Πόσο όμως;
Άκουγα πολλά γι’ αυτή την ομάδα, είπα ευκαιρία να δούμε αν είναι όντως για τελικό και τέτοια που λένε… Είμαι υπερβολικός που μου δημιουργήθηκε η σκέψη ότι έτσι όπως τους είδα σήμερα δεν πάνε πουθενά, ή απλά ήταν σε κακή μέρα σήμερα;
Πόσο όμως;
Άκουγα πολλά γι’ αυτή την ομάδα, είπα ευκαιρία να δούμε αν είναι όντως για τελικό και τέτοια που λένε… Είμαι υπερβολικός που μου δημιουργήθηκε η σκέψη ότι έτσι όπως τους είδα σήμερα δεν πάνε πουθενά, ή απλά ήταν σε κακή μέρα σήμερα;
Είναι καλή ομάδα, τρίτοι στο παγκόσμιο βγήκαν πέρσι.
Σήμερα μας υποτίμησαν κάπως και τους έπαιξε καλά ο Σπανούλης στο αμυντικό κομμάτι.
Κoιτα oτι ειπε o @ChrisP. Απλα η δικη μoυ απoψη ειναι oτι δεν εχoυν βρει ακoμα τoν καλυτερo τρoπo να δεσoυν σαν oμαδα παρα τo ταλεντo τoυς ατoμικα . Μαρει πχ ηταν εκτoς τoπoυ και χρoνoυ. Στo γηπεδo παιζoνται oλα στην τελικη και oχι στις λεξεις και τις αναλυσεις.
Νικδεκουίκ:
Πλην εκλάμψεων στο οργανωτικό, κάκιστος στην επίθεση με βολές που πρέπει να ντρέπεται κανείς αν είναι γκαρντ και σουτάρει έτσι. Αρκετά καλός στην άμυνα.
Θωμάς-από-το-Τέξας:
Στο πρώτο ημίχρονο τραγικός, στο δεύτερο ανέβηκε και ήταν κομβικός στην άμυνα.
Πιστολιόπουλος:
Θετικότατος γι’ αυτό που τον χρειάζεται η ομάδα.
Κόμπρα:
Πλην κάνα-δυο αμυντικών προσπαθειών, κωμωδία όλο το υπόλοιπο
Παπ:
Εξαιρετικός end-to-end.
Καλαϊτζάκης:
Θετικός στον πολύ συγκεκριμένο ρόλο του.
Μήτογλου:
Αμυντικά καλός, επιθετικά αθλιότατος.
Παπαγιάννης:
Απέδειξε άλλη μια φορά πως όταν σφίγγουν τα γάλατα δεν είναι να βασίζεται κανείς πάνω του.
Γιάννης:
Συγκινητικά κορυφαίος και κορυφαία συγκινητικός.
Κιλ Μπιλ:
Από το πόστο του διάβασε και έπαιξε το ματς όσο καλύτερα γινόταν.
Διαιτησία:
Στο 1ο ημίχρονο σπόρια αβέρτα στον Καναδά, στο δεύτερο ισορρόπησε αρκετά.
Κανένα παράπονο από την ομάδα , το πάλεψε όσο μπορούσε και εκεί στο -4 στο κλέψιμο του Γουοκαπ είχαμε μια ελπίδα ότι θα το κλέβαμε
Ατομικά έχουμε να πούμε πράγματα , αλλά σαν ομάδα ήταν τίμια εμφάνιση
Μόνη διαφωνία μου για τον Γουοκαπ. Θεωρώ ότι στο τέλος ήταν αρκετά καλός, με ένα χρήσιμο τρίποντο στο σημείο που το έβαλε , με κρίσιμο κλέψιμο και ένα πολύτιμο επιθετικό φάουλ που εκμαιευσε κάποια στιγμή
Γιάννης και Παπανικολάου κουβάλησαν . Συγκινητικό
Και από πίσω Τολιοπουλος ( τον άλλαζα χθες με Λαρεντζάκη ) με Καλαϊτζάκη για αυτά που τους χρειάζεται η ομάδα
Σπανούλης πολύ σπουδαίος, και μόνο η αύρα του φτάνει. Στο πρώτο δεκάλεπτο τους "έστρωσε " όσο γρήγορα γινόταν γιατί μπήκαν λίγο φοβισμένοι. Και πιστεύω έγινε γιατί απλά είναι αυτός που είναι πρώτα, και μετά σαν κοουτς
Σε γενικές γραμμές το πήγαμε καλά το παιχνίδι και μου άρεσει πολύ που η ομάδα είναι πρώτα σκληρή πίσω και μετά οτιδήποτε άλλο.
Αυτό φάνηκε στο πρώτο 8λεπτο που μπήκαμε για χαβαλε, ίσως λίγο ψαρωμενοι και οι Καναδοί είχαν βάλει 24. Μετά σε κανένα δεκάλεπτο νομίζω δεν έφτασαν τέτοιο σκορ.
Φοβερή εκμετάλλευση του Giannis με το να παίρνει τη μπάλα στα 3 μέτρα από το καλάθι και να μην σταματιεται από κανέναν εκεί.
Δε μου αρέσει η άποψη ότι έπαιζε μονος του πάντως. Οκ είναι ο βασικός δημιουργός γιατί είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο. Δεν υπάρχει αμφιβολία. Ίσως χθες να βγήκε παραπάνω μπροστά γιατί το plan b με Καλάθη να δημιουργεί δεν βγήκε (Παπαγιάννης ανύπαρκτος μπρος πίσω στο μεγαλύτερο διάστημα).
Στην άμυνα ήταν όλοι συγκεντρωμένοι πλην της αρχής. Μεγάλη υπόθεση να έχεις παίκτες με διάθεση και ικανότητα να παίξουν άμυνα σε τέτοιο επίπεδο. Έτσι χτίζονται οι καλές ομάδες και βρίσκοντας συνεργασίες προχωρούν.
Στο 62-58 νομίζω κάνουμε μια καλή επίθεση γυρνάει η μπάλα βγαίνει ο Λάρυ με προσποίηση και τριπλα μόνος του και έρχεται να τον μαρκάρει ο παίκτης του Τολιοπουλου (ο οποίος είναι δίπλα μόνος του , στατικός και έχοντας κολλήσει ένα πριν λίγο). Και ο Λάρυ το μπουμπουναει. Σε μια ομάδα- σύλλογο Ιτουδη - Ομπράντοβιτς θα τα άκουγε γιατί υπάρχει (και μετράει) η διαφορά μεταξύ ενός καλού σουτ και ενός πολύ καλού σουτ.
Επίσης, στο τέλος στο doublevteam στον SGA με τη διαφορά στους 2 και όλους τους Καναδούς χεσμενους, κάπως ο Παπανικολάου τον αφήνει να περάσει από δεξιά. Φιλάκια.
Αν δεν ανέβει ο Παπαγιάννης και ο Νικ θα έχουμε θέμα. Μήτογλου βοηθάει πίσω πάρα πολύ. Ήταν μεγάλη ευκαιρία το χθεσινό και έτσι όπως πήγε πίστευα ότι θα το πάρουμε.
Ντουράντ είσαι και θαυμαστά τα έργα σου…
Φοβερο παιχνιδι γινεται
Κλασικός Γιουλ…
Υ.γ Παίζουμε λίγο τραγικό μπάσκετ ή μου φαίνεται;…
Τρομερή η επιτυχία της φετινής εθνικής, όχι τόσο για την πρόκριση καθαυτή που -έτσι όπως είναι το φορμάτ- ήρθε με μία νίκη, όσο για το ότι ήρθε (όπως και η συμμετοχή μέσω του προολυμπιακού) με μια συνολική και σύγχρονη αντίληψη για το μπάσκετ, από τον Σπαν και το επιτελείο του, κόντρα στο φτωχό -σε ικανότητες- pool παικτών και φυσικά κόντρα στην εύκολη κριτική από διάφορους πανάσχετους με το άθλημα.
Το ότι η εθνική είναι στην οκτάδα, έχοντας κερδίσει Σλοβένους, Κροάτες και Αυστραλούς (και έχοντας παίξει στα ίσα Καναδά και Ισπανία) με ένα ρόστερ όπου λείπουν τέσσερις παίκτες (Σλούκας, Ντόρσεϊ, Παπαπέτρου, Κ. Αντετοκούμπο), προσωπικά το θεωρώ ένα μικρό θαύμα.
Φυσικά μετά την αρκετά πιθανή ήττα από τη Γερμανία, αναμένουμε με αγωνία τους “γνώστες” να ξαναβγούν να μας φωτίσουν για τα λάθη του Σπαν και της ΕΟΚ.
Ο Σπανουλης πιστευω οτι ηταν η καλυτερη επιλογη για την Εθνικη. Με αλλον προπονητη σχεδον αποκλειω το να ειχαμε φτασει μεχρι εδω, και το “σχεδον” το βαζω μονο και μονο για να μην ειμαι απολυτος. Φαινεται οτι εχει στοφα ο Κιλλ Μπιλ.
Οι Γερμανοι προφανως ειναι καλυτεροι απο εμας και αδιαφιλονικητο φαβορι, αλλα θα πω τη γραφικοτητα “ενα ματς ειναι”. Ας κανει ενας δικος μας το παιχνιδι της ζωης του και που ξερεις, μπορει και να τους πεταξουμε εξω.
Εγω ο ασΚετος απο μπασκετ, ειδα τρια ματσακια πολυ ωραια και ηθελα να προκριθει στους 8. Βεβαια, ειναι γνωστο οτι εχω παιξει σε υψηλο επιπεδο και θα μπορουσα να βοηθησω για πολυ καλυτερη θεση αν επαιζα, ενω ως κορυφαιος γνωστης της προπονητικης και της τακτικης ειδα τα λαθη και ξερω πώς να τα διορθωσουμε, αλλα δεν πειραζει, μικρος ειμαι και θα με φωναξουν στο μελλον.
Ντορσεϊ αν δεν κανω λαθος δεν μπορουσαμε νε εχουμε λογω Γουοκαπ, αλλα οι απουσιες ειναι απουσιες. Ο Σλουκας ειναι μεγαλη απωλεια, αν και στα παπακια μας που λεει μια ψυχη. Επαγγελματιας ειναι, εκανε τις επιλογες του.
Για τον αγωνα, μπορω να κανω μια πολυ εξειδικευμενη αναλυση (φυσικα), αλλα θα πω οτι το “ενα ματς ειναι” το εχω παντα στο κεφαλι μου για νοκ αουτ (one off εννοω) παιχνιδια. Εχει αποδειξει η ιστορια οτι κανεις δεν ειναι ατρωτος, οποτε απο το “κριμα να τερματισουμε 12οι” μπορει να φτασουμε στο “παμε και για μεταλλιο”.
Ενα ματς ειναι…
Τον Σλούκα πιστεύω τον αντιπαθούνε οι περισσότεροι παίχτες. Προφανώς θα ήμασταν πολύ καλύτερα αγωνιστικά αν τον είχαμε στη θέση του Λαρετζάκη ας πούμε, αλλά δεν είμαι καθόλου σίγουρος πώς θα ήμασταν στα μη αγωνιστικά. Ο καθένας έκανε τις επιλογές του, προχωράμε, η Ιστορία γράφεται από τους παρόντες.
Συμφωνω. Αρχικα ειχα γραψει “ο κυριος “επαγγελματιας ειμαι” αποφασισε να μην συμμετεχει, δικη του ηταν η αποφαση”, αλλα τελικα το εκοψα για να μην φανει προβοκατορικο. Δεν ξερω πώς θα ηταν μη αγωνιστικα, δεν ειναι αλλωστε και κανενας σπουδαιος χαρακτηρας σαν ανθρωπος. Αλλα σαν παικτης ειναι αναμφισβητητα σπουδαιος. Στο τελος τελος ομως, it is what it is.
Ο Σλουκας ειναι τραυματιας. Ο Σλουκας ειναι τραυματιας. Ο Σλουκας ειναι τραυματιας. Ο Σλουκας ειναι τραυματιας. Ο Σλουκας ειναι τραυματιας. Ο Σλουκας ειναι τραυματιας. Ο Σλουκας ειναι τραυματιας. Ο Σλουκας ειναι τραυματιας. Ο Σλουκας ειναι τραυματιας. Ο Σλουκας ειναι τραυματιας. Ο Σλουκας ειναι τραυματιας. Ο Σλουκας ειναι τραυματιας. Ο Σλουκας ειναι τραυματιας. Ο Σλουκας ειναι τραυματιας. Ο Σλουκας ειναι τραυματιας. Ο Σλουκας ειναι τραυματιας. Ο Σλουκας ειναι τραυματιας. Ο Σλουκας ειναι τραυματιας. Ο Σλουκας ειναι τραυματιας. Ο Σλουκας ειναι τραυματιας. Ο Σλουκας ειναι τραυματιας. Ο Σλουκας ειναι τραυματιας. Ο Σλουκας ειναι τραυματιας. Ο Σλουκας ειναι τραυματιας. Ο Σλουκας ειναι τραυματιας. Ο Σλουκας ειναι τραυματιας. Ο Σλουκας ειναι τραυματιας. Ο Σλουκας ειναι τραυματιας. Ο Σλουκας ειναι τραυματιας. Ο Σλουκας ειναι τραυματιας. Ο Σλουκας ειναι τραυματιας. Ο Σλουκας ειναι τραυματιας. Ο Σλουκας ειναι τραυματιας. Ο Σλουκας ειναι τραυματιας. Ο Σλουκας ειναι τραυματιας. Ο Σλουκας ειναι τραυματιας. Ο Σλουκας ειναι τραυματιας. Ο Σλουκας ειναι τραυματιας. Ο Σλουκας ειναι τραυματιας. Ο Σλουκας ειναι τραυματιας. Ο Σλουκας ειναι τραυματιας. Ο Σλουκας ειναι τραυματιας. Ο Σλουκας ειναι τραυματιας. Ο Σλουκας ειναι τραυματιας. Ο Σλουκας ειναι τραυματιας. Ο Σλουκας ειναι τραυματιας. Ο Σλουκας ειναι τραυματιας. Ο Σλουκας ειναι τραυματιας. Ο Σλουκας ειναι τραυματιας. Ο Σλουκας ειναι τραυματιας. Ο Σλουκας ειναι τραυματιας. Ο Σλουκας ειναι τραυματιας. Ο Σλουκας ειναι τραυματιας. Ο Σλουκας ειναι τραυματιας. Ο Σλουκας ειναι τραυματιας. Ο Σλουκας ειναι τραυματιας. Ο Σλουκας ειναι τραυματιας. Ο Σλουκας ειναι τραυματιας. Ο Σλουκας ειναι τραυματιας. Ο Σλουκας ειναι τραυματιας. Ο Σλουκας ειναι τραυματιας. Ο Σλουκας ειναι τραυματιας. Ο Σλουκας ειναι τραυματιας. Ο Σλουκας ειναι τραυματιας. Ο Σλουκας ειναι τραυματιας. Ο Σλουκας ειναι τραυματιας. Ο Σλουκας ειναι τραυματιας. Ο Σλουκας ειναι τραυματιας. Ο Σλουκας ειναι τραυματιας. Ο Σλουκας ειναι τραυματιας.
Δεν έρχεσαι για μπάσκετ σήμερα να μας το εξηγήσεις το παραπάνω και από κοντά;
Εβλεπα οτι ψαχνετε 10 και ψηνομουν, αλλα εχω κανονισει για το βραδυ ρε γαμωτο.
Στο οντοπικ, το προβλημα με τον Γουωκαπ δεν ειναι πως δεν ειναι καλος παικτης, ειναι εξαιρετικος παικτης αλλα εχει συγκεκριμενα χαρακτηριστικα, τα οποια δεν κολλανε καθολου με τον Καλαθη καθως εχουν τις ιδιες αδυναμιες. Μια πενταδα με Νικ-Θωμα-Γιαννη ειναι τραγικη σε επιπεδο spacing και αυτο φανηκε.
Δεν φταιει ο Σπανουλης για αυτο, για την ακριβεια μια χαρα το εχει παει το τουρνουα. Να πω την αληθεια ουτε την Ομοσπονδια κατηγορω, δεν εχουμε υλικο σαν χωρα, οι μονοι παικτες που μπορουν να απειλησουν και ειναι εξω ποιοι ειναι? Σλουκας-Παπαπετρου που ειναι τραυματιες και Ντορσευ? Ισως? Δεν ξερω, γαυροι φιλοι μου μου λενε οτι δεν ειναι απωλεια, δεν τον εχω δει αρκετα οποτε δεν ξερω.
Το θεμα ειναι πως οι 8 ειναι επιτυχια και μεχρι εδω που φτασαμε καλα ειναι, εγω ειμαι ευχαριστημενος απο την προσπαθεια ολων. Ειμαστε η χειροτερη ομαδα της 8αδας μαλλον, οποτε εγω ειμαι ευχαριστημενος, πιο πολυ για τον Γιαννη το ηθελα, να μην φυγει απο τους ομιλους θα ηταν κριμα. Το τι θα μπορουσε να πετυχει αυτη η Εθνικη παντως, αν ο Γιαννης τυχαινε σε μια γενια αναλογη της προ εικοσαετιας, ειναι παρα πολυ κριμα μονο να το σκεφτεσαι, αλλα τι να γινει. Το εξτρα κριμα ειναι οτι ο Γιαννης κανει το καλυτερο και πιο ωριμο τουρνουα του με την Εθνικη, ειναι πραγματικα εξαιρετικος. Μονο τον Σλουκα να ειχαμε θα ειχαμε πολυ περισσοτερη τυχη. Τι να γινει.
Πιο βράδυ ρε κλγδ, 17.30 παίζουμε!
ούτε ο ίδιος δεν το πιστεύει, μην κουράζεσαι
Source: Trust me bro.
Ο,τι θελετε βασικα. Σιγα μην κατσω να αλλαξω γνωμες που εχουν ηδη παρθει μεσω οπαδικης τυφλωσης. Ο,τι σας βολευει.