Blue Oyster Cult 6/2/2014 @ Gagarin 205, Athens

Οι άνθρωποι είναι σαν το παλιό καλό κρασί, άλλο πράγμα. Εκεί που λες πάει, θα βγουν στη σύνταξη πια, σε διαψεύδουν με τον καλύτερο τρόπο. Το μόνο που έχει χαθεί σε σχέση με το παρελθόν είναι η φωνή του Bloom αλλά αφού κατάφερε και έβγαλε το Astronomy και άλλα 6 lead vocals, respect to the man. 2 ώρες rock till you drop και πιστεύω το ευχαριστήθηκαν κι αυτοί όσο κι εμείς. Και για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια μου έκανε τόσο μεγάλη αίσθηση ένα ελληνικό support σε συναυλία, μπράβο στους δυο μάγκες.

γαμω τους διοργανωτες που ενω ηταν πεμπτη βγηκαν 11:00 οι στη σκηνη οι θεοι με αποτελεσμα στις 12 να φυγει αρκετος κοσμος (μαζί και εγώ) για να προλάβουμε το τελευταίο μετρό με αποτέλεσμα να χάσουμε όλο το ενκορ :@ :@ ΟΙ ΤΥΠΟΙ ΓΑΜΗΣΑΝ ΠΑΝΤΩΣ!! εμπειρικό λαιβ…

Eric Bloom 69 χρονων -Buck Dharma 66 χρονών: 2 ώρες οργιακού Live, μουσικής πεμπτουσίας, συνέπειας, επαγγελματισμού και αφοσίωσης στο κοινό τους. Να τα βλέπουν κάποιο με τα μισα χρόνια τους που δεν αντέχουν ούτε μια ώρα στη σκηνη.

Παρ ότι τους έβλεπα για 4η φορά, δεν τους χόρτασα. Πολύ καλό set list, εκπληκτική παρουσία, φυσικά βοηθήθηκαν αφάνταστα από τους υπόλοιπους της μπάντας, ειδικα από τον Castellano (κιθάρα, πλήκτρα, φωνή) και από τον Sulton (φωνητικά, μπάσο).

Καλό το support, φυσικά η διοργάνωση για τα μπάζα: οι BOC έπαιξαν 11:00 - 01:00 και αρκετός κόσμος έφυγε νωρίς για να προλάβει μετρό. φυσικά καμμιά ανακοίνωση απο διοργανωτές για το πρόγραμμα, απλά πόρτες ανοιγουν στις εννια. το Gagarin τίγκα στην τσιγαρίλα και σε διάφορες άλλες “μυρωδιές” (…) και εμείς βλέπουμε τέτοιες μπάντες σε άθλιους χώρους, με άθλιες συνθήκες και άθλια αντιμετώπιση…

πρός Θεσσαλονικείς: μην τους χάσετε!

Έχει merch, έφεραν μαζί τους μπλουζάκια κλπ;

Μπλουζάκι προς 25 ευρω…

http://www.youtube.com/watch?v=RFSvaCbEP3E στο δευτερο κουπλε ολοι πηγαν να το τραγουδισουν στη γρηγορη εκτελεση αλα μεταλλικα.χαχα.και το επαιξαν και απροβαριστο.μονο για την ελλαδα.

τις δυο προηγουμενες φορες που τους ειδα Ελλαδα παρακαλουσαμε για το κομματι αλλα τιποτα.
για την Ιστορια λεει αλλα η εκτελεση ειναι μετρια προς κακη ειδικα τα φωνητικα του Bloom που πλεον δεν τραβαει… Σιγουρα εαν ημουν μεσα θα σηκωνοταν η τριχα καγκελο και στην καλυτερη θα εκανα stage diving αλλα τωρα που βλεπω το βιδεο απο το σπιτι…

ψηθηκα να παω να τους δω για 3 φορα αλλα τα 25 ειναι πολλα…

Η εκτέλεση στο βίντεο είναι αθλιότητα στην καλύτερη των περιπτώσεων, αλλά οκ αν είναι απροβάριστο δικαιολογείται. Για να δούμε τι θα δούμε απόψε.

καλα ειναι και κοντα στα 70 οι τυποι.ενταξη εγω που τους ειδα για πρωτη φορα εμεινα οικανοποιημενος με ολο το σετ.νομιζω θα το παιξουν και σημερα.ο jules μετα το σολο ντραμς θα πεταξει 2 μπαγγετες.ειναι και υπογεγραμενες.συνηθος στο κεντρο.ζητατε και πενες οι μπροστινοι.εμενα μου εδωσε ο 2ος κιθαριστας.δινουν αρκετες.

live-ονειρο ,οσον αφορα την εμφανιση της μπαντας, χτες στο gagarin… δεν τους ειχα ξαναδει, το 09 δεν παιζαν φραγκα, και εμεινα με το στομα ανοιχτο με την ενεργεια αλλα πιο πολυ με την ποιοτητα του παιξιματος τους…
ο ηχος ισως ηταν ο καλυτερος που εχω πετυχει σε λαιβ κλειστου χωρου, μπραβο κ παλι μπραβο…

το σετλιστ ηταν υπεροχο, παιξαν κ astronomy μετα απο μεγαλη πιεση απ’το κοινο, δεν ηταν καλη η εκτελεση του και φανηκε οτι το ειχαν απροβαριστο… και μετα απο 2 μαγικες ωρες μας χαιρετησαν, τεραστια εμφανιση απο μια τεραστια μπαντα…

ωραιοι κ οι big nose attack, κερδισαν δικαια το χειροκροτημα… βγηκαν στις 10 ενω το κλαμπ ηταν σχεδον γεματο στις 9,20 που μπηκα… οι πορτες τι ωρα ανοιξαν? ειναι κριμα να χανει ο κοσμος μερος της συναυλιας για να προλαβει τα μμμ, καποια στιγμη πρεπει να το καταλαβουν οι διοργανωτες… εγω ουτε ταξι δε βρηκα στο τελος και το’κοψα με τα ποδια

το μεγαλο ξενερωμα ηρθε στην αρχη βεβαια που εμεινα με το Α4, ωραια αναμνηση… :frowning: αν καθιερωθει αυτη η μαλακια θα ξενερωσω ασχημα…

2 ώρες με 15 κομμάτια; Μεγάλα σολαρίσματα-τζαμαρίσματα;

οκ, μεγάλα σόλα, αλλά μεστά και όχι ανούσια
Μην ξεχνάμε πλησιάζει τα 70 ο Bloom…

ερώτηση τελευταίας στιγμής για Θεσσαλονίκη. Έτυχε έκτακτο ταξίδι Θεσσαλονίκη οπότε λέω να τιμήσω και το λάιβ. Υποθέτω εισιτήριο θα βρω ταμείο. Σαπόρτ έχει γιατί δεν με βλέπω να φτάνω πριν τις δέκα. Ευτυχώς που η συνάντηση είναι δίπλα, στο μετ.

σας θυμιζει τπτ ο μπασσιστας.χαχαhttp://www.youtube.com/watch?v=1Y-Xp-qKwGM

Πολλες φορες καλυτεροι απο το 2009 εκπληκτικη συναυλια ο Buck Dharma την κουβαλαει πανω του με τα σολιδια και τη φωνη του που παραμενει ακομα αξιοπρεπεστατη

Κόντευα να ξεχάσω πως ακούγεται live ένα καλό rock κιθαριστικό σόλο από έναν πραγματικά φανταστικό κιθαρίστα. Απόψε οι Blue Oyster Cult και ειδικά ο Buck Dharma δίδαξαν. Δεν το περίμενα ούτε στις πιο αισιόδοξες προβλέψεις μου τέτοιο live. Ο ήχος,τα παιξίματα, ακόμα και το bass solo ήταν όλα άψογα. Δυο κομμάτια ακόμα ίσως (ένα Joan Crawford και ένα Veteran ή Telepaths ίσως) και θα παραμιλούσαμε για καμιά βδομάδα. Εγγύηση οι παππούδες.

ps 1.: Ο Dharma είναι ο δίδυμος αδερφός του Jon Anderson.-

ps 2.: Στενοχωρήθηκα για το support(για το λάηβ της Θεσσαλονίκης μιλάω).Δεν κράζω σχεδόν ποτέ support groups αλλά αυτή τη φορά ήταν πραγματικά θλιβερό το αποτέλεσμα. Δεν θυμάμαι να έχω δει ποτέ κάτι χειρότερο σε live τέτοιου επιπέδου. Γενικά δεν θυμάμαι να χω δει κάτι πιο ερασιτεχνικό και απροβάριστο ever ακόμα και σε επίπεδο σχολικών μπαντών. Και δυστυχώς όταν ο μέσος όρος ηλικίας του γκρουπ είναι τα 50+ χρόνια δεν έχεις την δικαιολογία/άλλοθι του άπειρου πιτσιρικά. Πάντως οι ίδιοι φαίνεται να το διασκέδασαν, οπότε πάω πάσο.

Όταν έχεις το υλικό γεμάτο τραγούδια άλλοτε απαιτητικά, άλλοτε πιο ευθυτενή, αλλά σε καμία περίπτωση ασκήσεις επι χάρτου, τότε οι πιθανότητες να μην ικανοποιήσεις το κοινό σε μια συναυλία είναι απειροελάχιστες…οι Blue Oyster Cult μας προσέφεραν ένα αψεγάδιαστο ηχητικά 100λεπτο, με ένα setlist ικανοποιητικότατο (έχω και καμιά 15αριά ακόμα άσματα που θα μπορούσαν να παιχθούν χθές στην θέση όσων αποδόθηκαν)…για τον δε ήχο, βιώσαμε την ζωντανή απόδειξη του πως αναπαράγεις το μεγαλείο της μουσικής δίχως να τσιτώσεις τον ήχο τέρμα…κιθαριστικό όργιο και άπλετος λυρισμός…
ΥΓ…ο διοργανωτής πρέπει να μας troll-αρε με το support σχήμα…να μην επαναληφθεί…

Ένα συναυλιακό απωθημένο μου έσβησε με τον καλύτερο τρόπο.
Αψεγάδιαστος ήχος με τον Buck Dharma (μια σταλιά ήταν, να τον βάλεις στην τσέπη σου) να είναι συγκλονιστικότατος και μάλλον να έχει τον καλυτερο ήχο που έχω δει σε κιθαρίστα (δεν έχω δει και πολλά live βέβαια).
Ο Eric Bloom είναι τεράστια μορφάρα και δεν θα έλεγα ότι μοιάζει με 70 σε καμία περίπτωση, 55 ίσως.
Εξαιρετικοί παίκτες και οι άλλοι 3, θα ήταν άδικο να μην τους αναφέρουμε.

Μερικά κομμάτια ακούστηκαν ακριβώς όπως στο στούντιο, πχ Harvest Moon.
Και εγώ θα ήθελα 1-2 παραπάνω κομμάτια (νομίζω ακούσαμε λιγότερα από της Αθήνας, πχ Shοoting Shark δεν ακούσαμε) αλλά και τα jam τους ήταν απολαυστικά και η μπάντα τέλεια προβαρισμένοι.

Το κοινό θα μπορούσε να είναι πιο ένθερμο, απαιτούσαν όλοι το “Astronomy” και μετά 20-30 άτομα τραγουδούσαν.

Εννοείται και την επόμενη φορά, αν υπάρξει, ξανά εκεί να δούμε την πιο έξυπνη μπάντα όλων των εποχών.

παιδιά σοβαρά τώρα γιατί κανείς δεν σχολιάζει την επική εισαγωγή; Μα πόσο ΘΕΟΙ για να βάλουν το theme song του game of thrones; Ανατρίχιασα μιλάμε…

Σωστός, όλοι το ξέχασαν γιατί προφανώς δεν πήγε απαρατήρητο!
Πόσο θεοί.
Αν βάζανε και αυτό θα πήγαινα να τους απαγάγω (http://www.youtube.com/watch?v=m0nS8u6Td5I).