Ειδα και γω το covenant χθες.
Δεν εχετε αδικο, η ταινια ειναι κακια και για μενα δεν εχει ουτε την κουλ ψευδο-high concept ιστορια που ειχε το Prometheus και μου κρατησε το ενδιαφρον. Δηλαδη, οχι μονο δεν την ειχε, αλλα ΤΗΝ ΕΧΕΣΕ.
[spoiler] Τελειωνει δηλαδη το Prometheus με τη Shaw να λεει “και τωρα βουρ να παρουμε απαντησεις απο τους Engineers, χουράάάά” και μαθαινεις ξερωγω πως πεθανει off-screen και ο τρελοdavid τους λιανιζει ολους τους Engineers, επειδη έτσι.
Και εχεις τελικως τον τρελόγερο τον Scott - που μάλλον ξεπέρασε τα θεολογικά του; (ή τουλαχιστον διαβασε σχολια στο Ιντερνετ που τον κράζουν) - να κανει οτι θελει στο υπερηλικο κεφαλι του, νομίζοντας πως στο σωτήριο έτος 2017 το κοινό θα είναι οκ με καθυστερημενους επιστημονες να κανουν μαλακιες σε ξενο πλανητη.
Δηλαδη υποτιθεται οτι εισαι ΕΠΙΛΕΚΤΗ ΟΜΑΔΑ που παει να αποικησει σε καινουργιο πλανήτη, και ειστε οκ απλα με το γεγονος οτι εχει οξυγονο και βγαινεται εξω απο το σκαφος ΜΕ ΚΑΠΕΛΑΚΙΑ; Ρε παμε καλα; Δεν δενουν αυτά οταν θες παραλληλα να μας πασάρεις αφηγηματικες τζιριτζατζουλες περι Δημιουργίας και άλλα διάφορα.
Εμενα ας πουμε καθολου δε με χαλασε η φαση με τον David, οτι εκανε πειραματα το ένα το άλλο, επειδη σαν πρωτο-synthetic ειναι διαφορετικος και εχει το ζουζουνι της δημιουργιας (sic), και ουτε με ενοχλησε που καπως εφτιαξε τα Xenomorph eggs και τα ειχε και καθονται κει περιμενοντας τον θρησκο μαλακα καπετανιο (!) να βαλει το κεφάλι του (!!) μεσα (!!!). Ήμουν οκ, γιατι μου αρεσει να μου εξηγουν καποια πραματα, αυτο ομως δε σημαινει πως μπορεις μετα να μη σεβαστεις το θρυλο του Xenomorph, και το τι σημαινει σαν τερας και για το horror/tension building.
Γιατι απο το σημειο και μετα που πανε να φυγουν απο το πλανητη (το τελευταιο 1/3 δηλαδη) ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ ΤΑΙΝΙΑ ΞΕΚΑΡΦΩΤΗ. Σιγουρα δηλαδη κατι εγινε μετα και χωθηκε ετσι. Το πρωτα 2/3 ειναι κακο σηκουελ Prometheus και τελευταιο 1/3 ειναι κακο sequel Alien.
Και μαλιστα, το 1/3 αυτο ηταν απολυτως απαισιο και ανουσιο. Καθολου τενσιον, καθολου πιστη στην ηρωιδα, καθολου τρομος απο το Xenomorph. Απο κει που κινειται στις σκιες και στους σωληνες ξερωγω, τωρα το βλεπεις παντου στις οθονες… wut?
Ηταν δηλαδη ηλιου φαεινοτερον οτι ο Σκοτ ηθελε να τους χαροποιησει ολους και τελικα εκανε μια μαλακια στο νερο, εχοντας στο τελος ενα ηλιθιο πλοτ τουιστ που τοχες καταλαβει απο περιπου 3 ετη φωτος μακρια.
[/spoiler]
Αnyway, that being said, o Σκοτ λειε θα τα κανει ταινιες Αλιεν μεχρι να πεθανει. Ειμαι οκ με αυτο για καποιο λογο, θελω να δω που το παει και τι αλλες γελοιοτητες θα κανει. Αλλα γουσταρω το creature design, γουσταρω την τρέλα του φασσμπεντερ και γουσταρω καποια visuals. Τωρα για τα αλλα… meh