Black Metal Albums

Υποθέτω θα χε δει καμιά ταινία με μπόρις καρλόφ, στην καλύτερη την τριλογία της προφητείας και είπε να γίνει τρελό σατάνι. Γι αυτό όταν διάφοροι υποψιασμένοι δημοσιογράφοι τον ρωτούσαν σε συνεντεύξεις στα 80ς δεν είχε ιδέα επί του θέματος.

Ναι τα ιδια, ειναι η δεν ειναι occult ROCK?

Δεν ειναι θεμα “ροκ” στη περιπτωση των Coven, δεν υπηρχε γενικα “σκληρη” μουσικη τοτε οπως την ξερουμε σημερα και ευσταθουσε πολυ περισσοτερο το ιματζ απλα ως ιματζ στη περιπτωση τους, οι Sabbath ηταν η εξαιρεση (ή μια απο τις 3-4 εξαιρεσεις) στον ωκεανο. Κατα τ αλλα λεω να ξεκινησω χεβυ μεταλ μπαντα και να λεω οτι παιζω μπλακ μεταλ ακολουθωντας τη παραδοση των MF. Θα χεστω στο ταλαρο.

Μα τι λες. Το occult rock προφανως και ειχε και εχει σχεση με το image και τη “satan” αισθητικη. Γτ κατα τα αλλα μουσικη ψυχεδελο-60’s ητανε.
Tωρα αν εσυ εχεις αλλιως τα γεγονοτα στο μυαλο σου, δε φταινε τα γεγονοτα

και το αν χέζεται κάποιος στο τάλαρο πώς ακριβώς σχετίζεται με το αν είναι οκάλτ ή όχι. ή, πώς γίνεται να ισχύει για το ένα γκρουπ κι όχι για το άλλο;

Στα 60ς δεν υπηρχε σκληρη μουσικη. Ειναι σα να λες πως αν εμφανιστει σημερα μια μπαντα που κοπιαρει τους Maiden με λιγο γρεζι στη φωνη και σου πει οτι παιζει black metal θα τη παρεις στα σοβαρα. Πειτε οτι θελετε, αλλα εν ετη 2013 ο ορος occult μου φαινεται τερμα γραφικος για τετοιες μπαντες.

Λοιπόν επειδή δεν έχεις κατανοήσει τι σε ρώτησα αρχικά, πρώτα θα δώσω μια βοήθεια, μήπως και μπορέσεις τελικά να μου απαντήσεις ή, αν δεν μπορέσεις, να μου πεις “άσε μας ρε φίλε, καταχρηστικά χρησιμοποίησα κι εγώ τον όρο occult rock όπως κάνουνε και στο χάμερ τώρα που έγινε της μόδας”

Πάμε λοιπόν:

Etymology

From Latin occultō (“hide, keep secret”).
Pronunciation

(UK) IPA: /ˈɒk.ʌlt/, /əˈkʌlt/
(US) IPA: /əˈkʌlt/
Rhymes: -ʌlt

[U]Verb[/U]

occult (third-person singular simple present occults, present participle occulting, simple past and past participle occulted)

(transitive, astronomy) To cover or hide from view.
    The earth occults the moon during a lunar eclipse.
(transitive, rare) To dissimulate, conceal, or obfuscate.

[U]Adjective[/U]

occult (comparative more occult, superlative most occult)

1. (medicine) Secret; hidden from general knowledge; undetected
    occult blood loss; occult cancer
[B]2. Related to the occult; pertaining to mysticism, magic, or astrology.
  1. Esoteric.[/B]

[U]Noun[/U]

[B]occult (uncountable)

(usually with the) Supernatural affairs.[/B]

http://en.wiktionary.org/wiki/occult

Και τώρα, γιατί οι … είναι occult ενώ οι άλλοι που ανέφερες δεν είναι?

Μα δεν αφορα τη μουσικη ο ορος οccult τοσα ατομα στο εξηγουν.
Κι οσο για τα 60’s που λες αστο καλυτερα…

Δηλαδη αυτο για σενα ειναι occult rock; Ή απλα βαριεσαι αποψε;

γιάννη, σόρρυ, αλλά μάλλον εσύ βαριέσαι. επειδή ζητάς επιχειρήματα, να πούμε ακόμη μια φορά πως τα επιχειρήματα τα δίνει αυτός που κάνει τον ισχυρισμό. προς το παρόν εσύ έχεις δώσει μόνο γνώμες και πολλά πολλά ρητορικά τεχνάσματα. αν θέλες λοιπόν και δεν βαριέσαι, δώσε μας ένα ορθό (έγκυρο σε δομή και αληθές σε περιεχόμενο δηλαδή) επιχειρήμα περί occult, με προκείμενες να το υποστηριζούν κι όχι με internet gaming. αυτό μπορεί να γίνει ξεκινώντας από έναν ορισμό της έννοιας occult, πάνω στον οποίο θα επιχειρηματολογίσεις με σαφήνεια. ο ορισμός μπορεί να είναι είτε δική σου επινόηση, είτε κάποιος γνωστός από λεξικό, όπως αυτός του κρισπ για παράδειγμα.

Δεν ειναι καθολου γνωμες, ειναι το τι ισχυει. Δεν θα αλλαξουμε τη ροκ ιστορια στα καλα του καθουμενου. Αν δεν συμφωνειτε, λυπαμαι.

αυτό ας πούμε είναι μια αστήριχτη γνώμη, σύμφωνα με τους κανόνες της λογικής πάντα. οπότε μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι αλλάζουμε και βιάζουμε τη λογική και είμαστε όλοι ευχαριστημένοι. καλα κράσα κατά τ’ άλλα, ούτε ο κράπσοντυ έτσι.

Δεν αναφερόμαστε στην ιστορία του ροκ, αλλά στο “occult” ως ποιοτικό επίθετο που το χαρακτηρίζει.

Όπως για παράδειγμα, εάν χαρακτηρίζεις κάτι ως alternative ή όχι, θα πρέπει πρώτα να μπορείς να ορίσεις την έννοια alternative, έτσι ισχύει και τώρα.

Εάν η άποψή σου είναι ότι το occult (και μόνο αυτό) στη μουσική, ορίζεται από το ίματζ των ΜΦ, τότε πρέπει να αναθεωρήσεις για το ποιος είναι ο άσχετος.

Δεν προκειται να επαναλαβω αυτα που λεω 5 σελιδες τωρα. Αν δεν καταλαβαινετε, παρτε το πασο σας πηγαιντε πισω και διαβαστε τα.

Εντάξει, απλώς όλα αυτά που λες 5 σελίδες τώρα, συνοψίζονται στο ότι μάλλον δεν έχεις ιδέα περί του τι μπορεί να σημαίνει το occult μπροστά από το rock (η οποιοδήποτε μουσικό παρακλάδι).

Απλώς ήθελες να πεις τα δικά σου, με αρκετά από τα οποία πρέπει να πω ότι δεν διαφωνώ ιδιαίτερα, απλώς δεν έχουν σχέση με αυτό που εξ’ αρχής σε ρώτησα.

Δηλαδη οι Devils Blood, Year of the Goat και Castle ειναι αποκρυφιστικες μπαντες; Να γελασω τωρα ή μετα; Χεβυμεταλλαδες με μπλακ υποβαθρο που ακουσαν Witchcraft ειναι, γι αυτο ακους και το χτυπητα ρετρο των παραγωγων τους.

Να γελάσεις αφού εξηγήσεις γιατί δεν είναι, χρησιμοποιώντας όμως επιχειρηματολογία που να εμπεριέχεται με κάποιον τρόπο στο πλαίσιο του αποκρυφισμού.

Αυτό βέβαια σημαίνει πως θα πρέπει να έχεις και τις απαραίτητες γνώσεις για να το κάνεις.
Εγώ που δεν τις έχω, ομολογώ ότι δυσκολεύομαι να απαντήσω αν είναι ή δεν είναι.

Γενικά για YEAR OF THE GOAT ή CASTLE δεν έχω ιδέα τι πρεσβεύουν, αν πρεσβεύουν κάτι. Μου άρεσε πολύ το ΕΡ των πρώτων αλλά περεταίρω ενασχόληση δεν είχα.

Οι DEVIL’S BLOOD παρότι μουσικά με κουράζουν λιγάκι, θα έλεγα ότι από τη θεματολογία, τις συνεντεύξεις αλλά και την εδώ συναυλία τους, βγάζουν την απαραίτητη αύρα που δικαιολογεί τον όρο “occult”. Και πάλι όμως περί ενδείξεων πρόκειται.

Εγω θα γελασω ετσι κι αλλιως. Αν μου λεγατε τους Sabbath Assembly θα ελεγα ναι, αυτοι βγαζουν μια ατμοσφαιρα που ειναι και πολυ ιδιαιτερη, δεν θυμιζει τις αντιστοιχες μπαντες αυτης της συνομωταξιας. Οι υπολοιποι ειναι απλα καλοι μαρκετιρς / ποζεροι, για μενα τουλαχιστον.

Εγώ θεωρώ ότι τη βγάζουν οι SATURNALIA TEMPLE και οι SERPENT NOIR. Μεταξύ άλλων.

Ας το λήξουμε εδώ όμως, ακόμα κι αν τελικά (κατά την άποψή μου) δεν κατάφερες να απαντήσεις.

Νομίζω ότι κουράσαμε κόσμο που θέλει να μπαίνει και να βλέπει εξώφυλλα νέων δίσκων για να τον βοηθήσουν στο καθημερινό του downloading.

Διάβασα τις τελεταίες σελίδες, και πολύ διασκέδασα, και είχα και μία ιδεα.

Φαντάζομαι πως κάποιοι δέχονται ως έγκυρο το χαρακτηρισμό ενός μουσικού είδους βάσει ενός μη μουσικού ποιοτικού χαρακτηριστικού ενώ κάποιοι άλλοι όχι.
Αυτές οι δύο κατηγορίες ακροατών, στο μέτρο που δεν πρόκειται να βρουν ποτέ κοινή προκείμενη, δεν πρόκειται να καταφέρουν να συνεννοηθούν -άλλα θα ρωτά ο ένας άλλα θα απαντά ο άλλος. Αναμενόμενα.
Μπορούμε να το αφήσουμε εκεί?
Θα ήταν πιο ontopic ποστς τύπου “Οι devils blood/year of the goat γαμάνε” “τι λε ρε μαλάκα είναι άθλιοι”, παρά αυτό που γινεται.

Μου θύμισε παλαιότερες συζητήσεις για το orthodox.