Deep Purple live?

ine mesa ston iouli oi sinavlies ke akoma den anakoino8ike TIPOTA episimo…

mallon xlomo to vlepo… [axxx…makari na ne ali8ia!!! :P]

re c , de nomizw na einai mi alitheis oi plirofories…tis exw akousei apo toulaxiston treis diaforetikes piges… :roll: :smiley: :wink:

Gia epishmh anakoinwsh, vlepe www.encore.gr

makari :stuck_out_tongue:

xerei kaneis pote tha kseroume peripou an telika tha erthoun kai thn hmerominia??

Exei anakoinwthei epishma.Vlepe prohgoumena posts sto idio thread.

OMMMMMGGGGGGGGG

Γειά σας παιδιά! Γιά ποιούς DEEP PURPLE αφορά η συζήτηση ? Μήπως εννοείτε τους ΙΑΝ PAICE AND THE OTHERS?

ian gillan, ian paice, roger glover and others… :stuck_out_tongue:

Δεν κατάλαβα ακριβώς τι εννοείς…Δηλαδή οι υπόλοιποι δεν έχουν αξία;; Αν εννοείς πάντως το γεγονός οτι ο Paice είναι ο μόνος που έχει απομείνει από την αρχική σύνθεση, αυτό δε λέει απολύτως τίποτα. Καταρχήν γιατι με την αρχική σύνθεση δεν κατάφεραν σχεδόν τίποτα. Αν ο Gillan με το Glover (που παίζουν ακόμα) δεν πήγαιναν στο συγκρότημα το 1969, τότε οι Purple πολύ δύσκολα θα έφταναν στην κορυφή. Επίσης μάλλον ξεχνάς ότι ο Morse είναι ήδη 10 χρόνια στους Purple και μαζί με αυτόν έβγαλαν ένα δίσκο ο οποίος είναι ένας από τους 5 καλύτερους που έβγαλαν ποτέ. Και αναφέρομαι φυσικά στο αριστουργηματικό Purpendicular. Ok, το οτι έφυγε ο Lord ούτε εμένα μου άρεσε αλλά και πάλι το Bananas είναι καλύτερο από αρκετούς δίσκους στους οποίους έπαιζε είτε ο Blackmore είτε ο Lord, είτε και οι δυο μαζί (The House Of Blue Light, Slaves and Masters, The Battle Rages On, Abandon, Who Do We Think We Are…). Το να αναφέρεσαι σε μουσικούς όπως οι Gillan, Glover, Morse και Airey αποκαλώντας τους “The Others” δείχνει οτι μάλλον δε ξέρεις κάποια πράγματα και πολύ καλά…
Βέβαια μπορεί να εννοείς απλά οτι θεωρείς τον Paice καλύτερο από τους άλλους συγκριτικά. Τότε μπορεί να έχεις και δίκιο αλλά και πάλι οι άλλοι κάθε άλλο παρά “The Others” είναι…!!!

To zitima den einai pia melloi einai mesa alla an tha mas prosferoun ena kalo musiko show.

[

quote=“Cozy”]Δεν κατάλαβα ακριβώς τι εννοείς…Δηλαδή οι υπόλοιποι δεν έχουν αξία;;

To ΙΑΝ PAICE AND THE OTHERS αφορά μόνο και μόνο στο θέμα του ονόματος DEEP PURPLE.Σε καμμία περίπτωση δεν αφορά στην αξία των ατόμων ως μουσικών ξεχωριστά .Και όλων αυτών μαζί,όχι όμως υπό την όποια ασφάλεια μπορεί να δίνει πιά το όνομα DEEP PURPLE.Γιατί το κάθε group οφείλει την επιτυχία του στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του,στις ιδιομορφίες του,στη διαφοροποίσή του,στη σφραγίδα που αφήνει.Και ποια είναι η σφραγίδα και το ύφος των DEEP PURPLE;Kαταρχήν ο ήχος της κιθάρας του BLACKMORE και περαιτέρω το hammond του LORD.Τι σχέση μπορεί να έχει ο ΜORSE και ο AIREY αντίστοιχα;Απολύτως τίποτα.Σε θέματα ήχου,παρουσίας και όχι μόνο.Tώρα όσον αφορά τους GILLAN-GLOVER,σε καμμία περίπτωση δεν θα μπορούσαν να σηκώσουν από μόνοι τους το βάρος ,τον όγκο όλου του ονόματος.Βασικά δεν θα υπήρχε καμμία διαφορά αν αντί αυτών ήταν οι COVERDALE-HUGHES.

Αν εννοείς πάντως το γεγονός οτι ο Paice είναι ο μόνος που έχει απομείνει από την αρχική σύνθεση, αυτό δε λέει απολύτως τίποτα.

Το eternal idol σου άρεσε; Σου άρεσε ως ΒLACK SABBATH ; Το seventh star ? Headless cross ? Tyr ? Kαταπληκτική μουσική αλλά?τα θεωρείς BLACK SABBATH ? Και για να γυρίσουμε στα δικά μας?Το 1980 ο EVANS χρησιμοποιώντας το όνομα DEEP PURPLE ξεκίνησε μια μικρή περιοδεία σε clubs (με μεγαλύτερη χωρητικότητα από αυτά που παίζουν οι σημερινοί DEEP PURPLE).Toυς θεώρησες DEEP PURPLE και αυτούς ; Δεν νομίζω? Όπως δεν νόμισαν και κάποιοι άλλοι?Μόλις αυτό έγινε γνωστό στις εταιρείες και τους managers αλλά και με τη συναποδοχή των BLACKMORE-LORD,φρόντισαν να υπενθυμίσουν στον EVANS ποιος κάνει κουμάντο στέλνοντας του μερικά εξώδικα για να κάτσει στα αυγά του.Εάν σε εκείνες τις συναυλίες έπαιζε και ο LORD (καλά ο RB ήταν σε άλλα ύψη somewhere over the rainbow),νομίζεις ότι θα υπήρχαν και πάλι μυνήσεις?Ακόμα και αν όχι,θα τους θεωρούσες και αυτούς DEEP PURPLE ; Αν το ίδιο συνέβαινε και σήμερα?Ας υποθέσουμε τον LORD με COVERDALE-HUGHES,POWELL (λέμε τώρα?),άντε να αφήσουμε και τον MORSE .
Σίγουρα θα μιλούσαμε για super group,όπως άλλωστε και οι σημερινοί DEEP PURPLE,με 2 βασικές προυποθέσεις όμως?Να κάνουν μουσική αντάξια των δυνατοτήτων τους, και φυσικά να βρουν άλλο όνομα.

Καταρχήν γιατι με την αρχική σύνθεση δεν κατάφεραν σχεδόν τίποτα.
Αν ο Gillan με το Glover (που παίζουν ακόμα) δεν πήγαιναν στο συγκρότημα το 1969, τότε οι Purple πολύ δύσκολα θα έφταναν στην κορυφή.

Οι DEEP PURPLE του 68-69 είχαν μεγαλύτερη επιτυχία ( κυρίως στην Αμερική) από ότι έχουν τα τελευταία 10 χρόνια? καλά, δεν μιλάμε για σήμερα ?.
Τώρα αν νομίζεις ότι κατάφεραν να φτάσουν στη κορυφή μόνο και μόνο επειδή 2 hippies από κάποιους ΕPISODE SIX ( έχεις ακούσει; ) αποφάσισαν να ροκάρουν ?.λάθος ? Σίγουρα βοήθησαν και πολύ μάλιστα, αλλά το σήμα και οι κατευθύνσεις δόθηκαν από τον RB.

Επίσης μάλλον ξεχνάς ότι ο Morse είναι ήδη 10 χρόνια στους Purple

Δηλαδή αν πάρουν σύνταξη οι PAICE-GILLAN-GLOVER, θα είναι η αρχηγάρα του group?Θα πάρει και τα δικαιώματα του ονόματος;

και μαζί με αυτόν έβγαλαν ένα δίσκο ο οποίος είναι ένας από τους 5 καλύτερους που έβγαλαν ποτέ. Και αναφέρομαι φυσικά στο αριστουργηματικό Purpendicular.

Στους 5 καλύτερους ; Πως θα χωρέσουν στους άλλους 4 τα DEEP PURPLE ( το April είναι μακράν από τα κορυφαία τους τραγουδια ever,?όχι τα τελευταία 10 χρόνια,αλλά ούτε οι ίδιοι δεν εχουν κάνει κάτι παρόμοιο μετά το reunion του 84) και συνεχίζουμε, IN ROCK,FIREBALL,MACHINE HEAD,BURN,PERFECT STRANGERS,ακόμα και αυτό το COME TASTE THE BAND?Eκτός από αυτά,προσωπικά θεωρώ και τα WHO DO WE THINK WE ARE,STORMBRINGER,HOUSE OF BLUE LIGHT καλύτερα από το parpendicular.Και φυσικά αφήνουμε έξω τα live και τις φιλαρμονικές?
Oλα όμως είναι θέμα προσωπικού γούστου?Aρκεί βέβαια το parpedicular να μην αποτελεί το ρομαντικό soundtrack της εφηβείας μας.( Αν και πολύ θα το ήθελα,γιά καθαρά βιολογικούς λόγους ?)

Ok, το οτι έφυγε ο Lord ούτε εμένα μου άρεσε αλλά και πάλι το Bananas είναι καλύτερο από αρκετούς δίσκους στους οποίους έπαιζε είτε ο Blackmore είτε ο Lord, είτε και οι δυο μαζί (The House Of Blue Light, Slaves and Masters, The Battle Rages On, Abandon, Who Do We Think We Are…).

Το προσωπικό γούστο που λέγαμε παραπάνω ?.

Το να αναφέρεσαι σε μουσικούς όπως οι Gillan, Glover, Morse και Airey αποκαλώντας τους “The Others” δείχνει οτι μάλλον δε ξέρεις κάποια πράγματα και πολύ καλά…

Τέλος πάντων ? μάλλον σου ξέφυγε αυτό …

Βέβαια μπορεί να εννοείς απλά οτι θεωρείς τον Paice καλύτερο από τους άλλους συγκριτικά. Τότε μπορεί να έχεις και δίκιο αλλά και πάλι οι άλλοι κάθε άλλο παρά “The Others” είναι…!!

Τι να θεωρώ δηλαδή; Οτι ο PAICE παίζει τα drums καλύτερα από τον GLOVER;
O καθένας στο πεδίο του είναι από τους κορυφαίους ακόμα.(Εξαιρείται φυσικά ο GILLAN,o οποίος εδώ και 20 χρόνια έχει χάσει τη φωνή του,δεν είναι για πολλά πολλά ?).Στους AIREY-GLOVER μάλιστα έχω και μια παραπάνω συμπάθεια, καθώς είχαν την τιμή να περάσουν και από τους RAINBOW ( αυτή και αν είναι Η αδυναμία ?μακράν μεγαλύτερη και από DEEP PURPLE).

Δεν θα είχα κανένα πρόβλημα πάντως να τους δω live,άλλωστε είναι όντως ευχάριστοι,όπως ευxάριστοι είναι live και οι URIAH HEEP.Αλλά ποιοί URIAH HEEP: Το παράδειγμα καθόλου τυχαίο.Αλλωστε αν θέλεις να περάσεις καλά,θα περάσεις.

Ελπίζω να έγινα περισσότερο κατανοητός τώρα…Πάντως πραγματικά χαίρομαι όταν βλέπω ότι ακόμα υπάρχουν άνθρωποι που γουστάρουν αυτά τα group και ευαισθητοποιούνται σε ότι τα αφορά?Αλλώστε και γω ένας από αυτούς είμαι?.

esi pegene sto super bingo!:stuck_out_tongue:

time for tea, 23. GRRRRRR! Fakka mou ashima keinos o poushto Anglos. Pos kai en tou esiran kamia karekla os tora! Anw ego iperaspizoumoun se!

Καταρχήν με κάλυψες και μάλιστα με το παραπάνω!!!
Απλά έχουμε κάπως διαφορετικά γούστα…Και ξεκινάω…Προφανώς και οι ήχοι του Blackmore και του Lord ήταν που έκαναν τους Purple ξεχωριστούς κυρίως την περίοδο '68-'75. Εγώ όμως όταν θα πάω να τους δω θα πάω γιατί μου αρέσει και ο ήχος που έχουν τώρα!!Μου αρέσουν οι δίσκοι τους! Έχω πλήρη επίγνωση του τι πάω να δω και όχι ψευδαισθήσεις και όνειρα του τύπου “Αχ να ήταν ο Ritchie!!” !!
Όπως και να το κάνουμε ο ήχος του Morse σε σχέση με του RB δεν έχουν παρά ελάχιστη σχέση. Το ίδιο και ο τρόπος που κάνουν solo κτλ κτλ…
Τώρα όσον αφορά το αν θα έπρεπε να αλλάξουν όνομα…Ή αν θα έπρεπε να αλλάξουν όνομα οι Sabbath ή όποιοι άλλοι έχουν αλλάξει πολλούς μουσικούς…Η ιδέα δε με βρίσκει σύμφωνο! Και τι εννοώ;; Το ότι η συνεισφορά κάποιου μουσικού δεν είναι πλήρως αντάξια με αυτού που αντικατέστησε δε σημαίνει πως είναι ανάξιος να παίζει υπό το όνομα του εκάστοτε group. Από τη στιγμή που έγινε μέλος είναι και αυτός κομμάτι της ιστορίας. Το αν προσέφερε λιγότερα μπορεί να είναι και θέμα συγκυριών! Αυτό που μένει είναι η “ιδέα” του συγκροτήματος η οποία μετά από κάποιο σημείο έχει μεγαλύτερρη αξία από το κάθε μέλος ξεχωριστά. Δηλαδή ο Ολυμπιακός πρέπει κάθε χρόνο να αλλάζει όνομα επειδή αλλάζει παίκτες;; Από τη στιγμή που όποιος έρχεται στους Purple σέβεται το παρελθόν και παράγει αξιοσέβαστη μουσική(όπως καλή ώρα ο Steve), γιατί να μην τον θεωρώ μέλος των Deep Purple;; Το οτι κάποια συγκεκριμένη mk του group έγραψε καλύτερους δίσκους δεν την κάνει “πιο Deep Purple” από κάποια άλλη. Το να εξελίσσεται ένα συγκρότημα αλλάζοντας μουσικούς δεν έιναι κακό! Αυτό δεν έκανε και o Ritchie στους Rainbow;; Αυτή είναι η διαφορά των τωρινών Purple με τους Bogus Purple του Evans. Οι σημερινοί έχουν φτάσει να είναι αυτοί που είναι μέσα από αλλάγες που κρατούν καιρό και αφού η κάθε mk αφήνει το στίγμα της. Αυτό που έκανε ο Evans δεν έιχε καμία σχέση.
Τέλος πάντων…είναι όπως το δει κανείς και δε θα προσπαθήσω να σου αλλάξω τη γνώμη! Δικαίωμα σου να πιστεύεις ότι θέλεις και δικαίωμα μου να πιστεύω ότι θέλω!!!
Για παράδειγμα μάλλον δεν θεωρείς και πολύ μεγάλη τη συνεισφορά του Gillan στο συγκρότημα…Έλα που εγώ όμως τη θεωρώ τεράστια!!!
Όταν είπα ότι ο Paice είναι καλύτερος από τους άλλους, εννοούσα συγκριτικά! Δηλαδή μπορεί να ήθελες να πεις οτι ο Paice είναι ένας κορυφαίος drummer ενώ ο Morse ένας μετριότατος κιθαρίστας. Οπότε ο Paice είναι συγκριτικά καλύτερος!!
Όσο για τους 5 καλύτερους δίσκους…(Μη με βρίσεις :smiley: )…Fireball, Perfect Strangers, Purpendicular, Burn, Come Taste The Band…Ναι ναι καλά διάβασες…Ούτε Machine Head ούτε In Rock…“Γούστα” είπε ο πίθηκος και έφαγε το σαπούνι…!!!

ΥΓ1: Sorry γιατί όντως τελικά μου ξέφυγε…Ξέρεις!!! :smiley:
ΥΓ2: Εγώ να δεις πόσο χαίρομαι όταν βρίσκω “Ομοιοπαθείς”!!!
ΥΓ3:Για τους Heep…ορίστε η κριτική που είχα γράψει:
http://www.rocking.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=2171 !!!
ΥΓ4: Παρόλο που δε θα συμφωνήσουμε ποτέ, thanks για την απάντηση!!!
Γειαααααααα

Πολύ καλή ιδέα κι έχω και πρόταση για το καινούριο όνομα : " ΑΟ ΓΤΠΚ " !! :lol: :lol:

Πόσα αυθεντικά μέλη έχει σήμερα η Berliner Philarmoniker, ή η London Symphony Orchestra; Μήπως έπρεπε να έχουν αλλάξει όνομα από δεκαετίες;-)

Πολύ καλή ιδέα κι έχω και πρόταση για το καινούριο όνομα : " ΑΟ ΓΤΠΚ " !! :lol: :lol:[/quote]

lololol . fobero onoma , to piasa to iponooumeno :lol:

Πολύ καλή ιδέα κι έχω και πρόταση για το καινούριο όνομα : " ΑΟ ΓΤΠΚ " !! :lol: [/quote]

Πέστααααααααααααααα!!! :lol: :lol:

Εχεις απόλυτο δίκιο! Χαίρομαι που έγινα κατανοητός και περισσότερο χαίρομαι που μέσα από τις διαφορετικές και εκ διαμέτρου αντίθετες θέσεις που αντιλαμβανόμαστε το θέμα, τελικά η ουσία, ο στόχος και ο κοινός παρανομαστής είναι ο ίδιος.
Ποτέ δεν θα βγάλουμε άκρη παραθέτοντας παραδείγματα συνεχώς ( είτε αυτά είναι έστω ποδοσφαιρικές ομάδες, οι LIZZY χωρίς Lynott, είτε εάν κατά τη πολύχρονη πορεία μιάς Φιλαρμονικής, συνταξιοδοτηθεί το όγδοο βιολί, η φλαουτίστρια ή μας αφήσει χρόνους ο μαέστρος. Αν και για αυτό το τελευταίο παράδειγμα , η σύγκριση θα έπρεπε να γίνει με την αντικατάσταση του κιθαρίστα ή του ντράμμερ των DASRAINBOW, METAL GODS, RAINBOW RISING ή οποιουδήποτε άλλου tribute band!
Θα μπορούσα με αναρίθμητα άλλα παραδείγματα να ενισχύσω τις απόψεις μου ( απλά θα σου πω ότι το ΄87 στους SABBS με συγκινούσε περισσότερο που έβλεπα τον Nicholls στα keyboards παρά τον Martin, αν καταλαβαίνεις τι εννοώ ).
Αλλά άδικα. Διότι είναι αυτό που πιστεύω και κυρίως αισθάνομαι. Όπως το ίδιο και για σένα και για τον καθένα.
Βέβαια το θέμα PURPLE με ΄΄καίει΄΄ κάπως περισσότερο λόγω αδυναμίας στον MIB οπότε πολύ σωστά διέκρινες στα γραφόμενά μου κάποιες διακριτικές ΄΄διαφοροποιήσεις΄΄ στο θέμα GILLAN ! Aπωθημένα ?( lol …) ?

Tη περιγραφή στη συναυλία των URIAH HEEP την είχα ήδη διαβάσει πριν καιρό ( δεν ήξερα ότι εσύ είσαι ο γράφων εκείνου του κειμένου , καθότι πολύ νέος στο site και δεν γνωρίζω πρόσωπα και καταστάσεις ),και μου άρεσε , όχι τόσο για το ίδιο το live, ( άλλωστε και εγώ είχα πάει για να περάσω καλά ,εν γνώσει μου ότι θα δω τους MICK BOX and the others (lol… οκ πλάκα κάνω …), αλλά για λόγους ομοιοπάθειας που ανέφερα στο προηγούμενό μου post .

Cheers mate !