ειχα εχθες τη κουβεντα τους με τον deathster σχετικα με το λαιβ τους στο ροδον και την μικρη προσελευση κοσμου.
αναφερομαι στους ακολουθους κυριους. δε θα βαλω το κλασσικο Abducted, προτιμω να αναφερω τουτη τη στιγμη αυτο:
σ’ αυτο το δισκο οι Hypocrisy κινουνται σε πιο μελωδικα μονοπατια (διχως να χανουν το death metal υφος τους) με τα πληκτρα να δινουν ατμοσφαιρα και τον Tagtgren να οργιαζει καθως εκει αναλαμβανει εξ ολοκληρου τα φωνητικα. ειναι το πρωτο full-length στο οποιο τα μελη παρουσιαζονται ως τριαδα. τωρα το βαλα και ακουω το Apocalypse. συγκινηθηκα μπορω να πω. αντε ακουστε το και σεις. εξ αλλου τα ξερετε, για το γαμωτο εκανα τη περιγραφη.
Μόλις είδα ότι ασχολείστε με το αγαπημένο μου παρακλάδι του μέταλ και αποφάσισα να κάνω μια αναφορά στα γκρουπ που ανέφερε ο Deathster. Όλοι ξέρουν ότι οι μπάντες αυτές είναι οι στυλοβάτες του Σουηδικού death.
Θα αναφέρω μερικά must have.
Unleashed
Where No Life Dwells (1991)
Shadows in the Deep (1992)
Across the Open Sea (1993)
Τα πρώτα χρόνια της μπάντας ήταν και τα πιο εμπνευσμένα. Με πολλά επικά στοιχεία στον ήχο τους (που προοδευτικά αύξαναν) αλλά όχι στο στυλ που είχαν διδάξει οι συμπατριώτες τους Bathory.
Το Victory Παναγιώτη είναι μάλλον το πιο ανέμπνευστο και μέτριο album τους μαζί με το Warrior του 97 και αν ακούσεις αυτά που πρότεινα θα ξεκολλήσεις εύκολα.
Το Sworn Allegiance του 2004 δεν με έπεισε, αλλά το περσινό Midvinterblot το θεωρώ πολύ καλό δίσκο. Το κακό με τους Unleashed γενικά επαναλαμβάνουν τον εαυτό τους και αναμασάν τα ίδια και τα ίδια. Αν κάποιος δεν ενοχλείτε απ’ αυτό, τότε θα απολαύσει σχεδόν κάθε δίσκο τους.
Θα συνεχίσω και με τις άλλες μπάντες σε επόμενο ποστ.
Eυγε τεκνο μου.Οι Hypocrisy μας τα χαλασαν με τα αλμπουμ Catch 22 & Arrival αλλα πριν 2 χρονια με
τον ογκολιθο Virus επανηρθαν στα γνωστα επιπεδα.Ειναι μια απο τις αγαπημενες μου μπαντες και
δυσκολα μπορω να ειμαι αντικειμενικος.Ο δισκος αυτος στην αρχη σε ξενιζει.Μην ξεχναμε οτι βγηκε
μετα τα αμιγως death metal και με μπολικη καφριλα Penetralia & Osculum Obscenum.
Τελικα μετα απο λιγες ακροασεις ο δισκος σε κερδιζει με την ποιοτητα του.
Oσον αφορα το πρωτο μου ποστ να κανω μερικες διευκρινησεις.
Δεν εβαλα τα κατωθι ντεμπουτα για τους εξης λογους. Hypocrisy - Penetralia : Ενω ειναι ενα εξαιρετικο (τελειο για μενα) αλμπουμ,απεχει αρκετα απο
τον ηχο της σουηδικης σκηνης.
Crown Of Thorns (The Crown) - The Burning : Ειναι ισως λιγο πιο μελωδικο απο τον στανταρ ηχο της
σκηνης αυτης.
Vomitory - Raped In Their Own Blood : Ενω τα μετεπειτα αλμπουμ τους ειναι φοβερα το ντεμπουτο
κατ’εμε δεν ειναι και τιποτα φοβερο,χωρις να ειναι και για πεταμα.
Ολες οι μπαντες που αναφερονται ντεμπουταραν μεχρι τα μεσα της δεκαετιας του '90.
Αξιο αναφορας ειναι και το μοναδικο αλμπουμ των Carnage το Dark Recollections το οποιο
θεωρειται ενα απο τα καλυτερα αλμπουμ του ειδους.Το line-up της μπαντας ηταν κατι σαν
all-star ομαδα.Απο τα συντριμμια της μπαντας φτιαχτηκαν οι Dismember,ενω μελος της μπαντας
ηταν ο γνωστος και μη εξαιρετεος “φλωρος” της σκηνης ο Michael Amott.
thanx όλους για τις πληροφορίες περί των Unleashed.
Νihilist το κόβω χλωμό πάντως να ξεκολλάω από το Victory μιας και είναι από εκείνους τους δίσκους που άκουσα σε μικρή ηλικία (γύρω στο 95-96 τον απέκτησα ) και παίζει και κάποιο συναισθηματικό δέσιμο μαζί του που ενεργεί καταλυτικά στον θαυμασμό για αυτόν. Αλλά θα τσεκάρω και τα πρώτα τους σίγουρα.
Όσον αφορά τους Hypocrisy τους έχω παρατήσει στο Penetralia. Από εκεί και μετά έχω ακούσει αποσπασματικά κάποια κομμάτια τους και είναι αρκετά διαφορετικά σε στυλ και πολύ ενδιαφέροντα. Όχι βέβαια ότι οι καφρίλες αλά God Is A Lie δεν τα σπάνε κανονικότατα :lol: :lol:
Ειδικά για τους Carnage θα ήθελα να πω ότι αν και απολαμβάνω το δίσκο τους γενικά δεν τους έχω και σε μεγάλη υπόληψη και θα εξηγήσω το γιατί.
Τα τραγούδια του γκρουπ ήταν μια απομίμηση (κυριολεκτικά) των Nihilist, ενώ ο ήχος του δίσκου αντιγραφή του ήχου του Left Hand Path στο πιο ακατέργαστο. Πρωτοτυπία και προσωπικότητα μηδέν και αυτό μου κάθεται άσχημα.
Πάντως για την ιστορική του αξία και μόνο αξίζει να το ακούσει κάποιος.
κατσε ρε συ.
μαζι δεν κυκλοφορησανε τα ντεμπουτα τους με τους entombed???πως γινεται ο ηχος τους να ναι αντιγραφη??
οσο αφορα πρωτοτυπια και προσωπικοτητα πως ξερεις οτι δεν ισχυει το αντιστροφο?
κοιτα συμφωνω οτι μοιαζει ο ηχος τους
(ο skogsberg εκανε και την παραγωγη στους carnage 3 μηνες μετα τους entombed)
αλλα επειδη μιλαμε για εναν ηχο στα γενοφασκια του,και μια μικρη χρονολογικη διαφορα,δεν μπορω να το δω σαν αντιγραφη!
τεσπα.
το πιο πιθανο ειναι οτι ειδαν οι carnage τους nihilist να παιζουν και γουσταρανε τον ηχο τους και παιξανε και αυτοι ετσι.οπωτε για αντιγραφη μιλαμε.
απλα φαινεται πολυ παραξενο,να αντιγραψεις μια μπαντα που σχεδον ξεκινατε μαζι να παιξετε κατι καινουργιο.
δηλαδη φαινεται σαν να περιμενανε οι carnage να βγει το Left hand path,να το λιωσανε 3 μηνες και να μπηκανε μετα στα στουντιο να ηχογραφησουν το dark recollections!!!πολυ LOL κατασταση!! :lol: :lol:
To God is a lie ειναι ενας υμνος!Βασικα οι Hypocrisy δεν εχουν 2 αλμπουμ συνεχομενα που να μοιαζουν.
Οποτε ή σαρεσουν ολα (οπως εμενα) ή εχεις καποια αλμπουμ τους που σαρεσουν.Θα σου προτεινα το επομενο
απο το Penetralia,το Osculum Obscenum και το Into The Abyss του 2000. Ειδικα το Osculum Obscenum το εχει το Μαντροπολις στην επανεκδοση του μαζι με 2 ΕΡ της μπαντας.
Συνολικα 70+ λεπτα μουσικης και 2 διασκευες,το Black Magic (Slayer) & Black Metal (Venom).
Και επειδη εισαι thrasher οι Hypocrisy στο Τhe Final Chapter διασκευαζουν το Evil Invaders
Οτι εχω ακουσει απο The Crown το βρηκα εξαιρετικο.Το Hell is Here ειναι ενας τρομερος δισκος που
περιεχει μερικους υμνους.
τεξανοι groove μεταλλαδες!!!υπαρχουν πανω κατω απο τα μεσα των 90’ς
ειδα οτι δεν εχουν αναφερθει και επειδη τους ακουσα προσφατα,ειπα να τους ποσταρω εδω!!!
παρα πολυ καλο,δυναμικο,νεο groove thrash (με κυριες επιρροες chaos ad,roots,pantera και λοιπα ωραια πραγματα).
τα τυμπανα μου θυμησαν lamb of god των πρωτων δισκων!