Basketball ή αλλιώς "μπάσκετ ω ρε"

Συμφωνω.Κρατα Ζιζιτς να παρω γω Λουκα.:roll:

Το πουλάκι πάει πέταξε. :frowning:

E???

Αν παρουμε τριπλ-κραουν σημαινει οτι θα χουμε την καλυτερη ομαδα στην Ευρωπη. Πως μπορει αυτο να ειναι ασοβαρο?

Ας περιμενουμε να δουμε ποιος θαρθει πρωτα καλυτερα και κυριως πως θα αποδιδει η ομαδα στο γηπεδο…

Άντε, σας τα 'λεγα. Και Λουκά και Λόρενς Ρόμπερτς που είναι παικταράς!
http://www.sport-fm.gr/news.jsp?newsID=93058

Και κάποιοι λένε ότι σκεφτόμαστε και Λάκοβιτς!! 8O

Τα στατιστικα του Ρομπερτς απο το ΝΒΑ.com. Απ οτι καταλαβαινω ειναι παικτης τυπου Μπαστον, δηλαδη ακριβως οτι θελει ο Γκερσον…

Career Season Averages
Year Team G GS MPG FG% 3P% FT% OFF DEF RPG APG SPG BPG TO PF PPG
05-06 MEM 33 0 5.5 0.455 0.000 0.478 0.8 0.7 1.5 0.2 0.2 0.1 0.15 0.90 1.5
06-07 MEM 54 18 17.9 0.452 0.0 0.725 1.9 3.0 4.8 0.6 0.7 0.2 0.67 2.50 5.2
Career – 87 18 13.2 0.452 0.000 0.688 1.5 2.1 3.6 0.4 0.5 0.1 0.47 1.90 3.8

Το ροστερ συμπληρωνεται σιγα σιγα…

[ol]
[li]Αποστολιδης, Καυκης, και ενας ακομα Αμερικανος
[/li][li]Μασιγιαουσκας, Σεϊμπουτις, Παπαμακαριος, και ενας ακομα κοινοτικος
[/li][li]Βασιλοπουλος, Βασιλειαδης, και ενας ακομα κοινοτικος
[/li][li]Ρομπερτς, Μαυροκεφαλιδης, Πριντεζης
[/li][li]Μπουρουσης, Σχορτσιανιτης, Βουγιουκας
[/li][/ol]

Εντιτ: Υπεγραψε και ο Μαυροκεφαλιδης!

Παρτε τον και αυτον, μονο που στο ΟΑΚΑ δεν θα μπορει να δωσει ουτε πασα με 20.000 να γιουχαρουναι σαν τρελοι, πολυ πλακα ειχε φετος με την Μπαρτσελονα μεσα σε 3 λεπτα του εκλεψαν την μπαλα 5 φορες! :lol:

Ενοώ ότι δεν βρίσκει 6-7 παίκτες με τους οποίους θα χτίσει ομάδα και θα τους κρατήσει.Συνέχεια φέρνει καινούργιους και μ αυτό το τρόπο δεν χτίζεις ομάδα.Όχι ότι είναι κακοί αλλά…Αυτό είναι και το μεινέκτημα του ΠΑΟ τα τελευταία 2 χρόνια,άλλο αν του βγήκε φέτος.

Κοιτα αυτο που βλεπω εγω ειναι οτι η ομαδα εχει Αποστολιδη, Βασιλειαδη, Σειμπουτις, Βασιλοπουλο, Βασιλειαδη, Μαυροκεφαλιδη, Μπουρουση, Σοφοκλη, Βουγιουκα… Δηλαδη 8 παικτες 5ετιας (τουλαχιστον). Προσθεσε και Ματσε για αλλα 3 χρονια και εχεις μια 10αδα σχεδον παικτω που θα ειναι μαζι. Για μενα και φετος η ομαδα θα εχει πιστωση χρονου, αν και πιστευω οτι με ενα καλο πλεημεηκερ χτυπαμε ανετα και τιτλο.

Στο εύχομαι,καλύτερα να υπάρχουν 2 δυνατές ομάδες παρά 1.Έτσι κι αλλιός δεν έχω σκοπό να συνεχίσω να παρακουλουθώ ευρωπαικό μπασκετ(από φέτος μόνο NBA:D ).

Γιατι ομως? Το ευρωπαϊκο μπασκετ ειναι πλεον πολυ καλυτερο ακομα και ως θεαμα απο το ΝΒΑ. Τεσπα, γουστα ειναι αυτα…

Θα σου τα πώ αριθμιτικά

1:Τρόπος παιχνιδιού
2:Νοοτροπία
3:Είναι πρωτάθλημα αμφίροπο και γεμάτο εκπλήξεις(μια ομάδα όπως οι Mavericks έχουν πολλές πιθανότητες να αποκληστούν από ομάδες του ΄τυπου Golden State,πόσες πιθανότητες είχε φέτος το Μαρούσι να νικήσει ΠΑΟ ή ΟΣΦΠ?
4:δεν μένει στάσιμο,δλδ οι δυνατές ομάδες ή και οι ιστορικές όπως οι Celics ή οι Lakers μπορούν να βρεθούν ακόμα και στο πάτο.Δεν θυμάμαι ποτέ τον ΠΑΟ να τελιώνει 10ος ας πούμε.

[ol]
[li]Οι περισσοτερες ομαδες στηριζονται σε εναν παικτη τυπου Lebron που κανει 45-50 σουτ και βαζει το πολυ 15…
[/li][li]Νοοτροπια? Ειναι νοοτροπια να βγαινουν στο ντραφτ απο τα κολλεγια 1ετεις και 2ετεις χωρις να ξερουν μπασκετ? Ολα για το μαρκετινγκ…
[/li][li]Στην Ελλαδα δυσκολο, στην Ισπανια και την Ιταλια εγιναν αρκετες εκπληξεις…
[/li][li]Μην κοιτας καθε χωρα ξεχωριστα. Πανευρωπαϊκα το μπασκετ δεν μενει στασιμο. Ανα χρονικες περιοδους πρωταγωνιστουν και διαφορετικες ομαδες. Αρης, Τρεισερ, μακαμπι, Γιουγκοπλαστικα, Μπανταλονα, Ρεαλ, Μπαρτσελονα, ΠΑΟ, Ολυμπιακος, Ολυμπια Λουμπλιανα, Εφες, ΤΣΣΚΑ κτλ…
[/li][/ol]

Αν το ερωτημα τιθοταν μεχρι και πριν 7-8 χρονια θα απαντουσα σιγουρα ΝΒΑ. τωρα πια παει ξεθωριασε, φαινεται και τις εθνικες των ΗΠΑ…

1.Μάλλον κρίνεις από ομάεδς του τύπου Sonics ή 76exrs,ομάδες που πρωταγονιστούν έχουν βάθος πάγκου(Spurs,Suns,Pistons,Heat,Rockets,κτλ).Πιστεύω ότι και στα ποσοστά υπερβάλλεις,αν είναι τσέκαρε τ ποσοστά τέτοιν παικτών,ακόμα και δεύτεροι τύπου Joe Johson έχουν 40% κάπου.
2.Αυτή είναι η μια πλευρά του νομίσματος.Δες και την έλλειψη φανατισμού,τουλάχιστον στο βαθμό και το τρόπο που το έχουμε εδώ(αφού το βλέπεις στο γήπεδο,το καλύτερο σύνθημα είναι το DEFENCE,τους άκουσες ποτε να βρίζουν μάνες κτλ?).Πάντως αυτό είναι 1 φαινόμενο που προσπαθούν να το μειώσουν,και παίρνουν μέτρα,όχι μόνο λόγια.
3.Δεκτό,αλλά νομίζω ότι φέτος αποτελούσε την εξαίρεση.
4.Άλλο πρωταγονιστό δλδ ‘είμαι ανταγωνιστικός και άλλο ‘είμαι πρώτος’’.Η αλλαγή δυνάμεων στο NBA γίνετε από χρόνο σε χρόνο,πέρσυ οι Suns ήταν η 2 καλύτερη ομάδα,πριν 3 χρόνια δεν βγαίναν ούτε στα playoff,φέτος το Hiouston ήταν τέταρτο στη Δύση,πέρσυ δεν έκανε παρά 34 νίκες,ίσως ούτε τόσες.
5.Καλά,μην κρίνεις απο τις εθνικές,λογικό είναι να μικρένει η διαφορά,άλλωστε παίζουμε με πιο ευρωπαικούς κανόνες,οπότε βάζουμε τους αμερικάνους να προσαρμόζοντε…αν γινόταν το αντίθετο τότε θα 'ταν αλλιώς τα πράγματα.Άλλωστε,με εξαίρεση την ιαπωνία δεν στέλνουν παρά μόνο 3-4 πολύ καλούς και οι υπόλοιποι δευτεράτζες.

Και για να στο πώ και πιο απλά,όσο παίζει ο τυπάς στο avatar μου εκεί,τόσο εγώ θα γουστάρω.Odom rules!!!

[ol]
[li]Ποσοστο 40% δεν ειναι καλο τη στιγμη που παλιοτερα επαιζαν ποσοστα του στυλ 50%-55%. Για να μην πω για τριποντα…
[/li][li]Σε αυτο που λες για τον φανατισμο και γω σου απανταω οτι οι περισσοτεροι σταρ του ΝΒΑ σπερνουν εξωγαμα απο δω κι απο κει ή συλλαμβανονται συνεχως για καβγαδες και χρηση ναρκωτικων. Επισης μην κρινεις μονο απο Ελλαδα…
[/li][li]Παντως οι εκπληξεις εγιναν. Επισης στην Ελλαδα ο Αρης που ειχε το 1/5 του μπατζετ του ΟΣΦΠ κοντεψε να μας αποκλεισει…
[/li][li]Αυτο γινεται ακριβως επειδη το παιχνιδι ειναι αναρχο και συνεπως απροβλεπτο (με την κακη εννοια) κι επισης σε αυτο συμβαλλουν οι συνεχεις ανταλλαγες παικτων (παλια δεν γινοταν αυτο) που κι αυτες ειναι θεμα μαρκετινγκ…
[/li][li]Ομως στην Ιαπωνια πηγαν οι καλυτεροι και εχασαν. Ασε που καποτε οι “δευτερατζες” του ΝΒΑ θα ειχαν για πλακα οποιαδηποτε ευρωπαϊκη εθνικη…
[/li][/ol]

1.Με λιγότερες προσπάθειες και πιο ανοιχτές άμυνες
2.Μήλισα για τους φιλάθλους,όχι τους στάρ.Άλλο η μλκια στο μυαλό παικτών άλλο ο φανατισμός.
3.Πράγματι,γιατί οι επιλογές σας στις μεταγραφές ήταν αισχρες:lol: :stuck_out_tongue: άλωστε το παραλίγο από το απέκεισε απέχει πολύ,πάααρα πολύ,όσο ο Πάτρικ απ το να πάρει Νόμπελ ευφιήας.:smiley:
4.Δεν μπορώ να διαφωνίσω για το μάκερτινγκ,αλλά στο τρόπο παιχνιδιού μ αρέσει ο τρόπος που πάιζουν(γούστο)
5.Νικούσαν όλους τους αντιπάλους για 25 πόντους,επειδή χάσαν 1 αγώνα δεν σημαίνει ότι γίναν και μέτριοι ξαφνικά.Τώρα που ήρθε ο Bryant θα δούμε τι θα γίνει.

Πάντως,αν ποτέ κατεβάσουν αυτή την ομάδα και ΄χασουν,τότε πες μου ότι θες.

Baron Davis,Steve Nash,Kobe Bryant,Ray Alllen,Tony cGrady,Lamar Odom,Rasheed Wallace,Shawn Marion,Ben Wallace,O Neal,Hamilton,Carlos Boozer.

Βασικα ο Nash ειναι Καναδος. Σου ξαναλεω οτι καποτε και με επιλογες δευτερων παικτων οι ΗΠΑ θα κερδιζαν ανετα. Τωρα πρεπει να φερουν την ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΥΝΑΤΗ 12αδα και παλι δεν ειναι σιγουροι…

Ωχ,ναι,δικιο έχεις…βάλε Ridnhour ή Kidd τότε.Αυτό θα μπορούσες να πείς ότι βελτιώθηκαν οι ευρωπαιοι,όχι ότι πέσαν οι αμερικάνοι.Επαναλαμβάνω ότι παίζουν άλλωστε με ευρωπαικούς κανόνες στους οποίους πρέπει να προσαρμοστούν ύστερα από 1 χρονια με το λιγ΄τερο 82 αγώνες παιχνιδιού τύπου NBA.

Με ευρωπαϊκους κανονες επαιξαν και οι πρωτες 3 Dream Team αλλα οι κατοσταρες πηγαιναν συννεφο…

Απέναντι σε ευρωπέους και νοτιοαμερικάνους που (κατά κύριο λόγο) αν παίζαν τώρα το πολύ πολύ να πιάναν μια θέση στο πάγκο της Νιγηρίας(πλάκα πλάκα η Νιγηρία έχει καλή ομάδα,πήγε στους 16 του Μουντο).Άλλη εποχή,άλλα δεδομένα,χωρίς να σημαίνει ότι δεν αξίζαν οι παλιότεροι.

Ανακοίνωσε Πελεκάνο η Ρεάλ

Η γνωστή εδώ και αρκετές μέρες συμφωνία της Ρεάλ Μαδρίτης με τον Μιχάλη Πελεκάνο ανακοινώθηκε και επίσημα στο επίσημο site της πρωταθλήτριας Ισπανίας. Ο Έλληνας άσος, ο οποίος αποχώρησε από τον Πανελλήνιο, πέρασε με επιτυχία τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας με το σύλλογο της Μαδρίτης.

Ο 26χρονος φόργουορντ θα έχει καλή παρέα στη Ρεάλ, καθώς θα συναντήσει τον Έλληνα σέντερ Λάζαρο Παπαδόπουλο.

Ο Πελεκάνος προέρχεται από τα τμήματα υποδομής του Περιστερίου, στο οποίο αγωνίστηκε στην πρώτη ομάδα από το 1999 μέχρι το 2004. Στη συνέχεια, φόρεσε για δύο χρόνια τη φανέλα της ΑΕΚ, ενώ τη σεζόν 2006/7 αγωνίστηκε στον Πανελλήνιο.

O Μιχάλης Πελεκάνος θα παρουσιαστεί επίσημα από τη Ρεάλ Μαδρίτης τη Δευτέρα (16/7), στην αίθουσα Τύπου, του ποδοσφαιρικού γηπέδου, “Σαντιάγκο Μπερναμπέου”.

Διπλή χαρά για μένα αφού είναι Περιστεριώτης και προέρχεται από την πρώτη μου αγάπη, τον ΓΣΠ.
Έχω μιλήσει με τον Πελεκάνο και είναι ένας από τους πιο θαυμάσιους αθλητές και ανθρώπους που έχω γνωρίσει.