
παω να αναψω κερακι στην ανωτερη υπαρξη που μας εσωσε απο τον γατουλη τον Μαυρο
κλασικα στα φιλικα δεν εχανε σουτ και τωρα που σφιξανε οι κωλοι εχει χασει τα αυγα και τα πασχαλια
//γελαει ο κοσμος με τη “ζωνη” του Τρινκιερι
Νομίζω για να βγάλουμε τέτοιον παίκτη θα πρέπει κάποιος να πάει πρώτα στο ΝΒΑ. Οι περισσότεροι παίκτες Ευρωπαίοι που βλέπουμε να έχουν μεγάλη ευχέρεια στο σκοράρισμα είναι επειδή δούλεψαν με ομάδα του ΝΒΑ ή έχουν παίξει σε κάποια κολεγιακή ομάδα. Στην Ευρώπη το one man game δεν ευνοείται από τις συνθήκες του παιχνιδιού αλλά ούτε και από τους προπονητές. Το θέμα είναι πως οι καλύτεροι δικοί μας παίκτες βολεύονται με μια μεταγραφή από νωρίς σε Ολυμπιακό-Παο και τις προοπτικές μιας ευρωλίγκας και δεν θέλουν να χάσουν 2-3 χρόνια στον ΝΒΑ για να γίνουν στην καλύτερη περίπτωση το 2-3 βιολί σε μια ομάδα που δεν είναι σίγουρο πως θα έχει ελπίδες για τίτλο.
Οχι είχαμε τον Σπανούλη, ο οποίος κατά τα λεγόμενά του “τους απομυθοποίησε”.
Σήμερα απλά μας τρέλαναν στο τρέξιμο και είχαν εξαιρετική άμυνα. Πάρα πολλά προσωπικά λάθη, πολύ έυστοχοι οι αντίπαλοι και η ήττα πέρα ως πέρα δίκαιη.
Τώρα θα δείξουν τι μπορούν να κάνουν.
Περίεργο, θα ορκιζόμουν ότι είναι ο “κατά τεκμήριο καλύτερος παίκτης της Ευρώπης την τελευταία διετία”. 0/6 τρίποντα και 7 λάθη. Ντάξει, πάλεψε.
Τέλος πάντων, δε λέω ότι αυτό θα μας σώσει ή ότι είναι κάποια επιτακτική ανάγκη. Σε βάθος χρόνου πάντα θα υπερτερεί το σύνολο.
Απλά είναι στιγμές που λέω “να 'χαμε τώρα έναν παίκτη (ανεξαρτήτως) να κολλήσει 3-4 σουτ πάνω σε άμυνα”.
Δυστυχώς, στα δύο σημαντικοτερα και δυσκολότερα όπως αποδειχθηκε ματς του ομίλου, φάνηκε ότι η ομάδα έχει αδυναμίες και προβλήματα.
Από την άλλη η συγκυρία με τον τραυματισμό του Σπανουλη και το πρόγραμμα στο φινάλε (με τα δυο ζόρικα ματς στο τέλος και την λιγότερη δυνατή ξεκούραση) έπαιξαν το ρόλο τους.
Τώρα για να περάσουμε στους 8 πρέπει να βάλουμε από κάτω δύο ομάδες.
Από τον άλλο όμιλο έχουν περάσει Ισπανία και Σλοβενία και θα παιχτει η τριτη θέση στο ματς Κροατία-Τσεχία.
Αν περάσει η Κοατία η βαθμολογία θα είναι
Ιταλία 4
Φινλανδία - Ισπανία - Σλοβενία - Κροατία 3
Ελλάδα 2
Αν περάσει η Τσεχία η βαθμολογία θα είναι
Ιταλία - Σλοβενία 4
Φινλανδία - Ισπανία 3
Ελλάδα - Τσεχία 2
Χωρίς να μπορώ να υπολογίσω πόσες νίκες χρειαζόμαστε γιατί παιζει ρόλο και ο συνδυασμός αποτελεσμάτων, λογικά με
3/3 περνάμε
2/3 μάλλον περνάμε
1/3 δεν περναμε
Για να περάσουμε πρέπει να βάλουμε από κάτω δύο ομάδες
Χωρίς να είμαι σίγουρος, νομίζω ότι μας συμφέρει να περάσει η Κροατία
Αν περάσει η Κοατία:
Την Ιταλία δεν τη φτάνουμε λογικά.
Για να περάσουμε θα πρέπει να βάλουμε από κάτω δύο εκ των τριών ομάδων του άλλου ομίλου ή μια από τις τρεις την Φινλανία.
Τις τρεις του άλλου θα τις παιξουμε και με μία απέναντί τους στην ισοβαθμία τις περνάμε.
Για να βάλουμε από κάτω τη Φινλανδία, αυτό θα γίνει πιθνότερα αν τα πάει χάλια και δυσκολότερα σε πολλαπλή ισοβαθμία.
Αν περάσει η Τσεχία, την Τσεχία την βάζουμε από κάτω δεδομένου ότι θα την κερδίσουμε, αλλά είναι δύσκολο να βάλουμε Ιταλία - Σλοβενία που θα χουν δυο νίκες περισσότερες και είναι “διοργανώτριες”.
Η Φινλανδία έχει τη δυσκολία που εξήγησα παραπάνω, οπότε μας μένει η Ισπανία για να παιξουμε στα ίσα την οχτάδα.
…ωραία ανάλυση teorid…όπως και νάχει, τώρα τα πράγματα δυσκόλεψαν, αλλά πισυεύω ότι τα παιδιά θα το παλέψουν:):!:
Σημερα το ματς χαθηκε επειδη δεν υπήρχε το μυαλό στην επίθεση και σε καθε παγίδα γινόταν το ελα να δεις
Παικτες που να κολλάνε την μπαλα μεσα έχουμε πάρα πολλούς για τα δεδομένα του ευρωπαικού μπασκετ
Για αυτους τους λόγους λοιπόν το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης το φέρει ο Τρινκιέρι σημερα. 0 κοουτσάρισμα. Ελπίζω να μην συνεχίσει ετσι και να μην στηρίζεται μονο στο άφθονο ταλέντο της ομαδας γτ αλλιως κλάφτα
Εγω αναρωτιεμαι αν δειχνει κατι το οτι,με τον εναν η τον αλλον τροπο, πλεον χανουμε απο κατι νιγηριες και κατι φινλανδιες.
συγγενης του Μαυροκεφαλιδη ειναι ο Γατας;